Skocz do zawartości

Random shit 2014/2015

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

inne czasy, kiedys za taunting nie dostawalo sie technikow, a teraz sa na to przepisy....

No Mutombo musiał zrezygnować z tego gestu bodaj jeszcze w Atlancie więc dużo się nie zmieniło ale uważam, że jego zachowanie było gorsze, bo już samym blokiem pokazywał wyższość nad rywalem (skoro liga jest taka akuratna to nie wiadomo czy bloki i przechwyty niedługo nie zaczął być karane technikami, w końcu atakujący, który ich doświadczy na pewno nie czuje się z tym wspaniale:-P)

Edytowane przez Pozioma

Cavs i LBJ robią swoję i idą, idą na tego majstra. Na wschodzie zagrozić im jedynie może Atlanta, a z zachodu każdy będzie miał ciężko z nimi. Jednak nie wyobrażam sobie ECF bez Cavaliers... Na zachodzie wymordują się miedzy sobą w 6-7 meczowych seriach i wtedy Cavs może być nawet faworytem.

Mysle ze te 19-20 z poczatku sezonu to zwykly brak ogrania, Waiters spakowal manatki i graja teraz jak z nut chociaz trza powiedziec ze dzisiejsze zwyciestwo dal im Lebron bo Smith, Shumpert i Irving mocno ceglili.

dzieki rekomendacji Ignazza [ja posluchalem Ignazza??? to samo w sobie jest smutniejsze niz poziom gry w tym meczu] w temacie ''must see games'' obejrzalem suns vs oklahoma

suns to chyba taka druzyna przyszlosci czy nie wiem jak to okreslic - w kazdym razie widac ze ta przyszlosc jeszcze nie nadeszla [i mam nadzieję że nigdy nie nadejdzie] i nie czas na takie granie, ale o co mi chodzi:

majo oni mianowicie w skladzie 10 shooting guardow i Alexa Lena, kazdy z tych 10 shooting guardow chce dryblowac i rzucac trójki, okazjonalnie wjeżdża pod kosz. Jeszcze nigdy w życiu czegoś takiego nie widziałem. Tylko ten Len sprawia pozory że słyszał coś o jakichś pozycjach, stoi pod koszem i czeka na piłkę. Reszta sobie takimi pierdołami nie zawraca głowy.

Poza tym szare koszulki z rękawkami Suns to jedna z dówch najbardziej zaskakujących rzeczy która, jeśli trafię na nią w przyszłości sprawi, że wyłączę mecz i nie obejrzę go. drugą jest Doris Burke pracująca jako komentator, nie reporter. [a użyłem słowa 'zaskakująca' bo jeszcze parę lat temu, za czasów torrentów z chińskim komentarzem w rozdzielczości 320x240 lub, czasem, co gorsza, 240x320, nie pomyślałbym że coś takiego może mnie irytować na tyle że będę miał ochotę wyłączyć mecz]

Edytowane przez rw30

[Ricky Rubio/new Wolves fan alert]

licząc od tego momentu, tylko zdrowie Ricky'ego Rubio dzieli nas od tego, by za dwa lata duet Rubio-Wiggins nie był najbardziej efektownym i efektywnym combo obwodowych w tej lidze. o ile bez względu na jakim Rubio gra %FG, byłem świadom że po jego powrocie z całą pewnością będę śledzić każdy mecz Wolves, o tyle jako fan Clyde'a Drexlera jestem równie zachwycony Wigginsem. raczej nie spodziewałem się cudów widząc jego RAPM, boxscore w tak słabym zespole, a tu post up, pierwszy krok, cuty, transition, atakowanie ofensywnej zbiórki - każdy, kto ogląda Minny, widzi, ile łatwych punktów zdobywa Wiggins i to najlepsza definicja podobieństwa z Drexlerem. już teraz Wiggins kończy spod kosza na >60% fg i strach pomyśleć co będzie gdy wrzuci na siebie 8-10 kg mięśni. do tego jak na aktualny poziom jumpera prezentuje spory asortyment rzutów, więc tu też należy oczekiwać gwałtownego progresu. gdy Tony Allen jest mijany na pierwszym kroku, spóźnia się przy post upie a potem nie zdąża z contestowaniem do step backa - przerażające. choć, kończąc wątek, porównanie do Drexlera sugeruje, że prognozowana mu na podstawie college'u topowa druga opcja to dobre prediction, ale Wiggins ma większy potencjał od swego czasu mocno przecenianego Clyde'a.

a może to życzeniowe gadanie, nie wiem.

z innej beczki - ta chwila, gdy człowiek uświadomi sobie, że Boston jest blisko playoffów. prawdopodobnie im się to nie uda, ale w takich sezonach Stevens walczy by przy poważniejszym trejdzie Cs pozostać ich trenerem i nie być tylko przejściową tanią opcją. jestem fanem Sullingera odkąd był niedoszłą jedynką draftu i ubolewam nad faktem jak szklanym wydaje się zawodnikiem...

człowiek zastanawia się co robi z życiem, starając się oglądać na bieżąco Philly, Miami, Cleveland i Minnesotę. 

BMF Sully jest niewątpliwie bardzo utalentowanym zawodnikiem. Jednak jego największym problem nie tyle jest wysoka podatność na kontuzje co bardzo słaba etyka pracy. Wspominał o tym Ainge w ostatnim wywiadzie. Sullinger nie zrealizował, żadnego z celów jakie postawii przed nim trenerzy od przygotowania fizycznego. Gość jest ewidentnie za gruby, a biorąc pod uwagę fakt, że na boisku się nie oszczędza to mamy prostą drogę do kontuzji.

Przychodząc z collegu był oflagowany na czerwono, ze względu na kontuzję pleców. O ile wydawało się, że jest to zaleczone to przy podwyższonych czynnikach ryzyka - braki fizyczne i brak kalkulacji w grze to musiało się to źłe skończyć. Stopa nie wytrzymała obciążeń. Także przed Jaredem wybór, albo biorę się za siebie i próbuję rozwinąć swój potencjał, albo pozostaję szklanym grubaskiem.

A ja się zastanawiam co Was tak urzekło w tym Sullingerze. Beznadziejny obrońca lubiący pograć na dystansie. Czasem pokazywał, że mógłby być wartościowym big manem z dobrym podaniem, ale raczej zamiast tego woli odpalić nieprzygotowaną trójeczkę.

Jeden taki co prawda w Bostonie był i dawał radę, ale mam wrażenie, że Jared to nie ta liga.

Wyobrażacie sobie w ogóle fart Minny w loterii i Okafora?

Rubio-jakiś mistrz 3&D (przepłacony Danny Green?)-Wiggins-Dieng-Okafor

To byłaby paka...

hehe

jest gorszy klub dla Okafora aniżeli Wolves? pomijając fakt - że to Wolves? grający na low post scorer w drużynie z ponadprzeciętnym pace, Rubio i Wigginsem, w słabym zespole z wielką liczbą graczy aspirujących do rzutów (tzw. kazus Dżenga) - mam wątpliwości. żeby nie brakowało spacingu, to byś potrzebował stretch four (Myles Turner to ciekawe nazwisko w tym drafcie), a tu już ciężko byłoby Ci o ponadprzeciętną obronę. ze strony Wolves - kolejny scorer dla drużyny, która ze zdrowym Rubio i Wigginsem nie będzie musiała się martwić o atak, a obronę? oczywiście - jeżeli będą mieli możliwość wybrania Okafora, to nikt nie będzie się zastanawiać, ale dużo lepszym fitem wydaje się Towns, który będzie na pułapie NBA rewelacyjnym wszechstronnym graczem. i jeżeli skończą w top3 obok Philadelphi to pewnie ten Towns im zostanie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.