Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby choć jeden z nich był starterem?

Poza tym, w drafcie wybiera się przede wszystkim według talentu, a nie pozycji.

Obaj są ok jak na Kingsów i zupełnie nie ma potrzeby pchać do drużyny trzeciego. Zawodnicy są do grania, a nie do kolekcjonowania jak Pokemony. Kings mają ziejącą dziurę na pozycji 4 i jestem przekonany, że będą w jej załatanie celować.

Obaj są ok jak na Kingsów i zupełnie nie ma potrzeby pchać do drużyny trzeciego.

No tak, a Lakers mają Blacka i Sacre, więc po co im Okafor?

Zawodnicy są do grania, a nie do kolekcjonowania jak Pokemony. Kings mają ziejącą dziurę na pozycji 4 i jestem przekonany, że będą w jej załatanie celować.

Wybór gorszego prospecta tylko dlatego, że na jego pozycji jest większa dziura, byłby głupotą. Ale z drugiej strony, to Vivek, który wolał Stauskasa od Paytona, więc nie zdziwiłoby mnie to.

Wybór gorszego prospecta tylko dlatego, że na jego pozycji jest większa dziura, byłby głupotą. Ale z drugiej strony, to Vivek, który wolał Stauskasa od Paytona, więc nie zdziwiłoby mnie to.

A co byłego złego w tym wyborze w tamtym momencie?

Payton zawsze miał wpisany spory upside w papierach, ale to Stauskas wyglądał na nowego Klaya Thompsona - szczególnie po tym jak poprawiał się z roku na rok i w ostatnim sezonie był już full package. Poza tym ocenianie rookasa pokroju Stauskasa po pierwszym sezonie w dziwnej organizacji, to przedwczesna panika.

Nadal nikt nie odpisał mi dlaczego Frank Kaminsky ma przydać się w OKC?

A co byłego złego w tym wyborze w tamtym momencie?

Payton zawsze miał wpisany spory upside w papierach, ale to Stauskas wyglądał na nowego Klaya Thompsona - szczególnie po tym jak poprawiał się z roku na rok i w ostatnim sezonie był już full package. Poza tym ocenianie rookasa pokroju Stauskasa po pierwszym sezonie w dziwnej organizacji, to przedwczesna panika.

Nadal nikt nie odpisał mi dlaczego Frank Kaminsky ma przydać się w OKC?

Klay to  nieodpowiedni przykład, bo on zaczynał z opinią miękkiego, słabego obrońcy, a rozwinął się na top defendera. Stauskas nie ma na to papierów. Ja nic do niego nie mam, ale Payton jest lepszym prospectem. I Kings faktycznie go chcieli, tylko Vivek się wtrącił.

Edytowane przez Jendras

Nie wiem na grzyba kaminsky w okc, szczegolnie ze na pf moga meczyc niejakiego kevina duranta. Chyba lepszy stretch 4 od kaminsky'ego. 

Na gwalt potrzebuja goscia 3 and D (na naciskiem na D). Eksperymenty z draftowaniem przez 2 ostatnie lata na te pozycje srednio wyszly. Zeszloroczny stashuje sie w d-league, ten sprzed 2 lat ciska notorycznie air-balle za 3. Pytanie co bedzie dostepne pod 14 na ta pozycje.

Raczej nie beda brac projecta, za duza presja w tym roku, powinien to byc zawodnik do grania jakis minus, a nie ogrywania sie w tulsa.Na takie picki przyjedzie czas za rok dwa jak spieprza sprawe z kd i rw.

Nie wiem na grzyba kaminsky w okc, szczegolnie ze na pf moga meczyc niejakiego kevina duranta. Chyba lepszy stretch 4 od kaminsky'ego. 

Na gwalt potrzebuja goscia 3 and D (na naciskiem na D). Eksperymenty z draftowaniem przez 2 ostatnie lata na te pozycje srednio wyszly. Zeszloroczny stashuje sie w d-league, ten sprzed 2 lat ciska notorycznie air-balle za 3. Pytanie co bedzie dostepne pod 14 na ta pozycje.

Raczej nie beda brac projecta, za duza presja w tym roku, powinien to byc zawodnik do grania jakis minus, a nie ogrywania sie w tulsa.Na takie picki przyjedzie czas za rok dwa jak spieprza sprawe z kd i rw.

Franek na warunki NBA to właśnie strecz 4/5 :) A KD, przy całym szacunku, jeśli by miał zabrać swoje talenty i wagę 101 kg na pozycję 4 - ma gwarant season ending injury co rok. W pierwszym meczu treningowym, na obozie przygotowawczym, gdy w roto dupą w niego McDonalds albo Nick wejda i będzie po frytkach. Sterecz nie strecz, musi coś pod deską dawać by nie zostać Hawesem 2.0.

Porzignis bardzo spoko, zasięg Dirkowy + lepsza mobilność. Na profesjonalne granie ze zbieraczami bawełny może kilosow brakować, boję się trochę kariery w stylu Andrzeja.

Tak btw, nie łapię hypu na Hezonję. W sensie to nie jest taki gracz w mojej opinii by stawiać go nad Winslowem i Johnsonem. WCS i Porzingis także bardziej mnie przekonują. W ogóle bardzo ciekawy jestem w którą stronę potoczy się kariera Kristapsa i Winslowa.

Jakie widzisz przewagi Johnsona nad Hezonją? Poza tym, że jest silniejszy.

I dla Ciebie roles jest wart top 5 picku?

Jeśli chodzi o rzut i atletyzm to to jest wg. mnie not even close. Johnson ma problemy z wykańczaniem spod kosza na poziomie NCAA, co to dopiero będzie szczebel wyżej? Podczas gdy Hezonja kończy z góry co się da. Rzutowo też jest znacznie lepszy - szybko wychodzi w górę, rzuca z wyskoki, po koźle jak i z miejsca, lepiej ułożona ręka. To po prostu naturalny strzelec.

btw. o co chodzi z tą Barceloną?

Hezonja przed Stanleyem? Serio Jendras? Rozumiem, ze masz swoje typy dosc kontrowersyjne ale czy nie przesadzasz w tym przypadku? Butler tez nie byl kozakiem na dzien dobry ale sie rozwinal. Tutaj ze Stanleyem moze byc podobnie. Czy Hezonja jest wart 5 picku, no dla mnie nie, ale mi tam lata czy zagra w Magic/Kings/Denver/Pistons...wg mnie Johnson zrobi w NBA o wiele lepsza kariere niz Hezonja, no ale kazdy ma swoje zdanie

Hezonja przed Stanleyem? Serio Jendras? Rozumiem, ze masz swoje typy dosc kontrowersyjne ale czy nie przesadzasz w tym przypadku? Butler tez nie byl kozakiem na dzien dobry ale sie rozwinal. Tutaj ze Stanleyem moze byc podobnie. Czy Hezonja jest wart 5 picku, no dla mnie nie, ale mi tam lata czy zagra w Magic/Kings/Denver/Pistons...wg mnie Johnson zrobi w NBA o wiele lepsza kariere niz Hezonja, no ale kazdy ma swoje zdanie

PS. co do mojej wypowidz kaminskym, jezeli dotrwa do tego picku OKC, to moze byc ciekawa opcja by go oddac gdzies za gracza na pozycje sg z uznana marke, dokladajac cos jeszcze, taki gracz jak spada do twojego wyboru, no to musisz przemyslec wszystkie za i przeciw

Przypomne, ze podobne predict mieli miec Kawhi, czy Butler :smile:.

Zalezy co uznajemy za elite rolesa, dla mnie to gracze, ktofzy w ten offseason moga za 15mln za sezon nawet chodzic. I na takich spokojnie 5 pick mozna dac.

W Barcelonie latwiej jednak o openy. Posiedze jeszcze troche w temacie Hezonji, bo kilka opinii, filmik scoutpwy, eye test to za malo, moze faktycznie go nie doceniam. Jak widzisz jego comparison i sufit? I to samo u Stanleya?

I z jakimi numerami poszli Kawhi i Butler?

Butler to w ogóle dziwny przykład, bo on poszedł z dalekim numerem i rozwinął się bardziej, niż ktokolwiek podejrzewał. Na takich wyjątkach bym się nie opierał. Leonard ma łapy centra i jest lepszym atletą od Johnsona.

Ja też opieram się głównie na scoutingach, bo nie ma się co oszukiwać, Europy namiętnie już nie oglądam, ale że w Barcelonie łatwiej o open looki niż w NCAA?

Co do porównań, to tak luźno: Stanley - późny Artest, mniej atletyczny Gerald Wallace. Hezonja coś w typie Klay'a.

A co w tym kontrowersyjnego? Hezonja w mockach też jest wyżej. Johnson ma mnóstwo cech, które bardzo źle przekładają się na poziom NBA. Przeciętny atleta, gra poniżej obręczy, fatalny finisher, kiepski decision maker i ballhandler. Na poziomie NCCA korzystał ze swojej nieprzeciętnej siły, ale na wyższym poziomie mu to nie wystarczy. Nie twierdzę, że nie będzie miał udanej kariery, bo to ponoć hardworker, ale Hezonja ma wyższy upside.

Edytowane przez Jendras

wysocy wysokimi, ale gra od zawsze wychodzi z obwodu i D'Angelo Russell jest dla mnie no brainerem - legit playmaker z bball IQ tej klasy zdarza się kilka razy w dekadzie.

Okafor i Porzingis mimo wad pewnie znajdą w lidze swoją niszę - ale branie ich w top3 to wybór mało odważny - jest z przynajmniej pięciu gości z większym upsidem.

Zawsze jarali mnie goście pokroju Hezonji i mam nadzieję, że trafi na lepszy start niż Fournier. Hezonja i Winslow mogą po najwięcej zyskać w odpowiednich teamach.

Turner, Lyles, Looney wszyscy nie-wiadomo-co-to

Oubre sleeper (OKC?)

S.Johnson to świetny pick 7-9

Towns Russell Mudiay top3