Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2014/15

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda Farmara. Powiedział, że zrezygnował z większych pieniędzy w innym miejscu, choć nie wiem czy odnosił się do obecnego roku, czy może chodziło mu o Turcję przed rokiem. I turned down more money elsewhere. I get to stay home in L.A. and play for a contender, which is important to me.

Tak czy inaczej 2 mln to nie dużo i jeden z pierwszych przypadków nieprzepłacenia dobrego rolesa tego lata. Ale z Farmarem, czy bez, byśmy szorowali po dnie, bez większych wzmocnień. Jesli LeBron i Carmelo sa dostępni, to oczywiste jest, że trzeba spróbować.

Steve Blake by mnie radował jako backup PG. Choć najpierw to jeszcze trzeba znaleźć startera. Może wieczorem będziemy wiedzieć więcej na czym stoimy.

Ale pretensje maja niektorzy kibice, choc jak dla mnie nie maja racji. Nie jest on wlasnoscia LAL, poszedl tam gdzie mu dali kase, miasto sie zgadza, kasa tez. A ze nie LAL trudno...Melo musialby byc strasznie zdesperowany wolac LAL i maxa na Zachodzie niz Nyk, Wschod i max

Skupiają się na gwiazdach bo taka jest mentalność tej organizacji. Albo wszystko albo nic. Dlatego mają 16 tytułów. I nie chcą być pogłębieni w przeciętności jak np. Dallas :smile:

Rynek jest jaki jest i gwiazdki pokroju melo wola iść tam gdzie big market. światła jupiterów, znane osobistości, tani lans etc. zamiast grać dla dallas, więc argument o przeciętności mavs jest o tyle chybiony, że oni nie mogą sobie pozwolić na odbudowę przez draft i czekanie na leBrona, bo on tam po prostu nie przyjdzie, co widać już od dawna

P.S wolę być pogłębiony w takiej "przeciętności" jak teraz gdy mavs jest w playoffs praktycznie co roku, walczy (nikt lepiej spurs się nie postawił), niż zafundować swoim kibicom taki żenujący sezon jak lakers ostatnio (zapewne zresztą nie ostatni, bo mądrych ludzi w zarządzie brak i teraz przy okazji rekrutacji najemników jadą wyłącznie na renomie klubu i miasta )  

Edytowane przez jaggy007

A moim zdaniem można przestać się dziwić, że dobrzy zadaniowcy uciekają z tonącego okrętu. Gdybym sam miał taki wybór (czytaj: podobna kasa, to samo miasto ale możliwość grania o coś więcej niż 10. miejsce na zachodzie w barwach upadłej organizacji) 2 razy bym się nie zastanawiał. Lakers są pogrzebani kontraktem Bryanta, z nim w składzie nic nie osiągną, nawet gdyby "zbawca" melon tam się pojawił. Najlepsi rolesi znikają z rynku a oni się skupiają tylko na primabalerinach tylko - jest to błąd moim zdaniem, bo nawet jeśli jakaś gwiazda się skusi, to nadal aktualny pozostanie problem "no D" w tej drużynie

Ale odpowiedz nam co maja dac Lakersom dobrzy rolesi? Co da podpisanie Hawesa, Collinsa, czy innego Meeksa? LA stana sie lepsi, awansuja do p-o itp? Mysl czasem nim glupote palniesz, zeby dowalic niby Lakers. Tylko sie osmieszyles. Lakers ewidentnie ida na wszystko albo nic. Albo ugraja Melo, czy LBJ, albo sa w srace i w niej pozostana, bo nijak nie oplaca im sie pakoiwac w kontrakty dla przecietniakow na 2-3 lata. KB z banda przecietniakow do p-o nie wejdzie, a kasa na jakis czas bylaby zablokowana. Wola poczekac i zobaczyc jaki bedzie rozwoj sytuacji. Raptem kilka dni, wiec az tak strasznie nie bedzie. Ktos zywy na rynku FA pozostanie.

Rynek jest jaki jest i gwiazdki pokroju melo wola iść tam gdzie big market. światła jupiterów, znane osobistości, tani lans etc. zamiast grać dla dallas, więc argument o przeciętności mavs jest o tyle chybiony, że oni nie mogą sobie pozwolić na odbudowę przez draft i czekanie na leBrona, bo on tam po prostu nie przyjdzie, co widać już od dawna 

Jak widzisz sam rynek tez nie daje zadnych gwarancji. Clippersi sa w LA od lat i dopiero teraz maja jako taki sklad. Knicks latami obijaja sie o dno. Bulls od czasow MJ sa nijacy. I mozna tak jeszcze troche wymieniac. Rynek, lans itp maja znaczenie jak GM danego zespolu wraz z wlascicielem sa w miare ogarnieci. Inaczej zapomnijmy o czymkolwiek.

Ale odpowiedz nam co maja dac Lakersom dobrzy rolesi? Co da podpisanie Hawesa, Collinsa, czy innego Meeksa? LA stana sie lepsi, awansuja do p-o itp? Mysl czasem nim glupote palniesz, zeby dowalic niby Lakers. Tylko sie osmieszyles. Lakers ewidentnie ida na wszystko albo nic. Albo ugraja Melo, czy LBJ, albo sa w srace i w niej pozostana, bo nijak nie oplaca im sie pakoiwac w kontrakty dla przecietniakow na 2-3 lata. 

ja akurat farmara bym zatrzymał bo on akurat był utożsamiany z organizacja i za taką kasę powinni go zatrzymać, należy dbać o atmosferę w szatni a nie wypieprzać co roku 2/3 składu.. W każdym razie nie chodziło mi o Hawesa, Collinsa  itp., wg mnie Lakers na samym początku offseason powinni byli celować w gości pokroju Denga czy Lowrego, wg mnie taki tandem dałby im więcej niż jedna gwiazdka typu melo a cenowo wyszło by na to samo

tak podpisanie denga na 3-4 lata za 10-12 baniek rocznie bankowo nie umoczyloby organizacji:D

to juz wole w tym roku nie podpisac zadnej gwiazdy, podpisac moskow na roczne kontrakty, zeby mogli sie wypromowac

i za rok podpisac durexa czy lova, rozdrabniajac kontrakt mamby na kilka lat.

choc widze, ze durex dostepny bedzie dopiero w 2016 ale za rok beda jeszcze inne... gwiazdki do wyboru.

Edytowane przez badboys2

tak podpisanie denga na 3-4 lata za 10-12 baniek rocznie bankowo nie umoczyloby organizacji:D

to juz wole w tym roku nie podpisac zadnej gwiazdy, podpisac moskow na roczne kontrakty, zeby mogli sie wypromowac

i za rok podpisac durexa czy lova, rozdrabniajac kontrakt mamby na kilka lat.

choc widze, ze durex dostepny bedzie dopiero w 2016 ale za rok beda jeszcze inne... gwiazdki do wyboru.

Czy nie musieliby przypadkiem zwolnić Kobego, żeby mogli użyć stretch provision?

Skoro taka jest polityka klubu, to po co te pretensje do Farmara

Ja tutaj widzę 1-2 osoby mające z tym problem.

Skąd się to bierze? Moim zdaniem z europejskiej kultury kierowania, gdzie ludzie są uczuleni, gdy ktoś przejdzie do rywala zza miedzy. W Stanach na to leją.

Dlatego i ja polecam brać to na miękko, niektórzy wydają się aż za mocno zaangażowani.

nie wiem jak to doklandie wyglada prawnie. byc moze jest to nie do zrobienia, nie jestem pewien.

poki co trzeba sie skoncentrowac na melo, skoro daje sygnaly, ze moze by przyszedl.

jak nie wypali przejda do planu b. wciaz jest sporo opcji. poza tym nigdy nie wiadomo co sie stanie w trakcie sezonu. ktos bedzie niezadowolony i wtedy warto byc ponizej salary, bo mozna duzo latwiej przejac kogos fajnego. wiec zarzucanie sie w tej chwili na denga, ktorego nikt poki co nie chce podpisac czy nawet usiasc do rozmow po tym jak poodrzucal lukratywne umowy...

ja akurat farmara bym zatrzymał bo on akurat był utożsamiany z organizacja i za taką kasę powinni go zatrzymać, należy dbać o atmosferę w szatni a nie wypieprzać co roku 2/3 składu.. W każdym razie nie chodziło mi o Hawesa, Collinsa  itp., wg mnie Lakers na samym początku offseason powinni byli celować w gości pokroju Denga czy Lowrego, wg mnie taki tandem dałby im więcej niż jedna gwiazdka typu melo a cenowo wyszło by na to samo

Farmara bys zatrzymal bo ... Jakis argument? Gosc wrocil po ilus tam latach do LA i co? Ikona klubu, czy jak? Do Fishera sporo mu brakuje. Gosc jest wyrobnikiem, ktory poszedl tam, gdzie mu dali ile chcial/oczekiwal. Atmosfera w szatni? Chyhba duch porazki i sp... sezonu. I to wrecz zle sp... Mogli byc w top 5, ale postanowili wygrac cos na koniec i obsuneli Lakers. Co by dal Lowry z Dengiem? Walka o nr 10 na zachodzie? Bez kogos pod koszem, z pusta lawka to sobie mozemy. Lakers to organizacja potrzebujaca gwiazd jak pustynia wody. Zyja z nich. Dokoptowac do Melo bedzie duzo latwiej zadaniowca, nic dokoptowac do slono oplacanych rolesow gwiazde. Chocby ze wzgledow finansowych.

Dogryzać nawet w necie też trzeba umieć

Uważam, że Kendall to nie jest tylko twór D'Antoniego i momentami grał bardzo mądrze. W obronie nie daje rady PG, ale myślę że można by go ukrywać na większość SG. W przyszłym sezonie będzie zarabiał grosze, a motywację będzie miał największą, jaka istnieje w NBA - szansa na syty - długoletni kontrakt. Pasuje i do Kobiego i do Gasola. Jednak po taką trójkę przydali by się do nich defensywni zadaniowcy, jak np Demarre Carroll, czy dostępny w tym roku Ed Davis(dziwi mnie, że nikt po niego jeszcze nie uderzył).

Nie sądzicie, że Kobe-Melo-Gasol najlepiej by funkcjonował obecnie na pozycjach 3-4-5? Niestety kolidowałoby to z rozwojem Randle - chyba, że grałby nadal 30minut wchodząc z ławki. Bo wymieniać go nie ma za co.

Farmar i atmosfera w szatni he he

chyba ma 2 pierścienie w dorobku, więc przynajmniej u nowych/młodych zawodników miałby szacunek... poza tym każda drużyna potrzebuje "maskotki" w drużynie (czytaj: ulubieńca kibiców i kolesia lubianego przez pozostałych zawodników) i moim zdaniem taki farmar nadaje się do takiej roli dużo bardziej niż ten nieudacznik sacre co umie tylko pajacować na ławce

Odnośnie Marschalla mogę powiedzieć tylko tyle, że w składzie mavs jest ktoś taki jak gal mekel (w zeszłym sezonie 4. pg za calderonem, harrisem i larkinem) Przytaczam ten przykład dlatego, że są to gracze na porównywalnym poziomie, co najlepiej świadczy o tym, na kogo stawiają w Lakers

Ja ogólnie jestem zdania, że w trakcie tego FA można zbudować zespół, który spokojnie może walczyć i o finały konferencji, a do tego nawet nie trzeba Melona. Chociaż on, by w sumie sprawę ułatwiał. No, ale jest fajnych parę nazwisk z którymi Kobe szedł jak burza. 

Rozumiem, że masz plan jak wyciągnąć jamesa i melo, ewentualnie bosha? :P Ciekaw jestem bardzo jaka Twoim zdaniem kombinacja graczy wziętych z FA w tym offseason daje lakers szansę na finały konferencji?!?!?!?!?

Edytowane przez jaggy007

chyba ma 2 pierścienie w dorobku, więc przynajmniej u nowych/młodych zawodników miałby szacunek... poza tym każda drużyna potrzebuje "maskotki" w drużynie (czytaj: ulubieńca kibiców i kolesia lubianego przez pozostałych zawodników)

fajnie, że masz swoje zdanie na temat tego, kto jest bardziej lubiany w szatni, bo ja np. nie mam zdolności, żeby to odgadnąć, ale Farmar ma właśnie opinię bufona, podczas gdy Sacre ponoć wszyscy lubią.

ten nieudacznik sacre

powiedział człowiek sukcesu

Edytowane przez Jendras