ely3 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 W końcu było widać podania, James nawet 11 asyst zaliczył i Cavs wygrali Jakaś poprawa jest... Z Denver to nawet Oklahoma wygrała. To najgorszy zespół jaki widziałem w tym roku ( no dobra na Lakers 76 ers i Magic nie mam sił więc nie wiem jak to tam wygląda). Denver są tragicznie pod każdym wzgledem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
double. Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Z Denver to nawet Oklahoma wygrała. To najgorszy zespół jaki widziałem w tym roku ( no dobra na Lakers 76 ers i Magic nie mam sił więc nie wiem jak to tam wygląda). Denver są tragicznie pod każdym wzgledem Stąd te "kropki niedosytu" na końcu. Wiem, że to Denver, wiem, że to najgorszy zespół tego roku. Gra Cavs wciąż nie jest taka jaka powinna być, ale jak mówie "Jakaś poprawa jest" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 to jak myslicie jest cos w koncu na rzeczy? nie ma. LeBron fizycznie wygląda fantastycznie zarówno siłowo (miał już kilka akcji, gdy obrońcy - w tym ktoś tak masywny jak Melo - ściągali go na ziemię a on i tak robił 2+1) jak i szybkościowo (wielokrotnie nawet guardów przeganiał). jedynie nie wiadomo za bardzo co z wyskokiem, ale też zbyt wielu okazji do "latania" to póki co nie było. w każdym razie problemy cavs na pewno nie wynikają z gorszej fizyczności Jamesa, czy kłótni w drużynie, co jest w ogóle bzdurą, bo dziennikarze coś na siłę wymyślają, aby mieć o czym pisać (jak w tej historii z Irvingiem). kłopoty są zwyczajnie w zgraniu po obu stronach parkietu. np. większość dotychczasowych strat cleveland wynikało z braku czucia siebie nawzajem, tzn. ktoś np. ściął w lewo a podający myślał, że pójdzie w prawo, ktoś podał kozłem, a miał lobem itd. rzeczy łatwe do naprawy tylko trzeba czasu, ale na pewno będzie dobrze. no i postupy Love'a - słaby w tym jest i nie wiem czemu tak często tego próbują. gorzej jest z obroną, bo nie dość że nie ma zgrania i gubią rotacje, to przede wszystkim brakuje jakiegoś rim protectora przez co tracą mnóstwo punktów pod obręczą. to będzie problem na dłuższą metę, bo o ile Varejao jest świetny w team D, to nie da tego co jakiś rasowy 7footer, który samą obecnością sporo zmienia. ps 1991 bulls zaczęli sezon bilansem 5-6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) gorzej jest z obroną, bo nie dość że nie ma zgrania i gubią rotacje, to przede wszystkim brakuje jakiegoś rim protectora przez co tracą mnóstwo punktów pod obręczą. to będzie problem na dłuższą metę, bo o ile Varejao jest świetny w team D, to nie da tego co jakiś rasowy 7footer, który samą obecnością sporo zmienia.halo Bogut mam kolejnego hejteraNapisał że Cavs maja slaba defensywe i brak im rim protectora!!! To co wieszamy go? Pisałem już wcześniej Cavs w tym roku mnie nie rozczaruja jak odpadna na poziomie ecf właśnie braki personalne w defensywie ich zniszczą i nawet 38 letni allen z jego trojkami nic nie zmieni nswet jeśli przejdą całą konferencję co juz jest trudne zważywszy na to co pod koszem mają chocby wizards nic nie zmieni bo każdy pretendent z zachodu zgwalci ich w pomalowanym Edytowane 9 Listopada 2014 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 halo Bogut mam kolejnego hejtera Napisał że Cavs maja slaba defensywe i brak im rim protectora!!! To co wieszamy go? Pisałem już wcześniej Cavs w tym roku mnie nie rozczaruja jak odpadna na poziomie ecf właśnie braki personalne w defensywie ich zniszczą i nawet 38 letni allen z jego trojkami nic nie zmieni nswet jeśli przejdą całą konferencję co juz jest trudne zważywszy na to co pod koszem mają chocby wizards nic nie zmieni bo każdy pretendent z zachodu zgwalci ich w pomalowanym Pół forum już to wcześniej pisało. Generalnie mało w jakim temacie na forum panuje taki konsensus jak w tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) halo Bogut mam kolejnego hejtera Napisał że Cavs maja slaba defensywe i brak im rim protectora!!! To co wieszamy go? Józek, przecież ja sam nieraz pisałem że brakuje rim protectora. Tak żem czuł że masz w sumie wyjebane co ja, Rappar lub inni bandwagonerzy Lebrona piszą bo ważniejsze jest to że jesteśmy "przeciwko" i trzeba się nie zgadzać xD Poza tym przyznam, że mam w sumie wyjebane kto w listopadzie gra dobrze, kto wyśmienicie a kto zawodzi bo nie dość że do kwietnia kawał czasu to jeszcze próbka mała i można co najwyżej powróżyć. Teraz sobie śledzę NBA dla samej frajdy oglądania a na ocenianie i ewentualne korekty szans przyjdzie czas najwcześniej w Święta. Edytowane 9 Listopada 2014 przez Bogut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 ps 1991 bulls zaczęli sezon bilansem 5-6. Bulls 1991 mieli też kłopot z (ciągle dość świeżym) Triangle, do którego w tamtym czasie wątpliwości miał przede wszystkim sam Jordan, który nie do końca wierzył, że system który ma na celu zwiększenie udziału w grze jego kompanom - pomoże mu w pokonaniu silnych rywali w PO, w tym Pistons Daly'ego - szczególnie po kompromitacji supportu w ECF '90. Bulls byli na zupełnie innym etapie niż obecni Cavaliers, Jordan ma zupełnie inny styl gry i charakter niż James i generalnie problemów z "klikaniem" w ataku być nie powinno - a przynajmniej tak nietypowych jak Lebron rzucający piłkę w trzeci rząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 tylko w 1991 Jordan Pippen i Grant już się znali od jakiegoś czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Trudno w jedno lato zbudować kompletny skład. Cavs jeszcze znajdą swojego rim protectora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Trudno w jedno lato zbudować kompletny skład. Cavs jeszcze znajdą swojego rim protectora. Ilu mamy w lidze rim-protectorów? To nie jest scoring punch z ławki, żeby można było sobie to znaleźć ot tak na pstryknięcie palca - nawet jak jest się Lebronem i przyciąga się do Cleveland wizją zdobycia tytułu. Inna bajka, że Lebron w najlepszej formie jest jednym z nielicznych wingów w historii, który ma tak ogromny wpływ na zespołową defensywę (w ostatnich 15-latach top3), ale nie będzie w stanie anchorować obrony w nieskończoność i kiedy przekroczy trzydziestkę, to takich momentów jak w tym sezonie, gdy zastanawiamy się co stało się z 15% jego atletyzmu - będzie coraz więcej. Trudne zadanie przed Cavs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 wiem, że mała próbka i w ogóle, ale fani Cavs: nie martwi was taka liczba minut LeBrona? nie chce mi się sprawdzać, ale wychodzi mniej więcej 40 mpg jak na to, że koleś grał 4 razy pod rząd w finałach, a od '07 daleko w PO + dwa razy olimpiada to chyba trochę dużo LeBron James to LeBron James, ale chyba nawet on może się kiedyś zmęczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 1 I tak w sumie dobrze, że nie każą mu kolejni trenerzy biegać po 48 mpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 po pełnych dwóch dniach odpoczynku przyszło mu zagrać 40 minut normalnie dramat dobrze że skurcze go nie złapały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 po pełnych dwóch dniach odpoczynku przyszło mu zagrać 40 minut normalnie dramat dobrze że skurcze go nie złapały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Przez ostanie 4 sezony obejrzałem jakieś ¾ spotykań Miami więc nie kwestionuje tego że Lebron jest eksploatowany czasem znacznie ponad miarę tylko że w Cavs wcale tak być nie musi. Skład wydaje się znacznie szerszy niż w Miami a dwóch pozostałych liderów jest sporo młodszych i przede wszystkim mniej wymęczonych niż Bosh a zwłaszcza Wade, jeszcze kilka-kilkanaście meczy Cavs myślę złapią odpowiedni rytm zaczną szybciej rozstrzygać spotkania i taka długa obecność Lebrona nie będzie konieczna.Z tego co czytałem Blatt rozumie sytuację i w miarę możliwości będzie starał się ograniczać minuty Lebrona, minęło dopiero 6 meczy nie ma co panikować Inna sprawa że tegoroczne minuty w Cavs podzieliłbym przez dwa, w obronie nie tylko Love jest na wakacjach:] Edytowane 11 Listopada 2014 przez rahu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Goat Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 I tak oto Król zagrał jak na Króla przystało (triple-double z Pelicans), fakt, że pozostali z wielkiej trójki też się nie ociągali. Wszyscy trzej na skuteczności ponad 50%. Oby to był początek dobrej passy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Już mu to TD zabrali wiec hold your horses Już mu to TD zabrali wiec hold your horses Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Goat Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 No fakt zabrakło jednej asysty do TD ale i tak niezły mecz w jego wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Znając przywiązanie LBJa do cyferek, będzie płakał w poduszkę przez dwa dni. No jak oni tak mogli?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Znając przywiązanie LBJa do cyferek, będzie płakał w poduszkę przez dwa dni. No jak oni tak mogli?? widzę, że dobrze go znasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi