airmax Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a): Airmax spodziewa się, że antyfani Lewego będą po Nim płakać Płakać to za dużo powiedziane. Natomiast myślę, że kilku antyfanów doceni/uświadomi sobie co ten gość robi/robił, w momencie gdy Lewy już zakończy reprezentacyjną karierę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 52 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): Nasz kapitan dał Nam przecież przez lata tyle radości swoją wspaniałą grą, postawą na boisku Nie do końca rozumiem czy to sarkazm, ale przecież tak właśnie zrobił. To najlepszy piłkarz w historii tego kraju 1 godzinę temu, Sebastian napisał(a): Każdy wie, że Santos jest tu najmniej winien, ale łatwiej wymienić jego niż piłkarzy Najlepsze czy też może najgorsze w tym wszystkim jest to, że Ci sami dziennikarze, którzy dziś psioczą na Santosa i piłkarzy za chwilę - gdy któryś zostanie pominięty przy powołaniach - będą się dopytywać o powód takiego braku. To może jak odpowiem od razu na wszystkie takie pytania : Nie powołałem go bo brak mu jaj, umiejętności i chęci do umierania za możliwość gry w tej koszulce. Reasumując - jest nażelowaną pizdą i niech spierdala. I żeby nie palić mostów, można dodać coś o tym, że jest na orbicie zainteresowań Santos zjebał, w większości ci sami piłkarze robili regularne awanse na wielkie imprezy. Tutaj zrobiła się katastrofa. Tak sobie teraz zdałem sprawę że sousa, który wydawało się że nie dawał rady to jednak miał w eliminacjach mś grupę w której jest 3 aktualnych liderów eliminacji do euro: Anglię, Węgry i Albanię. Te drużyny były lepsze niż ich koszyki, tylko wtedy jeszcze tego nie wiedzieliśmy. A po santosie przyszedł trener, który już praktycznie bez Cristiano zrobił z Portugalii lepsza drużynę niż Santos kiedykolwiek. Gdyby nie fartownie wyjście z grupy z 3 miejsca na euro z pomocniczej tabelki, to ocena santosa byłaby dramatycznie zła. Santos po prostu się opierdalal, on po pół roku bycia selekcjonerem nie wiedział na jakiej pozycji gra wszołek, 1/3 kadencji spędził na urlopach, przyjechał na emeryturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 (edytowane) Dość śmiesznie by było jakby tak Santos teraz na szybko dostał robotę w kraju który ma podobną sytuację w tabeli jak my. Z grających choćby wczoraj na szybko Norwegia, Szwecja, Ukraina , bang jedzie tam jutro, zatrudnienie, awans na turniej i tam dobry wynik hehehehehe. A poważnie mówiąc gość od 1973 odkąd miał 19 lat czyli przez równe 50 lat był związany piłkarsko z dwoma krajami Grecja , Portugalia. Wspaniała przygoda, kariera, życie. 50 lat dziękuję koniec, bawię wnuki. Co nim kierowało żeby się na stare lata ładować w jakiś słowiański kraj c*** wie gdzie c*** wie po co o którym nic nie wie, bo to kompletnie nie jego bajka, nie zrozumiem nigdy. Edytowane 13 Września 2023 przez marzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 28 minut temu, airmax napisał(a): Płakać to za dużo powiedziane. Natomiast myślę, że kilku antyfanów doceni/uświadomi sobie co ten gość robi/robił, w momencie gdy Lewy już zakończy reprezentacyjną karierę Myślę, że wiele osób docenia to jak Lewy grał/co zrobił/osiągnął w swojej karierze. Czym innym jest jednak co daje/jest w stanie dać tej kadrze teraz/jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 6 minut temu, P_M napisał(a): Myślę, że wiele osób docenia to jak Lewy grał/co zrobił/osiągnął w swojej karierze. Czym innym jest jednak co daje/jest w stanie dać tej kadrze teraz/jutro. idąć tym tokiem rozumowania trzeba by było rozwiązać kadrę narodową, mniej więcej tak rokuje jeden z drugim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): idąć tym tokiem rozumowania trzeba by było rozwiązać kadrę narodową, mniej więcej tak rokuje jeden z drugim Nie wiem jakim cudem doszedłeś do takowego wniosku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 6 minut temu, P_M napisał(a): Nie wiem jakim cudem doszedłeś do takowego wniosku... Ja się zastanawiam jak można w ogóle rozważać niepowoływanie Lewego, więc chyba mamy podobnego kalibru zgrzyt choć bardziej stawiałbym na typowe polskie - "nie wiem, nie znam się, ale się wypowiem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): Ja się zastanawiam jak można w ogóle rozważać niepowoływanie Lewego, więc chyba mamy podobnego kalibru zgrzyt Zamiast Lewego wstaw sobie "zawodnika w słabej formie", za bardzo patrzysz na nazwisko. Jakby to był Lewy sprzed Barcy to nikt by się tutaj nie zająknął o niepowoływaniu Lewego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 6 minut temu, P_M napisał(a): Jakby to był Lewy sprzed Barcy to nikt by się tutaj nie zająknął o niepowoływaniu Lewego Chyba nie tylko ja próbowałem Ci wyjaśnić, że nie mamy absolutnie żadnej alternatywy, zwłaszcza, że nie wszystko jeszcze stracone i szanse na awans wciąż są całkiem realne, niestety chyba nie chcesz tego zrozumieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): Chyba nie tylko ja próbowałem Ci wyjaśnić, że nie mamy absolutnie żadnej alternatywy, zwłaszcza, że nie wszystko jeszcze stracone i szanse na awans wciąż są całkiem realne, niestety chyba nie chcesz tego zrozumieć To chyba sobie wmawiasz coś czego nie napisałem Szanse na awans są słabawe, ale są to prawda, na bezpośredni awans na poziomie 21%, Co do alternatywy, widzisz tu są dwie kwestie, ja poddawałem w wątpliwość sens powoływania Lewego pod warunkiem, że będzie grał dalej tak słabo. Co do braku alternatywy, zgadzam się, tylko pytanie czy nie lepiej będzie poszukać kogoś już teraz na kolejne lata, bo to co Lewy gra teraz nie daje podstaw, żeby był w podstawowym składzie dobrej reprezentacji, zwłaszcza, że on sam z siebie zapewne dogra max do euro 2024. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Siwy bajerant poleciał w c***a, ale trzeba przyznać, że w ostatnich latach zdecydowanie najlepiej oglądało się kadrę za jego kadencji (tak, tak, zaraz ktoś wyskoczy, że 711 albo wuja miał lepsze wyniki, ja mówię tu o wrażeniach estetycznych) i bardzo szkoda, że okazał się takim c***owym człowiekiem, bo wystarczyło doszlifować grę w obronie + więcej farta (masa głupich błędów w obronie za jego kadencji) i być może teraz na euro jechalibysmy z bardzo dobrym nastawieniem z fajnie grającą drużyną. Co do Santosa - ja nie komentowałem tego wyboru, bo jednak CV i nazwisko jak na Polskie warunki robiło wrazenie, z drugiej jednak strony jak ktoś oglądał Portugalię to dobrze wie jak siermiężny był to futbol mimo posiadania konkretnych gwiazd. Ja liczyłem na to, że ogarnie naszych w obronie, w ataku da dużo swobody (tak jak robił w Portugalii, gdzie w ataku nie było praktycznie schematów tylko liczenie na geniusz któregoś z atakujących) i wyniki z tego jakieś będą. Niestety wszystko poszło całkowicie nie tak, chociaż ja szczerze mówiąc to bym go jeszcze nie zwalniał, ale też nie dziwię się takiej decyzji. Dla mnie na ten moment najlepszym wyborem byłby Petkovic, ale to raczej nierealne. Ponoć Probierz faworytem - nie lubię typa, jest dwulicowym c***kiem, ale w polskiej piłce nic mnie nie zdziwi, nawet to jak Probierz jakoś dotrze do tych naszych osłów i coś z tego będzie. Generalnie nasi gracze mam wrażenie, że mają całkowicie zje***y mental (być może to cecha wrodzona Polaków - nie wiem) poza jakimiś wyjątkami jak np. Glik to reszta to takie pizdusie, które widząc takiego albanca z pianą w pysku mają pełne gacie, to jest niestety duży problem, bo piłkarsko to to grupę powinniśmy zmieść z powierzchni ziemi, a jest jak jest. Jeszcze dodatkowo w kadrze wszyscy pokłóceni więc to już wgl nie sprzyja grze w piłkę. Szkoda zmarnowanego pokolenia, które było na pewno stać na więcej niż jeden ćwierćfinał euro. Teraz po Lewym/Zielińskim jest trochę luka, zobaczymy czy wyskoczy ktoś z młodzieży, bo młodzieżówki ponoć fajnie sobie radzą, ale tego nie jestem w stanie ocenić bo nie oglądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 7 minut temu, P_M napisał(a): Szanse na awans są słabawe, ale są to prawda, na bezpośredni awans na poziomie 21%, nie mówię przecież o bezpośrednim awansie tylko o drodze przez baraże, a do nich jeszcze bardzo dużo czasu 9 minut temu, P_M napisał(a): Co do alternatywy, widzisz tu są dwie kwestie, ja poddawałem w wątpliwość sens powoływania Lewego pod warunkiem, że będzie grał dalej tak słabo. nie mamy alternatywy, nie możemy sobie pozwolić na twardy reset i grę młodymi w tym momencie - enty raz to piszę, Lewy nawet w takiej formy jest lepszym graczem niż wszyscy inni, takie są realia, można jedynie umiejętne dobrać mu partnerów na przykład Świderskiego kosztem Milika etc. 12 minut temu, P_M napisał(a): zgadzam się, tylko pytanie czy nie lepiej będzie poszukać kogoś już teraz na kolejne lata na to będziemy mieć bardzo dużo czasu, Lewy totalnie spaskudził sobie wybitną karierę ostatnimi wydarzeniami, niemniej zasługuje na to aby doprowadzić ten wózek do końca bez względu na rezultat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 55 minut temu, fluber napisał(a): Santos zjebał, w większości ci sami piłkarze robili regularne awanse na wielkie imprezy. Tutaj zrobiła się katastrofa. W większości nie. W większości Ci którzy dziś decydują o kształcie karty byli postaciami drugoplanowymi. A Ci którzy byli pierwszoplanowi mają po 35 lat ! A w dodatku większość z nich odcina już tylko kupony. Najważniejsza postać kadry - Glik - w ogóle nie gra. Tak wiem - powołałbyś. W dodatku Ci co pozostali pokłócili się ze sobą - bo przecież chyba nie myślicie, że było 22 kontra Skorupski ? I zamiast oczyścić atmosferę to postanowili w mediach poobrzucać się błotem. Głupki i tyle. 44 minuty temu, marzec napisał(a): Dość śmiesznie by było jakby tak Santos teraz na szybko dostał robotę w kraju który ma podobną sytuację w tabeli jak my. Z grających choćby wczoraj na szybko Norwegia, Szwecja, Ukraina , bang jedzie tam jutro, zatrudnienie, awans na turniej i tam dobry wynik hehehehehe. A poważnie mówiąc gość od 1973 odkąd miał 19 lat czyli przez równe 50 lat był związany piłkarsko z dwoma krajami Grecja , Portugalia. Wspaniała przygoda, kariera, życie. 50 lat dziękuję koniec, bawię wnuki. Co nim kierowało żeby się na stare lata ładować w jakiś słowiański kraj c*** wie gdzie c*** wie po co o którym nic nie wie, bo to kompletnie nie jego bajka, nie zrozumiem nigdy. Na pewno nie pieniądze bo zdaje się, że gdzie indziej zarabia sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 39 minut temu, P_M napisał(a): Czym innym jest jednak co daje/jest w stanie dać tej kadrze teraz/jutro. To po kolei, od baraży do MŚ: vs Szwecja (2-0) - gol vs Walia (2-0) - blank vs Belgia (1-6) - gol vs Beliga (0-1) - blank vs Holandia (0-2) - blank vs Walia (1-0) - asysta vs Meksyk (0-0) - blank + zmarnowany karny vs Arabia (2-0) - gol + asysta vs Argentyna (0-2) - blank vs Francja (1-3) - gol vs Czechy (1-3) - blank vs Albania (1-0) - blank vs Niemcy (1-0) - blank, grał 45 minut vs Mołdawia (2-3) - gol + asysta vs Wyspy Owcze (2-0) - 2 gole vs Albania (0-2) - blank 7 goli 2 asysty. Bezpośrednio zaangażowany w 9 z 16 goli, w meczach w których zagrał co najmniej 45 minut. I żeby nie było. Lewy od +/- listopada jest bez formy, natomiast nawet w momencie, gdy jest cieniem samego siebie, to jest najlepszym zawodnikiem tej kadry. Jeśli ktoś chce szukać głównego winnego w Lewym/selekcjonerze, to ok, grajmy Grześkiem Rasiakiem bo to sympatyczny gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 2 minuty temu, airmax napisał(a): vs Czechy (1-3) - blank vs Albania (1-0) - blank vs Niemcy (1-0) - blank, grał 45 minut vs Mołdawia (2-3) - gol + asysta vs Wyspy Owcze (2-0) - 2 gole vs Albania (0-2) - blank 7 goli 2 asysty. Bezpośrednio zaangażowany w 9 z 16 goli, w meczach w których zagrał co najmniej 45 minut. I żeby nie było. Lewy od +/- listopada jest bez formy, natomiast nawet w momencie, gdy jest cieniem samego siebie, to jest najlepszym zawodnikiem tej kadry. Jeśli ktoś chce szukać głównego winnego w Lewym/selekcjonerze, to ok, grajmy Grześkiem Rasiakiem bo to sympatyczny gość bardziej bym wziął ten okres. 3 gole 1 asysta, na tle rywali z którymi nie powinien grać, a jeżeli już grał, to te występy były generalnie słabe. Niemniej, może próba odbudowywania 29-letniego Milika byłaby lepsza, choć nie jestem fanem jego talentu, i obok niego dać świderskiego? Ryzyko żadne, bo Lewy na teraz nie prezentuje się lepiej niż Ci dwaj, a może jego brak, dałby reszcie ognia na zasadzie "Lewy tego nie pociągnie, musimy sami zacząć grać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Godzinę temu, Sebastian napisał(a): W większości nie. W większości Ci którzy dziś decydują o kształcie karty byli postaciami drugoplanowymi. A Ci którzy byli pierwszoplanowi mają po 35 lat ! A w dodatku większość z nich odcina już tylko kupony. Najważniejsza postać kadry - Glik - w ogóle nie gra. Tak wiem - powołałbyś. Mógłbyś napisać jaka większość masz na myśli? Lewandowskiego? Zielińskiego? Szczęsnego? U santosa nie zadebiutował żaden nowy zawodnik. Z Francją na mś grali Szczęsny, cash, Bednarek, kiwior, bereszynski, Krychowiak, Grosicki , Szymański, Kamiński, Zieliński, Milik i Lewandowski. Przecież to są dokładnie co sami zawodnicy którzy awansowali ja mś i wyszli z grupy. Ten Glik to jedyny gracz którego nie ma względem tego co mieliśmy rok temu, za którego gra Kędziora, przecież wcale nie nowy zawodnik. Efektów pracy santosa nie ma żadnych, chaos taktyczny i brak znajomości polskich piłkarzy dyskwalifikują go jako selekcjonera naszej kadry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 39 minut temu, P_M napisał(a): bardziej bym wziął ten okres. 3 gole 1 asysta, na tle rywali z którymi nie powinien grać, a jeżeli już grał, to te występy były generalnie słabe. Niemniej, może próba odbudowywania 29-letniego Milika byłaby lepsza, choć nie jestem fanem jego talentu, i obok niego dać świderskiego? Ryzyko żadne, bo Lewy na teraz nie prezentuje się lepiej niż Ci dwaj, a może jego brak, dałby reszcie ognia na zasadzie "Lewy tego nie pociągnie, musimy sami zacząć grać" Zwłaszcza że mieliśmy już przykład takiego meczu z Anglikami, gdzie padł remis po równym meczu bez jakiejś obrony Częstochowy. Mam wrażenie, że połowa tych bramek to karne, które nawet ciężko powiedzieć, że Lewy wypracował. Statystyka się może broni, ale sama gra jest bardzo słaba. Po za nazwiskiem nie ma powodów stawiać na Niego, bo sportowo to się nie broni jego gra, a ogólnie oczyszczenie atmosfery w kadrze powinno zacząć się od odstawienia starej gwardii, której Robert jest twarzą i jako kapitan osobą totalnie przegraną. Ja już czekam niecierpliwie na nowe rozdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 10 minut temu, MarcusCamby napisał(a): Zwłaszcza że mieliśmy już przykład takiego meczu z Anglikami, gdzie padł remis po równym meczu bez jakiejś obrony Częstochowy. Gdzie asystę przy golu zaliczył… ten zły Lewandowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): Zwłaszcza że mieliśmy już przykład takiego meczu z Anglikami, gdzie padł remis po równym meczu bez jakiejś obrony Częstochowy. Mam wrażenie, że połowa tych bramek to karne, które nawet ciężko powiedzieć, że Lewy wypracował. Statystyka się może broni, ale sama gra jest bardzo słaba. Po za nazwiskiem nie ma powodów stawiać na Niego, bo sportowo to się nie broni jego gra, a ogólnie oczyszczenie atmosfery w kadrze powinno zacząć się od odstawienia starej gwardii, której Robert jest twarzą i jako kapitan osobą totalnie przegraną. Ja już czekam niecierpliwie na nowe rozdanie. no to jeszcze sobie poczekasz… Lewandowski jest jaki jest i nie był to nigdy kaliber grajka jak Messi, Krystyna, czy nawet Neymar, Mbappe - bo nigdy samodzielnie nie potrafił wygrywać meczów - ot taki nieco słabszy Harry Kane z niego zawsze był- z lepszym wykończeniem ale gorszym podaniem i defensywa. Ale nadal nie ma żadnego polskiego napastnika, który mógłby go zastąpić- pomysł z Milikiem przemicze, a z innymi Swiderskimi czy Buksami to możemy wychodzić ma mecze z Wyspami Owczymi i Mołdawia a nie gdy się zaczyna poważne granie - bo impakcie w takich meczach chyba mówimy? Ja tam na nowe rozdanie jakoś specjalnie nie czekam, bo nie zapowiada się ono jakoś szczególnie utalentowane - Kiwior i Szymański ok, bramkarza tez się na pewno jakiegoś znajdzie, który nie będzie odstawał, ale co dalej? Bo ja tutaj nie widzę żadnych wielkich nazwisk- może ten Skoras czy Kamiński, może Marchwinski i Nawrocki ale czy któryś z nich ma potencjał na bycie choćby kimś w stylu Zielińskiego? Moder już chyba 2 lata sie leczy, a szkoda bo tu był potencjał ogromny by odegrać wielka role w reprezentacji. Kozlowski zginął gdzieś w średniaku ligi holenderskiej. Kogo my tam jeszcze mamy z tych wyróżniających sie graczy? Wcale sie nie zdziwie jak za chwile do reprezentacji trafia tacy artyści jak młody Nędza (Włodarczyk), Mosór, czy k**** Benedyczak - nie wiem czy sa to kamienie na których chciałbym budować zespół na lata, ale chyba wyboru zbytniego nie bedzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 7 minut temu, airmax napisał(a): Gdzie asystę przy golu zaliczył… ten zły Lewandowski Miałem na myśli ten mecz na Wembley, gdzie Lewandowski nie zagrał. Teraz dopiero sprawdziłem, że jednak go ostatecznie przegraliśmy Przy dobrze zbudowanym zespole gwiazdą ataku może być Matusiak czy inny Smolarek. Myślę @Qcin_69 że napastnik tego typu się wyklaruje jak będzie dostawał szansę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi