Skocz do zawarto艣ci

Bia艂aCzekolada

Rekomendowane odpowiedzi

serie z suns zjebal zespol, ktory nie zastawil w ostatniej akcji regulaminowego czasu, glownie wysocy (odom...)

z celtics byli fizycznie slabsi, zabraklo bynuma

i zadecydowalo rozkojarzenie w g4, ktore moglo odmienic serie. nie rozumiem na czym polegal blad kobego, mial wowczas patalachow, ktorzy nie radzili sobie z presja (smush, radmanovic)

boje sie tego tematu, bo wiem jak on sie rozwinie:)

choc czesc osob coraz bardziej docenia kobego ale to jest odwrotnie proporcjonalne do ilosci zwyciestw jego obecnych druzyn

im wiecej kobe przegrywa, im slabsze zespoly ma do dyspozycji, im blizej konca jego kariery, tym bardziej ludzie zaczynaja mu kibicowac.

taka kolej rzeczy.

totalnie nie wiem czego sie po nim i po lakers spodziewac w tym sezonie. licze po cichu na jakas niespodzianke, playoffs.

ale z 2 strony on sam nie gra juz w defensywie, w ofensywie ogranicza sie do rzutow, do tego ma takie wsparcie jakie ma. nawet reggie miller dostal na koniec kariery zespol mogcy walczyc o mistrzostwo z nim na lawce. kobe tez na to zasluguje.

moze za 2 lata...

abbott w odpowiedzi na text kobego, ktory wysmial dziennikarzy espenu za ranking

puscil wczoraj ciezka bombe/artykul

i gdyby to ktos inny napisal pewnie bym to nawet przeczytal

pozostaje czekac na sezon

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

totalnie nie mam poj臋cia jaki sezon b臋d膮 mi臋膰 LAL, raczej s艂abszy ni偶 dobry - do tego dochodzi jeszcze zastrze偶ony pick w top5 draftu聽

ale wiem jakiego sezonu spodziewam si臋 po KB, du偶o rzut贸w, du偶o walki i wielkiego serca do gry, mo偶e ma艂o z tego mu wyjdzie sportowo ale tak膮 postaw膮 mo偶e jeszcze spokojnie sporo kibic贸w przekona膰聽

co do stworzenia mistrzowskiego teamu to po prostu najzwyczajniej w 艣wiecie si臋 mu to nale偶y, nale偶y mu si臋 by dosta艂 jeszcze jedn膮 szans臋 na dogonienie MJ聽

du偶o zale偶y od rozwoju Randle i teog co zrobi Mitch w kolejnym offeseason

Odno艣nik do komentarza

Jakie dogonienie MJ?

Je偶eli piszesz po prostu o liczbie pier艣cieni to OK.

Natomiast je偶eli uwa偶asz, 偶e 6 pier艣cie艅 w tej sytuacji by co艣 zmieni艂 (KOBE>MJ) to musz臋 przypomnie膰.

MJ 6 tytu艂贸w na swoich barkach.

Kobe 3 tytu艂y na plecach Szaka, 2 na swoich, i hipotetycznie 1 zn贸w na czyich艣.

Nie ujmuje Kobiaszowi bo swoj膮 szanse wykorzysta艂 na maxa ale bez tekst贸w o gonieniu MJ.

Odno艣nik do komentarza

Jakie dogonienie MJ?

Je偶eli piszesz po prostu o liczbie pier艣cieni to OK.

Natomiast je偶eli uwa偶asz, 偶e 6 pier艣cie艅 w tej sytuacji by co艣 zmieni艂 (KOBE>MJ) to musz臋 przypomnie膰.

MJ 6 tytu艂贸w na swoich barkach.

Kobe 3 tytu艂y na plecach Szaka, 2 na swoich, i hipotetycznie 1 zn贸w na czyich艣.

Nie ujmuje Kobiaszowi bo swoj膮 szanse wykorzysta艂 na maxa ale bez tekst贸w o gonieniu MJ.

chodzi艂o o ilo艣膰 pier艣cieni

nie chcia艂em si臋 wg艂臋bia膰 w ten temat bo to 艣miedzi d艂ugo dyskusj膮 o KB, MJ i ich supportach聽

edit:

too late, ju偶 si臋 zacz臋艂o :P

ale teraz to przez Ciebie ;)

Edytowane przez devilnevercry
Odno艣nik do komentarza

Zastanawia mnie w sumie jaki jest sens tego w膮tku.

Prawda jest taka 偶e w tej Kobe ju偶 powinien ko艅czy膰 karier臋 - ci臋zko sie ogl膮da mecz z Utah gdzie ka偶dy go mija jak chce a facet przy szybszych crossoverze potyka si臋 o w艂asne sznurowad艂a

Trudno si臋 spodziewa膰 偶e te kolejne sezony b臋d膮 ciut lepsze ni偶 te 2 ostatnie Steve Nasha. To b臋dzie cud jak przetrwa je w zdrowiu. 呕adnego wp艂ywu na tytu艂 nie b臋dzie i wida膰 偶e Lakers w obecnej formule nie s膮 magnesem dla nikogo. Nikt w tej chwili nie marzy o grze dla Lakers wi臋c w膮tpie aby i za rok kto艣 chcia艂 dla nich gra膰

Ale a偶 mi si臋 n贸偶 otwiera jak czytam 偶e co艣 jest ever i tym podobne

Czy Kobe wyr贸偶nia si臋 jako艣 na tle cho膰by takiego I.Thomasa kt贸rego nienawidzi艂 praktycznie ka偶dy i kt贸ry nawet poza boiskiem by艂 skurwielem

Czy Jordan albo Bird naprawd臋 byli mniej kontrowersyjni. 呕e nie wspomn臋 ju偶 cho膰by o Wilcie Chamberlainie kt贸ry nawet dzi艣 30 lat po za ko艅czeniu kariery jest skrajnie oceniany od TOP 5 do gracza poza TOP 15

Kobe jest specyficzny ale prawda jest taka 偶e w tej lidze nikt mi艂y nie osi膮ga sukces贸w albo wchodzi na jaki艣 poziom skurwielstwa i wymagania dla samego siebie .Oczywi艣cie sa mega talenty jak Shaq kt贸ry m贸g艂 sobie olewa膰 co nie co a i tak dominowa艂 ale Kobe to jednak ci臋偶ka praca nad samym sob膮. Ka偶dy kto pami臋ta jego pierwszy sezon jak czasem by艂 nieporadny wie 偶e to opr贸cz talentu jednak du偶o samozaparcia sprawi艂o 偶e Kobe jest gdzie jest

Mo偶e mu by艂o 艂atwiej bo mia艂 szcz臋艣cie gra膰 z Shaqiem ( a w latach 00-01 Shaq dawa艂 ogromn膮 przewag臋) ale to nie tylko kwestia szcz臋艣cia

On jak wielu wielkich nigdy nie poddawa艂 si臋 , walczy艂 do upad艂ego

Problem jest te偶 taki 偶e zyjemy w medialnych czasach liga potrzebowa艂a Kobiego jako nowego MJ dlatego brane czasem z sufitu nominacje do pierwszej pi膮tki obro艅c贸w ( zreszt膮 tak samo jak ostatnie Le Brona)

Dla mnie Kobe wielce kontrowersyjny nie jest cho膰 na pewno czasem jego monopolizacja gry by艂a przegi臋ta - z drugiej strony prawda jest taka 偶e w wa偶nych momentach wi臋kszo艣膰 graczy wymi臋kka nie oddaje seryjnie rzut贸w. I wtedy zawsze pi艂ki id膮 do lider贸w. Tak by艂o z Timem w ka偶dym finale tak by艂o i z Kobem czy Birdem ..

Ale to by艂by jaki艣 mega cud je艣li Kobe zdob臋dzie 6 pier艣cie艅 w barwach Lakers ..

Odno艣nik do komentarza

Jakby Lebron by艂 mniej kontrowersyjny. W艂a艣nie gdzie indziej kto艣 wrzuci艂 kolejn膮 hate liste na Lebrona.

Mn贸stwo graczy budzi艂o kontrowersje.聽

A co do wygl膮du, nie mnie ocenia膰 wygl膮d facet贸w, i do tego murzyn贸w, ale co takiego w Bryancie jest nie wiem. Ale zaufam, 偶e znasz si臋 na tym temacie lepiej, wszak nick zobowi膮zuje ;)

Edytowane przez RappaR
Odno艣nik do komentarza

Powiem wprost

Ten temat zosta艂 za艂o偶ony aby rozmawia膰 o Bryancie - je艣li kto艣 jedyne co b臋dzie mia艂 do powiedzenia to 偶e Le Bron ma gorzej to b臋d臋 to usuwa艂 i kit 偶e nazwiecie mnie cenzorem ale za du偶o ju偶 naczyta艂em si臋 w swoim 偶yciu obrzucania b艂otem pomi臋dzy fanami jednego i drugiego.

Odno艣nik do komentarza

Powiem wprost

Ten temat zosta艂 za艂o偶ony aby rozmawia膰 o Bryancie - je艣li kto艣 jedyne co b臋dzie mia艂 do powiedzenia to 偶e Le Bron ma gorzej to b臋d臋 to usuwa艂 i kit 偶e nazwiecie mnie cenzorem ale za du偶o ju偶 naczyta艂em si臋 w swoim 偶yciu obrzucania b艂otem pomi臋dzy fanami jednego i drugiego.

lubi臋 to ale nie wiedzia艂em 偶臋 zosta艂e艣 modem, jakie艣 wybory mnie omin臋艂y?聽

my艣la艂em, 偶e tylko PM zosta艂

Odno艣nik do komentarza

lubienie to poj臋cie wzgl臋dne oraz kwestia gustu o czym nie powinno si臋 dyskutowa膰. ale je艣li kto艣 nie szanuje Kobe'iego to znaczy, 偶e ma co艣 najebane w g艂owie.

Kobe by艂 najlepsz膮 drug膮 opcj膮 by膰 mo偶e ever a na pewno zdecydowanie 艣wietn膮 dla Shaqa. ca艂kiem mo偶liwe, 偶e jakby tam by艂 T-Mac czy Pierce, czy Carter czy inna gwiazda tamtego okresu to osi膮gn臋艂aby podobne sukcesy ale tego nie zbadamy i nie ma sensu dyskutowa膰 bo powstanie worek. po Shaqu Kobe by艂 w prime ale by艂a zmiana warty w Lakers przez co straci艂 nieco swoje lata aby zdobywa膰 pucharki. nast臋pnie udowodni艂, 偶e jako lider potrafi zdoby膰 mistrzostwo(oczywi艣cie pomog艂a w 2009 roku stopa Yao a w 2010 to Gasol by艂 numero uno). ma wady jak ka偶dy zawodnik tej ligi wi臋c tak jak 艂atwo jest komu艣 wytkn膮膰 wady (poniewa偶 nikt nie jest w stanie mie膰 35 pkt na mecz, wszystkie 艣wietne gm 7 ,przy tym TS%70, mie膰 艣wietny wp艂yw na zesp贸艂, mie膰 8 asyst i 7 zbi贸rek) ale oddajmy cesarzowi co cesarskie.

najwybitniejsza posta膰 w NBA w XXI wieku. dla mnie on i Duncan to ikony tej ligi w tym czasie.

Odno艣nik do komentarza

" po prostu patrzcie"

bior膮c pod uwag臋 : jak nabuzowany jest Kobe 聽- a jednocze艣nie s艂abi s膮 Lakersi oraz jak mocna jest Western - zdaje si臋, 偶e gorsze od patrzenia na聽 Bryanta i jego zesp贸艂 b臋dzie tylko s艂uchanie wykwit贸w jego zrozumia艂ej frustracji po kolejnych pora偶kach przy oddalaj膮cej si臋 wizji udzia艂u w playoffs.

Kobe wygl膮da troch臋 jak ten trep ze skeczu Kabaretu Moralnego Niepokoju, kt贸ry do trz臋s膮cego si臋 ze strachu d,.powatego poborowego o nazwisku Chomik m贸wi z trepowsk膮 dynamik膮 "My tutaj, Chomik, zrobimy z was tygrysa !".

sorry, ale Kobe tygrys贸w z Boozera, Randle'a, Lina, Nicka Younga i paru innych koleg贸w - nie zrobi. patrze膰 b臋dziemy zatem na powolne odchodzenie pozbawionego z艂udze艅 Bryanta poluj膮cego na indywidualne wyniki maj膮ce go przybli偶y膰 do top3 all time scoring list. w sumie... zapowiada si臋 to r贸wnie frapuj膮co, co wszystkie role Roberta de Niro od czasu "Kasyna", czyli na poziomie Z艂otej Maliny.

Kobe ma spor膮 fanbase na 艣wiecie, jest twarz膮 HOllywood Team, jest brand himself itd. - st膮d m.in te 25 mln, kt贸re mu p艂ac膮. global star - global money. dla mnie, go艣cia kt贸ry nie ma "ulubionych" i obchodzi go tylko to kto wygra mistrzostwo - Bryant, i jego losy w tym sezonie, b臋dzie g艂臋boko na zapleczu zainteresowa艅.聽

jedna uwaga mo偶e - troch臋 zabawny jest Kobe, kiedy uprawia liderszip a'la Jordan nie zdaj膮c sobie sprawy z tego, 偶e Jordan by艂 katem dla kt贸rego inni z ch臋ci膮 chcieli zgina膰 karki, a sam Kobe jest katem dla kt贸rego karki chc膮 zgina膰 nieliczni i to w dodatku tylko dlatego, 偶eby zapewni膰 rodzinie ten przys艂owiowy chleb ze smalcem.

Edytowane przez vasquez
Odno艣nik do komentarza

Ostatni akt dramatu antycznego pt Kobe Bryant. 聽Zajmijcie miejsce w fotelach i po prostu patrzcie.

Kogo艣 jaraj膮 dogorywaj膮ce gwiazdy w s艂abych teamach? (O ile nie jest si臋 "fanem").

Jak Payton i Shaq grali to ich ogl膮da艂em, ale jak cz艂apali gdzie艣 w wieku 35+, to ju偶 ogl膮da艂em LeBrona i Wade'a. Trzeba je艣膰 co kuchnia najlepszego serwuje, a nie szama膰 zimn膮 pizz臋 z wczoraj, tylko dlatego, 偶e kiedy艣 ta pizza by艂a gor膮ca i pyszna.

Odno艣nik do komentarza

Koelner czy ty przypadkiem ostatnio nie umniejszales roli Pippena a teraz mowisz ze Gasol byl numer 1 w 2010?

R u fuckin kiddin me

chodzi艂o mi o fina艂 . droga do fina艂u ,czyli np. seria z Suns to Kobe Story.

Pippenowi nie umniejszam roli tylko w 98 w finale to Kukoc wyr贸s艂 na drug膮 opcj臋. w 聽96 by艂o wielu Robin贸w z Rodmanem na czele.

edna uwaga mo偶e - troch臋 zabawny jest Kobe, kiedy uprawia liderszip a'la Jordan nie zdaj膮c sobie sprawy z tego, 偶e Jordan by艂 katem dla kt贸rego inni z ch臋ci膮 chcieli zgina膰 karki, a sam Kobe jest katem dla kt贸rego karki chc膮 zgina膰 nieliczni i to w dodatku tylko dlatego, 偶eby zapewni膰 rodzinie ten przys艂owiowy chleb ze smalcem.

zabawy to jest ten cytat. lakers jak przysta艂o na najbardziej popularny zesp贸艂 , ma najwi臋ksz膮 presj臋 i zarazem najwi臋kszy t艂um fan贸w i dziennikarzy dooko艂a i dlatego cz臋sto wychodz膮 jakie艣 pojebane historie. dziwne, 偶e przez tyle sezon贸w gasol ,odom, fisher czyli trzon zespo艂u jako艣 grali dalej i nie narzekali, dochodzi艂 do zespo艂u Ron Artest ,Bynum chyba tak偶e tam si臋 odnajdywa艂. wi臋c nie wiem na jakich faktach mo偶na oprze膰 tak膮 tez臋. chyba tylko na jaki艣 wyobra偶eniach lub opieraj膮c si臋 na w艂asnej wyobra藕ni i polocie pisarskim.聽

Odno艣nik do komentarza

Kogo艣 jaraj膮 dogorywaj膮ce gwiazdy w s艂abych teamach? (O ile nie jest si臋 "fanem").

Jak Payton i Shaq grali to ich ogl膮da艂em, ale jak cz艂apali gdzie艣 w wieku 35+, to ju偶 ogl膮da艂em LeBrona i Wade'a. Trzeba je艣膰 co kuchnia najlepszego serwuje, a nie szama膰 zimn膮 pizz臋 z wczoraj, tylko dlatego, 偶e kiedy艣 ta pizza by艂a gor膮ca i pyszna.

Je艣li chodzi o temat weteran贸w to ja na przyk艂adzie innych dyscyplin mocno kibicuj臋 Federerowi w tenisie, B. Hopkinsowi, F. Mayweatherowi w boksie, czy chocia偶by teraz Duncanowi i sp贸艂ce w ostatnim finale w przypadku NBA.

Wg mnie rywalizacja starych mistrz贸w, kt贸rzy graj膮 na wysokim poziomie i nie chc膮 odej艣膰 w cie艅 i oddac pola m艂odym wilkom zbyt szybko, to akurat dobra cecha tych pierwszych.

Z reszt膮 sport to taka dziedzina zainteresowa艅, 偶e ju偶 z samego sentymentu mi艂o si臋 starym gwiazdom kibicuje, z prostej przyczyny - smutno po ich odej艣ciu.

Sam poziom gry to nie wszystko, liczy si臋 jeszcze charyzma graczy. A wed艂ug mnie Lebrony, Duranty, Rose'y, Paule czy Westbrooki jej nie maj膮 jak np. Kobe.

Odno艣nik do komentarza

Nawali艂e艣 kupe och贸w i ach贸w tylko co z tego wynika? Wszyscy raczej wiedz膮, 偶e Kobe by艂 graczem wybitnym, za swoich najlepszych lat 艂apa艂 si臋 gdzie艣 tam do topowej 5-tki ligowej, za zaanga偶owanie i za pewne cechy mo偶na go z pewno艣ci膮 ceni膰.

Ale z drugiej strony to te偶 go艣膰 z du偶膮 liczb膮 wad, znacznie popularniejszy ni偶 dobry i strasznie przepromowany takimi och achami. Niew膮tpliwie to posta膰 bardzo kontrowersyjna, cytuj膮c "troche burak taki", szczeg贸lnie w ostatnich latach gdzie go艣膰 swoje starzenie pr贸buje zatuszowa膰 gadaniem, kt贸rym przecie偶 sobie jedynie szkodzi. Co艣 jakby brak zdolno艣ci do zestarzenia si臋 z klas膮.

Odno艣nik do komentarza

Standardowo. M贸j post, kt贸ry odpowiada艂 na ma艂膮 zaczepk臋 Kubbasa (dobrze pamietam?) zosta艂 usuni臋ty z postem w/w.

Czy moje pytanie by艂o zbyt trudne do odpowiedzi, czy nie chc膮c zosta膰 merytorycznie zjedzonym przez 艣wierzaka wywiesi艂e艣 bia艂膮 flag臋 i zakopa艂e艣 wszystkie dowody pod ziemi膮?

Mo偶e powtorz臋?

Kto by艂 graczem numer 1 w 3picie LA?

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chodzi o temat weteran贸w to ja na przyk艂adzie innych dyscyplin mocno kibicuj臋 Federerowi w tenisie, B. Hopkinsowi, F. Mayweatherowi w boksie, czy chocia偶by teraz Duncanowi i sp贸艂ce w ostatnim finale w przypadku NBA.

Por贸wnywa膰 Federera, nr 2 w tenisie obecnie czy Mayweeathera nr 1 p4p do obecnego Kobiego, kt贸ry w ostatnim sezonie robi艂 6 strat w 30 minut i rzuca艂 na 43%, a w tym wraca po kolejnej kontuzji i rok starszy to spore nieporozumienie.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.