Skocz do zawartości

Cleveland Cavaliers 2014/15

mac

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego tak cicho w temacie o Cavs?

Kawalerzyści bez LeBrona maja już bilans 19-19

Blatt przyznał, że Love nie jest graczem, który zasługuje na maxa (dyplomatycznie ujął to, że: jeszcze/na razie)

LeBron, żeby nie było blamażu, musi przyspieszyć swój powrót i ma grać ponoć już w jutrzejszym meczu.

Za nami już prawie połowa sezonu regularnego i Cavs cały czas nie przypominają drużyny. Przypuszczam, że jak LBJ wróci, to w którymś momencie zalicza jakąś ładną passe zwycięstw, ale czy dotrą się do playoffs?

Wschód jest do wzięcia w tym sezonie.

Kto by się spodziewał.Większość raczej spodziewała się fajnego biegania,dużo trójek i bicia piątek,niezłego wyniku w RS i blamażu w PO.No ale niestety,jeżeli nie ma tam nawet pół gracza grającego w obronie to nic z tego nie będzie.

Tak czy siak mistrzostwo w tym sezonie zdobywa ktoś z zachodu ;).

Blatt przyznał, że Love nie jest graczem, który zasługuje na maxa (dyplomatycznie ujął to, że: jeszcze/na razie)

nic takiego ("nie zasługuje") nie powiedział. tutaj pod koniec jest ta wypowiedź i Blattowi chodziło o to, że nie dostaje pieniędzy, jakie obecnie otrzymują max gracze (inna sprawa, że Love więcej dostać nie mógł, gdy podpisywał obecny kontrakt; ale jest to też np. dużo mniej niż max, jaki ostatnio podpisał Irving). ale że jest zawodnikiem na tym poziomie to raczej przyznał:

Blatt: what does that mean?

reporter: it means that they are amongst the top players in the league

Blatt: ok

czyli w skrócie znowu medialna burza rozpętana przez wypowiedź wyjętą z kontekstu.

Przeglądam sobie wątek z poczatku sezonu gdzie przeważały opinnie w stylu : wszystko się ułoży

Nic się nie ulepsza w tym zlepionym na prędce pod Lebrona śmiesznym klubiku .

JR Smith przyszedł i odpalił tryb ,,gansta NY pokaże jak się strzela na prowincji '' , po czym wyciąga swoje magnum 45 i odpala rzuty kiedy ma tylko ochotę .

Mozgov ma być lekiem na problemy Cavs ? dobre żarty . Cousins robiący 3 akcje coast to coast w ostatnim meczu to była jakaś kpina z defensywy , a raczej marnej imitacji tego co tam mają w Cleveland .

Kevin Love - Sacto wjeżdza na kosz jak chce a ten przemiły jegomość ledwie 1 faul zaliczył bo po co chociaż próbować utrudnić rywalom zdobywanie pkt . W drugiej połowie gdzieś zniknął że az myślałem że przy jego uprzejmośći poszedł po gin z tonikiem dla chłopaków z Kings .

O Irvingu nie będą za dużo pisał , głowa dzieciaka , z takim PG się nie gra o duże rzeczy taka jest prawda . On na boisku nic nie widzi oprócz kosza rywali , czasami jak mu siedzi to trafia wszystko ale na dłuższą metę takiego streeballu się nie da grać .

To jest ta sama żałosna drużyna co była przed rokiem , dodano Lebrona on daje dużo i dzięki niemu nie są najlepszymi kumplami Knicks w konferencji .

A skoro Lebron męczył trochę te 2 mistrzostwa co by nie mówił z napakowanymi Heat to tutaj z tymi wiecznymi przegrańcami na pewno tego nie powtórzy .

Uprzedzając jakieś głosy rozsądku które przypomną mi jaki mamy miesiąc i kiedy zaczyna się prawdziwe granie to od razu odopwiem że nie chce widzieć Cavs jak w PO Bulls , Raptors,  Hawks czy nawet Wizards zaczną prawdzwie granie .

Jeżeli ktoś wywoła brak Lebrona to byle osłabieni Jazz wygrywają w Chicago po masakrze byków , później przegrywają ostatnimi rzutami z OKC . Marni Lakers bez Bryanta z Tarickiem Blackiem na centrze dają 2 dobre mecze z PTB które musi zamykać niesamowity Lillard w 4 kwartach . 

Tacy Hornets bez Stephensona i Al Jeffersona robią 5 W streak wygrywajac w Kanadzie między innymi .

clevelanddefense1152.jpg?w=694

kevin-love-shot-chart.jpg

Edytowane przez queenJames

Przeglądam sobie wątek z poczatku sezonu gdzie przeważały opinnie w stylu : wszystko się ułoży(...)

Mozgov ma być lekiem na problemy Cavs ? dobre żarty . Cousins robiący 3 akcje coast to coast w ostatnim meczu to była jakaś kpina z defensywy , a raczej marnej imitacji tego co tam mają w Cleveland .(...)

O ile pamiętam to większość głosów była taka, że obecne Cavs nawet z LeBronem nie załapało by się na ósemkę Zachodu, więc głosów wszystko się ułoży było jak sięgam pamięci niewiele. Co najwyżej zdarzały się opinie, że poczekajmy na marzec i tu gdyby nie ostatnie ruchy Blatta miałbym stanowisko podobne do twojego, ale naprawdę myślę, że taki niepozorny duet Mozgov i Shumpert może dać coś bardzo wartościowego w Cavs czyli przykryć niedostatki Love i Irvinga.

Poczekajmy na powrót Króla. Przy Nim nawet Westy i Ilgauskasy zaczynają wyglądać na wartościowy support ;)

Ale pamiętam też jak mówiłem, by brać kurs @14 na wygraną GSW lub @21 na Memphis. To mnie barcalover zrugał, że Cavs mają większe szanse i to jeszcze po jakimś śmiesznym kursie :P

Bukmacherzy nie liczą kursu wedle szans, tylko wedle tego co mogę zarobić na kursach. 

W pewnym sensie mówicie o tym samym, Cavs mają większą szanse na finał, ponieważ mając teoretycznie słabszych rywali i kursy na Nich będą niższe w drodze do ewentualnego finału.

W każdym razie pisałem wtedy, że lepiej w to ulokować pieniądze niż Cavs, bo mimo trudniejszej drabinki mają porównywalne szanse na zagranie w finale, a tam już dla mnie każda drużyn z Zachodu będzie faworytem przeciwko ekipie LeBrona. Do tego różnica w kursach była ogromna, co zawsze może zaowocować skutecznym tradingiem ;)

W pewnym sensie mówicie o tym samym, Cavs mają większą szanse na finał, ponieważ mając teoretycznie słabszych rywali i kursy na Nich będą niższe w drodze do ewentualnego finału.

Bardziej chodziło mi o to, że mają sporo fanów, którzy na nich i tak postawią, więc można było dać mniejszy kurs, co przekłada się na lepszy zysk dla bukmacherów, niż liczyć ich wedle szans.

A ja poczekam jednak na jeszcze jakiś czas z wyrokiem. Cavs od początku mieli mało.dopasowany skład + prawie cały nowy + nowy zupełnie zielony w nba trener. Potem połamał.się Andy, Lebron, kontuzje Irvinga Love'a i brutalny w takich okolicznościach kalendarz. Teraz będą mieli wreszcie przynajmniej od powrotu Imana zbilansowany skład z fajną ławką. A śmiech że np. Mozgov to leszcz bo go DMC objezdzał to bzdura jakich mało. Rzeczywiście każdy wjeżdża w nowy system gra przeciwko jednemu z najlepszych w ofensywie na swojej pozycji w tym roku i go niszczy defensywą. Nie mówię że Rusek będzie elitarnym ram protectorem ale ma papiery żeby być legit.

A ja poczekam jednak na jeszcze jakiś czas z wyrokiem. Cavs od początku mieli mało.dopasowany skład + prawie cały nowy + nowy zupełnie zielony w nba trener. Potem połamał.się Andy, Lebron, kontuzje Irvinga Love'a i brutalny w takich okolicznościach kalendarz. Teraz będą mieli wreszcie przynajmniej od powrotu Imana zbilansowany skład z fajną ławką. A śmiech że np. Mozgov to leszcz bo go DMC objezdzał to bzdura jakich mało. Rzeczywiście każdy wjeżdża w nowy system gra przeciwko jednemu z najlepszych w ofensywie na swojej pozycji w tym roku i go niszczy defensywą. Nie mówię że Rusek będzie elitarnym ram protectorem ale ma papiery żeby być legit.

Gdzie ja napisałem że Mozgov to leszcz ?

Swoją drogą co ma system obrony drużyny do jebania kogoś 1vs1 ?

Kontuzje , terminarz , trener - można albo tak jak wspomniane przeze mnie drużynę wcześniej się spiąć i jak nie wygrać to chociaż zagrać dobry mecz albo szukać wymówek

A tak poważnie - ilu jest gorszych startujących centrów od Mozgova? I ilu wśród PO drużyn, nawet tych na wschodzie.

Nie ma takich , nie liczę Knicks bo oni nie mają centra

Pod kosz Cavs po łatwe pkt ustawia się kolejka jak pod Marokańskim burdelu po ramadanie .

Nie chodzi o Mozgova , bo postawienie klocka pod kosz nie niweluje tego że na obwodzie robią ich jak chcą momentami . Mozgov wyjdzie na penetracje pójdzie extra pass tyle z ruskiej kłody

Na miłość boską Mozgov to nie jest Bogut tylko włochata wersja Joela Przybilla

A gadka jest taka jakby Cavs ogólnie dobrze bronili tylko rim protectora nie było i pojawił się zbawiciel Mozgov ...

Dobrze to bronią PTB a nie mają rim protectora odkąd się rozbił Lopez i popatrzcie sobie jak oni grają .

Takich problemów jakie mają Cavs albo się nie da rozwiązać , albo potrzeba na to cholernie dużo czasu .

J.R ma formę co 4-5 meczy. Jak rzuci 27 punktów na dobrej skuteczności to w następnych spotkaniach będzie trafiać 6-8 i to forsując rzuty. Później przyjdzie kolejny mecz + 20 i tak dalej. W miedzy czasie rozwiążę jakąś sznurówkę czy tam poklepie Rihanne po dupie jak przyjedzie na koncert do Ohio...

A tak poważnie - ilu jest gorszych startujących centrów od Mozgova? I ilu wśród PO drużyn, nawet tych na wschodzie.

DeAndre Jordan :)

Jak w Denver było trzech centrów do gry - McGee, Kouofos i Mozgov. To właśnie Rusek wygrał rywalizacje i wyglądał dobrze w obronie. 

Dla Cavs to on jest niemal jak zbawiciel. Jeśli komuś jeszcze Timo kojarzy się tylko z dunkiem Griffina to myślę, że niedługo zmieni zdanie :)

Poważną zmianę w Cavs dałby Asik, Robin Lopez, czy nawet Wright, ale nie na Timo Mozgov ;d

Chodzi o Brendana Wright? Jeśli chodzi o samą defensywę to wątpię by był lepszy od Mozgova. On ma sporo atutów i żałowałem, że Mavs go oddają, ale nie jest to ktoś na tej samej półce co Loprez i Asik. Inna sprawa, że Asik nie wygląda w tym sezonie na rim protectora jak z czasów Houston i Chicago Bulls, a pamiętam jak mówił Luki, że wartość defensywna Davisa wzrośnie dzięki Turkowi. Na teraz tego nie widać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.