Skocz do zawartości

Random shit 2014/2015

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe czy czołówka zachodu zagra na Pelicans czy nie. Mają z nimi aż 8 meczy, a poza tym z DEN, 2xMIN, SAC, LAL. Z nich powinni mieć 6 winów, jeśli zachód się podłoży i chociaż będzie 6-2, to faktycznie powinno im się udać wejść do PO kosztem Oklahomy. 

tylko nie wiem czy przy tak broniącym obwodzie OKC "Zachód" w postaci SAS/Rakiety/PTB chce się podłożyć

z drugiej strony GSW zapewne raczej sie przejedzie po nich ALE WYMĘCZONE będzie a i warto czasem wpuścić mocny seed #8

wprowadzasz może mocniejszego gracza niż NOP ale przy jego sukcesach masz HCA

o ile parę tygodni temu taki spisek kombinowałem to teraz widzę to przy tak dobrej grze GSW inaczej

Ciekawe czy czołówka zachodu zagra na Pelicans czy nie. Mają z nimi aż 8 meczy, a poza tym z DEN, 2xMIN, SAC, LAL. Z nich powinni mieć 6 winów, jeśli zachód się podłoży i chociaż będzie 6-2, to faktycznie powinno im się udać wejść do PO kosztem Oklahomy. 

Czołówka zachodu sama walczy o rozstawienie i przykładowi Blazers, czy Rockets na pewno się nie podłożą, bo być może w II rundzie trafią na Duranta i Westbrooka, a po drugie nie wiem po co Pelicans w po kosztem Okc, to juz faktycznie lepiej żeby weszli za Mavs.

Zresztą patrząc na ich terminarz wcale to tak różowo nie wygląda, a po drużynie która potrafiła przegrać teoretycznie wygrane spotkania, można się spodziewać wszystkiego, więc nie dopisywałbym ich samych W za mecze z dołem zachodu.

Czołówka zachodu sama walczy o rozstawienie i przykładowi Blazers, czy Rockets na pewno się nie podłożą, bo być może w II rundzie trafią na Duranta i Westbrooka, a po drugie nie wiem po co Pelicans w po kosztem Okc, to juz faktycznie lepiej żeby weszli za Mavs.

Zresztą patrząc na ich terminarz wcale to tak różowo nie wygląda, a po drużynie która potrafiła przegrać teoretycznie wygrane spotkania, można się spodziewać wszystkiego, więc nie dopisywałbym ich samych W za mecze z dołem zachodu.

OKC ma 6 meczy straty do DAL na 16 meczy przed końcem. Już nie twórzmy sci fi, bo zaczniemy debatować nad szansami Magic w PO.

Po to, żeby reszta zachodu miała łatwiej i zamiast jednego z faworytów weszło Pelicans, które dostanie łomot od każdego. Nie mówię, że zyska na tym oglądalność, ale dla innych drużyn to łatwiejsza droga do finału. 

Ja wiem po co mają Thunder nie awansować z punktu widzenia innych klubów, ale z punktu widzenia neutralnego kibica, ba kibiców wszystkich drużyn z wyjątkiem Pelicans i Warriors to "po co" jest zupełnie bezsensu.

Weźmy też pod uwagę, że zachód może pomyśleć sobie inaczej - dobra wrzucamy Thunder do plej off po to by wymordowali się razem z Warriors w 7 meczach.

warto zauważyć, że dziś:

#8 NOP

#9 OKC

robi się niesamowita walka o PO co dodając fakt, ze wcale jeszcze nie jest rozstrzygnięta walka o HCA w każdej grupie na zachodzie (1-2) , (3-5), (4-8) zapowiadają się PO w marcu ;-)

Weźmy też pod uwagę, że zachód może pomyśleć sobie inaczej - dobra wrzucamy Thunder do plej off po to by wymordowali się razem z Warriors w 7 meczach.

dokładnie o tym pisałem tym bardziej że Grizz już zrobili krótki unik ...

OKC ma 6 meczy straty do DAL na 16 meczy przed końcem. Już nie twórzmy sci fi,

to żadna fantastyka, bo dallas ma zdecydowanie najtrudniejszy terminarz z tych trzech drużyn. właściwie z łatwych meczów czekają ich tylko trzy (LAL, DEN, ORL), dwa umiarkowanie ciężkie (2xPHO), a pozostałe 11 jest z samymi mocarzami. thunder mają pod tym względem łatwiej, nie wspominając o pelikanach - choć ci akurat przejawiają tendencję do przegrywania ze słabszymi.

patrząc na bilans po ASW, to z przeciętnie takimi przeciwnikami się zmierzą:

DAL 58,5 W% (11 spotkań z drużynami powyżej 50%)

OKC 54,4 (10)

NOP 49,9 (tylko 8, ale też najwięcej spotkań na wyjeździe)

Edytowane przez lorak

to żadna fantastyka, bo dallas ma zdecydowanie najtrudniejszy terminarz z tych trzech drużyn. właściwie z łatwych meczów czekają ich tylko trzy (LAL, DEN, ORL), dwa umiarkowanie ciężkie (2xPHO), a pozostałe 11 jest z samymi mocarzami. thunder mają pod tym względem łatwiej, nie wspominając o pelikanach - choć ci akurat przejawiają tendencję do przegrywania ze słabszymi.

patrząc na bilans po ASW, to z przeciętnie takimi przeciwnikami się zmierzą:

DAL 58,5 W% (11 spotkań z drużynami powyżej 50%)

OKC 54,4 (10)

NOP 49,9 (tylko 8, ale też najwięcej spotkań na wyjeździe)

Wyciągną 4-1 z PHO/DEN/ORL/LAL i wystarczy im, że z pozostałych meczy raz wygrają z OKC i jeszcze z 2-3 inne. Mają wtedy z 48-49 winów, a OKC przy swoim dość ciężkim terminarzu musi mieć 15-3. Kiepsko to widzę, a raczej nie widzę.

jak czarny Murzyn...

a tak z innej BEKI

jak się teraz czas przelicza 

-5??? z NBA.com

o 7:00PM grajom to o północy ?

tak, latwo zapamietac to w sumie, bo amerykanie maja zawsze wczesniej zmiane czasu, wiec niezaleznie czy jest to latem czy zimą roznica naszych czasow sie zmniejsza. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.