Skocz do zawartości

Cleveland Cavaliers 2014/15

mac

Rekomendowane odpowiedzi

Irving to idealny fit dla Lebrona. gdyby tak nie było, to Cavs nie kręciliby alltimerskiej ofensywy w momencie gdy z Jamesem Love robi 15ppg na 55%TS.

ORTG

Clippers w całym sezonie: +6,6 względem śr. ligowej

Clippers z Griffinem: +8,4

Cavaliers w całym sezonie: +5,7 

Cavaliers z Jamesem (56 meczów): +9,1

Cavaliers po powrocie Jamesa (29 meczów): +10,8

najlepsza ofensywa (statystycznie) ever - Mavs 04: +9,2

kosmos. James pierwszy raz w karierze dostał bardzo dobrego ofensywnego trenera a zarazem bardzo utalentowany, dobrze pasujący do niego support i grając indywidualnie najgorszy sezon od ... dziesięciu lat robi coś takiego. jeżeli LBJ będzie w stanie w playoffach zbliżyć się do swojego poziomu z ostatnich lat, nie ma druzyny na Wschodzie która mogłaby ich zatrzymać. 

James pierwszy raz w karierze dostał bardzo dobrego ofensywnego trenera a zarazem bardzo utalentowany, dobrze pasujący do niego support i grając indywidualnie najgorszy sezon od ... dziesięciu lat robi coś takiego. jeżeli LBJ będzie w stanie w playoffach zbliżyć się do swojego poziomu z ostatnich lat, nie ma druzyny na Wschodzie która mogłaby ich zatrzymać. 

wydaje mi się, że na początku sezonu czytałem zupełnie co innego.

Edytowane przez kiwi

No tak. Dla kolesia na 4 to miejsce w sam raz. LeBron nie powinien grać z uznanyni PFami bo się oni najzwyczajniej w świecie marnują. On jak to cielsko wpycha pod kosz to tak naprawdę trochę włazi w naturalne środowisko Love jak i w Miami Bosha. Love moim zdaniem odejdzie po sezonie bo mi tam ewidentnie nie pasuje. 

Równie dobrze można powiedzieć że Bron nie powinien grać z uznanymi PG bo się marnują, nie powinien grać z uznanymi ... itd itd.

@ BigMan Fan

A może się tylko zapytać czemu z Clippers akurat brałeś Blake a nie CP?

Bo Paul daje +12.2 do średniej ligowej ortg w momencie kiedy jego obecną opcją nr 3 właściwie trudno powiedzieć kto jest a na bank Cavs mają lepszą 5 czy 6 opcję ofensywną niż Clippers drugą ( nie licząc okresu kiedy grał Blake)

k**** przestańcie chociaż raz żreć się o wszystko i doceńcie zajebisty mecz i wypowiedzcie się o nim,nikt nie chce wchodzić na to forum po to żeby czytać tylko wasze przepychanki,wszelkie rankingi,porównania,staty,znaki większości,mniejszości i opasce Lebrona.Jeden mądrzejszy od drugiego,każdy ponad każdym...

Zajebisty mecz,intensywność typowo playoffowa,Po tym meczu widać jak wiele dla Spurs znaczą zdrowi Parker i Leonard.Nikt tak jak Kawhi nie kryje Jamesa tak wysoko z tak zajebistym skutkiem,momentami zjadał Lebrona po prostu,chciał go parę razy minąć to ten wybił mu piłkę i zniechęcił Lebrona do gry zupełnie,musiał zacząć odpalać jumpery.Nikt nie ma prawa powątpiewać już w maxa dla Leonarda,NIKT.

Spurs chyba odkryli że Parker musi zdobywać punkty,aby ich gra była efektywna,to momentalnie otwiera inne opcje.Dobrze też,że przestał rzucać z dystansu,to nie jest jego gra..Diaw wygląda jak zwłoki,dostał gruby kontrakt i się spasł.Chyba nie będzie nic z niego w tym sezonie.Duncan profesor wiadomo,Spliter c***ówka.

Lebron średnio,ale Kawhi jest po prostu idealny do grania przeciwko niemu.Pare razy próbował przykryć Leonarda,raz z lepszym raz z gorszym skutkiem.Zamknął mecz clutch jumperem i tyle można powiedzieć o jego grze,potrafił się usunąć w cień...IRVINGOWI.Zajebisty performance,57 pkt na takiej skuteczności,trójka na dogrywkę,najlepszy kozioł w lidze,zajebiście gra lewą ręką,stara się bronić w tym sezonie.Miazga,rozjebał system.Love to porażka,słaby fizycznie,przy wjazdach pod kosz nawet nie skacze do bloku, ''post up player'' LOL.Powinni ściągnąć jakąś inną stretch 4 i jakiś backup PG z D i 3 za te jego 20 milionów.O wiele lepiej by wyszło to Cavs na dobre.TT skacze do każdej piłki,KAŻDEJ,kończy te alleye, ale nie jest wart przepłacenia jakie szykuje się w lato.Mozgov jest zajebisty,zbiera,broni,samo jego dupsko pod koszem dużo daje,gdyby jeszcze łapał piłkę po podaniach to byłby idealny,ale nie można mieć wszystkiego.JR dziś średnio,ale ogólnie spoko się tam wkomponował,Shumpert to samo.Lebron ma serio świetny support tym razem,idealnie dopasowany.

Ktoś wyżej pisał,że Irving kompletnie nie pasuje do Jamesa.Nie zgadzam się z tym.Lebron MUSI mieć w drużynie gościa który wykreuje sobie rzut,kiedy ma gorszy dzień,obronia zacieśnia pomalowane.Nie można opierać ofensywy w playoffach na jumperach Lebrona,każdy przeciwnik chciałby tego.A chyba każdy się zgodzi z tym,że obecnie Irving o wiele lepiej pasuje do Jamesa niż Wade.Kiedyś ktoś wspominał że chciałby mieć jako partnerów Lebrona np Hilla z Indiany,Korvera,Bosha i broniącego centra,powiedzmy Chandlera.Moim zdaniem to by nie wypaliło,kto by tam sobie rzut wykreował oprócz Lebrona?Irving jest idealny dla Lebrona jak dla mnie,zajebista trójka,zajebiście kreuje sobie rzut,obok jest JR,Shumpert czy nawet ten Love z tróją.Nie wchodzą sobie w drogę,jeden potrafi drugiemu odsunąć się w cień.Cavs wyglądają zajebiście nawet z c***owym(jak na niego)sezonem Lebrona.Będą mocni w PO,nie ma bata.

Ostatnie słówko dla Blatta.Zajebiste timeouty,zajebiste zagrywki po nich,zajebiście ogarnął ten zespół.Na prawdę propsy,był w ciężkiej sytuacji,ale wyszedł z tego bagna i pokazuje to za to ceniono go w europie.

Gimme dat playoffs !

Edytowane przez Reikai

@ BigMan Fan

A może się tylko zapytać czemu z Clippers akurat brałeś Blake a nie CP?

Bo Paul daje +12.2 do średniej ligowej ortg w momencie kiedy jego obecną opcją nr 3 właściwie trudno powiedzieć kto jest a na bank Cavs mają lepszą 5 czy 6 opcję ofensywną niż Clippers drugą ( nie licząc okresu kiedy grał Blake)

Pisząc z Griffinem miałem na myśli mecze Clippers w pełnym składzie do kontuzji Blake'a. Robili wtedy 113,8 ORTG i mieli zdecydowanie najlepszy atak w lidze sumarycznie. Teraz po kontuzji BG niekoniecznie są słabszą drużyną, bo to co tracą w ataku zyskują w obronie chyba nawet lekko in plus, ale generalnie są słabsi ofensywnie.

Ale jest jeszcze kwestia taka że Lebron pasuje do Irvinga, gdyż ten sam nie nadaje się do kreowania ofensywy, gdyż jest za słaby w rozegraniu. Lebron akurat potrafi to robić i moim zdaniem dobrze im się współpracuje, jak Kyrie rzuca to dostaje piłkę , James nie jest idiotą i widzi co się dzieje, ale są mecze gdzie Kyrie gra słabiej albo słabo wtedy Lebron więcej gra albo uruchamia bardziej innych.

co ja pacze.

kilka sec do konca, -3, pilka z boku i kto wyrzuca z autu? lebron:D

sam nie wiem czy to dobrze czy zle. kobe, jordan, magic czy bird raczej nie wyrzucaliby z autu w takiej sytuacji. z 2 strony czemu nie. spurs pewnie tez sie tego nie spodziewali. irving trafil, wiec nie ma sprawy:) ale rozwiazanie calkiem niestandardowe.

co ja pacze.

kilka sec do konca, -3, pilka z boku i kto wyrzuca z autu? lebron:D

sam nie wiem czy to dobrze czy zle. kobe, jordan, magic czy bird raczej nie wyrzucaliby z autu w takiej sytuacji. z 2 strony czemu nie. spurs pewnie tez sie tego nie spodziewali. irving trafil, wiec nie ma sprawy:) ale rozwiazanie calkiem niestandardowe.

Nie pierwszy raz w tym sezonie ma miejsce taka sytuacja. W meczu przeciwko Rockets, LeBron również w ostatniej akcji wyrzucał piłkę z autu.

Jest wielki, dużo widzi, zazwyczaj kryje go najlepszy plaster przeciwnika czyli często najlepiej zapierdalający po zasłonach gracz przeciwnika. To nie jest zły pomysł. Krył go w tej akcji Kawhi ? Jeśli tak to również skuteczny bo Kawhi robi rozpierdol nie tylko w 1on1 D

Ale można wrócić do dyskusji jak to Iriving jest nikim przy "wielkim" Lillardzie.

Co się zmieniło ? Lillard na wschodzie byłby w PO co rok.

Ja pi****le, wiedziałem że tak będzie. Wyjebał gość jeden mecz z kosmosu, na kosmicznej skuteczności i co, mamy zapomnieć że nie potrafił wprowadzić zespołu do PO i jako lider wcale nie czyni zespołu lepszym ?

Edytowane przez Findek

Barkleya już momentami nie mogę słuchać jak gada 20 razy to samo, ale miejscami ma rację, zwłaszcza z tym switchowaniem, bo ładnie Spurs ruchali Cavs po zasłonach. Oprócz tego zastanawia mnie, czy ten mecz nie skończyłby się wygraną Cavs w 4Q, gdyby Mozgov nie miał dupska przyspawanego do ławki całą ostatnią kwartę. Kevin Love - wyrazy współczucia.

lub po prostu boi się wziąć odpowiedzialność na swoje barki.

Ta, a jakby rzucał, to by była gadanina, że ma w składzie typa co walnął 40 pkt i jest perfekt za 3, ale woli jebnąć samemu.

Edytowane przez macias

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.