Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, RappaR napisał:

Pieniądze państwa to nie są Twoje pieniądze.

Tak pro forma zrozumienie podstaw kapitalizmu pomaga - III RP to firma świadcząca kompleksowy pakiet usług za ceny zawarte w cenniku, które znasz wcześniej. Przy czym daje Ci możliwość pełnej zmiany firmy i jak chcesz możesz wyjechać na teren innego usługodawcy i tam podjąć za jego cenę ofertę

nie masz pojęcia na temat socjalizmu a na temat kapitalizmu jest u Ciebie totalna katastrofa. Która firma ma w strukturach np organy ścigania lub organy jak sady ? takie piszesz bzdety , że aż oczy szczypią .

13 minut temu, Koelner napisał:

nie masz pojęcia na temat socjalizmu a na temat kapitalizmu jest u Ciebie totalna katastrofa. Która firma ma w strukturach np organy ścigania lub organy jak sady ? takie piszesz bzdety , że aż oczy szczypią .

Krytyka z Twoich ust to komplement. 

12 minut temu, Cardi napisał:

Urodziłeś się z wykupionym karnetem na siłownię?

Nie. Ale nie urodziłeś się z obowiązkowymi podatkami, masz je obowiązek płacić dopiero jak chcesz skorzystać z czegoś. 

1 minutę temu, RappaR napisał:

Nie. Ale nie urodziłeś się z obowiązkowymi podatkami, masz je obowiązek płacić dopiero jak chcesz skorzystać z czegoś. 

Zatem zarówno porównanie z telefonami jak i z siłownią jak krew w piach. Gratuluję.

W ogóle beka z @Koelner

"Sklep spożywczy "Agatka" ma mniej struktur niż PZU. Jak śmiesz i to i to nazywać firmą!" xD

1 minutę temu, Cardi napisał:

Zatem zarówno porównanie z telefonami jak i z siłownią jak krew w piach. Gratuluję.

Masz na myśli to, że Państwo daje Ci zajebiście dużo zanim zaczniesz za cokolwiek płacić (w przeciwieństwie do tradycyjnych firm prywatnych)?
Ty socjalisto!

25 minut temu, julekstep napisał:

Kazda odpowiednio duza :) (jesli chodzi o sprawy pracownikow - jesli chodzi o sady dla klientow to outsourcuja to do Panstwa :) )

mylisz przymus państwowy z regulaminem firmy a to wielbłąd . 

19 minut temu, RappaR napisał:

Krytyka z Twoich ust to komplement. 

ojej 

16 minut temu, julekstep napisał:

W ogóle beka z @Koelner

"Sklep spożywczy "Agatka" ma mniej struktur niż PZU. Jak śmiesz i to i to nazywać firmą!" xD

nie chodzi o rozmiar tylko narzędzia , dlatego nazywanie państwa firmą jest idiotyczne . tym sposobem firmą można nazwać np mafie . państwo musi posiadać terytorium ale rozumiem , że to nie jest dla Was istotne . 

Edytowane przez Koelner

11 minut temu, julekstep napisał:

Nie widzę tam żadnego innego wniosku jaki można wysnuć z Twojej wymiany z Rapparem i skwitować, ze porównanie jest jak 'krew w piach'.

Nie wykluczam, że znów mnie zaskoczysz :) 

Porównanie państwa z Huawei, gdzie Huawei nie zmusza mnie do płacenia pieniędzy nie jest jak krew w piach?

Porównanie państwa z siłownią, gdzie Rappar pisze, że siłownia pobiera opłatę za samo przebywanie tam, a potem dodanie, że podatki mam obowiązek płacić dopiero jak chcę skorzystać z czegoś nie jest jak krew w piach?

1 minutę temu, Cardi napisał:

Porównanie państwa z Huawei, gdzie Huawei nie zmusza mnie do płacenia pieniędzy nie jest jak krew w piach?

Zmusza Ciebie jeśli chcesz z niego skorzystać. Nie zmusza jeśli nie chcesz.

Jak wyjedziesz do Niemiec, to Polska w żaden sposób nie będzie Ciebie zmuszała do płacenia.

2 minuty temu, Cardi napisał:

Porównanie państwa z siłownią, gdzie Rappar pisze, że siłownia pobiera opłatę za samo przebywanie tam, a potem dodanie, że podatki mam obowiązek płacić dopiero jak chcę skorzystać z czegoś nie jest jak krew w piach?

To państwo pobiera z Ciebie pdoatki za samo urodzenie się czy kłamałeś pisząc to?

4 minuty temu, RappaR napisał:

Zmusza Ciebie jeśli chcesz z niego skorzystać. Nie zmusza jeśli nie chcesz.

Z czego korzystam pracując w Polsce, że ta nakłada na mnie podatek dochodowy? Albo z czego korzystają mieszkańcy innego kraju kupując na stacji benzynowej puszkę napoju i płacąc VAT?

5 minut temu, RappaR napisał:

To państwo pobiera z Ciebie pdoatki za samo urodzenie się czy kłamałeś pisząc to?

Nie napisałem niczego takiego, także to ty kłamiesz.

21 minut temu, Koelner napisał:

państwo musi posiadać terytorium ale rozumiem , że to nie jest dla Was istotne . 

Tak samo jak bank musi posiadac depozyt (iles tam procent) a silownia hantle. Taki profil dzialalnosci.

7 minut temu, Cardi napisał:

Z czego korzystam pracując w Polsce, że ta nakłada na mnie podatek dochodowy?

Infrastruktura, edukacja, sluzba zdrowia itp itd

8 minut temu, Cardi napisał:

Z czego korzystam pracując w Polsce, że ta nakłada na mnie podatek dochodowy? Albo z czego korzystają mieszkańcy innego kraju kupując na stacji benzynowej puszkę napoju i płacąc VAT?

Z terytorium Polski chociażby. Za mieszkanie też płacisz chyba?

Teraz, julekstep napisał:

Tak samo jak bank musi posiadac depozyt (iles tam procent) a silownia hantle. Taki profil dzialalnosci.

siłownia nie musi mieć hantli , bank nie musi posiadać depozytu tylko wymuszają na nim ... państwa. nie rozumiem czego bronisz jak Rappar pisze głupoty . z Polski też możesz nie wyjechać jak państwo Ci zabroni . btw Rappar pewnie tego nie rozumie ponieważ jest niezdolny ale na przykładzie powołania do wojska zobaczyłby różnice . można oczywiście porównywać wszystko do wszystkiego ale na pewno różnice między państwem a firmą są ogromne względem obywatela czy klienta . 

2 minuty temu, julekstep napisał:

Infrastruktura, edukacja, sluzba zdrowia itp itd

Infrastruktura w porządku.

Edukacja? W jaki sposób z niej korzystam pracując w Polsce?

Służba zdrowia? Nie korzystam.

Teraz, RappaR napisał:

Z terytorium Polski chociażby. Za mieszkanie też płacisz chyba?

Na terytorium Polski usługi świadczy firma mnie zatrudniająca, z jakiegoś powodu i firma i ja jako pracownik jesteśmy opodatkowani.

19 minut temu, Cardi napisał:

Infrastruktura w porządku.

Edukacja? W jaki sposób z niej korzystam pracując w Polsce?

Służba zdrowia? Nie korzystam.

Z edukacji korzystałeś a nie płaciłęś podatków

Ze służby zdrowia prawie na pewno skorzystasz, jak zachorujesz na nowotwór są wysokie szanse ze państwo wyłoży za Ciebie 5-cyfrową kwotę by Cie leczyć

Teraz, darkonza napisał:

Z edukacji korzystałeś a nie płaciłęś podatków

Ze służby zdrowia prawie na pewno skorzystasz, jak zachorujesz na nowotwór są wysokie szanse ze państwo wyłoży za Ciebie 5-cyfrową kwotę by Cie leczyć

Co jeżeli obywatel innego kraju przyjedzie do Polski pracować, nie chodzi do lekarza, albo chodzi z pakietu medycznego od firmy w której pracuje, a wykształcił się za granicą? Wciąż płaci dochodowy.

8 minut temu, Cardi napisał:

Co jeżeli obywatel innego kraju przyjedzie do Polski pracować, nie chodzi do lekarza, albo chodzi z pakietu medycznego od firmy w której pracuje, a wykształcił się za granicą? Wciąż płaci dochodowy.

To jak z ubezpieczeniem OC, wszyscy płacą a nie każdy skorzysta. Jeden skończył 8 klas, a inny zrobił doktorat "za państwowe", nikt nie bedzie różnicowął podatków z tego powodu, dopiero przeciwnicy państwa mieli by uzywanie gdyby takie stawki próbowano liczyc i wprowadzać

Panowie, nikt nie broni skończyć z podatkami.

Można wziac plecak, pójśc w zalesione góry i tam sobie żyć, nikt podatku nie zażąda.

Jeśli jednak chcecie korzystać z infrastruktury, z chodników, lamp ulicznych, z dróg, z ochrony policji i sądów, to trzeba na to łożyć. Jadąc po puszkę coli korzystamy z infrastruktury i ktoś ją musi utrzymać, bo asfalt nie wyrasta z ziemi jak liście na drzewach

Edytowane przez darkonza

niech jedzie gdzie indziej w takim razie, tam gdzie niskie podatki i ogólna wolność. 

Nieprzypadkowo to do Europy zjeżdżają do pracy ludzie z całego świata.... i nieprzypadkowo w związku z tym podatki w UE rosną dalej : )

7 minut temu, Cardi napisał:

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.