Skocz do zawartości

Miami Heat 2014/15

MVPrzemek

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężka praca to ciężka praca, niezależnie za jaką kasę.

Twierdzenie, że zawodowi koszykarze mają lekko, bo ich praca sprowadza się do przyjemnego biegania za piłką parę razy w tygodniu, to czysta ignorancja.

A kwestia dla ilu z nich basket to pasja, a dla ilu pasją jest to, co mogą zrobić za zarobione miliony, to już zupełnie inny temat.

cięzka praca ciężko praco ale wiadomo że pracuje się lżej jak do swojej willi po pracy wracasz escaladem i czeka tam na ciebie fajna panna [albo 5 fajnych panien], no ludzie

same Mike'i Jamesy na tym forum się okazało

żebym ja musiał się wstawiać za Alonzo to już sprawy naprawdę musiały daleko zajść

Alonzo, strzel sobie trening zawodowego sportowca na 50% intensywności i powiedz, czy było przyjemnie.

LoL, też mi porównanie, zapraszam zawodowego sportowca do mnie do pracy na dwie godzinki i zobaczymy co zrozumie z tego, o czym się tam mówi

pracuje się lżej jak do swojej willi po pracy wracasz escaladem i czeka tam na ciebie fajna panna [albo 5 fajnych panien]

Ale escaladem się jeździ po pracy a panną też zajmujesz się po pracy bo chyba jeszcze do tego nie doszło by chędożenie się stanowiło część reżimu treningowego.

Wy mówicie o życiu, cały czas robicie równanie życie = praca a my wydzielamy samą pracę, przepychanie się z ważącymi 120kg ciałami pod koszem, siłkę, bieganie itd. To że po pracy gracz NBA pójdzie sobie pojeździć Maserati a murarz nie bardzo to ma znaczenie przy ocenie ich życia a nie ciężkości pracy.

nie, ale co to ma do rzeczy?

To, że motywacja sprawia, że praca może być lżejsza, choć teoretycznie jest cięższa. Dlatego zarobki mają znaczenie, podobnie jak to, do czego po pracy wracasz.

Nie wiem dlaczego próbujesz oddzielić pracę od "życia" Bogut. One są bardzo mocno związane i działają na siebie, więc po prostu błędnie rozumujesz.