Skocz do zawartości

Czas zacząć łowy! Free Agents i zmiany kadrowe

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

[

Vougn w sam raz nadaje sie na lawke Spurs gdyz w S5 gra tam Tony wiec odpowiedzialnosc jest mniejsza.

Zawsze mozna zrobic jakis trejd na 3 pg

Oczywiscie ale właśnie rok temu brak 2 solidnego PG przy zamęczaniu TP, niedoswiadczeniu Udriha i slabej grze Exela było gwozdziem do trumny Sas!

Stad obawy o głębię a nie pierwszą piatkę, bo są zespoły dobrze sobie radzące z rozegraniem piłki przez Francuza a Odoma nie mamy...

Ignazz, jeśli pozyskacie Coreya za tych zawodników co mówisz, to będzie to świetny ruch. Niezależnie od oddaniia Udriha. Można podpisać przecież jakiegoś znosnego PG zx wolnych agentów. Ewentualnie jakaś wymiana. Ewentualnie Manu może klepać 8) .

:arrow: Fajny transferek mozliwe ze sie szykuje, mianowicie mowi sie o 3 stronnej wymianie na lini Wizzards - Hawks - Jail :D Blazers

Blazers wysyłają Magloira do Wizzards, Brendan Haywood i Jarvis Hayes dp Hawks a oni oddają do Pottland Lorenzon Wright, Salim Stoudemire i Esteban Batista.

Jak dla mnie najlepiej na tym wychodzi Atlanta, co prawda oddaje nawiecej graczy, ale nic az tak bardzo kakretnego (najbardziej zal bedzie Studemire chyba) ale dostają niezlego mlodego C w postaci Haywooda, oraz Hayesa. Troche za duzo SF/SG w tej atlancie powinni raczej z tym cos kabinowac...

O reszcie narazie nic nie pisze :wink:

:arrow: Podobno na celowniku Cavs są Earl Boykins i Anthony Johnson

:arrow: Melvin Ely chce zmienić klub

:arrow: a tu takie nie transferowe, ale tez wazne, Michael Redd oposci najblizsze 4-6 tyg

Ignazz, jeśli pozyskacie Coreya za tych zawodników co mówisz, to będzie to świetny ruch. Niezależnie od oddaniia Udriha. Można podpisać przecież jakiegoś znosnego PG zx wolnych agentów. Ewentualnie jakaś wymiana. Ewentualnie Manu może klepać 8) .

Bezsprzecznie dobry ruch ale w SAS unika sie nagłej przebudowy w środku sezonu a obok słabości na C, braku atletyczności na SF właśnie brak ubezpieczenia Parkera jest bolączka i podpisanie jakiegostam PG nie satysfakcjonuje SAS....

a tu trzeba oddac Udriha na co naciskają Clips żeby móc Cassela pochować, stąd ni ja tylko SAS maja opory

Bezsprzecznie dobry ruch ale w SAS unika sie nagłej przebudowy w środku sezonu a obok słabości na C, braku atletyczności na SF właśnie brak ubezpieczenia Parkera jest bolączka i podpisanie jakiegostam PG nie satysfakcjonuje SAS....

a tu trzeba oddac Udriha na co naciskają Clips żeby móc Cassela pochować, stąd ni ja tylko SAS maja opory

Brak atletyczności na SF Corey załatwia. Udriha w akcji nie widziałem za często, ale z tego co pamiętam to to jakis świetny zawodnik nie jest. Dla mnie do zastąpienia. Więc dla mnie wątpliwości zarządu SAS nieuzasadnione. Choć za eksperta od Spurs sie nie uważam...

:arrow: Fajny transferek mozliwe ze sie szykuje, mianowicie mowi sie o 3 stronnej wymianie na lini Wizzards - Hawks - Jail :D Blazers

Blazers wysyłają Magloira do Wizzards, Brendan Haywood i Jarvis Hayes dp Hawks a oni oddają do Pottland Lorenzon Wright, Salim Stoudemire i Esteban Batista.

Jak dla mnie najlepiej na tym wychodzi Atlanta

I tu się muszę z tobą zgodzić Bunia. Oddajemy Wrighta, który w tym sezonie zawiódł. Kiedy go podpisaliśmy byłem zadowolony, myślałem podpisaliśmy całkiem solidnego podkoszowca za niewielkie pieniądze, a tu Zonk. Kolo zdecydowanie mniej zbiera, punktuje też nie zawiele, nie pomaga tak bardzo pod koszem Pachulii, to już nie ten Wright co choćby sezon temu. Salim Stoudmire to taki SG w ciele PG. Jest niezłym shooterem, jego rzucanie do kosza nie jest nam potrzebne. Praktycznie nic więcej nie wnosi do gry. Mógłby być mniej samolubny i poćwiczyć nad rozgrywaniem. Esteban Batista to szkoda pisać jak dla mnie typowy 3 zmiennik. Nic praktycznie do drużyny nic nie wnosi, pare ładnych akcji miał ale nie zawiele pozatym nam jest niepotrzebny skoro podpisaliśmy Medvedenko. Wzamian byśmy dostali Haywooda który by się bardzo nam przydał ze swoją obroną, która nam jest bardzo potrzebna, gdyby jescze Pachulia oćwiczył nad obroną to niezły byśmy mieli duecik centrów pod koszem O Haysie dużo nie wiem, tyle wiem że jest dobrym atletą i ma niezłego jump shota. Pozatym może grać na SG i SF co nam jest potrzebne gdyż Smith jest kontuzjowany.

Blazers nie wiem co by zyskali tą wymianą. Wiem, ze chcą oddac Magliore'a ale po co im Wright. Skoro jest Aldridge, znowu zabiorą młodziakowi czas na boisku, do tego wspiera ich Lafrentz który też może grać na PF i C. do tego Salim, to Blazers już niezły tłok mają w backcourcie. Na pozycje Studmire jest Roy, Jack, Dickau czy nawet chcieliby go na SG umieścić to też sporo nie pogra bo jest Webster i Dixon, chyba że własnie Stoudmire przejmie jego role czyli pierwszego zmiennika dla Webstera pozatym Dixon ma problemy w tym sezonie z rzutami z dystansu a Blazers chcą kogoś takiego więc Salim jest odpowiedni. Batista pewnie zostanie odrazu zwolniony.

Tylko nie wiem co Wizards zyskaliby na tej wymianie, to oni wychodzą najgorzej. Oddają solidnego podkoszowca z dobrymi warunkami i obroną i młodego perspektywicznego fowarda-guarda za jednego centra który obniżył loty. Jego offensywa jest przyzwoita, ale w defensywa to nie najlepiej. Dosyć że w Waszyngtonie wogóle niema obrony, to jeszcze oddejście Haywooda osłabi ich kompletnie. To już byłby 3 solidny defensor który pouszcza team ze stolicy najpierw Hughes, Jeffries teraz Brend. Ten trejd napewno nie opłaci się Wizz i będzie sporym krokiem w tył.

Tylko nie wiem co Wizards zyskaliby na tej wymianie, to oni wychodzą najgorzej. Oddają solidnego podkoszowca z dobrymi warunkami i obroną i młodego perspektywicznego fowarda-guarda za jednego centra który obniżył loty. Jego offensywa jest przyzwoita, ale w defensywa to nie najlepiej. Dosyć że w Waszyngtonie wogóle niema obrony, to jeszcze oddejście Haywooda osłabi ich kompletnie. To już byłby 3 solidny defensor który pouszcza team ze stolicy najpierw Hughes, Jeffries teraz Brend. Ten trejd napewno nie opłaci się Wizz i będzie sporym krokiem w tył.

całkiem możliwe, że wymiana Haywooda może być spowodowana ciągnącym się, chociaż już nie takim ostrym konfliktem tego pana z drugim centerem Etanem Thomasem, na początku sezonu się nawet poturbowali lekko, ale ostatnio sprawa ucichła. Przy takich występach chemia w klubie powinna być idealna, Wizards grają jak zaczarowani, chociaż kto by się tam na nich wyznał...

"A source claims the Knicks and Steve Francis are discussing a contract buyout; what remains of this season's $15 million salary and the next two, $16.44M and $17.8M.

According to the same source, stage two of Francis' buyout conversation, coordinated by agent Jeff Fried, is dialogue with Larry Brown about his client joining the 76ers after he clears waivers."

Hehe czy tego chcieliby pragnacy odbudowy kibice 76ers?

Jeszcze tylko Larry B wroci do trenowania i mamy piekna sytuacje, bedzie widac kto stal za tym transferem rok temu do Knicks, zreszta pisalem juz o tym pare miesiecy temu. I pomyslec ze tak bardzo cenilem Woodsa i mowilem ze on jest lepszy od Arizy, Trevor teraz wymiata a Woods? Pewnie gdzies szkoli kolejne psy do walk :)

"Hehe czy tego chcieliby pragnacy odbudowy kibice 76ers?

Jeszcze tylko Larry B wroci do trenowania i mamy piekna sytuacje, bedzie widac kto stal za tym transferem rok temu do Knicks, zreszta pisalem juz o tym pare miesiecy temu. I pomyslec ze tak bardzo cenilem Woodsa i mowilem ze on jest lepszy od Arizy, Trevor teraz wymiata a Woods? Pewnie gdzies szkoli kolejne psy do walk :)

Gratuluję przenikliwości 8) Ale swoją drogą danp - miałeś na myśli Quintela Woodsa? Bo faktycznie, kolo zniknął mi gdzieś z celownika... :roll:

I pomyslec ze tak bardzo cenilem Woodsa i mowilem ze on jest lepszy od Arizy, Trevor teraz wymiata a Woods? Pewnie gdzies szkoli kolejne psy do walk :)

ja toże ja toze danp

z jaamalem dziwna sprawa tak jak go przeceniano to teraz go niedoceniamy.. kawal dobrego miecha i ja bym go w SAS widział aby sie z Danpierem czasem pomasował tylko jak kryć wtedy Novika a na Browna lub amare to trochę strach bo jeden go szybkością zniszczy w obronie a drugi w ataku czyli zakup raczej w Zarządzie SAS słusznie niepotrzebny, chyba że za darmo co się nie da!

wykupy.......

Ani Webber ani Francis wielu ekipom nie pasują ale akurat CW w denver lub cavs ( piszę to w pełni zdrów)a moze w Miami a SF Miami lub Filly :wink: (raczej żart)

AAAAAAriza...... za gwiazdkę i potem wykup chmmmmm super

@Maxec tak chodzilo mi o Quintela Woodsa, nie gral zle w Knicks w zeszlym sezonie, co oczywiscie nie oznacza ze rewalcyjnie, chcialem go za minimum w NY w tym sezonie ale IT wolal wywalic 30 baniek na Jeffriesa, takie zycie :)

A co przenikliwosci, nie uwazasz ze L Brown bedzie chcial obcjac HC po tym sezonie w 76ers? Ja wiem ze on nie lubi grac mlodymi, rookasami, a takich bedzie mial na peczki, ale po nieudanej przygodzie w NY bedzie chcial odbudowac swoja reputacje (wg mnie) i w koncu obejmie jakis team, a najlepiej taki ktory moze sobie zbudowac praktycznie sam, od poczatku, od podstaw.

ps-Webbera widzialem ostatnio z 3-4 tygodnie temu, byl tak wolny ze nie wiem czy znajdziesz 10 wolniejszych graczy od niego w lidze, i te jego jumperki. A najlepsze jest plotka ze sie Phila po prostu z Knicks wymienia graczami, tak tego nam brakuje, podstarzalej, polamanej gwiazdy ktora bedzie odbierala minuty Frye i Lee. Pozbylismy sie dwoch marud w postaci Rose'a i Taylora to teraz trzeciej nam nie trzeba.

ps-Webbera widzialem ostatnio z 3-4 tygodnie temu, byl tak wolny ze nie wiem czy znajdziesz 10 wolniejszych graczy od niego w lidze, i te jego jumperki.

1. Rashoo Nesterovic

2. Ilgauka

3. Mat Bonner

4. Walker z tluszczykiem

5. SO z tluszczykiem

6. Olowokandi

7. Othella Harington

8. j.Przybilla

9. LaFrenz

10 i najszybszy PG M.Jaric :wink:

lepsz jumpy CW niż cegły za 3 Walkera i FT SO'N a tak na powaznie szok jakby wyliczyc ile ta top ten zarabia łącznie?

ładny most mozna wybudować i na szkołe z basenem by zostało lub na prawdziwą halę do kosza w polsce ot w takim Toruniu gdzie najlepsza a dupna sala jest w zwykłej szkole....

ps-Webbera widzialem ostatnio z 3-4 tygodnie temu, byl tak wolny ze nie wiem czy znajdziesz 10 wolniejszych graczy od niego w lidze, i te jego jumperki.

5. SO z tluszczykiem

lepsz jumpy CW niż cegły za 3 Walkera i FT SO'N a tak na powaznie szok jakby wyliczyc ile ta top ten zarabia łącznie?

ładny most mozna wybudować i na szkołe z basenem by zostało lub na prawdziwą halę do kosza w polsce ot w takim Toruniu gdzie najlepsza a dupna sala jest w zwykłej szkole....

Ignazz nie oprzesadzaj z tymi wyliczeniami. Shaq pomimo swojej niewatpliwej nadwagi (dlaczego on nim nie mówi sie ze zostanie zawieszony za łamanie praw klubu?) nadal ma szybki pierwszy krok prowadzący do jego firmówki, poza tym chyba 30 coachów na 30 wolałoby FT% Shaqa w ekipie niz FG% Webbera, przy założeniu, ze ten pierwszy to uznany zwycięsca i lider jakich mało obecnie wNBA, a drugi wielki przegrany (również wpływ kontuzji, ale czy jedynie?) i raczej prowodyr problemów niz była gwiazda odchodząca po cichu w cień

Shaq pomimo swojej niewatpliwej nadwagi (dlaczego on nim nie mówi sie ze zostanie zawieszony za łamanie praw klubu?) nadal ma szybki pierwszy krok prowadzący do jego firmówki, poza tym chyba 30 coachów na 30 wolałoby FT% Shaqa w ekipie niz FG% Webbera, przy założeniu, ze ten pierwszy to uznany zwycięsca i lider jakich mało obecnie wNBA, a drugi wielki przegrany (również wpływ kontuzji, ale czy jedynie?) i raczej prowodyr problemów niz była gwiazda odchodząca po cichu w cień

pewnie że przesadzam ale z krytyką CW bym tak nie przesadzał także bo facio schorowany a nie rozleniwiny lub znudzony co shaqowi zdarzało sie czasem.

Połowa forum oczekuje sobie po powrocie shaqa jego rewelacyjnej gry a ja twierdzę że cud będzie jak zagra przyzwoicie.......

Czasy swietności raczej odeszły a tylko bardzo dobra gra Centra zaprowadzi Heat dalej niz 1st round ( mimo słabego Wschodu bo na zachodzie IMO byłoby już pozamiatane........)

fanów szaka przepraszam bo facet pochodzi z San Antonio!!!!

widzisz ignazz czyli ja jestem w tej drugiej połowie forum, która fajerwerków po Shaqu się nie spodziewa, ale i to istotne ale- O'Neal od lat uchopdzi za zawodnika, który samą obecnoscią na parkiecie pottrafi szynic cuda,w PO ni błyszczał a Heat bez niego na 1000% by misia nie zdobyli, bo ma on te ceche, której brak i takiemu Wade'owi czy Jamesowi czy innym młodym liderom- potrafi faktycznie czynic innych lepszymi grajkami. Przytoczetutaj przykłady tylko dwóch moich ulubieńców. Pierwszy to już dawno niewspomoinany Damon Jones, który tylko w Heat coiś potrafił znaczyć, a drugi to cegiełka Wedrowniczek, który w poprzednim RS choćby pod nieobecnośc SO grał swoje i Heat to nie przynosiło sukcesów a z przyjsciem SO jego gra uległa poprawie i to znacznej (choć sts tego nie pokazywały za czesto), więcej szukał partnerów nie odpalał tych swoich klartofli.

Czy taką umiejętnośc na Webb? Obaj są schorowanoi, obaj juz zdecydowanie po swoim czasie, ale jednego od dugiego odróżnia to, żenawet bedąc nie tak sprawny hjak kiedyś nadal potrafi być pozyteczny dla zespołu, choxcby tym, że wszyscy są przyzwyczajeni do jego dominacji w trumnie i już może nawet mimowolnie robia więcej przeciw niemu niż przeciw innym graczom

New York Knicks są zainteresowani wykupieniem kontraktu Francisa. Podobno interesuje się nim Philla. Chciałby, żeby Steve grał jak dawniej, strasznie go lubie 8) Życze mu powodzenia, bo w Knicks było wiadomo, żę się nie sprawdzi.

A source claims the Knicks and Steve Francis - exiled to Houston supposedly to rehab a tender knee - are discussing a contract buyout; what remains of this season's $15 million salary and the next two, $16.44M and $17.8M.

This divorce, if it occurs, has been a long time coming for Francis and the Knicks. Steve is a virtual clone of the more tenured Stephon Marbury, and never really fit into the Knicks' system. Rumor has it that Francis may even be headed to Philadelphia.

No i wszystko składało by się w kupe, LB jest w zarzadzie phili (chyba juz jest) nie ma klopotliwego Iversona, mają fajnego PG perpektywicznego AI 2jeszcze tylko coś pod kosz. Gdzies przeczytałem że możliwy jest transfer C-Webb za Steve, ale np gdyby nyk go wykupili to nie zdziwie sie jak zagra dla phili. LB chyba lubi takich under size SG bo tworzył ładny zespół wokoło AI w 2001. Teraz też coś takiego mogło by być, ale to tylko spekulacje i raczej nic z tego wszystkiego nie będzie :wink:

Ja tam się nigdy nie bawilem w wyliczanki kto jest najszybszy, kto najwolniejszy itd ale

1. Rashoo Nesterovic

patrzac na gre Rasho(ostatnio, tak na oko od polowy grudnia) naprawde trudno mi uwierzyc ze moglby byc najwolniejszym graczem w NBA. Napewno do najszybszych w tej lidze nie nalezy ale jakies tam zlozenie do jump shota ma, manewry podkoszowe tez mu wchodza, ostatnio w Raptors poprawil sie pod tym wzgledem, ma sporo dogran i radzi sobie z rywalem, a to przeciez bez szybkosc raczej byloby nie mozliwe, bo przeciez wiemy ze Nesterovic to nie drugi Shaq ze ustawi sie tylem do kosza, przepchnie rywala i reszte ma w powazaniu :wink: To juz jest troche inny koszykarz niz gdy przychodzil do Toronto latem, wtedy owszem moglby byc na czele, ale teraz widac ze pracowal i sa efekty.

No i stało się! Najprawdopodoniej C-Webb jeszcze dziś stanie się FA.

A source informed the Daily News late Tuesday night that Chris Webber and the Sixers had agreed on the terms of a buyout of the remainder of his contract, and that the details could be finalized as soon as Wednesday.

The source said that Webber, who will become a free agent, would give back less than $5 million in the deal. In his 14th NBA season, Webber is listed on the team's salary cap at $20,718,750 this season and is due $22,312,500 next season.

Jednak buyout Steve'a Francisa to polta.

Both Knicks officials and the agent for Steve Francis denied a report that they were discussing a contract buyout.

“That’s never been discussed,” Isiah Thomas, the team president, said in response to the report in Tuesday’s New York Post.

Jeff Fried, who represents Francis, called the report “a false statement” and said that buyout talks “have never even been contemplated.”

:arrow: Pozatym Hawks planują dokonać trejdu. Są podobno rozmowy na lini Hawks-Mavs. Do Jastrzębi miałby trafić wogólen niegrający w Mavs guard Anthony Johnson, a w drugą stronę Salim Stoudmire i Esteban Batista.

:arrow: Trener McMillian ma dac podobno szansę Jamalowi, czyli dać mu więcej czasu na parkiecie. Jeżeli się nie sprawdzi to zostanie wytransferowany . Jednak ten trejd na lini Mavs-Hawks-Jail Blazers to plota.

Tez o tym czytalem (z C Webbem) podobno będzie grać dalej jeżeli dostanie kontrakt około 5 baniek (swoja droga co mu to daje? bo chyba odejmuje sie to od kontraktu ktory placa mu sixers? :? ) moze cos zle przeczytalem.... mniejsza o .... walczyc o niego będą SAS, MAVS, HEAT i DET. Nie widze go w zadnym z tych klubów, może sprawdził by się jako dziadek rezerwowy ale...