Skocz do zawartości

Post-Jordan ATF. Temat organizacyjny.

january

Rekomendowane odpowiedzi

Ja doceniam Ivera, ale po zeszłorocznym ATF nie tknąłbym go nawet jakby mi ktoś zapłacił.

Obudować go to jedno, ale przetrwać ten shitstorm, który Cię czeka w konsekwencji to zupełnie inny kaliber ludzkiego pojęcia.

Smoku, czy mi się wydaje, czy wziąłeś Iversona do zespołu Jordana? nie pasował on kompletnie wtedy to twojego zespołu i chyba tutaj był główny zarzut

w tym atf Iverson w kilku ekipach by się odnalazł i szczerze mówiąc myślałem, że mac (BigBen + Duncan) oraz kucio (DRob + Kidd) się na niego zastawiają bo było wiadomo, że będzie go można wziąć pod sam koniec draftu

Smoku, czy mi się wydaje, czy wziąłeś Iversona do zespołu Jordana? nie pasował on kompletnie wtedy to twojego zespołu i chyba tutaj był główny zarzut

w tym atf Iverson w kilku ekipach by się odnalazł i szczerze mówiąc myślałem, że mac (BigBen + Duncan) oraz kucio (DRob + Kidd) się na niego zastawiają bo było wiadomo, że będzie go można wziąć pod sam koniec draftu

Serio uważasz że do Maca Iverson by pasował? Przy tak mało efektywnym scoringu + aofensywnym BigBenie nie wiem jak miała by funkcjonować ofensywa. O ile w obronie Iverson byłby ukryty to po co brać zawodnika który nie daję nic w ataku. DRob + Kidd już prędzej aczkolwiek znowu Kidd i AI nie stanowią wielkiego zagrożenia z dystansu co spowoduje zagęszczenie środka. Oczywiście można by dobrać do nich np R Lewisa i Korvera i jakoś by to wyglądało ale osobiście na poziomie ATF nie widze zespołu gdzie AI miałby racje bytu.

Zarzutów było sporo więcej i akurat parę osób widziało AI obok Jordana na boisku. W tamtym czasie byłem aktywnym userem zaledwie od kilku tygodni i nie wszystko jeszcze pojmowałem, a zasada jest taka - jeśli chcesz mieć w miarę względny spokój to Iversona, Rondo, Tyrusa Thomasa oraz Dampiera (;)) lepiej nie wybieraj. Parę minut po wyborze Kucia oznajmiłem mu, że wybór Dampa w ATF na tym forum jest o wiele gorszy od strzału w oba kolana. Nie ma tego złego i Kucio następnym razem będzie już wiedział więcej i podobnego błedu już nie zrobi. Ot cenne doświadczenie na przyszłe ATFy.

Ja wiem Biała Czekolada, że Iverson nie był królem efektywności ale nosz kur*a w tych latach co napisałem to był czołowy scorer w lidze i napisałem drugi najlepszy a nie najlepszy właśnie tylko z powodu efektywności, a zapominacie, że drużynowo osiągnął znacznie więcej niż T-Mac czy Carter w prime przy supporcie raczej średnim, poza Mutombo nie miał żadnego liczącego się historycznie zawodnika. Zdaję sobie sprawie że w ATF nie mógłby być jednym z liderów żadnego zespołu no ale chociaż z ławki go ktoś mógł wpuścić, znajdę spokojnie 5-10 wyborów gorszych od niego na pozycji obwodowca z ławki. 

Ja wiem Biała Czekolada, że Iverson nie był królem efektywności ale nosz kur*a w tych latach co napisałem to był czołowy scorer w lidze i napisałem drugi najlepszy a nie najlepszy właśnie tylko z powodu efektywności, a zapominacie, że drużynowo osiągnął znacznie więcej niż T-Mac czy Carter w prime przy supporcie raczej średnim, poza Mutombo nie miał żadnego liczącego się historycznie zawodnika. Zdaję sobie sprawie że w ATF nie mógłby być jednym z liderów żadnego zespołu no ale chociaż z ławki go ktoś mógł wpuścić, znajdę spokojnie 5-10 wyborów gorszych od niego na pozycji obwodowca z ławki. 

Też mnie dziwi brak wyboru AI3,, ale na pewno T-Mac, Durant czy Lebron to lepsi scorerzy od niego. W cholerę lepsi.

Sęk w tym, że nikt nie kupi AI3 nagle zredukowanego do 12 minut na mecz, a nawet pod te 12 minut na mecz trzeba sporo go obudowywać. Faktycznie teamy upośledzone ofensywnie powinny i tak go wziąć, ale wiesz - ja wziąłem w 8 rundzie Ripa, więc cały czas byli inni świetni gracze do wyjęcia.

Też mnie dziwi brak wyboru AI3,, ale na pewno T-Mac, Durant czy Lebron to lepsi scorerzy od niego. W cholerę lepsi.

Sęk w tym, że nikt nie kupi AI3 nagle zredukowanego do 12 minut na mecz, a nawet pod te 12 minut na mecz trzeba sporo go obudowywać. Faktycznie teamy upośledzone ofensywnie powinny i tak go wziąć, ale wiesz - ja wziąłem w 8 rundzie Ripa, więc cały czas byli inni świetni gracze do wyjęcia.

Wiadomo, że lepsi, na pewno kompletniejsi ale czy wyscie pozapominali jak on dominował w tych latach co wymieniłem? I przede wszystkim jak wielkie miał serce do walki, jak wychodził na niektóre mecze PO itp.

5-10 gorszych wybórów? Przeciez z tych lat o których mowisz AI musi mieć cały czas piłke w ręce + z takim EGO rozwali ci cały zespól jak każesz mu wchodzić z ławki.

Właśnie przez takie durne założenia nie wezmę nigdy udziału w takiej zabawie - AI miał piłkę w rękach cały czas bo w Philadelphi nie było nikogo kto mógłby ja mieć, to jest oczywiste. A skąd wy eksperci forumowi mozecie wiedzieć że musiał ją mieć cały czas w ręce? Grał kiedykolwiek z takim Kiddem czy Nashem w drużynie, żeby można było coś takiego stwierdzić? Skąd wiecie jakby się przystosował do gry z porządnym PG i jakby się wtedy zachowywał?

Z AI czesto sie robi cancera za późniejsze lata gry ale w tych latach był on czołówką ligi i nie tylko indywidualne statsy o tym świadczą ale przedewszystkim dobre wyniki w PO druzyny i jego występy w tych PO. 

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.