SlaKB Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 5 minut temu, Sylvinho. napisał: Ja głównie zdecydowałem się na tę wymianę że względu na win rating mojego zespołu, a tu jest dość średnio i Garnett na pewno by odszedł, dlatego też Dirk na rok dłuższym kontrakcie mi tu lepiej pasuje. Jakbyś mu dobrze sypnął to by nie odszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Cytując to co January napisał: "ledwie 27 loyalty, ledwie 20(!!) greed, a aż 89 play for winner" pewnie miałoby to znaczenie podczas free agency szczególnie, że win rating mojego zespołu jest dość słaby. A tak btw. od ilu zaczyna się max dla Garnetta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 4 minuty temu, Sylvinho. napisał: Cytując to co January napisał: "ledwie 27 loyalty, ledwie 20(!!) greed, a aż 89 play for winner" pewnie miałoby to znaczenie podczas free agency szczególnie, że win rating mojego zespołu jest dość słaby. A tak btw. od ilu zaczyna się max dla Garnetta ? 16,2 mln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 6 minut temu, SlaKB napisał: 16,2 mln Ok, a max ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 16200000, 5 lat, 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) No J trochę tutaj poszedłem w gambling- Allen najlepszy, ale Garnett również top grajek i bardzo dobry fit do Bynuma na przyszłość jak zdecyduje się przedłużyć z Blazers (na co o dziwo mam szanse bo win rating mam wyższy niż takie Houston ) - no i na osłodę pick Mavs (choć tutaj jeśli przedłuży ze mna Garnett zostanie wykorzystany do zejścia z Vuceviciow i Duhonow) i swap przyszłoroczny Hawks/76ers- wiec zwrot uważam za ok. Ogolnie śmieszna historia z tym Garnettem, bo okazało się ze jego miesięczne wypożyczenie do Raptors + oddanie Manu i Griffitha dało mi : 35mln oszczędności w salary na lato (Ewing,Griffith) 2 interesujące picki pierwszorundowe (76ers/Hawks 32’ i Mavs 34’) Rajona Rondo. Co mi przyspieszy proces przebudowy o jakieś ~2 sezony i już za rok będę mógł się włączyć do walki o PO przy udanych campach. Dirka zastanawiałem się czy nie zostawić u siebie ale stwierdziłem, ze Bardziej potrzebuje Garnetta z jego iobrona, Dirk mimo tego ze jest całkiem zajebisty to jest gorszym fitem do zespołu niż Garnett, a o Allena najbardziej bałem się ze ze mna nie podpisze latem bo nim zainteresowanie będzie zapewne większe niż Garnettem podczas FA. To tyle, z perspektywy czasu żałuje tylko wymiany Ewinga do Hawks, bo tam uzyskałem zdecydowanie słaby zwrot, no ale cóż, nie ogarniam jeszcze trade value w simce, choć z wymiany na wymianę zaczynam powoli łapać różnice między Stara Gwardia a młodymi Gniewnymi i sam jestem ciekaw czyje podejście okaże się ostatecznie zwycięskie. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Qcin_69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 przeceniacie strasznie ten win rating kasa kasa uber alles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Teraz, julekstep napisał: przeceniacie strasznie ten win rating kasa kasa uber alles Win rating ma znaczenie głównie w sytuacjach gdy ktoś dostaje tyle samo kasy, chociaż oczywiście są przypadki wybierania niższych kontraktów, ale nie jakieś częste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 12 minut temu, julekstep napisał: przeceniacie strasznie ten win rating kasa kasa uber alles No ja uczestniczylem tylko w jednym Fa nie znając za bardzo jego zasadzie i nie mając kasy na nikogo poza Manu co mial br więc nawet nie analizowalem jak to wyglada, w tym roku już będę mial miejsce na maksa więc będę aktywniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Godzinę temu, julekstep napisał: przeceniacie strasznie ten win rating kasa kasa uber alles win rating bez znaczenia? A co z "grades"? Jak ktoś ma tak jak Pierce 13 grades i 86 play for winner, to też kasa uber alles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 1 minutę temu, MarcusCamby napisał: win rating bez znaczenia? A co z "grades"? Jak ktoś ma tak jak Pierce 13 grades i 86 play for winner, to też kasa uber alles? greed chyba no jakies tam znaczenie to ma, ale kasa jest nr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 1 minutę temu, MarcusCamby napisał: win rating bez znaczenia? A co z "grades"? Jak ktoś ma tak jak Pierce 13 grades i 86 play for winner, to też kasa uber alles? Różnie, podejrzewam że jakby dostał od Sixers np 13 mln, a od Bucks 14-15 to poszedłby do Sixers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 1 minutę temu, julekstep napisał: greed chyba no jakies tam znaczenie to ma, ale kasa jest nr 1 Biorąc jednak pod uwagę, że na rynku będzie dużo kasy do wydania przykładowy Garnett może liczyć na maxa od kilku drużyn przez co jednak win rating, loyalty czy greed będą miały znaczenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 2 minuty temu, SlaKB napisał: Różnie, podejrzewam że jakby dostał od Sixers np 13 mln, a od Bucks 14-15 to poszedłby do Sixers Ok wolę dopytać, bo wszelkie BMFy, Karpie czy inne Jasie to zawsze forsują tezę, że gracz dla zwycięstw to odrzuci i 10 czy 20mln różnicy w kontrakcie i regularnie są o to spory w BeGM Czyli Wasz system jest bardziej zbliżony do mojego podejścia. Podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Sylvinho. napisał: Biorąc jednak pod uwagę, że na rynku będzie dużo kasy do wydania przykładowy Garnett może liczyć na maxa od kilku drużyn przez co jednak win rating, loyalty czy greed będą miały znaczenie ? wtedy tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 A win rating na najbliższe FA będzie zaaktualizowany? Czy będą te wartości co obecnie a aktualizacja nastąpi przy kolejnym sezonie? I jaki okres się liczy do wartości win ratingu? 5lat? 10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Qcin_69 napisał: A win rating na najbliższe FA będzie zaaktualizowany? Czy będą te wartości co obecnie a aktualizacja nastąpi przy kolejnym sezonie? I jaki okres się liczy do wartości win ratingu? 5lat? 10? Nie mam pojęcia, gra to z automatu liczy. Z tego co można zauważyć największy wpływ mają ostatnie sezony + w jakimś stopniu historical performance Po sezonie będzie pewnie aktualizacja Blazers stosunkowo wysoki win rating mają ze względu na swoją historię, po sezonie pewnie poleci w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 I ostatnie pytanie, czy podczas FA można wykorzystywać wirtualnie capspace? mam 20mln wolnego miejsca w 1 turze składam 3 propozycje maksów (z priorytetami) czy nie mogę tak zrobić i muszę wybrać 1 gracza któremu zaoferuje maksa a resztę umów muszę podpisywać z salary które mi zostaje po odjęciu kasy zaproponowanej temu graczowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Qcin_69 napisał: I ostatnie pytanie, czy podczas FA można wykorzystywać wirtualnie capspace? mam 20mln wolnego miejsca w 1 turze składam 3 propozycje maksów (z priorytetami) czy nie mogę tak zrobić i muszę wybrać 1 gracza któremu zaoferuje maksa a resztę umów muszę podpisywać z salary które mi zostaje po odjęciu kasy zaproponowanej temu graczowi? To drugie Priorytetów nie możemy wprowadzić ze względu na ograniczenia gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 3 minuty temu, SlaKB napisał: To drugie Priorytetów nie możemy wprowadzić ze względu na ograniczenia gry Najpierw Ewing, teraz sztuczne zawyżanie kontraktów ekip których się ma picki. January teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi