Skocz do zawartości

Wolni agenci roku 2013 - szybki przelgąd szeregów

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko chciałem powiedziec, że zadziwia mnie wysoka częstotliwość z jaką tu wyskakuje JJ Hickson. Widzieliwy go kedy w ogóle? Gość jest słaby jak jasna dupa.

Biorę go bo w Mavs nikt inny oprócz Mariona nie potrafi zbierać. Wezmą Bynuma który padnie jak mucha i bedzie festiwał second chance points i ogólna rzeźnia na bronionej desce. A Hickson jest undersized ale w 2012/13 zbierał dobrze. Z dostępnych fa cięzko znaleźć innego dobrego reboundera

Ale chyba poza Wigginsem chyba są jeszcze jacyś fajni gracze w następnym drafcie co? Z tego co słyszałem, to ogólnie ma być dość dobry draft, w którym warto po prostu byłoby mieć pick w top 10.

Top 10 to nie, ale top5 będzie na pewno spoko. Może nie top5 2003, ale z top5 kazdy powinien wyłowić gwiazdę*.

*Może się też zdarzyć jakiś Darko, ale to już zdarzenie losowe.

No i Hickson w Nuggets 15 mln/3 lata . No to będą mieć wyjątkową kolekcją fatalnie broniących podkoszowych. No to się Shaw będzie mógł wykazać.

Delfino w Bucks 10 mln na 3 lata z czego ostatni rok to opcja klubu

Uzupełnienie :

A najciekawiej to się robi w temacie Bynuma. Bo kasę na niego maja już tylko 76ers( zdziwię się jak przedłużą) Hawks ( ale tu podobno ich celem nr 1 jest Monta) i Cavs ( i to byłaby już pełna ironia losu boswego czasu Bynum uwalił jeden deal bo informował Cavs że jakby co to on z nimi nie przedłuży ale biorąc pod uwagę że swego czasu Howard też tak mówił do Houston a teraz jest gdzie jest to .....)

Jest jeszcze opcja że Dallas zrobi jakiś s&t z 76 ers bo ci muszą kimś wypełnić skład i to kimś za grube pieniądze bo im do minimum brakuje 12-13 mln więc jakiś układ typu Marion+ jakiś worek pyr mógłby się opłacić w obie strony

Edytowane przez ely3

bardzo bolesna strata dla Rakiet ten Delfino. Sprawdzony i pewny SF który wielokrotnie swoimi trójkami utrzymywał Rakiety w grze w zeszłym sezonie....10/3 bardzo dobra kwota

Bynum poza Dallas (propozycja wieloletnia) dostał propozycję od Cavs jednorocznego kontraktu (plan LBJ 2014). Pewnie przyjmie bezpieczeństwo ponad jednorazówką. I tu jest clue programu - po takiej kontuzji NIKT NIE POWINIEŃ proponować mu umowy dłuższej niż rok ale oczywiście jak zawsze znajdzie się fanatyk który przebije rozsądek aby tylko cos dostać w to lato. Bardzo głupi ruch Dallas niestety pewnie wygra na krótką metę.

- - - Updated - - -

No i Hickson w Nuggets 15 mln/3 lata . No to będą mieć wyjątkową kolekcją fatalnie broniących podkoszowych. No to się Shaw będzie mógł wykazać.

Delfino w Bucks 10 mln na 3 lata z czego ostatni rok to opcja klubu

Uzupełnienie :

A najciekawiej to się robi w temacie Bynuma. Bo kasę na niego maja już tylko 76ers( zdziwię się jak przedłużą) Hawks ( ale tu podobno ich celem nr 1 jest Monta) i Cavs ( i to byłaby już pełna ironia losu boswego czasu Bynum uwalił jeden deal bo informował Cavs że jakby co to on z nimi nie przedłuży ale biorąc pod uwagę że swego czasu Howard też tak mówił do Houston a teraz jest gdzie jest to .....)

Jest jeszcze opcja że Dallas zrobi jakiś s&t z 76 ers bo ci muszą kimś wypełnić skład i to kimś za grube pieniądze bo im do minimum brakuje 12-13 mln więc jakiś układ typu Marion+ jakiś worek pyr mógłby się opłacić w obie strony

jakiś update kto ile jeszcze ma?

Hawks mają 17 mln( Teague im zjada 4,5 więc mogą ok 12 wydać na innego gracza no chyba że z Teagiuem podpiszą szybciej to nie)

Bobcats 8 ( ale to tylko jakby zrezygnowali z Hendersona więc nierealne a on sam im zjada 4,5)

Cavs na razie ma 11 ale 3 niegwarantowane umowy z których pewnie tylko CJ Milesa zostawią więc mogą mieć 12 a max 14

Dallas ma ok 8

Detroit ma ok 8

Bucks po podpisaniu Delfino mają 9,5 ( ale też jeśli zrezygnują z kwalifikowanej na Jenningsa która im zabiera 4,5 mln). Realnie mają 5

Sota ma 9,5 z czego obecnie 6 im zabiera kwalifikowana Pekovicia więc mogą tylko jakiegoś ogórka podpisać

Kings (nie znam szczegółu pierwszego roku Landryego) więc zakładam że 8

Jazz ok 8

76 ers 17

2 zespoły mogą się jeszcze napompować tzn : Magic wywalą Turkoglu i Hendersona i maja 13 baniek ( ale oni chyba nie mają takich planów aby wywalić obu bo wtedy zejdą poniżej minimum a jakoś nie mają chęci kogoś podpisać)

i Pistons bo mogą zrobić amnestię na CV

Jak widać realnie na placu boju zostali : Hawks. Cavs i teoretycznie Detroit -

Hawks poluje na Monte

Cavs na Bynuma

I Kirilenko zostaje trochę na lodzie bo nikt mu nie da 10 mln na sezon no chyba że Pistons pójdzie na amnestie CV i go weźmie więc albo zejdzie z tonu i weźmie jakieś 7 mln na sezon albo wręcz MLE

ruch z Delfino mi się podoba, grał już w Bucks więc zna tą organizację i jego trójki z ławki zawsze się przydadzą plus podpisany za rozsądną kasę.

-Jamison zmieni Lakers na Clippers? Obie strony są sobą zainteresowane do tego LAC przedłużyli Hollinsa.

-Wolves zwolnili Stiemsme i Gelabale.

Cavs chcą z nim podpisać umowę na 1 sezon, ale nie wiadomo czy będzie zainteresowany. Ja bym dał max 15mln za 2 lata z Team Option na 2 rok.

Mark Stein z espn zasypuje różnymi wiadomościami. Kings ponoć chcą z handlować Hayesa i Jimmera do Cavs, aby mieć miejsce w salary dla Ellisa! Nie rozumiem po co Monta skoro jest McLemore, Thornton. Zaczynać karierę (Ben M.) z Ellisem i Cousinem tylko mu współczuć. Uważałem, że Kings będą szli w lepszą stronę.

- Nuggets, GSW, Jazz pracują nad wymianą aby w s'n't przeszedł Iggy do Warriors i na tej samej zasadzie Foye z UJ do Denver.

- Hawks, Bucks rozmawiali nad wymianą Teague za Jenningsa, nadal jest ponoć szansa na taki trade. Nie wiem co o tym myśleć, lubię obu graczy, a taki Teague raczej nie powinien zarządać wymiany do wielkiego miasta za jakiś czas czego się spodziewam po Brandonie.

Cavs oferują Bynumowi 24/2 z drugim rokiem jako TO. Lepszego kontraktu nigdzie nie dostanie z jego kolanami i nie powinien się długo zastanawiać. btw Cavs ze zdrowym Flintstonem to czołówka ligi: Irving-Waiters(jako 6th man)-Gee-Bennet-Bynum, aż się bedzie chciało ich oglądać. A pomyśleć, że James może tam przyjść za rok

Niech mi ktos powie, ze nowe CBA nic nie zmienilo.

Kontrakty J-Smoova, Millsapa, Curryego, Holidaya - pierwsze 4 nazwiska, ktore wpadaja mi do głowy podpisane za rozsądne pieniadze w ostatnim czasie. Kolejna sprawa Andrew Bynum - pare lat temu pewnie ktos zajebalby mu maxa (jeszcze w trakcie sezonu byly na forum glosy ze na pewno ktos sie skusi), a dzisiaj okazuje sie ze ma problem z dostaniem 2 leniej umowy, a te 12 baniek Cavs proponuja mu, bo muszą zapchać sallary.

Funny.

Inna sprwawa:

Zastanawia mnie kierunek zmian w Hawks. Wymienili Smitha na Millsapa, czyli Horford zostaje na C (a mieli szukac C, zeby go przerzucic na PF), rozważają podpisanie Jenningsa, sciągnięcie Monty Ellisa. Czyli jak tak na zimno przekalkulować to Hawks rozjebali swój top4 east, max 2nd round po team, zeby budować cos podobnego na prawdopodobnie jeszcze bardziej wątpliwych podwalinach. Good job Ferry.

PG:

Brandon Jennings(RFA)

Jeff Teague(RFA)

Nate Robinson

Mo Williams

D.J Augustin

Chauncey Billups

Aaron Brooks

SG:

Monta Ellis

Gerald Henderson(RFA)

Nick Young

Wayne Ellington

Gary Neal

Alan Anderson

SF:

Andrei Kirilenko

Corey Brewer

Corey Maggette(?)

PF:

Elton Brand

Antawn Jamison

Brandan Wright

Jason Maxiell

Tyler Hansbrough

DeJuan Blair

Kenyon Martin

C.

Andrew Bynum

Sam Dalembert

Jermaine O’Neal

Byron Mullens

Chris Andersen

Krótka lista gości którzy są jeszcze warci uwagi i raczej spokojnie znajdą team, możliwe że kogoś pominąłem ale lista robiona na szybko.

Lux Tax jest tak horrendalnie wysoki, że GM chyba wreszcie poszli po rozum do głowy i przestali ładować się w jakieś chore kontrakty. Wprawdzie dalej przepłacanie zawodników występuje, ale widać że skala jest mniejsza. Inna sprawa, że trudniej też kogoś sensownego pozyskać z FA i widać coraz większą polaryzację wśród zespołów.