Skocz do zawartości

Wolni agenci roku 2013 - szybki przelgąd szeregów

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, uwierz mi że oglądając po te 30 spotkań Atlanty w sezonie idzie się już porzygać jak patrzysz na 'klasycznego Josha' czyli parę dziwnych kozłów i odpał z 6,5 metra prosto w róg czarnego kwadratu na tablicy. Atlanta Hawks rs basketball, baby.

Ale J-Smoove robi tyyyyyle pozytywnych rzeczy, że po prostu jego sporadyczna głupota i złe wykorzystanie nie przesłania mi całego obrazu jakim jest graczem. To top5-max10 obrońców w NBA jak dla mnie - taki trochę Lebron James w teamD tyle że bardziej ukierunkowany na ochronę pomalowanego. Plus to, że jest nie do powstrzymania w transition, bardzo dobrze zbiera i dobrze podaje.

Parę lat doświadczenia i ciągnięcia wózka pt "o ***** Atlanta po raz 6 z rzędu wchodzi do PO" robi swoje.

Inna sprawa, że nie wiem czy warunki panujące w Pistons -brak playmakera, młodość - sprzyjają temu żeby Smith się bardziej ogarnął.

Cóż, FA już nie zostało dużo, a Pistons nie mieli nikogo kto byłby w stanie sprowadzić kibiców do hali. Smith raczej im nie pomoże, bardziej akt despercaji byle kogoś podpisać znaczącego. Szkoda że taki Monroe będzie kisił się najprawdopodobniej kolejny rok w Detroit. Najmniej atrakcyjny team do oglądania w przyszłym sezonie.

Z ciekawszych wolnych agentów został jeszcze Pekovic i Monta Ellis. Może o tego drugiego powalczą Pistons?

Z ciekawszych wolnych agentów został jeszcze Pekovic i Monta Ellis. Może o tego drugiego powalczą Pistons?

To by dopiero była desperacja.

To serio? Bo jak tak to w sumie spoko deal. Monroe jest przeceniany, ale w OKC by się przydał.

Tak, jeszcze dorzucimy parę picków OKC

Landry przy Pattersonie i Thompsonie? Po co?

No właśnie po nic, tak jak większość ruchów wykonanych byle wydać jakoś kasy. Liczyłem, że nowi właściciele uporządkują tę drużynę, dodatkowo przyfarciło im się w drafcie, a tu taki bezsensowny ruch.

Jak na razie najlepsze lato mają:

Hou: Howard + niedoceniany (efekt Sacto ... ) Garcia za grosze

Utah: Świetny wybór z draftu plus postawienie wreszcie na duet Kantor-Favors

Atl: Millsap + Korver

najgorsze lato:

SAS

Tak więc uzupełniając moją poranną wyliczankę

powyżej 10 mln wolnej gotówki ma wciąż:

Cavs ok 12

Mavs -11

76ers - 17

Hawks - 17

Bucks - 15

A na placu boju zostali

Bynum

Ellis

Jennings

Teague

Hickson

+ grupa mniej istotnych uzupełnień ( no może z wyjątkiem Branda)

No tak zapomniałem ale Sota wyrówna każdą ofertę i w sumie to chyba czekają na to aż inni sie wykrwawią i go podpiszą za jakieś 36 mln /4 lata ( choć słyszałem plotki że myślą nawet o 5 letniej)

Henderson ma kwalifikowaną z Bobkow a ci mają wciąż 8 mln do wydania więc spokojnie wyrównają

AK to jak na razie nie wiadomo - jest wywiad że wraca do NBA potem gdzieś czytam że jednak do Rosji

Najciekawsze jest to że tylko Hawks ma kasę na Bynuma ale wtedy tracą Teague'a

No i ciekaw jestem co zrobi 76 ers bo oni muszą jeszcze wydać tego lata 12 mln aby przekroczyć minimum

Przy teraźniejszej sytuacji to nie wiem czy Bynum jest wart więcej niż te 12 melonów i że ktoś da więcej niż te 12 melonów... choć kilka "zdesperowanych ekip" się tworzy, ale center chyba przecenił swą wartość. Z PHI ciekawa sprawa, pewnie pójdą jacyś "zapychacze"...

Możesz mieć rację bo plotka głosi że Mavs zaproponowało Bynumowi 45 mln/4 lata i nie mówi nie tylko oni chcą go przebadać pod kątem kolan. No i ciekawe za ile podpisał Calderon bo widziałem 2 wersje . Jedna że za 24 druga że za 29 mln