Skocz do zawartości

Sypiemy się czyli kontuzje i co kogo boli.....

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Anthony skrecił kostke skaczac na Kobego. Opuści conajmniej jeden mecz ale pewnie dla spokoju Karla posiedzi troche dłużej. A Mourning nie wyklucza gry w przyszłym sezonie więc może jeszcze zobaczymy Zo na parkietach NBA :) . To sie nazywa serce do gry, nie to co J. O'Neal...

Cavaliers guard Sasha Pavlovic could miss up to two months because of a sprained left foot, a blow to the defending Eastern Conference champions, who are playing their best ball this season.

Pavlovic got hurt during the third quarter of Wednesday night's win over Washington. He scored 13 points and had seven assists before going out.

The Cavaliers, who have won four straight games and are 11-2 since Christmas, said an MRI and CT scan revealed the injury to Pavlovic.

Pavlovic, who missed training camp in a contract holdout, is averaging 7.3 points and has made 35 starts this season.

No nieciekawa informacja da fanów Cavs, niby i tak Lebron bardzo często ciągnie ten zespół, ale jednak Sasha top dla nich dosyć ważny gracz. Dwa miesiące przerwy raczej nie pomogą im w polepszaniu swojego bilansu. ten sezon od początku nie wyglądał na udany dla Cavs i teraz może być jeszcze gorzej.

Szkoda, bo ja jako fan Lakers wiem chyba najlepiej, jak kontuzje potrafią zniszczyć sezon. :roll:

Grabos masz rację, James ciągnie ten zespol, ale chyba nie ogladales w tym sezonie zbyt wiele meczow Cavaliers? - Sasha duzo nie pomagal a czasami nawet zawadzal nie wiem dlaczego Anderson V. gra od niego lepiej skoro dolaczyl do ekipy pozniej. Pavlo miał już w tych rozgrywkach lupac po spokojnie 10ppg, a robi ledwo 7 na słabej skutecznosci z czego wiekszosc to wejscia pod kosz, a mial byc przeciez strzelcem z dystansu. Fakt czasami gral cos w obronie, lecz oczekiwalem od niego wiecej, w przypadku tego urazy zycze mu, aby jak najszybciej go wyleczyl. Teraz trudna sprawa na jaką rotacje zdecyduje się coach Brown. Zasada byla taka, że wyjściowka to Z, Gooden, Bron, Sasha i Larry po czym z ławki kopa dają Gibson, Devin Brown i Varejao. W tym wypadku najprawdopodbniej Boobie będzie grał jako starter, wiec trzeba będzie postawić na Devina, Shannona Browna, DJ-a bądź Erica Snowa. - zobaczymy jak to będzie, szkoda bo juz Cavsi zlapali niezly rytm, choc licze ze nadal będą grać na poziomie.

• 2 tygodnie później...

Ech, a w Toronto kolejna kontuzja T.J Forda... Tym razem problem ze skręconym nadgarstkiem - na szczęście ma status day-to-day. Chłopak ma pecha coś w tym sezonie, a szkoda... Na szczęście Raptors mają jeszcze Calderona, który jest jednym z lepszych podających w lidze. Hmm, a tak btw to Toronto ma najlepszy duet rozgrywających. Obaj w innych drużynach byliby w stanie mieć po 9 asyst (Calderon jak nie więcej) A tak to jeden się kisi na ławie (akurat nie w tym sezonie). Może jakaś wymiana któregoś z nich?

• 2 tygodnie później...

Pozwolę sobie na posta pod postem.

Cavaliers guard Daniel Gibson suffered a left high ankle sprain during the second quarter of last night’s game at Indiana. An MRI taken today at The Cleveland Clinic by Head Team Physician Dr. Richard Parker confirmed the injury. He is expected to be out four to six weeks. His status will be updated as appropriate

No to Boobie odpada na prawie dwa miesiące, czyli jakby nie patrzeć powróci jego pełna dyspozycja dopiero na PO.

No to Yao out for the rest of the season :!: Uraz stopy - naciągnięcie z nadłamaniem - okazał się tak poważny, że Chińczyk został odsunięty od gry. Oznacza to praktycznie zdruzgotanie ambicji Rockets, chyba, że nagle i nieoczekiwanie ujawnią się przywódcze talenty T-Maca, w co zresztą należy wątpić :roll: Przecież frontcourt mają zajebisty: Scola, Landry i Mutombo... No po prostu rewelacja :|

No to faktycznie "chyba" koniec marzen Rakiet, byc moze nawet koniec marzen o PO, nie mowiac o namieszaniu na piekielnie silnym Zachodzie. Przy tak wyrownanej stawce jakos nie chce mi sie wierzyc w podtrzymanie passy przez Houston, sarkazm Maxeca jak najbardziej na miejscu, nie udowodnil T-Mac ze ma jaja jak dotychczas i nie sadze zeby udalo mu sie to zrobic w tym sezonie. Oczywiscie dopoki pilka w grze... nie jednak nie wierze :)

:( Żadnym kibicem Rockets nie jestem, ale zawsze szkoda, jeśli czołowy gracz ligi doznaje kontuzji i to takiej, która go wyklucza do końca sezonu. PO to chyba znowu będzie dla nich szczyt marzeń w tym sezonie, bo przejście nawet jednej rudny bez Yao na obecnym Zachodzie to dla nich będzie z obecnym składem baaaardzo trudne zadanie.

Chyba Rockets muszą wreszcie pomyśleć o jakimś innym sposobie budowania ekipy, bo z duetem Yao - McGrady nic chyba nie osiągną. Yao gra coraz lepiej, ale ciągle dopadają go jakieś urazy, w poprzednim sezonie było to samo. T-Mac to samo, ciągle kontuzjowany, plecy, kostka i tak w kółko.

Jak już zaczynają grac dobrze tak jak obecnie, to któryś z nich wypada ze składu i znowu zaczyna się przeciętność. Dobry duet, ale zbyt kontuzjogenny, a zdrowie to podstawa.

Trochę szkoda Ming'a, trochę szkoda Houston... ale przynajmniej jeszcze popatrzę sobie na grę Dikembe Mutombo :D. Właśnie oglądam Wizards @ Rockets - facet jest niesamowity! 42 latka na karku a ten jest tak samo groźny pod swoim koszem jak za swoich dobrych (żeby nie powiedziec najlepszych) czasów. Co prawda skończyła się dopiero pierwsza kwarta ale widać jego wielkie zaangażowanie w gre i jak na razie w obronie i na deskach Rakiety wiele na tym urazie Jajo nie tracą. Zobaczymy co dalej będą grały i oby jak najwięcej z Dikembe on the floor 8)

Aha i czy mi sie wydaje czy właśnie Mutombo dostał technika za machanie paluchem po udanym bloku. Czyżby w obecnych przepisach takie gesty są zabronione? A tak to lubiłem...

Aha i czy mi sie wydaje czy właśnie Mutombo dostał technika za machanie paluchem po udanym bloku. Czyżby w obecnych przepisach takie gesty są zabronione? A tak to lubiłem...

A to ciekawe, bo oznaczałoby, iż władze zaczęły inaczej niż dotychczas interpretować ten ruch :rolling eyes: - swoją drogą lepszy był tylko Pistolet Ewinga :D

Dyskusja nad paluchem Mutombo rozgorzała juz w latach 90 -tych jednak uważano, że nie jest on skierowany bezpośrednio do przeciwnika :lol::lol::lol: Ciekawe ... :P

Randolpha boli ale glowa: http://youtube.com/watch?v=3j1q6osDAEc

Az zal mi tego danp, i innych kibicow ny.

No ma chlopak jeszcze troche brakow :)

Jak to widzialem na zywo to padlem ze smiechu, cofnalem, jeszcze raz padlem i po czym dalem sobie spokoj, no moze pare ku... polecialo, ale nie za duzo bo zona juz sluchac tego nie moze jak NYK ogladam :)

• 4 tygodnie później...