Skocz do zawartości

Brooklyn Nets 2014/15

Wyparlo

Rekomendowane odpowiedzi

Pacers w tej chwili wiele nie potrzebują, bo potknięcie Nets z Bulls grając b2b jest bardzo prawdopodobne.

Brooklyn ma za swoje. Tu nie chodzi o konfrontacje z Bucks. Tyle gier, co oni pokaleczyli w tym roku (np. po ASG), to naprawdę przy całej sympatii ciężko mi ich żałować. Niech zepną poślady i próbują, ale Chicago też ma o co grać i też potrzebują wygranej, więc sukcesu Brooklynowi im nie wróżę.

Nets mają przed sobą Bulls i Magic. Indiana gra z Wizards i z Grizzlies. Zakładając, że Nets przegrają z Bulls i wygrają z Magic, Indiana chcąc być w PO musi oba  mecze wygrać. Ciężko będzie, zwłaszcza z Miśkami walczącymi o 5 seed. Chociaż z drugiej strony, może lepsza dla Grizzlies byłaby seria z Clippers niż z Blazers?

Fajna była walka na wschodzie :D Cieszę się, że na ostatek Nets wbili się do PO, ale nie ma co pozbywać się złudzeń - drużyna jest do przebudowy. Nie usprawiedliwiają ich kontuzje (w odróżnieniu od Thunder) bo często grają po prostu słabo. Jeszcze doniesienia Pierce'a, wierzę, że z prawdą się nie mija, nie pokazują ich w najlepszym świetle. Zresztą pierwsze mecze bez Garnetta to była straszna padaka. Pomimo słabej gry to faktycznie on trzymał chyba drużynę mentalnie.

Ciekawy jestem co zrobią z trenerem. Osobiście żałuję, że nie ma już Kidda. O Lionelu Hollinsie w sumie nie mam wyrobionego zdania, czasami na siłę szukam pozytywów jak Nets zaskakaują po kilku beznadziejnych grach, ale jednak mam wrażenie, że z takich postaci (pomimo ich przywar i wieku) można wyciągnąć więcej.

• 3 tygodnie później...

Podobno tylko Thaddeus Young i Brook Lopez mogą spać spokojnie jeżeli chodzi o przebudowę Nets. Cekawy jestem co z tego wyjdzie, bo niby od nowego sezonu będzie więcej kasy do dyspozycji, ale też Brooklyn ma jeszcze potężne kontrakty na kolejny rok (księgowego szczególnie mogą boleć Joe Johnson i Deron Williams... kto ich weźmie z takimi kontraktami? :D ).

BTW, drużyna ogłosiła konkurs dla fanów, w której można wygrać m.in. "Breakfast with General Manager Billy King". Trzeba przyznać, że facet ma jaja, bo jak trafi na kogoś sfrustrowanego jego poczynaniami to wcale nie musi być miła pogawędka :D

To nie Polska, tam kibice jaj nie mają.

Co do drużyny to Joe Johnson spada im za rok, albo Hornets może jeszcze go chcą za Lance'a oddać. Deron to zostanie raczej do końca umowy bo nikt go nie weźmie. Billy King to nieodpowiedni człowiek do posady GM'a i pewnie znowu salary zapcha jakimiś przereklamowanymi graczami. Nadchodzący sezon to będzie tylko taki przejściowy w lato nie spodziewam się tam wielkich zmian. Teraz by im się przydał #15 pick, ale przez głupotę Kinga będą wybierać z 29.