airmax Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 9 minut temu, ignazz napisał: Gdyby tak poszerzył bieg stawianiem stopy na zewnątrz pod obrońcę gracz przez Ciebie nielubiany by nie było takiej narracji. Ja osobiście tej sztuczki nie lubię bo to takie hardenowe granie na faul. Trzeba rozróżnić wstawienie nogi przed obrońcę tylko w celu zainicjowania kontaktu (kiedy już napastnik nie kontroluje piłki/przegrał pozycje) od sytuacji takiej jak tu, gdzie Lewy nie tylko wystawia nogę ale ciałem wchodzi przed obrońcę, wygrywa pozycje. Obrońca jest spóźniony, nie zdążył wyhamować i powoduje upadek Lewego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 37 minut temu, airmax napisał: Coś nie lubią sędziowie Lewego. Z meczu z Rayo złapany w pół w polu karnym (tam jeszcze mógł się sędzia tłumaczyć ze piłka nie szła w sektor Lewego, dla mnie to marne tłumaczenie ale niech będzie) wczoraj Lahoz nie gwizdnął karnego w takiej sytuacji Też bym nie gwizdał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 31 minut temu, airmax napisał: Trzeba rozróżnić wstawienie nogi przed obrońcę tylko w celu zainicjowania kontaktu (kiedy już napastnik nie kontroluje piłki/przegrał pozycje) od sytuacji takiej jak tu, gdzie Lewy nie tylko wystawia nogę ale ciałem wchodzi przed obrońcę, wygrywa pozycje. Obrońca jest spóźniony, nie zdążył wyhamować i powoduje upadek Lewego. Ja myślałem ze jak chcesz biegowo wygrać to biegniesz po najwęższym torze zostawiajac nogi z tylu a nie chodzić na boki. To jest odpowiednik wystawiania dupy podczas kozlowania w nba gdy przeciwnik biegnie za tobą i wpada na plecy. W żużlu dali radę to wykluczyć. W nba się za to wzięli ale w piłce jak widzę są inne zasady ducha gry. Lewy nienaturalnie szeroko postawił nogę ( prawa) licząc na kontskt obrońcy. Na moje to nie jest zgodne z duchem gry. To ze obrońca jest spozniony czy z tylu nie ma tu nic do tego. Wygrał pojedynek biegowy? Świetnie. Niech strzela gola a nie szuka kontaktu. Z kimś kto przegrał pojedynek biegowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 9 minut temu, ignazz napisał: Wygrał pojedynek biegowy? Świetnie. Niech strzela gola a nie szuka kontaktu. Z kimś kto przegrał pojedynek biegowy. No i właśnie, w mojej opinii Lewy tutaj kontaktu nie szuka bo wygrał pozycję, chroni/zastawia piłkę przed Acuna. Najpierw popracował żeby poradzić sobie z pierwszym obrońcą i później robi adjustment na następnego, który już go przewraca. I też imo ważna kwestia, Acuna nawet nie był bliski dojścia do piłki w tej sytuacji. Gdyby Lewy wyrzucił nogę do boku w sytuacji jak Acuna zabierałby piłkę to bym się z Tobą zgodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 nie jestem zwolennikiem wielu dziwnych teorii Ignazza, ale ta zdaje się mieć sens. Zwłaszcz, że powinien raczej szykować się do jakiegoś uderzenia (/dotknięcia piłki celem 'zwodu') nogą którą 'przeciążył' (czyli prawą), a robiąc taki ruch nie daje sobie na to żadnych szans - to po co w ogóle to zrobił (....jeśli nie celem wywalczenia karnego?) tyle z powtórek, jakbym zobaczył na żywo czy z ujęcie z innego kąta to pewnie bym myślał, że karny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 20 minut temu, Cardi napisał: To był akurat bardzo rozsądny faul. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 1 godzinę temu, matek napisał: To był akurat bardzo rozsądny faul. Bo nie dał rady na nogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 xD haha i ta bramka "centrostrzałem" aż strzelającemu ochraniacz ze skarpety wypadł xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Za każdym razem beka z ludzi, którzy się napinają o to kto jest lepszy w Ekstraklapie. Oni serio myślą, że u nas w lidze też grają w piłkę nożną jak w innych krajach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 5 godzin temu, Vice-kontorezerwowe napisał: xD haha i ta bramka "centrostrzałem" aż strzelającemu ochraniacz ze skarpety wypadł xD W latach 1998-2003 bywałem na meczach A/B/C klasy czyli najniższych lig. Tam poziom był lepszy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Dinamo z pierwsza niespodzianka w tej edycji LM. Ci najlepsze, to wygrali w 100 procentach zasłużenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Haaland jest popierdolony. Szkoda, że się łamie/łamał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 57 minut temu, Cardi napisał: Haaland jest popierdolony. Szkoda, że się łamie/łamał. Na razie to się Benzema chyba posypał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Tuchel out, co jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Oszukali Obamejanga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Godzinę temu, Cardi napisał: Tuchel out, co jest... do Lechii idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 (edytowane) W dniu 6.09.2022 o 15:51, Cardi napisał: ni serio myślą, że u nas w lidze też grają w piłkę nożną jak w innych krajach. Drużyny z topu w piłkę grać potrafią (chyba, że chwilowo nie potrafią),beka to jest z ludzi, którzy myślą, że skoro mają eklapę w dupie to ich zdanie ma dla tych drugich znaczenie. Edytowane 7 Września 2022 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 24 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał: Drużyny z topu w piłkę grać potrafią (chyba, że chwilowo nie potrafią),beka to jest z ludzi, którzy myślą, że skoro mają eklapę w dupie to ich zdanie ma dla tych drugich znaczenie. Chyba Raków potrafi. A że jedni mają bekę z drugich, a drudzy z pierwszych to wiadomo, tylko na c*** smarować o swoim biedaklubie na ścianach innych budynków? Albo drzeć pizdę o 2:00 w piątek/sobotę w środku miasta z przyśpiewką stadionową na ustach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Właśnie bramkę na Camp Nou strzelił niechciany w Lechu Sykora. Komentatorów słuchać się nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi