Skocz do zawartości

Wolni agenci roku 2013 - szybki przelgąd szeregów

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Air Canada miał swoją oryginalną magię w pierwszej połowie 00s. Z takich stylowych ponadczasowo to jeszcze: Iceman, Chief, Pistol. No a zawodnik, którego fajna ksywa zdecydowanie przerosła grę to Stacey "Plastic Man" Augmon.

Co fajnego jest w Big Game James, Jendras?

Głupio mi, że jak pisałem o Brandzie w kontekście bycia weteranem i instant help dla jakiegoś contendera - to zapomniałem o JO. Problem jest tylko tego typu, że JO wrócił do jakiejkolwiek formy (i prawie wygryzł Gortata) akurat w PHOENIX. Warriors będą mieli z niego tyle grania co z Boguta.

- - - Updated - - -

Anenkonupopopopo musi być naprawdę dobry skoro Bux pozbyli się Mbah ot tak.

Może modzi zrobią oddzielny wątek, bo się trochę tego napłodziło?

Swoją drogą mam też kilka swoich faworytów:

TOP abstrakcji: Andrea "The Magician" Bargnani

TOP najfajniejszych: Hakeem The Dream, Sir Charles, wszystkie Shaqa

TOP tych, które zastąpiły imiona: "Mookie" Blaylock, "Muggsy" Bogues (swoją drogą bedąc dzieciakiem myśalałem, że to nawiązanie do wzorstu i jakaś odmiana "Maxi", dopiero później rozkminiłem że chodzi o steale i "mugging" ;)), Speedy Claxton, Bimbo Coles, Blue Edwards, Penny Hardaway, Doc Rivers

TOP najgłupszych: Black Mamba, Obi-Wan Ginobili, The Choseon One

TOP TOPÓW ALL-TIME: oczywiście, że "Air", nie wiem nad czym tu się w ogóle zastanawiac :)

swoją droga szkoda, ze Kings w tym dealu z Bux nie pchnęli jednak chociaż Jimmera bo jesli w ogóle ten chłopak ma coś zagrać to juz raczej nie w Kingz,

a Mba-a-mutej się przyda nam, oj przyda.

ponoć RonRon jesli zostanie faktycznie wykupiony przez lalki to chcialby zostac Knickerbockerem.

Hedo bedzie prawdopodobnie zbuyoutowany.

najpierw musi zostać zwolniony

a potem olany przez cap room teamy

Nikt mu raczej nie da 8mln+, więc nawet ekipy z wolnym SC nie będa tu przeszkodą. MWP może iść grać do NY jeśli chce i za czapkę gruszek, i tak zarobi te wspomniane 8 baniek.

Z tłokiem pod koszem GS bym nie przesadzał, bo jeżeli chodzi o zdrowie to Bogut jest niestety równie pewny, co Bynum. Ogólnie fajnie załatali dziury po Jacku i Landrym. Na mój gust Iggy jest tam trochę na siłę, no ale wiadomo.

Dobre ruchy Sacramento. Nie utopili pieniędzy w Tyreke'a, dodali bardzo przydatnych i ogarniętych Landrego i Mbah, do tego McLemur i Vasquez. Może coś się tam w końcu ruszy.

A bardziej offtopowo:

TOP 10 abstrakcji to Harlod "Baby Jordan" Miner i Sasha "The Machine" Vujacic :)

No i Pooh Richardson brzmi naprawdę groźnie...

Z fajnych: Earl "Slick" Watts (jeden z pierwszych łysych w lidze) i Vernon "Mad Max" Maxwell (subtelnie podkreśla jego nietuzinkową osobowość).

Edytowane przez Jinks

Nikt mu raczej nie da 8mln+, więc nawet ekipy z wolnym SC nie będa tu przeszkodą. MWP może iść grać do NY jeśli chce i za czapkę gruszek, i tak zarobi te wspomniane 8 baniek.

Tylko że pierwszeństwo mają teamy z miejscem w salary i licytują się o gracza. Jeśli żadna z tych drużyn się po niego nie zgłosi w ciągu kilku dni, to dopiero wtedy staje się on normalnym FA i sam może sobie wybrać zespół.

W sumie Artest ze swoją psychą może jakoś "postraszyć" drużyny, a te z ostrożności sobie go odpuszczą. Jednak najpierw musi zostać amnestionowany.

A to przepraszam, zapomniałem o tej zasadzie.

Morrow na 2 lata w Pelicans. Mówcie co chcecie, ale dla mnie to fajny skład w NO budują, kolejny nowy team po Nets i Warriors, do kibicowania (sympatyzowania). Przede wszystkim lubię Tyreke'a i Holidaya, no i podoba mi się aktywność Pelikanów, przynajmniej nie stoją bezczynnie, patrząc jak reszta działa (pzdr Bulls). Trio Evans-Jrue-Davis, jak najbardziej do mnie przemawia. Do tego spodziewam się kolejnego roku rozwoju Andersona. Teraz też doszedł Morrow, co może zwiastować rychły trade Gordona???

A. I Hansbrough do Rapsów ponoć.

Widzisz, sam sobie odpowiedziałeś, przynajmniej na część pytania ;)

Ja bym się też nie obraził na trade Denga. Nie to, że mam obiekcje co do niego, ale przeraził mnie ten szpital w ost. sezonie, zagadki co do stanu zdrowia, wiadomo też że Bulls nie są skorzy dawać wielkiej kasy albo ociągają się z tym, więc ktoś może wyskoczyć nagle z maxem dla Luola i ten szybciutko może odejść za darmo. No i dubluje się z rewelacyjnie prosperującym Butlerem...

Oczywiście b. lubię Denga, ale w obliczu powyższego uważam, że od miesiąca Bulls powinni mu szukać pracodawcy. A w pakiecie z Boozerem taki deal byłby bardzo dobry.

PS. Brakujące ogniwo Darwina zostaje na kolejny rok w Miami :)

Zasadniczo z drużyn które są poniżej i mogłyby stanąć do licytacji to takie Hawks wzięłoby go od razu ewentualnie Dallas. Reszta niechętnie bo mają zbyt młode składy na takiego kolesia

Zobaczyłem że Mavs podpisali Wellingtona więc praktycznie odpuścili sobie Monte ( za chwilę będziemy mieć casus Spreewella ) , ten to ma wyczucie rynku odrzucił 36mln/3 lata z Bucks a teraz mu grozi podpisanie gdzieś za MLE ( praktycznie tylko Hawks może jeszcze o niego walczyć ale to zależy czy chcą mieć Jenningsa, Teague'a

P.S. A ten szpital w Bulls to wina trenera. On ma chore podejście do sportu. Wymaga takiego zaangażowania od zawodników jakby każdy mecz był meczem nr 7 finałów. A tak to on może być dobry na RS a na PO Chicago zawsze albo będą mieć szpital albo będą zajechani. Tim jest moim zdaniem trenerem bez żadnej wizji dalekosiężnej. Co gorsza widzę że część trenerów podąża jego śladami

Generalnie się robi ostro:

Bo tak

Spurs dogadało się z Kirilenką podobno 34/4 lata ale że oni mogą tylko go pozyskać w s&t no to próbowali z Sotą ale Sota powiedziała nie ( teraz albo poszukają 3 lub 4 do brydża albo kicha) . Thunder chcieli porozumieć się z Sotą aby ci wzięli Martina w ramach s&t ale ci znów powiedzieli nie a teraz sama Sota dogadała się z Brewerem za 5 mln na sezon i...... Denver powiedziało że s&t nie wchodzi w rachubę.

Kirilenko w Spurs to byłoby cholera coś i widać że AK też tam chce grać

Trzeba było nie dawać Splitterowi kontraktu z kosmosu, mogą mieć pretensje tylko do siebie.

Bardzo chciałbym go zobaczyć w systemie Popa, ***** w końcu realne wzmocnienie i może udałoby się coś w przyszłym sezonie ugrać. Właśnie takiego AK-47 brakowało do mistrzostwa w tym roku... O tyle dobrze, że Sota ma ten sam problem z Brewerem ;]

Ciekawe kogo chcieli im wcisnąć w snt żeby salary cap się zgadzało. btw 34/4 to nie za dużo jak na 32 letniego białasa?

Lux Tax jest tak horrendalnie wysoki, że GM chyba wreszcie poszli po rozum do głowy i przestali ładować się w jakieś chore kontrakty. Wprawdzie dalej przepłacanie zawodników występuje, ale widać że skala jest mniejsza. Inna sprawa, że trudniej też kogoś sensownego pozyskać z FA i widać coraz większą polaryzację wśród zespołów.

@blackmagic/julius/roger

faktycznie, nowe CBA zmieniło meeeega dużo, raz że bardzo wysoki tax, 2 że kontrakty nie mogą być tak długie jak były

do tego przepis o designated player zmienił podejście teamów do podpisywania graczy na max-kontraktach, jak również, w połączeniu z taxem, utrudniło budowanie teamów z big 3 i takie tam, co ostatnio trochę uniemożliwiało wyrównanie poziomu w lidze które w sumie jest ideą salary cap, czyli cała idea przestawała mieć sens

minus jest taki że teraz będzie masa kontraktów 2-3 letnich, które bardzo szybko stają się spadającymi kontraktami [no i ogólnie są krótkie : ) ] więc ilość rotacji w składach będzie mega duża, i o ile star players cały czas będą jechali na kontraktach 4-5 letnich oczywiście, o tyle rolsi będą skakali ze składu do składu

chyba znowu będzie trzeba kupować skarby kibica, 'świat koszykówki' jeszcze dołączają do przeglądu sportowego? :P

Więc ulubione kluby się wymieniły, a szkoda, że Bucks nie wyciągnęli Fredette. Mbah a Moute w Sacramento będzie grał pewnie jako SF, więc możliwa jest amnestia Salmonsa.

Dobry ruch Raps z Psycho-T, przyda im się taki walczak po epoce Bargnaniego ;p

Farmar powrócił do LAL za minimum ,widać, że tęsknił za LA ;]

Wraz z odejściem Psycho-T zwietrzyłem duża szansę na Eltona Branda w Pacers. Pyszne by to było, gdyby Westa zmieniał Brand. Bo mam nadzieję, że Vogel nie zamierza grać Copelandem na PF i stracić swoją tożsamość pod koszem.

Czemu nikt nie atakuje Jamesa Johnsona i czemu nie robią tego szczególnie Lakers, gdzie brakuje talentu (defensywnego) na pozycji wingmana.