Skocz do zawarto艣ci

Przenosiny LeBrona ???

Grabo艣

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba przyzana膰 偶a ciekawie by by艂o gdyby bron przeni贸s艂 si臋 tego lata do kt贸rego艣 z miast: L.A. , N.Y. albo Chicago. Ale skoro Nike proponuje mu tak膮 kas臋 w przypadku pzrenosin, to w膮tpie 偶eby si臋 nie skusi艂, chocia偶 na pewno decyzja wymaga du偶ego zastanowienia, w cleveland zosta艂a stworzona ju偶 w miar臋 dobra dru偶yna, jak widzimy w tych playoffach spokojnie na miar臋 drugiej rundy a mo偶e i wi臋cej, a w nast臋pnych sezonach mog艂oby by膰 tylko lepiej, a je艣li odejdzie LeBron to ta dru偶yna znowu popadnie conajmniej w przeci臋tno艣膰, bo w膮tpie 偶eby za brona cavs dostali jak膮艣 gwiazd臋, no bo kogo :?:

Wymiana z Lakers wed艂ug mnie nie wchodzi w gr臋, Kobe jest nie do ruszenia, A Kobe i bron w jednej dru偶ynie- to jest nierealne.

Chicago to raczej te偶 nie jest miejsce gdzie m贸g艂by i艣膰, no bo byki musieliby da膰 gordona, hinricha i mo偶e nawet nocioniego, wi臋c to by im si臋 nie kalkulowa艂o.

Wed艂ug mnie najbardziej prawdopodobna jest opcja z Knicks lub Nets.

Je艣li chodzi o Knicks贸w to zapewne oddaliby za brona gar艣膰 swoich "gwiazd" pokroju Marbury, Francis, do tego mo偶e Frye, mo偶e Nate.

Wtedy mieliby brona i tworzyliby dru偶yn臋 wok贸艂 niego chocia偶 tak naprawd臋 nie zosta艂oby im wiele do tworzenia tej dru偶yny, bo wi臋kszo艣膰 dobrych graczy pow臋drowa艂aby do cleveland.

Jeszcze zostaje nam nets no i to jest bardzo prawdopodobna opcja, poniewa偶 oni maj膮 czym handlowa膰: jest carter, kt贸ry napewno zosta艂by wytrade'owany za lebrona, ale to by nie starczy艂o, musia艂by zapewne p贸j艣膰 jeszcze kto艣, tylko kto Kidd czy mo偶e Krstic, bo przecie偶 nie Jefferson. W ka偶dym b膮d藕 razie wymiana z nets chyba by艂aby najbardziej sensowna dla obu stron i no troch臋 by si臋 pozmienia艂o w NBA. :wink:

Jestem natomiast bardzo ciekawy co sta艂oby si臋 z tymi kt贸rzy teraz kibicuj膮 tak zaciekle cavs, gdyby lebron odszed艂. Wtedy okaza艂oby si臋 czy kibicuj膮 oni dru偶ynie czy poprostu gdy lebron przyszed艂o do NBA stali si臋 z miejsca jego kibicami bo wiedzieli 偶e jest dobry a on by艂 kreowany od samego pocz膮tku na wielk膮 gwiazd臋. Jestem bardzo ciekawy, poniewaz wiem 偶e bardzo du偶a ilo艣膰 kibic贸w zacz臋艂a dopingowa膰 cavs gdy do dru偶yny przyszed艂o bron, a kibicowa膰 tym kt贸rzy z miejsca s膮 uznawani za najlepszych nie jest trudno, sztuka to zosta膰 z dru偶yn膮 w trudnych chwilach, np. gdy odchodzi najlepszy zawodnik, zobaczymy ilu kibic贸w cavs tak post膮pi. :wink:

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Temat w sumie bardziej pasuje na subforum Cavs, ale co tam. Polecam ten link: http://cavs.e-nba.pl/index.php?function=show_all&no=271. Naprawd臋 wszystko wskazuje na to, 偶e LBJ jeszcze w lipcu podpisze z Cavs 5-letni kontrakt na 75 mln (czyli maksymalny mo偶liwy kontrakt - 15 mln/rok). M贸wi艂o si臋 o tym g艂o艣no jeszcze w zesz艂ym roku, a teraz, gdy Cavs graj膮 tak 艣wietnie w PO wszystko wydaje si臋 jasne. :)

Odno艣nik do komentarza

Grabo艣 nie wiem czy taka wymiana z NYK byla by atrakcyjna, sam pomysl LBJ za graczy (czy to Steve czy Marb) w sumie juz wypalonych, kt贸rzy nie pokazuj膮 tego 偶e moga by膰 prawdziwym przyw贸dc膮 teamu? Owszem Frye kusz膮ce, ale my艣le 偶e Cavs jak juz to by chcieli gar艣膰 m艂odych cos wygasaj膮cego i picki, bo to by im jako艣 dziure za艂膮ta艂o. Jezeli mowimy o tym lecie to s膮dze 偶e to w艂a艣nie my mamy najwi臋cej do zaoferowania i jeste艣my najatrakcyjniejszym miastem pod wzgl臋dem sportowym :wink: , nawet je偶eli odejdzie paru graczy to LBJ mia艂by z kim grac, m艂ody i perspektywiczny zesp贸艂. Je偶eli ju偶 by mia艂o dojsc do transferu to my艣le 偶e podczas loterii draftowej, Cavs mogli by dosta膰 tegoroczne 2 wysokie picki, po艂ata膰 sobie dziury, opr贸cz tego np Gordona kt贸ry jest cz臋sto wymieniany gdy m贸wi si臋 o jaki艣 transferach, a opr贸cz tego troch臋 mi臋sa. Gdyby LeBron naprawde chcia艂 odejs膰 to s膮dze 偶e to najlepsze rozwi膮zanie dla Cavs.

Odno艣nik do komentarza

Grabos dlaczego wg Ciebie nie kalkulowa艂o by sie oddac Bulls Kirka,Gordona i byc moze Nocia lub Denga ? za takiego goscia to mozna odda膰 i p贸艂 druzyny no moze nie do ko艅ca p贸艂 ale t a1/3 to tak bo gdyby przyszed艂 do byk贸w to po co wtedy Deng lub Noc ? ich pozycje sie dubluja wiec by sobie przeszkadzali ew grali po 15-20 min wi臋c do bani , za kirka mog艂by grac Duhon tym bardziej ze i Lebron niezle rozgrywa a poza tym to mamy draft 2006 i 2007 a ew Lebron dostepny by by艂 w 2008 r czyli i przez draft mo偶na by uzupe艂ni膰 ew p贸藕niejsze luki po oddaniu ww graczy ale to chyba marzenie sci臋tej g艂owy bo Cavs za dobrze sobie radz膮 w PO wi臋c raczej zostanie u nich no chyba ze bedzie chcia艂 dostac te ok 100 baniek dodatkowo .... raczej nie wierze w jego przenosiny choc z drugiej strony nie takie cuda si臋 zdarza艂y w przesz艂o艣ci w NBA

Odno艣nik do komentarza

Temat w sumie bardziej pasuje na subforum Cavs, ale co tam. Polecam ten link: http://cavs.e-nba.pl/index.php?function=show_all&no=271. Naprawd臋 wszystko wskazuje na to, 偶e LBJ jeszcze w lipcu podpisze z Cavs 5-letni kontrakt na 75 mln (czyli maksymalny mo偶liwy kontrakt - 15 mln/rok). M贸wi艂o si臋 o tym g艂o艣no jeszcze w zesz艂ym roku, a teraz, gdy Cavs graj膮 tak 艣wietnie w PO wszystko wydaje si臋 jasne. :)

Kily, rozumiem 偶e cavs graj膮 bardzo dobrze, rozumiem tak偶e to 偶e bron dosta艂by w cavs 75mln za 5 lat, ale powiedz mi co z tego :?:

Skoro w innym klubie nie m贸g艂by tego dosta膰 tylko jakie艣 powiedzmy 60 baniek to i tak po dodaniu tych dodatkowych 100mln od Nike jest 85mln do przodu, tak偶e je艣li chodzi o pieni膮dze to cavs nie maj膮 偶adnych argument贸w na zatrzymanie brona. Je艣li on zostanie to dlatego 偶e dobzre czuje si臋 w tym zespole i widzi szanse na odnoszenie sukces贸w w艂a艣nie w dru偶ynie z cleveland.

Bunia zgadzam si臋 z tob膮 co do kwestii wymiany z NYK, nie by艂aby ona korzystna dla cavs, tyle tylko 偶e oni nie zbyt wiele mieli by do powiedzenia, wi臋cej zale偶a艂oby od NYK i od samego lebrona, je艣li on chcia艂by odej艣膰 to odejdzie, a cavs b臋d膮 chcieli za niego jak najwi臋cej dosta膰.

Nie zgadzam si臋 natomiast ze zdaniem z twoim Bunia i darro zdaniem, ze chicago to dobry wyb贸r dla brona, za lebrona odesz艂oby kilku najlepszych graczy, zosta艂oby jeszce kilku m艂odych perspektywicznych, ale czy bron ma ochot臋 czeka膰 kolejnych kilka sezon贸w na rozw贸j tych zawodnik贸w, czeka艂 2 lata na awans do playoff i my艣l臋 偶e nie ma ochoty przechodzi膰 do dru偶yny w kt贸rej o ten awans by艂oby na pocz膮tku bardzo ci臋zko dlatego wed艂ug mnie Bulls odpada. :wink:

Odno艣nik do komentarza

Sprawa wydaje sie byc zamknieta, zanim otworzona.. Lebron wlozyl juz pewien wklad w rozwoj zespolu. Po ostatnich dobrych wynikach, watpliwe by chcial sie przenosic, znow uczestniczyc w "rozkrecaniu" jakiegos teamu badz zgrywaniu sie. Zwycieskiego skladu sie nie zmienia, a ten sezon, nie zaleznie od wyniku meczu nr 7, Cavs moga zdecydowanie uznac za udany. Poza tym nie wydaje mi sie zeby James byl kolesiem, ktorego skusza pieniadze. Ma wyzsze idee i chce cos udowodnic.

Jeszcze zostaje nam nets no i to jest bardzo prawdopodobna opcja, poniewa偶 oni maj膮 czym handlowa膰: jest carter, kt贸ry napewno zosta艂by wytrade'owany za lebrona, ale to by nie starczy艂o, musia艂by zapewne p贸j艣膰 jeszcze kto艣, tylko kto Kidd czy mo偶e Krstic, bo przecie偶 nie Jefferson.

Taki ktos jak James nie jest nam za bardzo konieczny ale gdybi膮c. J-Kidd na pewno z Nets juz sie nie ruszy, bo zapowiadal, ze chce retire as a Net. Przede wszystkim jest potrzebny tej druzynie do zycia. Jedyna opcja IMO wchodzilaby w gre jest Carter + paru mniej waznych playerow, bo na VC+Krstic, bym nie poszedl. Pozbywac sie i tak skromnej sily podkoszowej, w dodatku takiego Improve jakim jest Nenad :roll: . Zreszta jesli dobrze czaje to Lebron bedzie dostepny dopiero przed sezonem 2007/2008 a do tego czasu wiele sie jeszcze moze przetasowac..

Odno艣nik do komentarza

Po pierwsze to kto m贸wi, 偶e LeBron musia艂by i艣膰 w jakiej艣 wymianie. mo偶e poprostu jako niezastrze偶ony FA odej艣c po przuysz艂ym sezonie i b臋dzie po ptakach. Kily ja bym pewny tego zostanie w Cavs nie by艂. Po pierwsze o tym, 偶e jeli by odszed艂 to Nike da艂oby mu wi臋cej kasy g艂o艣no by艂o ju偶 w jego rookie season, wic wcaze艣niej ni偶 ewentualne gdki o przed艂uzeniu. Inny klub mo偶e mu zaoferowa膰 faktycznie mniejsze pieni膮dze, ale przecie偶 kontrakt np z NJN+ 100baniek premii z Nike i ju偶 jest o czym my艣le膰. LeBron w ka偶dym wywiadzie podkre艣la, 偶e Cavs graj膮 dobrze, ale jednocze艣nie nie daje do zrozumienia, ze decyzj臋 ju偶 podj膮艂 i 偶e zostnie w Cavs. Mo偶e zostanie, a mo偶e 艂膮cznie 160 przewa偶y szal臋, bo to jednak dwa razy tyle szmalcu ni偶 to z Cavs. Doda膰 jeszcze do tego fakt, 偶e Cleveland to "wiocha" i mo偶na m贸wi膰 o problemie. Mi to w sumie bez r贸偶nicy czy odejdzie, bo i tak nierealne jest moim zdaniem pozyskanie go przez Bulls, cho膰 w sumie to w艂a艣nie oni maj膮 najwi臋cej talentu do handlowania je艣li LBJ zdecydowa艂by si臋 odej艣膰...

My艣l臋, 偶e Jay-Z odwala dobr膮 robot臋 koleguj膮c si臋 z Jamesem i to faktycznie mo偶e sprawi膰, 偶e James zacznie rozwa偶a膰 zmian臋 klubu. Gra膰 z Kiddem w Nowym Jorku i dostawa膰 260baniek za pokazywanie twarzy w TV. Hmmm :roll:

Odno艣nik do komentarza

Nie wiem garbo艣, raczej my艣le 偶e ze sk艂adem Chicago nie mia艂 by problemu wej艣膰 do PO, dru偶yna jest u艂o偶ona, nie ma w sumie u nas 偶adnego tak bardzo wybijaj膮cego si臋 nad wszystkich gracza, taki lebron by si臋 przyda艂 tylko jakim kosztem... Gordona mo偶na odda膰, je偶eli chodzi o 2 Nocc Deng to wolal bym spu艣ci膰 Denga, Nocc ju偶 2 raz w PO pokazuje jakiej klasy jest zawodnikiem, pozatym mo偶e gra膰 jako PF wi臋c nie dublowa艂 by si臋 tak bardzo z LBJ, zreszta on mo偶e gra膰 na 3 pozycjach, wiec my艣le 偶e by艂o by dobrze. Kirka bym nie dodawa艂 w pakiecie, bo z t艂oku na obbwodzie zrobi艂a by nam si臋 dziura, a jakie艣 wsparcie LBJ powinien mie膰. Zreszt膮 te偶 my艣le 偶e jego przenosiny si臋 oddalaj膮 coraz bardziej je偶eli wygraj膮 z DET to nie ma bata 偶eby odszed艂, chyba 偶e jest bardzo 艂asy na kase. Natomiast Garbo艣 przedstaw jakie艣 argum臋ty dlaczego my艣lisz ze jezeli bylby w CHI to walczyl by tylko o PO, a nie o wy偶sze cele...

Odno艣nik do komentarza

Ciekawe, na ile LeBron ma charakteru, zeby sie oprzec mamonie. Przeciez juz teraz ma wszystko to, co chce. Jasne, ze taki szmal, nawet jak na niego, piechot膮 nie chodzi, ale... Poza tym rozumiem LA i NY, ale Chicago? Duze miasto, ok, ale czy jest w nim cos szczegolnie je wyrozniajacego poza moze tym, ze Jordan kiedys tam gral? Czy Cleveland to dziura? Koszykowka, w ogole caly biznes, sta艂a sie globalna. Niewazne, gdzie ktos fizycznie mieszka. NY i LA sa interesujace nie dlatego, ze duzo luda tam mieszka i mozna im wcisna膰 koszulki (bo to sie sprzedaje na calym swiecie), ale dlatego, ze byloby to po艂膮czenie "modnych" marek. Jak Cavs graja tak, jak teraz, to przed nimi rysuje sie niezla przyszlosc. Jak taki Kevin Garnett tupni臋 nog膮, to moze tam trafi膰 w wymianie za Goodena plus jakies przyzwoite mi臋so i LBJ moze miec nagle calkiem solidny rdzen wokol siebie. Tylko ta kasa od Nike... Ale czy to pewne, ze taki bonus w kontrakcie istnieje? Slyszalem o tym, ale dokladnie nie sledzilem i nie wiem, czy to troche plota czy rzeczywiscie to potwierdzono.

Odno艣nik do komentarza

Grabos:Jestem natomiast bardzo ciekawy co sta艂oby si臋 z tymi kt贸rzy teraz kibicuj膮 tak zaciekle cavs, gdyby lebron odszed艂. Wtedy okaza艂oby si臋 czy kibicuj膮 oni dru偶ynie czy poprostu gdy lebron przyszed艂o do NBA stali si臋 z miejsca jego kibicami bo wiedzieli 偶e jest dobry a on by艂 kreowany od samego pocz膮tku na wielk膮 gwiazd臋. Jestem bardzo ciekawy, poniewaz wiem 偶e bardzo du偶a ilo艣膰 kibic贸w zacz臋艂a dopingowa膰 cavs gdy do dru偶yny przyszed艂o bron, a kibicowa膰 tym kt贸rzy z miejsca s膮 uznawani za najlepszych nie jest trudno, sztuka to zosta膰 z dru偶yn膮 w trudnych chwilach, np. gdy odchodzi najlepszy zawodnik, zobaczymy ilu kibic贸w cavs tak post膮pi

Tez jestem tego ciekawy, ale jeszcze bardziej ciekawi mnie to ilu kibic贸w pozosta艂oby przy LAL gdyby Bryant odszed艂. Nawet tu na tym forum ( a mo偶e szczeg贸lnie tu) Tak Iverson, nie zapomnia艂em - przekonamy sie o tym niebawem...

Kily: M贸wi艂o si臋 o tym g艂o艣no jeszcze w zesz艂ym roku, a teraz, gdy Cavs graj膮 tak 艣wietnie w PO wszystko wydaje si臋 jasne.

Masz racj臋, ale trzeba dosdac, 偶e dla m艂odych zawodnik贸w kasa liczy sie podw贸jnie. To nie KG, kt贸ry potrafi艂 p艣wiecic sw贸j kontrakt dla zapewnienia jak najlepszego pod艂o偶a finansowego klubowi na zakup Spree... Kasa tu odgrywa wielk膮 role, szczeg贸lnie przy tak medialnym zawodniku jakim jest Jakub :) TAK GO JESZCZE CHYBA NIKT NIE NAZYWA艁, JA ZACZNE

Bunia: Grabo艣 nie wiem czy taka wymiana z NYK byla by atrakcyjna, sam pomysl LBJ za graczy (czy to Steve czy Marb) w sumie juz wypalonych, kt贸rzy nie pokazuj膮 tego 偶e moga by膰 prawdziwym przyw贸dc膮 teamu?

Nie wiem czy s艂yszeli艣cie, ale je艣li chodzi o Starburego to rozmowy trwaj膮 z Minesot膮... co z tego wyjdzie czas poka偶e.

Grabo艣: tak偶e je艣li chodzi o pieni膮dze to cavs nie maj膮 偶adnych argument贸w na zatrzymanie brona. Je艣li on zostanie to dlatego 偶e dobzre czuje si臋 w tym zespole i widzi szanse na odnoszenie sukces贸w w艂a艣nie w dru偶ynie z cleveland.

Uhm, dok艂adnie. A jesli rzeczywi艣cie zostanie rezygnuj膮c z wiekszej kasy w innym zespole, bo tu b臋dzie chcia艂 budowac i wzrastac, co偶 wg mnie pokaza艂by tym samym klase. Ale co tam, on przeciez chce zosta膰 multimilionerem. Wiec kto da wi臋cej b臋dzie mia艂 LeBrona. ka偶dy dolar si臋 pzreciez liczy. On nie pogardzi pieni臋dzmi. NIe LeBron.

magic_man: : Sprawa wydaje sie byc zamknieta, zanim otworzona.. Lebron wlozyl juz pewien wklad w rozwoj zespolu. Po ostatnich dobrych wynikach, watpliwe by chcial sie przenosic, znow uczestniczyc w "rozkrecaniu" jakiegos teamu badz zgrywaniu sie. Zwycieskiego skladu sie nie zmienia, a ten sezon, nie zaleznie od wyniku meczu nr 7, Cavs moga zdecydowanie uznac za udany. Poza tym nie wydaje mi sie zeby James byl kolesiem, ktorego skusza pieniadze. Ma wyzsze idee i chce cos udowodnic.

Sprawa jest jak najbardziej otwarta. Owszem zacza艂 ale to nie znaczy, ze skonczy w tej dru偶ynie. To czy chce czy nie chce rozkr臋cac jakiej艣 innej dru偶yny to akurat 偶aden argument (pewnie nawet nie dla niego samego) Nie wydaje si臋, zeby LB by艂 kolesiem, kt贸rego skruszy kasa... :? Jest wr臋cz odwrotnie.

I co ja o tym wszystkim mysl臋. Moze to jest w艂asnie ten wielki plan Izajasza z NY... W艂asnei pozyskanie LeBrona. Juz dawno taka my艣l mi po g艂owie chodzi艂a, sk膮d takie zaufanie do niego przez w艂adze klubu (tak d艂ugo). Mo偶e oni sie na niego naprawd臋 szykuj膮, ba moze z nim rozmawiali. Nikt z nas tego narazie nie wie, ale jesli ktos zaproponowa艂by mi taka kase i gre w NY c贸藕... To tylko cz艂owiek, w dodatku z wielkimi ambicjami. W NY mu si臋 napewno spodoba. Jesli odejdzie to w艂asnie tam.

Odno艣nik do komentarza

Grabos:Jestem natomiast bardzo ciekawy co sta艂oby si臋 z tymi kt贸rzy teraz kibicuj膮 tak zaciekle cavs, gdyby lebron odszed艂. Wtedy okaza艂oby si臋 czy kibicuj膮 oni dru偶ynie czy poprostu gdy lebron przyszed艂o do NBA stali si臋 z miejsca jego kibicami bo wiedzieli 偶e jest dobry a on by艂 kreowany od samego pocz膮tku na wielk膮 gwiazd臋. Jestem bardzo ciekawy, poniewaz wiem 偶e bardzo du偶a ilo艣膰 kibic贸w zacz臋艂a dopingowa膰 cavs gdy do dru偶yny przyszed艂o bron, a kibicowa膰 tym kt贸rzy z miejsca s膮 uznawani za najlepszych nie jest trudno, sztuka to zosta膰 z dru偶yn膮 w trudnych chwilach, np. gdy odchodzi najlepszy zawodnik, zobaczymy ilu kibic贸w cavs tak post膮pi

Tez jestem tego ciekawy, ale jeszcze bardziej ciekawi mnie to ilu kibic贸w pozosta艂oby przy LAL gdyby Bryant odszed艂. Nawet tu na tym forum ( a mo偶e szczeg贸lnie tu) Tak Iverson, nie zapomnia艂em - przekonamy sie o tym niebawem...

Sporo, pewnie znaczna wi臋kszo艣膰 kibic贸w by odesz艂a..tak jak wtedy kiedy T-Mac odszed艂 z Orlando, Vince z Toronto, MJ zako艅czy艂 karier臋 itp itd..

Odno艣nik do komentarza

Nie wierz臋 w to, 偶e Lebron zostanie w Cavs tylko nie my艣lcie, 偶e z powodu Lakers raczej dru偶yny z okolic NY. S膮 dru偶yny do, kt贸rych zawodnik贸w po prostu ci膮gnie i Knicks s膮 jedn膮 z nich tak by艂o od zawsze, problemem mo偶e by膰 jednak burdel jaki tam w tej chwili zrobiono, gdyby by艂 tam cwany GM to stara艂by si臋 na najbli偶sze lata robi膰 podchody pod Lebrona, pozby膰 si臋 stopniowo starych i przep艂aconych pryk贸w, kolekcjonowa膰 m艂ode talenty i to w艂a艣nie Knicks powinni byli robi膰 ju偶 od jakiego艣 czasu niestety Isiah ma inne plany. S膮 Nets ta opcja wydaje mi si臋 najbardziej prawdopodobna, Bulls mimo wszystko nie, to jednak jest by艂o i b臋dzie miasto Jordana i Lebron na ka偶dym kroku musia艂by si臋 mierzy膰 z jego legend膮, ale nie uwa偶am tego za wykluczone. Pozostanie w Cavs wydaje mi si臋 najmniej prawdopodobne, ca艂a ich nadzieja w dobrej grze tej dru偶yny i niez艂ych perspektywach tylko czy one faktycznie s膮 takie dobre :? podpisany na wiele lat wiecznie psuj膮cy si臋 Hughes, Ilgauskas nie m艂odnieje, Goodena nie wiadomo czy nie strac膮, kasa b臋d膮ca cz臋sto argumentem za pozostaniem gracza w swoim starym klubie tutaj ze wzgledu na pieni膮dze od NIKE nie jest 偶adnym argumentem bo zdecydowanie wi臋cej dostanie kiedy opu艣ci Cleveland.

Nets

Knicks

Bulls

Clippers

Lakers

Cavs

w takiej kolejno艣ci daje szanse zespo艂om na to, 偶e Lebron w przysz艂o艣ci bedzie biega艂 w ich koszulce.

Tez jestem tego ciekawy, ale jeszcze bardziej ciekawi mnie to ilu kibic贸w pozosta艂oby przy LAL gdyby Bryant odszed艂. Nawet tu na tym forum ( a mo偶e szczeg贸lnie tu)

Niekt贸rzy zostali kibicami Lakers nie z powodu Bryanta i kiedy pow贸d, dla kt贸rego nimi zostali nie gra ju偶 w Lakers wci膮偶 kibicuj膮 tej dru偶ynie wi臋c bym si臋 tak bardzo nie obawia艂.
Odno艣nik do komentarza

Natomiast Garbo艣 przedstaw jakie艣 argum臋ty dlaczego my艣lisz ze jezeli bylby w CHI to walczyl by tylko o PO, a nie o wy偶sze cele...

Je艣li dosz艂oby do wymiany z bulls to musieliby odda膰 gordona, I powiedzmy 偶e nocioniego i duhona. Z pierwszej pi膮tki zostaje Deng( gra艂 przez jaki艣 czas w S5) i Hinrich, do tego Lebron, Sweetney i kto艣 tam jeszcze. Wed艂ug mnie to nie jest sk艂ad lepszy od tego kt贸ry maj膮 w tej chwili cavs i z takim sk艂adem wed艂ug mnie wiele by nie nawojowali. Nawet gdyby zamiast Nocioniego odszed艂 deng a ten pierwsz zosta艂by w Chicago.

My艣l臋 偶e wi臋cej kibic贸w zosta艂oby prezy LAL w przypadku odej艣cia Kobe'go(co jest nierealne), ni偶 przy cavs w przypadku odej艣cia brona, a to dlatego 偶e wielu kibic贸w lakers jest z tym zespo艂em ju偶 od wielu lat, i byli kibicami LAL jeszcze przed przyj艣ciem Kobe'go do dru偶yny, a nawet ci kt贸rzy zacz臋li kibicowa膰 lakers od przyj艣cia Bryanta, robi艂a i robi to z czystej sympatii, a nie dlatego 偶e prezentuje taki a nie inny poziom( pocz膮tki Kobe'go w NBA nie by艂y rewelacyjne, wi臋c sytuacja jest zupe艂nie inna ni偶 z lebronem). I tak naprawd臋 to lebron ma kibic贸w a nie cavs i to jest przykre dla miasta i dla tej dru偶yny... 8)

Odno艣nik do komentarza

No nie wime garbo艣, bo to tylko 3 graczy np a zauwa偶 ze u nas jest duzo talentu, a dru偶yna jest u艂o偶ona, pozatym je偶eli LBJ bedzie chciec odejsc to sam podyktuje warunki, wiec nie zdziw sie jak by nawet poszedl za Piatkowskiego, Allena czy inne miesa, tak jak to zrobil Carter i dalej nie wiem czemu nie wierzysz w to ze z Chicago m贸g艂by co艣 wi臋kszego osi膮gna膰. Zauwa偶 偶e nasi sie jeszcze b臋d膮 rozwija膰, mo偶e nie b臋d膮 wybucha膰 talentem ale stawa膰 si臋 coraz lepszymi i zbiera膰 do艣wiadczenie, taki Z, Marshall, czy snow m艂odsi ju偶 nie beda, a w sumie oni te偶 stanowi膮 wa偶n膮 cze艣膰 dru偶yny. Larry jest wiecznie po艂amany, wi臋c nie wiem gdzie mia艂by lepsz膮 perspektywe przysz艂o艣ci.

Odno艣nik do komentarza

Van: Niekt贸rzy zostali kibicami Lakers nie z powodu Bryanta i kiedy pow贸d, dla kt贸rego nimi zostali nie gra ju偶 w Lakers wci膮偶 kibicuj膮 tej dru偶ynie wi臋c bym si臋 tak bardzo nie obawia艂.

Ciezko pozostawic to co da艂o cz艂owiekowi tyle emocji i mistrzowskie pier艣cienie. Powiedzmy sobie szczerze... Nie by艂o wyboru Van dla "nich" Czy to ma cos wsp贸lnego z PI3TR45'em :?:

Grabo艣: My艣l臋 偶e wi臋cej kibic贸w zosta艂oby prezy LAL w przypadku odej艣cia Kobe'go(co jest nierealne), ni偶 przy cavs w przypadku odej艣cia brona, a to dlatego 偶e wielu kibic贸w lakers jest z tym zespo艂em ju偶 od wielu lat, i byli kibicami LAL jeszcze przed przyj艣ciem Kobe'go do dru偶yny, a nawet ci kt贸rzy zacz臋li kibicowa膰 lakers od przyj艣cia Bryanta, robi艂a i robi to z czystej sympatii, a nie dlatego 偶e prezentuje taki a nie inny poziom

Tak akurat jest fakt. Mimo wszytko kibice LAL od zawsze byli "znani" I nawet na d艂uo po odej艣ciu SO wielu "kibic贸w" wymienia艂o go w ich sk艂adzie. Nie s艂ysza艂em tego osobi艣cie ale wiem z opowie艣cie, ze takie co艣 mia艂o miejsce (ma?) :shock: Aaa " w przypadku odej艣cia Kobe'go(co jest nierealne)" Istanieje taki slogan reklamowy, kt贸ry pewnei znasz Impossible is Nothing!

Grabo艣: ( pocz膮tki Kobe'go w NBA nie by艂y rewelacyjne, wi臋c sytuacja jest zupe艂nie inna ni偶 z lebronem). I tak naprawd臋 to lebron ma kibic贸w a nie cavs i to jest przykre dla miasta i dla tej dru偶yny...

Wiem co艣 o tym bo (trudno si臋 przyzna膰, ale c贸藕 nich strace) w艂a艣nie to na tym poczatku go lubi艂em. Ale m艂odosc ma swoje zalety ale takze wady. Co nie znaczy, ze dalej nie jestem m艂ody (wszyscy jestesmy) Ale na szcz臋艣cie szybko mi przesz艂o z wiadomych wzgl臋d贸w. Wi臋kszo艣c z Was je zna.

PRZYKRO, TO B臉DZIE JAK IVERSON ODEJDZIE Z 76ERS

Odno艣nik do komentarza

Ehh az musze wtracic kilka slow odnosnie kibicowania bo az sie przykro robi. Co przyciaga kibicow jak nie gwiazdy? Czy od zawsze bylo tylu kibicow heat czy tez cavs poki nie znalezli sie w nich shaq&wade/lebron? No raczej nie. Lakers to zupelnie inna kategoria. Ten zespol mial i bedzie mial same gwiazdy. Mieli 30-20-10 lat temu czy tez maja teraz gwiazde, ktora bedzie w top50 ever graczy nba. Znajdz mi takich z Cleveland. Zespol, ktory max co mogl osiagnac to final konferencji. W PO bywal nie za czesto. Wlasciwie przed przyjsciem Lebrona mogli pochwalic sie zaledwie kilkunastoma zwyciestwami na sezon. W jaki sposob oni mogli przyciagnac kogos do siebie spoza USA? W kazdym sporcie jest tak samo i to nie jest nic nadzwyczajnego. Mozliwe, ze po odejsciu LeBrona wiekszosc by odeszla od kibicowania Cleveland. Ja osobiscie to bym znienawidzil samego James'a, bo by zrobil najwieksza glupote w swoim zyciu. Odejsc od zespolu, ktory moze nie w tym, ale na pewno w przyszlym sezonie bedzie mial aspiracje do tytul, dla pieniedzy i zmarnowac tym samym pare lat kariery. Ja kibicuje Cavs ze wzgledu na Lebrona, zadna nowosc, wiekszosc zapewne jest takimi kibicami jak ja, mowie o tym otwarcie. Zainteresowal mnie ten fenomen i gdzie by nie trafil to bym byl z ta druzyna, w ktorej on by byl, no ale jak odejdzie od cavs to zaczne go uwazac nie za fenomena tylko za idiote. Jesli ktos szuka kibicow, ktorzy dopinguja tej druzynie od dobrych kilkunastu lat to trzeba ich bedzie raczej poszukac w Cleveland... nie tu w polsce ani nigdzie na swiecie ;). Co do samego odejscia LBJ to jest to wrecz niemozliwe i jestem tego niemalze pewny. Zbyt duzo mowil o podpisaniu nowego kontraktu, o tym jak mu sie podoba w cavaliers i o tym jak marzmy mu sie, zeby Cleveland bylo w przyszlosci niczym LasVegas. Zbyt duzo obietnic i aspiracji do tytulow mistrzowskich aby opuscic zespol tylko dla pieniedzy.

Odno艣nik do komentarza

My艣l臋 偶e wi臋cej kibic贸w zosta艂oby prezy LAL w przypadku odej艣cia Kobe'go(co jest nierealne), ni偶 przy cavs w przypadku odej艣cia brona, a to dlatego 偶e wielu kibic贸w lakers jest z tym zespo艂em ju偶 od wielu lat, i byli kibicami LAL jeszcze przed przyj艣ciem Kobe'go do dru偶yny, a nawet ci kt贸rzy zacz臋li kibicowa膰 lakers od przyj艣cia Bryanta, robi艂a i robi to z czystej sympatii, a nie dlatego 偶e prezentuje taki a nie inny poziom( pocz膮tki Kobe'go w NBA nie by艂y rewelacyjne, wi臋c sytuacja jest zupe艂nie inna ni偶 z lebronem). I tak naprawd臋 to lebron ma kibic贸w a nie cavs i to jest przykre dla miasta i dla tej dru偶yny... 8)

Na forum mo偶e tak, ale je艣li chodzi o kibic贸w na calym 艣wiecie to sytuacja wygl膮da troch臋 inaczej.Niedzielni kibice (a to wi臋kszo艣膰) napewno by "odeszli".

Jest jeszcze jedna sprawa...sentyment do dru偶yny zdobywa si臋 przez lata..np mi trudno sobie wyobrazi膰 sytuacje w kt贸rej przestaje kibicowa膰 Lakersom, nawet je艣li nie by艂oby tam prawdziwej dru偶yny, po prostu czuje si臋 z tym klubem zwi膮zany.

Co innego jest z Cavs, gdzie LeBron gra od niedawna...Nie s膮dze 偶e kibice "ery LeBrona" s膮 z tym klubem jako艣 mocniej zwi膮zani.Mo偶e to si臋 zmieni, ale pewnie dopiero za pare lat.

Odno艣nik do komentarza

here i'm: Jesli ktos szuka kibicow, ktorzy dopinguja tej druzynie od dobrych kilkunastu lat to trzeba ich bedzie raczej poszukac w Cleveland... nie tu w polsce ani nigdzie na swiecie

Rozumiem, ze to zdanie nalezy interpretowac z ma艂ym (wielkim?) dystansem. Bo jesli nie to jest to kompletna bzdura. Jest ca艂e mn贸stwo kibic贸w, prawdziwych kibic贸w, kt贸rzy nie ujawniaj膮 swojej to偶samo艣ci. Np, tata mojego kumpla kibicuje Pistons od dobrych 2o lat. I co? Nie tak napewno nie mo偶esz m贸wi膰. 艢wiat jest ogromny i kibic贸w jest mn贸stwo. Wystarczy poszukac a na pewno ich znajdziesz.

Odno艣nik do komentarza

Ciezko pozostawic to co da艂o cz艂owiekowi tyle emocji i mistrzowskie pier艣cienie. Powiedzmy sobie szczerze... Nie by艂o wyboru Van dla "nich" Czy to ma cos wsp贸lnego z PI3TR45'em :?:

Nie Jmy mia艂em na my艣li siebie :) chocia偶 z Pietrasem zdaje si臋 jest podobnie chocia偶 on r贸wnie偶 pozosta艂 kibicem Shaqa a co za tym idzie poza Lakers kibicuje r贸wnie偶 Heat.

A je艣li chodzi o odej艣cie Bryanta to nawet nie ma co na ten temat dyskutowa膰 p贸ki co, ma klauzul臋 w kontrakcie, kt贸ra sprawia, 偶e nie mo偶na go wymieni膰.

Jeszcze co do kibicowania Cavs to sam oczywiscie opr贸cz kibicowania Lakers, drug膮 ekip膮, kt贸rej kibicowa艂em przez jakie艣 trzy lata byli w艂a艣nie Cavs kiedy gra艂 tam Kemp pewnie nie by艂o wielu os贸b w Polsce, kt贸re wtedy kibicowa艂yby tej dru偶ynie w takim stopniu jak ja albo raczej w og贸le trudno by艂o przed pojawieniem si臋 Lebrona szuka膰 os贸b, kt贸rym ta dru偶yna by kompletnie nie zwisa艂a 8)

Odno艣nik do komentarza

here i'm: Jesli ktos szuka kibicow, ktorzy dopinguja tej druzynie od dobrych kilkunastu lat to trzeba ich bedzie raczej poszukac w Cleveland... nie tu w polsce ani nigdzie na swiecie

Rozumiem, ze to zdanie nalezy interpretowac z ma艂ym (wielkim?) dystansem. Bo jesli nie to jest to kompletna bzdura. Jest ca艂e mn贸stwo kibic贸w, prawdziwych kibic贸w, kt贸rzy nie ujawniaj膮 swojej to偶samo艣ci. Np, tata mojego kumpla kibicuje Pistons od dobrych 2o lat. I co? Nie tak napewno nie mo偶esz m贸wi膰. 艢wiat jest ogromny i kibic贸w jest mn贸stwo. Wystarczy poszukac a na pewno ich znajdziesz.

No ale zauwaz, ze wiekszosc osob kibicuje danej druzynie z powodu jakiejs sympatii. A to trener, ktorego lubisz, a to zawodnik/gwiazda, albo znajdzie sie jeszcze inny powod z jakiego po prostu z sympatia podchodzisz do danego zespolu. Lubisz Wade'a to automatycznie zazwyczaj kibicujesz heat etc. A co do tego zdania to raczej tak, z dystansem trzeba traktowac je ;).

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.