the4yeast Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 żeby Japonia w połówce miała niemal 70% posiadania to skandal. ale żeby nic z tego nie strzelić, to jeszcze większy skandal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Słuchając Strejlaua mam wrażenie, że mecz komentuje mój proboszcz po dwóch udarach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Słuchając Strejlaua mam wrażenie, że mecz komentuje mój proboszcz po dwóch udarach... Ma swoje lata co nie zmienia faktu że dla mnie jest jednym z lepszych komentatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin0 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Właśnie Strejlau o wiele lepszy do reszty komentatorów TVP, na ogół mówił z sensem, nienachalnie, nie myli sobie podstawowych zawodników i przede wszystkim gdy nie ma nic ciekawego, to po prostu milczy. Brakuje tego innym, bo mam wrażenie że dla pozostałych ekspertów mecz jest tylko pretekstem do zanudzania widzów swoim głosem. Przykładowo Ulatowski, który niemiłosiernie wrzeszczał do mikrofonu, tak jakby obstawił oszczędności życia na Urugwaj. Ja o wiele bardziej wolałbym posłuchać odgłosów z trybun, a nie przekrzykujących się (i często mylących) sprawozdawców. A co do turnieju: Niemcy mają na ten moment największe szanse na zwycięstwo, dalej Włosi. Brazylijczyków chyba sędziowie nie dadzą rady przepchnąć aż tak bardzo, Holendrzy mają kiepską obronę i prędzej czy później ktoś to wykorzysta. Belgia, Argentyna póki co zawodzą i na chwilę obecną nie wyglądają na poważniejszych kandydatów na mistrza. Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Domin0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 W tej chwili Europa nie wygląda aby miała coś ugrać w tym turnieju. Kolumbia gra kosmos, Urugwaj z Suarezem też, Argentyna może zaczęła tak sobie ale to turniej tu nie ma co się spinać na pierwszą rundę no chyba że grasz z dobrym zespołem i musisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Cos jak power ranking Crème de la crème (najlepsze druzyny turnieju): 1. Kolumbia, mimo ze maja chyba najslabsza grupe (z Falcao spokojnie typowalbym ich do strefy medalowej) 2. Chile 3. Niemcy 50/50 (moze byc jeszcze bardzo roznie): Meksyk Chorwacja Argentyna Wlochy Holandia Belgia CAVS (Ohio tegorocznego mundialu): Kamerun Honduras Grecja Hiszpania Edytowane 20 Czerwca 2014 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ok, pierwsze zdanie już rozumiem. A co z drugim? Do jakiego nazwiska nawiązujesz zwrotem,,nomen omen"? Nazwiska? Coś grubo nie ogarnąłeś. Łapią się nomen omen za głowy, jako, że piłkarz dostał uderzenie w głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Nazwiska? Coś grubo nie ogarnąłeś. Łapią się nomen omen za głowy, jako, że piłkarz dostał uderzenie w głowę. I dlatego właśnie nie powinno się używać zwrotów łacińskich, kiedy nie wiemy za bardzo o co w nich chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 I dlatego właśnie nie powinno się używać zwrotów łacińskich, kiedy nie wiemy za bardzo o co w nich chodzi Inne możliwości użyciaOmawiane wyrażenie niekoniecznie musi odnosić się do nazwisk lub imion. Bardzo trafne jest np. podsumowanie pewnego artykułu: Jakość naszych dróg to nomen omen „temat rzeka”, gdyż w jego treści autor rozwodzi się nad tym, że drogi są źle odwodnione, i stoi na nich woda. Kapitalna puenta! Trafnie też zatytułował swój artykuł jeden z internautów: CZESKI błąd (nomen omen) — czeski błąd to błąd polegający na zmianie kolejności znaków, jednak spostrzeżenie, że popełniono go przy okazji meczu z Czechami, uprawnia do użycia wyrażenia nomen omen. Za udane należy też uznać stwierdzenie, że lodowisko otworzą nomen omen z poślizgiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegotamtego Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) jeszcze raz komentator powie czarnoskoryreprezentant wloch albo ciekawy mecz to bede jak laki luj - szybki whui. maestria Mario lol. Jade na woronicza i torpeduje w cholere . Mecz to szachy glownie ruch w srodkowej strefie boiska, boki nie dzialaja jak trzeba. edit karny dla kostaryki BALL DONT LIE Edytowane 20 Czerwca 2014 przez tegotamtego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) "Balotelli po raz kolejny pokazał klasę"... po idealnym podaniu i strzale w środek bramki... k****!!! Znowu drukują... Jak to starochińskie przysłowie powiada: oliwa sprawiedliwa. ;] Edytowane 20 Czerwca 2014 przez SkoczekS1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Nie wiem co było bardziej męczące, sam mecz, czy ta dwójka pajaców z mikrofonami. Jeżeli najbardziej pasjonującym pojedynkiem spotkania jest ten toczony przez Jońcę z nazwiskiem Cerci, to znaczy, że nie oglądamy spektakularnego widowiska. Nie chcę oceniać Włochów po tym meczu, byli fizyczną padliną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adison Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Jeśli mecz zmusił mnie do nieplanowanej drzemki to musiało być bardzo źle. Pytanie, jak można wydać jakikolwiek milion na takiego zawodnika jak Balotelli ? Rozkapryszony dzieciak ,który nie wiadomo kim jest. Plus jest jeden chociaż nie wiem czy można to nazwać plusem, nie denerwuje się chlopak jak nie idzie po prostu ma wywalone. Ten Cerci co to w ogole ma byc ??? Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Adison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danp Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ale jaja, idiotycznynfaul, idiotycznie wykonany karny i idiotyczna dobitka z 3metrow w poprzeczke, ale emocje sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Dawno tak mocnej Francji na dużej imprezie nie widziałem Edytowane 20 Czerwca 2014 przez rahu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Na googlach piszą, że ma 167cm, a nie 147... Może to taki Kevin Hart piłki nożnej jeśli chodzi o zawyżanie wzrostu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 ma 167 cm. ta karta to fake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 takiego żartu już nie skumać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danp Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dobrze Francja wyglada, panowie co z Pogba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Nie gra. E: O, i już gra Edytowane 20 Czerwca 2014 przez matek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi