Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

Niby są rozmowy między Knicks a Suns wymiana E.Bledsoe za 4 pick.. k**** Suns mnie śmieszą, tymi PG szastają jak pojebani.. mogli grać w s5 Thomasem, Bledsoe i Dragicem. Niby Dragic jest humorzasty ale mając go i Bledsoe ściągają Thomasa. Trzy charaktery na PG. Teraz mają Brandubm Knighta, którego akurat lubię, i co dalej? Tam potrzebny weteran, bo bliźniaki sami tego nie uciągną. Lub znów zjazd na doły i niekończąca się przebudowa. 2 sezony temu tak realnie patrzyli na PO, a teraz ?

Chyba kogoś tu cycki swędzą :smile:

Nie poszedł bym na taką wymianę w pierwotnej wersji (Calderon) nie wspominając już o dodawaniu Wilsona.

Uprzejmię upraszam o znalezenie sobie frajera w innym miejscu/mieście/dzielni, a od Bryłek się... no!

Całuski

Chciałem tam wpisać Farieda zamiast Chandlera, ale uznałem to za większą bezczelność :D 

Serio wolisz Mudiay/WCS/Porzygins od duetu Lawson-Faried? No nie wiem, może Knicksi już tak mają, że wolą iść w nieznane :smile:

Inna sprawa, że Faried Wam średnio klika no chyba, że na 6mana, ale za taką kasę to i tak trochę lipa.

Tak. Chciałbym WSC pod kosz jako obrońcę na rookie kontrakcie, niż przytulić Lawsona i Farieda z ich umowami. Potem Phil mógłby już tylko podpisać jakiegoś 3&D i jestem spokojny. Podobno Matthews chce 15 mln za sezon, więc klasycznie przepłacenie zostanie w Knicks ;) 

Serio wolisz Mudiay/WCS/Porzygins od duetu Lawson-Faried? No nie wiem, może Knicksi już tak mają, że wolą iść w nieznane :smile:

Inna sprawa, że Faried Wam średnio klika no chyba, że na 6mana, ale za taką kasę to i tak trochę lipa.

LBS, zdecydowanie nie posiadasz umysłu stratega. Na dzień dzisiejszy Lawson-Faried może i stanowią o wiele większe wzmocnienie dla każdej ekipy, niż ktokolwiek z wyżej wymienionej trójki, ale:

1) obaj powoli wchodzą w swój prime, a żaden z nich nie jest liderem z którym możnaby odnosić sukcesy

2) kontrakty zablokowałyby jakiekolwiek działania na rynku FA

3) Knicks z nimi utknęliby na pograniczu playoffs, a po kilku latach znowu musieliby budować drużynę na drafcie/FA

Po prostu, czasami lepiej zrobić krok do tyłu, pójść w full tank/przebudowę, powyciągać przez parę lat talenty z TOP5 draftu i zobaczyć co z nich wyrośnie przy niskich kontraktach, niż zabunkrować się w okolicach 40 winów i pozostać średniakiem do kolejnej przbudowy.

Edytowane przez LeCrab

@LeCrab

Z samym Lawsonem Nix mają realne szanse na walkę o PO w tym sezonie, abstrahując już od tego czy Ty nadaje się do triangles (ktoś jeszcze wierzy w trójkąty w NY?). Lawson to easy top10 pg w lidze i w tym roku raczej nikogo lepszego na tą pozycję nie znajdą, chyba, że ostanie się Russell (czyli nie znajdą). Nie wydaje mi się aby Knicks szli w przebudowę - oni chcą powalczyć o PO w tym roku raczej.

Faried jest w chooy overrated, ale to dalej solidny PF, który na wschodzie może dawać solidny impact. Nikt z dostępnych wyborów z #4 nie daje żadnych gwarancji na szybki awans w konfie, powyższy duet jak najbardziej. W Colorado natomiast nie ma ciśnienia na wynik, można ten sezon poświęcić, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia i stąd taki a nie inny obraz tej sytuacji z mojej perspektywy.

strach napisać cokolwiek o top coś tam bo zaraz ktoś rzuci sprawdzam! i masz w dupę temat....

co do Farieda to nie zapomianjcie że NYK są doagadani ponoć z Gregiem więc po co im 4? tutaj bardziej defensywny center potrzebny - mam nadzieję że ktoś nie wpadnie na pomysł by przepłacicć DAJ.... czuje w pobliżu Isiah...