fluber Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 5 minut temu, Koelner napisał: We Francji 96% związków partnerskich to pary mieszane więc jak najbardziej trafne zdjęcie. A jeszcze przed chwilą zarzucaliście platformersom manipulacje a fluber robi to samo, nie ładnie. samotna matka ma więcej przywilejów i kasę przeznaczoną lepiej wydać na wkład własny lub wykończenie mieszkanie niż na wódę, kotleta i orkiestrę, taka dojrzałość życiowa . Czy platforma postuluje otwarcie polskiego prawa na legalizacje zwiazkow tej samej plci czy tez nie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Koelner napisał: kasę przeznaczoną lepiej wydać na wkład własny lub wykończenie mieszkanie niż na wódę, kotleta i orkiestrę, taka dojrzałość życiowa . Nie zrobic fajnej biby, ktora i tak sie +/- zwraca z "kopert". Jaka to dojrzalosc? Wesela sa cool a kto z nich rezygnuje to ciul. Na prawo na lewo w gore i dol BEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 2 godziny temu, fluber napisał: Niby z jakich?:) O to już pytaj te osoby. Każdy ma swoje powody i w demokracji kazdyy ma do tego prawo Są oczywiście też pary jednopłciowe które ślubu z wiadomych powodów nie mogą brać, więc związek partnerski jest kompromisem Nie każdemu pasuje w 100% i to czyni go dobrym rozwiązaniem, podobnie jak obecnie istniejącą ustawa aborcyjna Piszesz duz o demokracji, ale zawsze tak kręcisz żeby to była twoja demokracja @julekstep jestem ciulem! Budowałem dom i wolałem 50kk wydać na takie duperele jak cegły, zaprawę i architekta Nie tańczyłem z otoczeniu 150 ludzi ale mam 150m² Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 3 minuty temu, josephnba napisał: O to już pytaj te osoby. Każdy ma swoje powody i w demokracji kazdyy ma do tego prawo Są oczywiście też pary jednopłciowe które ślubu z wiadomych powodów nie mogą brać, więc związek partnerski jest kompromisem Nie każdemu pasuje w 100% i to czyni go dobrym rozwiązaniem, podobnie jak obecnie istniejącą ustawa aborcyjna Piszesz duz o demokracji, ale zawsze tak kręcisz żeby to była twoja demokracja Ja nie wiem czym mialby sie roznic slub od zwiazku partnerskiego poza tym ze nazwa wiec serio pytam. Nawet poczytalem o tych koelnerowych francuzach gdzie za glowny powod podaja ze nie biora slubu bo sie boja rozwodu:) Jezeli wiekszosc poprze zwiazki partnerskie osob homoseksualnych to nie bede wrzeszczal o koncu demokracji i to po prostu zaakceptuje:) 18 minut temu, julekstep napisał: Nie zrobic fajnej biby, ktora i tak sie +/- zwraca z "kopert". Jaka to dojrzalosc? Wesela sa cool a kto z nich rezygnuje to ciul. Na prawo na lewo w gore i dol BEC. Ja nie mialem wesela i finansowo duzo na tym zyskalem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Wasze sluby sa niewazne. Sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 9 minut temu, julekstep napisał: Wasze sluby sa niewazne. Sorry. A licza sie chociaz jako zwiazki partnerskie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 18 minut temu, julekstep napisał: Wasze sluby sa niewazne. Sorry. Stąpasz po cienkim lodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Cytat Nie tańczyłem z otoczeniu 150 ludzi ale mam 150m² grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 9 godzin temu, julekstep napisał: Nie zrobic fajnej biby, ktora i tak sie +/- zwraca z "kopert". Jaka to dojrzalosc? Wesela sa cool a kto z nich rezygnuje to ciul. Na prawo na lewo w gore i dol BEC. Julek mi nie musisz tego pisać , ja robiłem ale rozumiem osoby jak maja inna sytuacje finansowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Koelner napisał: Julek mi nie musisz tego pisać , ja robiłem ale rozumiem osoby jak maja inna sytuacje finansowa Czytaj: nie maja kredytu i ich nie stac?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 5 godzin temu, fluber napisał: Czytaj: nie maja kredytu i ich nie stac?:) nie próbuj, nie ogarniesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 14 minut temu, Koelner napisał: nie próbuj, nie ogarniesz No to raczej Ty nie ogarniasz, że można robić ślub i nie robić wesela. Nie ma za co:) Jakby mi ktoś to pokazał po wyborach prezydenckich to bym nie uwierzył:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Teraz, fluber napisał: No to raczej Ty nie ogarniasz, że można robić ślub i nie robić wesela. Nie ma za co:) zawsze możesz iść do kebaba albo do dobrej knajpy ale masz możliwość wyboru, Ty chcesz ludziom ustawiać życie a ja chcę żeby mieli wybór, rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 1 minutę temu, Koelner napisał: zawsze możesz iść do kebaba albo do dobrej knajpy ale masz możliwość wyboru, Ty chcesz ludziom ustawiać życie a ja chcę żeby mieli wybór, rozumiesz? Ale czemu tylko między małżeństwem, a związkiem partnerskim? Proponuję związki półpartnerskie, ćwierćpartnerskie, jednostronne, na odległość itd.:) Na czym miałaby polegać różnica między legalnym związkiem partnerskim, a legalnym cywilnym małżeństwem? Bo jak mają się różnić tylko nazwą, to co to za wybór? A argumenty w stylu "nie chcę robić wesela", albo "nie chcę potem brać rozwodu" to nie są argumenty tylko żarty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 To ma być tak, że maja być wszystkie przywileje a żadnych obowiązków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 3 minuty temu, Sebastian napisał: To ma być tak, że maja być wszystkie przywileje a żadnych obowiązków W wielkiej brytanii nie ma zadnych roznic miedzy zwiazkiem partnerskim a malzenstwem, w niemczech tak samo ( oczywiscie poza nazwa). Wiec to jest wylacznie furtka dla legalizacji homozwiazkow a nie zadna mozliwosc wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) W sumie lepsze dwa homosie* z weselem niz chlopak dziewczyna (normalna rodzina!) bez. gorzka wodka gorzka wodka tralalala (*swego czasu w gejoklubach byla kozak muza - mam nadzieje, ze nic sie tu nie zmienilo :D) Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 21 minut temu, fluber napisał: Wiec to jest wylacznie furtka dla legalizacji homozwiazkow a nie zadna mozliwosc wyboru. Więc tu cię jednak boli Co ci przekadza legalizacja związku dwóch osób? Nawet tej samej płci? Nie chcą i nie mogą brać ślubów, ale chcą legalizować swoje związki Co w tym złego? To ich życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 3 minuty temu, josephnba napisał: Więc tu cię jednak boli Co ci przekadza legalizacja związku dwóch osób? Nawet tej samej płci? Nie chcą i nie mogą brać ślubów, ale chcą legalizować swoje związki Co w tym złego? To ich życie A co w tym zlego zebym zalegalizowal zwiazek z moja siostra? Albo z 5 osobami? Na raz. Albo osobno? Skoro to ich zycie to niech nie mieszaja do tego panstwa. 26 minut temu, julekstep napisał: W sumie lepsze dwa homosie* z weselem niz chlopak dziewczyna (normalna rodzina!) bez. gorzka wodka gorzka wodka tralalala Ale co jest takiego fajnego w weselu?:) chcialbym wiedziec co stracilem. U mnie byl obiad po slubie, zaprosilismy najblizsza rodzine, jakies 20 osob, posiedzielismy ze 6 godzin, troche zjedlismy, troche wypilismy i o 22 wszyscy byli w domach. Bardzo milo wspominam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 17 minut temu, fluber napisał: A co w tym zlego zebym zalegalizowal zwiazek z moja siostra? Albo z 5 osobami? Na raz. Albo osobno? Dobre pytanie. Jak najbardziej za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi