Skocz do zawartości

Suns załatwili LAL wyjazd na ryby

Van

Jak zakończy się rywalizacja Suns-Lakers?  

62 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak zakończy się rywalizacja Suns-Lakers?

Rekomendowane odpowiedzi

Van jak zwykle obiektywny, a juz w kwestii Lakers to szczególnie. Not big [f@#$'in] surprise. Większe znaczenie? Oczywiście przeciez Nash nie trafił pierwszego wolnego w tych play-offs. Wiec rzeczywiście to miało większe znaczenie.

Ciężko się z Tobą dyskutuje Jmy. W tym konkretnym przypadku na merytoryczne argumenty Van'a odpowiadasz ironią i zlewą. No to ja dziękuję za takie dyskusje...

Tak, ta akcja miała głębsze znaczenie.

Wiem lorak, ze zartujesz ale widze, ze ktorys juz raz ktos wspomina o tym abc. Jedyne, co mozna obejzec za pomoca streamingu to ABC News, ale do niektorych to chyba zwyczajnie nie dociera. Na NuSports nie ma dzis meczu, jeszcze raz odsylam do tematu :arrow: http://www.e-nba.pl//forum/viewtopic.php?t=2295 Na NuSports bedzie Game5. Odnosnie dzisiejszego meczu to na transmisje bym nie liczyl. Jedyna nadzieja jest CDN. Oni czesto pokazuja niedzielne mecze, ktore zaczynaja sie o tej porze, ale oficjalnego potwierdzenia nia ma. Na ich stronce jest terminarz na nastepny tydzien (1-7 maja).

Wiem lorak, ze zartujesz ale widze, ze ktorys juz raz ktos wspomina o tym abc. Jedyne, co mozna obejzec za pomoca streamingu to ABC News, ale do niektorych to chyba zwyczajnie nie dociera.

ja nie zartuje. pierwsze dwa mecze dzisiejszej nocy sa na ABC i na tym kanale mam zamiar je ogladac (oczywiscie o ile nie stanie sie cos w stylu naglego odciecia pradu czy netu). pozniej zapewne na TNT cavs - wizards i jesli nie zasne to rowniez spurs.

aha, Qpa, do ciebie chyba nie dociera ze nie wszystko na temat stremow wiesz. temat do ktorego dales link robi wrazenie, ale nie wszystko w nim jest. jakos niedopatrzylem sie linka do pcasta. byc moze to jest wasz ratunek jesli chodzi o mecz lakers - suns.

http://www.bodzio61.kk.e-wro.pl/download.htm

sciagacie stad pcasta, instalujecie, w settings jako domyslny player wybieracie windows media playera (nie wiem czy pod innymi bedzie dzialalo, mozna poprobowac), potem w mopITV zaznaczacie basketball world i wciskacie watch. nie wiem czy dzis tam bedzie akurat ten mecz (ja ogladam w jeszcze inny sposob, ale za krotko jestem na tym forum aby o takich rzeczach tu pisac), ale mozecie poprobowac - wlasnie, czasem nie wlacza sie za pierwszym razem, trzeba kilka razy uruchamiac. ale dla chcacego nic trudnego.

ja nie zartuje. pierwsze dwa mecze dzisiejszej nocy sa na ABC i na tym kanale mam zamiar je ogladac (oczywiscie o ile nie stanie sie cos w stylu naglego odciecia pradu czy netu). pozniej zapewne na TNT cavs - wizards i jesli nie zasne to rowniez spurs.

aha, Qpa, do ciebie chyba nie dociera ze nie wszystko na temat stremow wiesz. temat do ktorego dales link robi wrazenie, ale nie wszystko w nim jest. jakos niedopatrzylem sie linka do pcasta. byc moze to jest wasz ratunek jesli chodzi o mecz lakers - suns.

http://www.bodzio61.kk.e-wro.pl/download.htm

sciagacie stad pcasta, instalujecie, w settings jako domyslny player wybieracie windows media playera (nie wiem czy pod innymi bedzie dzialalo, mozna poprobowac), potem w mopITV zaznaczacie basketball world i wciskacie watch. nie wiem czy dzis tam bedzie akurat ten mecz (ja ogladam w jeszcze inny sposob, ale za krotko jestem na tym forum aby o takich rzeczach tu pisac), ale mozecie poprobowac - wlasnie, czasem nie wlacza sie za pierwszym razem, trzeba kilka razy uruchamiac. ale dla chcacego nic trudnego.

Tak, postradalem wszystkie rozumy. P_M chodzilo o TVAnts jezeli sie nie myle i tam ABC nie ma. Moze zbyt uogolnilem odnosza sie do pojecia streamingu bo sa przeciez jeszcze platne metody ogladania innych kanalow , a jezeli znasz inne darmowe to gratuluje i zazdroszcze. Odnosnie tematu, ktory zalozylem na subforum to rzecz jasna, nie ma tam wszystkich informacji, bo podzielilem sie tylko tym, co sam wiem i czego uzywam. Zreszta w temacie streamingu z dnia na dzien sie cos zmienia, a idea zalozenia tamtego topicu byla taka, zeby co chwile ktos nie pytal sie jak ogladac mecze na pc bo stawalo sie to juz denerwujace.

I mamy win :D 99-98 Ja meczunie ogladalem ale jak widzialem wynik w komorce [przez neta] to sobie pomyslalem gw :D No i racja. Game Winner na 0.7s :D Na dodatek Kobe trafil chyba jeszcze doprowadzajac do dogrywki, czyli 2 wazne rzuty, ale glowy ucicac se nie dam bo nie jestem pewien. Takze powiem trzyliterowy wyraz: MVP!

No i jeszcze trzeba przypomniec rzut Parkera w czwartej kwarcie. On tez byl bardzo wazny no a potem Odom i Walton zatrzymali Nasha. Ich tez trzeba pochwalic :D

Nie widziałem tego meczu, ale widziałem to co widziałem. I to wystarczy. I jeśli gra w play-offs wliczałaby się do MVP to szanse KB znacznie by wzrosły. Niesamowita końcówka, ja niestety sie nie cieszę. Ale gratuluję wszytkim kibicom LAL takich wielkich emocji (bo ja je miałem pomimo tego, ze nie kibicuje zadnej z druzyn) wielkiego meczu Kobe'go. Cóż można więcej napisać, pokazał, że decydujące minuty sa jego. Pokazał klase i co najwazniejsza wytrzymał w takiej NERWÓWCE jaką były te DWIE końcówki.

GRATULUJE (pewnie świętujecie)

PS. Na nba.com jest fajny skrót play of the day i highlights (jak zawsze) tego (i kazdego innego, heh) spotkania...

Kobe "I have been in a lot of game situations where in that type of scenario I have failed," Bryant said. "Trying to get to the basket and do too much. So I called back on some of my experience so that when I got the ball I tried not to rush it. I tried to turn and see what was going on and I took it from there."

Nash: "It was amazing," "He had two opportunities and he made two great shots. I guess it wasn't meant to be for us."

Parker (który równiez odegrał tu kluczową role: "All that was going through my mind the whole game was to stay in it," "It was all about the defense and how I guard Steve Nash. That was what kept me level headed. This was one of the biggest games of my life. No game playing in New York City when I was growing up could compare with this game today."

Haha Ale ..... z tego Nasha wygrany mecz ..... Sunsom to go chyba dobije !! JEstem niesamowicie szczesliwy jeszcze tylko w mecz trzeba wygrac i przechodzimy !! no ktoby pomyslal ze ci lakers te wielkie patalachy z poczatku sezonu co nie umialy grac bedą prowadzic z phx w PO az 3-1 i to oni są blizsi wygraniu tej serii!!

JEst Very beuatiful tyle powiem nie bede opisywal boxscore'a bo mi sie nie chce :PP

POzdro LAkers Rlz!!

MOD

Jeśli jeszcze nie zauważyłeś takie obraźliwe posty nie są tutaj mile widziane. Może na subforum Lakers to przechodzi, ale tutaj ma być spokój i każdy następny tej treści będzie odpowiednio potraktowany

PS: gratulacje dla LAL

Wielkie gratulacje dla Lakers, nie doceniłem ich i to będzie mnie sporo kosztować (już mi się Michalika avek śni po nocach :P). Nie doceniłem przede wszystkim Phila, który udowodnił chyba wszystkim jak wielkim umysłem jest i że faktycznie nazywanie go największym coachem w historii NBA nie jest przesadzone. Nie doceniłem jego umiejętności czynienia wszystkich wokół lepszymi graczami i co ważniejsze lepszymi członkami zespołu. No cóż trzeba to powiedzieć głośno- Lakers są o wiele lepszym zespołem w tej serii i ich wygrana będzie zasłużona. Faktycznie rozpracowali Suns (o co nie trudno), a D'Antoni pokazał jak miernym trenerem jest. Nie potrafi przeciwstawić się taktyce Lakers. Nie potrafi zbyt wiele zmienić. I dobrze- to zamknie usta wszystkim fanom funny basketu, który opiera się tylko na ataku. Cieszę się z porażek Suns choć jednocześnie kazda ich porażka przybliża mnie do żółto-purpurowego ava...

Pozosaje mi tylko napisać- proszę o łagodny wymiar kary :cool:

Kobe - MVP

tiaa

to Odom ciagna gre w IV kwarcie. to Parker trafil kosmiczna trojke i zabral pilke Nashowi pod koniec ostatniej kwarty.

i co najwazniejsze w ostatniej akcji dogrywki Nash prosil o czas, a do tego byl faulowany przez Waltona. co robia sedziowie? odgwizduja jump ball! mamy kolejne male skandale sedziowskie. no ale, mecz byl swietny, najlepszy z dotychczasowych. sciagnijcie sobie, oprawcie w ramki i postawcie na polce ;]

ps

to Phil jest MVP lakers, a nie Kobe. Phil, ktory kompletnie wycoachowal D`Antoniego.

w koncu dziala forum, obserwowalem box score, to co sie dzialo bylo niesamowite. Zawsze gdy drozyna przegrywa jest jakas skryta nadzieje, cos w rodzaju mazen i snu na jawie, drozyna przeciwna ma pilke a my przegrywamy. O czym kazdy wtedy mysli? Moze jakis cud? ktos przechwyci pilke i Kobe rzuci, to dokladnie mi sie mazylo za 1 razem, i bach!! Patrze!!Zrobili to, Smush przechwycil!Kobe trafil!!Wyrownal!! Niesamowite, podskoczylem z radosci a serducho walilo jak popieprzone!

Dogrywka, nie jest najgorzej, ale Nash katuje nas celna 3, i znow maja pilke, jak po takim wydazeniu liczyc na powtorke z rozrywki? No ciezko bo cudow nie ma! Jestem zalamany, ale gdzies tam w podswiadomosci znow przypomina mi sie pamietny dzien z Portland kiedy to Kobe...wiadomo :), znow iskierka glupiej nadzieji, ale co to? Gadam na gg z K0bem i Kobem (zaden znich nie gral) a oni uhhani, o ku.... pisza! Ja mialem opuznienia, moglem sie tylko domyslac, ale nie moglem uwiezyc. Chwile pozniej wyskoczyla aktualizacja,i krzyknalem o KU......, Kobeee ku......! nie wierze ku....... Wspanialy scenariusz, a emocje siegaly zenitu ze tak powiem. Fakt ze moglem ogladac tylko statystyki przyprawia mnie o mdlosci!Coz! Go LA! Go Kobe!

lorak: ps

to Phil jest MVP lakers, a nie Kobe. Phil, ktory kompletnie wycoachowal D`Antoniego.

TAAAAAAAAAK i wrzasnąłbym wam tak wszytkim (kibicom KB) z całej siły do ucha.

lorak: i co najwazniejsze w ostatniej akcji dogrywki Nash prosil o czas, a do tego byl faulowany przez Waltona. co robia sedziowie? odgwizduja jump ball! mamy kolejne male skandale sedziowskie. no ale, mecz byl swietny, najlepszy z dotychczasowych. sciagnijcie sobie, oprawcie w ramki i postawcie na polce ;]

Tu ta argumentacja nie przejdzie. Tu potrzeba bardziej merytorycznych argumentów [czyt. takich które pasuja kibicom LAL]

PS. Tylko czekam na te odpowiedzi. "I pewnie to Jax trafił ten rzut na miarę dogrywki a póxniej game-winnera."

PS. Marcool a nie mógłbys tak? "Gadam na gg z K0bem i Kobem (zaden znich nie gral) a oni uhhani, o kur** pisza! Ja mialem opuznienia, moglem sie tylko domyslac, ale nie moglem uwiezyc. Chwile pozniej wyskoczyla aktualizacja,i krzyknalem o K****, Kobeee k****!

no widzisz sam sobie odpowiedziales :] Ale prawde mowiac gdyby nie phill to by ich nie bylo, nie istnieliby, ciekaw jestem czy tak samo byloby kiedys z bulls? wszyscy pod jego opiekom graja lepiej!Czy Jordan tez gral lepiej za sprawa philla? Bo co do Kobiego jestem w 100% pewien ze to dzieki niemu tak gra! Tak jak i Odom, Brown, Smush, Wolton, Vujacic! Kazdy kto tam na parkiecie w bialej koszulce byl z napisem lakers, Nawet Fani!!

i co najwazniejsze w ostatniej akcji dogrywki Nash prosil o czas, a do tego byl faulowany przez Waltona. co robia sedziowie? odgwizduja jump ball! mamy kolejne male skandale sedziowskie. no ale, mecz byl swietny, najlepszy z dotychczasowych. sciagnijcie sobie, oprawcie w ramki i postawcie na polce ;]

Najpierw sprawa tej akcji Nasha.Oglądając mecz w streamie też wydawało mi się że był faul i Suns zostali skrzywdzeni.Jednak oglądając studio TNT i mniej więcej 4 powtórki tej akcji, stwierdziłem jednak że faulu chyba nie było.(Doc Rivers i Charles Barkely w studio powiedzieli ze było czysto, a reszta się z nimi zgodziła)

Co do samego meczu...jeden z najbardziej niesamowitych jakie widziałem.Po pierwsze - brawa dla Suns , bo zagrali naprawdę dobry mecz w ataku, jak i w obronie(!!!).Tym razem nie do końca udalo się Lakersom wciągnąć przeciwnika w swoje granie.Suns grali też dobrze na deskach, gdzie szalał Marion.Byli o włos od zwycięstwa ale mecz miał trzech bohaterów...

Smush Parker Naprawde fatalny rzutowo dzień uratowala fenomenalna koncowka.Gdyby nie Smush, nie byloby tego zwycięstwa.Kluczowa trójka (i pierwszy fg w meczu) i KLUCZOWY przechwyt.

Lamar Odom Po raz kolejny był fenomenalny.To on ciągnął wynik kiedy obrona Suns odcinala KB od piłek.Kluczowa akcja 3-punktowa w dogrywce i kilka w IV kwarcie.

Kobe Bryant Cóż...pewnie bym go tu nie umieszczał bo gdyby nie ww dwójka, to nie mógłby zaprezentować tego, co zaprezentował.Dwa mega kluczowe, arcytrudne rzuty.Pierwszy, doprowadzający do dogrywki trudny floater z odchylenia.No i GW przy bardzo dobrej obronie Suns(!!!).A Work of Art jak to napisali na nba.com :)

Kobe - MVP

tiaa

to Odom ciagna gre w IV kwarcie. to Parker trafil kosmiczna trojke i zabral pilke Nashowi pod koniec ostatniej kwarty.

ps

Parker of course wazna trojka i przechwyt. Ale poza tym 2-12FG! Odom- wspanialy mecz, dobre powstrzymanie z Waltonem NASHA. KB 9-14 FG 8ast i 3 wazne rzuty, ktore daly Lakers wygrana [pierwszy doprowadzil do OT, drugi zmniejszyl przewage do 1pkt w OT, a ostatni GW]. Pomimo, ze KB byl podwajany to i tak trafil. Tutaj nie ma co porownywac. Mowisz Phil MVP. Zgodze sie, ale dodam ze zasluzyl na to "MVP" razem z KB :P Przez caly sezon swietnie wspolpracowali ze soba. I razem powoduja ze reszta gra lepiej. Pozdro OSTERTAGD :P

P.S Macie tu linka do GW Kobe'iego. Milego sciagania [8mb]

http://air.freehost.pl/NBA/pod_060430.asf

work of art - dobre okreslenie. ale w sumie nie tylko tego ostatniego rzutu Kobe, lecz calego meczu, calej gry lakers w tych playoffs.

mysle ze nawet zaden fan LA nie spodziewal sie ze jego druzyna bedzie AZ tak dobra. mozecie sie zasluzenie cieszyc, bo macie jeden z lepiej i ciekawiej grajacych zespolow w tych playoffs. w sumie tuz po lal - suns ogladalem cavs - wizards i na tle tak swietnie grajacych druzynowo lakers bylo doskonale widac cala mizerie taktyczna pary na wschodzie. w sumie tylko indywidualne popisy LeBrona i Arenasa. o wiele lepiej sie ogladalo lakers. jesli latem sciagniecie jeszcze jakiegos dobrego gracza pod kosz, to kto wie co bedziecie w stanie osiagnac. no ale to temat na lato.