Skocz do zawartości

Sezon 2013/14 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Oto moje oczekiwane oficjalne wytłumaczenie:

Po 1: Ogólnie podkoszowo stoję nieźle, a potrzebuję za to przechwytów i jeszcze trochę punktów - co może dać mi  Ariza.

Po 2: Już raz się przymierzałem do Arizy i nie wyszło - między innymi ze względu na jego CY. Pau Gasol ma jakieś kłopoty zdrowotne, ze stopą między innymi.

Po 3: Mam pecha - owszem. Nie wiedziałem, że Ariza w dzisiejszym meczu zejdzie na ławkę z urazem uda.

wiLQ, ja w zasadzie nie znam pozostałych managos, więc jeżeli ktoś inny wrzuca taka czy inną emocjonalną reakcję to cóż, mogę tylko wzruszyć ramionami.

Ty twierdzisz, że ja niesamowicie zyskuję i domagasz się wyjaśnień, bo co... Bo to Gasol? Mistrz świata i okolic i w ogóle niedawny król centrów w roto?
Ty, którego cenię za rzeczowe analizy i doświadczenie w tego typu rozgrywkach?

Ariza jest na dziś w okolicach top 50.

Gasol w okolicach 140.

Przypadek? No to weźmy rankingi za poprzedni rok: Gasol 94, Ariza 108. Przepaść?

Dziś Gasol rok starszy (i 5 lat starszy od Arizy), walczący z urazami od dłuższego czasu, a nie od minionej nocy (która nijak na ocenę dealu wpływać nie może).

Grający w zespole zmierzającym do tankowania, obaj wiemy, co taka informacja w połączeniu z powyższą oznacza.
Ariza z mocną rolą w ambitnym zespole, jedyny ceniony plaster na wingu w Wizards. Mnie jego minuty nie dziwią.

Dlaczego więc ja oddaję Arizę?
Bo Sanders. Do Sylwestra circa out, a wiadomo, co się pije w Sylwestra, więc generalnie dupa blada. Bo na przechwytach i trójkach mam przyzwoicie, a FG i zbiórki muszę łatać.

Że Ariza wzięty z waivera? Rok temu robiłem w kiperze deal, który doskonale pamiętasz. Kupiłem gracza wziętego z FA za kogoś znacznie cenniejszego niż Gasol. Ba, swego czasu zawetowany został mój deal, w którym kupowałem wziętego z FA Calderona. Bo niby pokrzywdzony byłem. Nieważne, że Calderon ugrał więcej i że świetnie pasował mi statystykami. Kto by się przejmował tym ostatnim argumentem?? W sumie... cholera, myślałem, że Ty akurat deklarowałeś przynaleźność do takich managos...

Coraz bardziej cenię sobie ciszę trejdową, jaką wprowadziliśmy w kipie. Oszczędziłbym sobie bycia wywoływanym do tablicy takimi na gorąco rzucanymi reakcjami...

Sławku bez żartów, trejd tak jednostronny jak rzadko.

Gasolowi odszedł DH (a i KB) zaś Arizie doszedł Porter i Beal się ograł.

w ogóle nie ma o czym gadać.

jeden był typowany do supersezonu (i lekko zawodzi ale to dopiero kilka spotkań) a drugi super wystrzelił ale wiadomo że nie ma szans tego utrzymać. Zresztą jak mi proponowałeś Arizę to nawet przez chwilę nie pomyślałem żeby dać się nabrać na ciepłego (choć trzeba przyznać że ROZŻARZONEGO DO CZERWONOŚCI !) kartofla...

standardowe sell high buy low.

niech się inni uczą.

a o trejdach zawsze fajnie pogadać, mimo że jednostronny to ja i tak nie mam zamiaru niczego vetować GMom co do których uczciwości jestem w miarę pewny.

także po prostu graty za wydojenie naiwniaka ; )

Sławku bez żartów, trejd tak jednostronny jak rzadko.

Kontuzja Arizy nieco go wyrównuje, więcnie przesadzaj. :tongue:

Gasolowi odszedł DH (a i KB) zaś Arizie doszedł Porter i Beal się ograł.

w ogóle nie ma o czym gadać.

Stary - teoria to jedna rzecz, a fakty to druga. Jesli chcesz teoretyzować, to proszę bardzo, ale w ocenie wymiany liczą się fakty a nie czyjeś marzenia.

jeden był typowany do supersezonu (i lekko zawodzi ale to dopiero kilka spotkań) a drugi super wystrzelił ale wiadomo że nie ma szans tego utrzymać.

Czekaj - a skąd wiadomo, że nie moze utrzymac poziomu do którego Gasol moze dojdzie, a moze nie?

Jesli masz jakąś szklaną kulę to chętnie bym zadał kilka pytań.

także po prostu graty za wydojenie naiwniaka ; )

Czyli słynne "ja nie wetuję, ale inni powinni"?

Szczurze na początku śmiesznie potem słabo.

jasne że teoria, jasne że można sobie wymienić kogokolwiek i powiedzieć że przyszłość pokaże kto ma rację, możesz wymienić LBJ za Chalmersa i pisać o teoretyzowaniu i szklanej kuli...

tylko że tutaj na 98% lepszym zawodnikiem okaże się Gasol (który nie ma żadnej konkurencji w dodatku), sądzę że większość ogarniętych GMów ma podobne zdanie.

co do veta absolutnie nie.

ja jestem przeciwny vetom jako takim, trejd uczciwy i jestem pewny że nie ma żadnego kolesiostwa, ot jak mówiłem, klasyczne sell hi buy low, zawsze się znajdzie naiwniak na podobne Arizy...

poza tym czemu miałbym vetować ? Rose, KB, Vala, Tim, a nawet Kawhi zawodzą, walczę o utrzymanie póki co, więc mi na rękę jak allstar drenuje bezczelnie klasę średnią ; )

* KB zawodzi w sensie że liczyłem że wróci przed Westbrickiem, ale jeszcze ma czas żeby się opłacić za te 20$...

Edytowane przez QAS

Szczurze na początku śmiesznie potem słabo.

Q*Asie - proszę trzymajmy się ustalonych nicków, bo ja też mogę zacząć sobie dowolnie interpretować Twój i nic dobrego z tego nie wyjdzie. OK?

jasne że teoria, jasne że można sobie wymienić kogokolwiek i powiedzieć że przyszłość pokaże kto ma rację, możesz wymienić LBJ za Chalmersa i pisać o teoretyzowaniu i szklanej kuli...

W kwestiach wiary i okolic zapraszam co niedziela do najbliższego budynku z dzwonnicą.

tylko że tutaj na 98% lepszym zawodnikiem okaże się Gasol (który nie ma żadnej konkurencji w dodatku),

A od kiedy produkcja jest zależna od posiadana, bądź nie jakiejś konkurencji? Mało masz zawodników którzy cieniują mimo, że nikt nie czeka w blokach, zeby ich zastapic? Wiec takie argumenty mozesz sobie zostawic na lepsza okazje. Poza tym 98%? To nie wiesz, że 74.56% wszystkich statystyk jest zupełnie zmyślona?

sądzę że większość ogarniętych GMów ma podobne zdanie.

Czyli jak ktoś ma inne to jest debilem, albo w najlepszym razie GM'em nieogarniętym? Come on!

noo mowa o konkurencji do minut Leszczu*rze ; ).

Ariza to ten sam poziom co Webster (rok temu wygrał rywalizację), a Porter to wysoki pick do ogrywania jeśli WIZ wypadną poza PO.

Gasol ma pewne grube minuty przez cały rok (oczywiście jak MD okiełzna wybujałą rotację, co prędzej niż później się zdarzy).

tak każdego GMa który wymienia Arizę za Pau w tym sezonie po 5 meczach uważam za słabego, niezależnie od potrzeb i uwaga ! ostatecznego wyniku, to jest po prostu inna półka.

jest 2% szans że ktoś wyjdzie na tym pozytywnie, Ariza utrzyma pace, a Pau się połamie czy coś.

ale szanse są malutkie i po prostu ten trejd jest absolutnie jednostronny w tym momencie.

poz

jest 2% szans że ktoś wyjdzie na tym pozytywnie, Ariza utrzyma pace, a Pau się połamie czy coś.

ale szanse są malutkie i po prostu ten trejd jest absolutnie jednostronny w tym momencie.

poz

To prawda, w tym momencie deal jest jednostronny, ale na korzyść Arizy. Dotychczasowe wyniki jednoznacznie o tym świadczą. Co będzie za miesiąc, to się okaże.

noo mowa o konkurencji do minut Leszczu*rze ; ).

Nooo - podziwiam kreatywność. Mozesz byc z siebie dumny. To prawie tak jakbyś mając tylko drewnianą łyżkę wykopał kanał Panamski. Miażdżysz!

Ariza to ten sam poziom co Webster (rok temu wygrał rywalizację), a Porter to wysoki pick do ogrywania jeśli WIZ wypadną poza PO.Gasol ma pewne grube minuty przez cały rok (oczywiście jak MD okiełzna wybujałą rotację, co prędzej niż później się zdarzy).[/

"Jeśli", "o ile", "chyba" itd. Gdybologia stosowana. Ale nie krępuj się i fantazjuj dalej.

A Gasol nie ma innego wyjścia i musi wymiatac! Jak nie w tym, to w przyszłym roku. Albo w nsatępnym. Kiedyś w końcu musi!

tak każdego GMa który wymienia Arizę za Pau w tym sezonie po 5 meczach uważam za słabego,

Hmmm. Ale oni obaj wymieniają Arizę za Pau. To co - obaj są słabi, czy czip odpowiedzialny za logikę Ci dziś szwankuje?

Edytowane przez Leszczur

niezależnie od potrzeb i uwaga ! ostatecznego wyniku, to jest po prostu inna półka.

To trzeba było tak od razu mówić. Skoro ostateczny wynik nie ma znaczenia dla oceny to my tu w ogóle mowimy o zupełnie innych rzeczach. Jak wspominałem - w sprawach religii i spraw mistycznych przyjumjemy piętro wyżej.

jest 2% szans że ktoś wyjdzie na tym pozytywnie, Ariza utrzyma pace, a Pau się połamie czy coś. ale szanse są malutkie i po prostu ten trejd jest absolutnie jednostronny w tym momencie.

Wiem, ze jestem złośliwy ale jak wyliczyłeś te 2%? Pytam bo z tego co piszesz wiem, ze takie drobiazgi jak fakty Cię specjalnie nie obchodzą, a ja lubię czasami poczytać o alternatywnej rzeczywistości.

Edytowane przez Leszczur

Hmmm. Ale oni obaj wymieniają Arizę za Pau. To co - obaj są słabi, czy czip odpowiedzialny za logikę Ci dziś szwankuje?

Chyba nie zrozumiałeś, albo co pewniejsze udajesz ;)

Przecież jeżeli jeden GM w ocenie jakiegoś trejdu jest słaby to ten drugi GM musi być zajebisty żeby zachowana była równowaga w przyrodzie.

Tak to już jest z dymaniem, że trzeba pilnować się żeby być po właściwej stronie tyłka ;)

Ale tak już na poważnie to powiedz Leszczur czy będąc GMem tego zespołu i mając Pau Gasola oddał byś go za Arizę?

Proste pytanie i udziel prostej odpowiedzi, bez niepotrzebnych ozdobników ;)

Edytowane przez marcos

Chyba nie zrozumiałeś, albo co pewniejsze udajesz ;)

Nieee. Czepiam się sposobu w jaki korzystamy z naszego języka ojczystego.

To taka fantasy-basketowa wersja zdania "samochod wyprzedził autobus" - jest treść, a jasności nie ma.

Przecież jeżeli jeden GM w ocenie jakiegoś trejdu jest słaby to ten drugi GM musi być zajebisty żeby zachowana była równowaga w przyrodzie.

Tyle, ze w fb da się przeprowadzać wymiany korzystne dla obu stron o ile profile zawodników odpowiadają potrzebom managerów.

Ale tak już na poważnie to powiedz Leszczur czy będąc GMem tego zespołu i mając Pau Gasola oddał byś go za Arizę? Proste pytanie i udziel prostej odpowiedzi, bez niepotrzebnych ozdobników ;)

Zakładając ze potrzebuję profilu Arizy i mam nadwyżkę wysokich statsów - bardzo prawdopodobne, ze bym taka wymiane zaakceptował. Za dużo ozdobników? ;-)

Tyle, ze w fb da się przeprowadzać wymiany korzystne dla obu stron o ile profile zawodników odpowiadają potrzebom managerów.

Jasne, że tak. Wtedy obaj są dobrzy. Ja mówiłem o sytuacji że nie może być dwóch słabych, bo skoro jeden zrobił slaby trejd to drugi musiał zrobić zajebisty ;) 

Zakładając ze potrzebuję profilu Arizy i mam nadwyżkę wysokich statsów - bardzo prawdopodobne, ze bym taka wymiane zaakceptował. Za dużo ozdobników? ;-)

Tego Arizę który przecież pokaże że jest tylko Arizą w 2, 3 i 4 meczu? (cytat z głowy) ;)

Tego Arizę który przecież pokaże że jest tylko Arizą w 2, 3 i 4 meczu? (cytat z głowy) ;)

Nie wiem co Ariza pokaze gdy wroci. Tak samo nie wiem co pokaze Gasol. Odnosnie obu moge miec jakies oczekiwania, ale to juz rozwazania religijne, które lepiej zostawić sobie na spotkanie przy piwie.

Ja w tej chwili nie widzę statystycznych powodów żeby taką wymianę blokować. Ale to oczywiście punkt widzenia analityka a nie człowieka uduchowionego. :-)

To był cytat z Ciebie jeżeli nie pamiętasz po chyba jednym czy dwóch jego meczach, więc analitycznie rzecz biorąc historia wahań w ciągu wielu sezonów w zakresie statystyk Pana Arizy Cię wtedy nie przekonywała że potrafi to utrzymać żeby był warty zachodu. Nikt nie jest jasnowidzem więc nie o to tutaj chodzi tylko o to że to typowy przykład sprzedaży na górce. Normalna rzecz tyle ze nie ma co udawać że jest inaczej ;)  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.