Skocz do zawartości

Szósty gracz?

Dnc

Rekomendowane odpowiedzi

Znak czasów. Ludzie nie mają hobby. Pyszne pl i Netflix wielu ludziom wystarcza. Spotify z YT ogarniają muzę gdzie algorytm podpowiada czego słuchać. Gdzie tu dzielić pasje jak niszowy sport jakim jest kosz. To tendencje ogólne a nie jakość przekazu były kluczowe. 
Przecież my tu jesteśmy dinozaury na wymarciu. 
Na zlot jak wbije 10 osób to będzie rekord świata. 
Napływ nowych userow na darmowym forum to raczej ujawnienie starych anonimowych niż jakiś stały dopływ świeżej krwi. 

Szpiak i Trener Noculak fajne to było. 

33 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Wydaje mi się że najbardziej przystępny dla każdego, a nie tylko dla nastolatków. 

Moze nie dla nastolatkow, a dla początkujacych na pewno. Bez polotu, sztampowo. No i najwazniehsze 6g to glównie slowo pisane a keep video 

4 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Najlepsza składnia i umiejętność robienia filmów zdecydowanie i mi to wystarcza. Po prostu najprzyjemniej się słucha w pracy tego, nawet jak z czymś tam się nie zgadzam to miło opowiada o koszykówce po prostu. 

ja mam to samo, od wtorku do czwartku slucham ze spoti jadac do pracy i przyjemnie się tego słucha, i jak powiedzial Ronnie czasem sie zgadzasz a czasem nie
dodałbym, że przy ktb trzyma w sumie Bartek, który merytorycznie zjada ktb ale overall razem są na prawdę spoko

Edytowane przez 24kobe8

6 godzin temu, ignazz napisał(a):

Znak czasów. Ludzie nie mają hobby. Pyszne pl i Netflix wielu ludziom wystarcza. Spotify z YT ogarniają muzę gdzie algorytm podpowiada czego słuchać. Gdzie tu dzielić pasje jak niszowy sport jakim jest kosz. To tendencje ogólne a nie jakość przekazu były kluczowe. 
Przecież my tu jesteśmy dinozaury na wymarciu. 
Na zlot jak wbije 10 osób to będzie rekord świata. 
Napływ nowych userow na darmowym forum to raczej ujawnienie starych anonimowych niż jakiś stały dopływ świeżej krwi. 

Po prostu ludzie przestali czytać strony internetowe, które zostały zjedzone i połknięte przez social media. W 2010 roku praktycznie codziennie wchodziłem na właśnie wspomniane ZawszePoPierwsze, a ostatnie 10 lat totalnie straciłem ich z radaru i nie czytam w ogóle artykułów o NBA w formie pisanej. Ostatnie 10 lat wystarczy mi Twitter i potem Wojnarowski albo Charania, którzy napiszą w 2-3 zdaniach o transferze zawodnika i nie potrzebuję potem czytać tego w długim tekście.

Te dziennikarstwo, co oni teraz uprawiają w 2026 roku nie ma prawa bytu. Teraz, żeby zarabiać i były kliki musi być agresja, prowokacja i wzbudzanie emocji nawet wbrew temu, co się myśli w głowie. Powinni walić teraz w Sochana ile fabryka dała, że nie gra znowu dla reprezentacji Polski, gówno gra w Knicks i naparzać w niego tyle, aby Sochan do tego się w końcu odniósł, a inne media wspominałyby o serwisie, który zyskałby dzięki całej akcji na popularności. 

Czas leci też nieubłaganie. Byłem fanem Maćka Kwiatkowskiego w czasach ZP1. Minęło jednak już od tego 18-16 lat, a Maćkowi nie udało się wyjść z tego pisania, które przez ten czas praktycznie umarło. Szkoda, że nigdy nie było komentowania NBA, a wchodzenie w YouTube to obecnie ciężki kawałek chleba, bo inni już zdobyli grunty, a Kwiatkowski stracił już popularność z dawnych lat ZP1, a nawet, jeśli mówi fajnie merytorycznie to dla dzieciaków taka forma, co oni robią jest ciężkostrawna i wyłączy to, bo nie ma obrazka z akcjami i przez 45-minut trzeba się patrzeć na redaktorów siedzących w swoich pokojach.

Z tych znanych ludzi w koszykówce z Polski szkoda, że mu się nie udało zrobić z tego większych pieniędzy i stałego źródła zarobku na fajne sumy, ale doceniam za walkę przy takich liczbach wyświetleń i ciągłą pasję do pisania i NBA.

7 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

reszty w sumie tak nie oglądam nie przekonałem się do niczego innego, a Wy? 

sporo o tym było  w temacie który sam niedawno zakładałem 'podcasty wywiady cośtam cośtam', w tym opinie moje i innych nt największych polskich podcastów właśnie

6 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Wydaje mi się że najbardziej przystępny dla każdego, a nie tylko dla nastolatków. 

przystępny to on jest i strasznie pro zrobione, to fakt. Natomiast treść dla takich hardcore'ów jak my jest zwyczajnie miałka / rzadko (/nigdy) usłyszysz coś ciekawego / oryginalnego. Natomiast nie my jesteśmy targetem tego typu treści.... więcej w tym temacie o którym Ci pisałem wyżej

8 godzin temu, Wyparlo napisał(a):

Po prostu ludzie przestali czytać strony internetowe, które zostały zjedzone i połknięte przez social media. W 2010 roku praktycznie codziennie wchodziłem na właśnie wspomniane ZawszePoPierwsze, a ostatnie 10 lat totalnie straciłem ich z radaru i nie czytam w ogóle artykułów o NBA w formie pisanej. Ostatnie 10 lat wystarczy mi Twitter i potem Wojnarowski albo Charania, którzy napiszą w 2-3 zdaniach o transferze zawodnika i nie potrzebuję potem czytać tego w długim tekście.

Te dziennikarstwo, co oni teraz uprawiają w 2026 roku nie ma prawa bytu. Teraz, żeby zarabiać i były kliki musi być agresja, prowokacja i wzbudzanie emocji nawet wbrew temu, co się myśli w głowie. Powinni walić teraz w Sochana ile fabryka dała, że nie gra znowu dla reprezentacji Polski, gówno gra w Knicks i naparzać w niego tyle, aby Sochan do tego się w końcu odniósł, a inne media wspominałyby o serwisie, który zyskałby dzięki całej akcji na popularności. 

Czas leci też nieubłaganie. Byłem fanem Maćka Kwiatkowskiego w czasach ZP1. Minęło jednak już od tego 18-16 lat, a Maćkowi nie udało się wyjść z tego pisania, które przez ten czas praktycznie umarło. Szkoda, że nigdy nie było komentowania NBA, a wchodzenie w YouTube to obecnie ciężki kawałek chleba, bo inni już zdobyli grunty, a Kwiatkowski stracił już popularność z dawnych lat ZP1, a nawet, jeśli mówi fajnie merytorycznie to dla dzieciaków taka forma, co oni robią jest ciężkostrawna i wyłączy to, bo nie ma obrazka z akcjami i przez 45-minut trzeba się patrzeć na redaktorów siedzących w swoich pokojach.

Z tych znanych ludzi w koszykówce z Polski szkoda, że mu się nie udało zrobić z tego większych pieniędzy i stałego źródła zarobku na fajne sumy, ale doceniam za walkę przy takich liczbach wyświetleń i ciągłą pasję do pisania i NBA.

Jak sam zauwazasz Kwiatkowski robi to co robil- pisze. To reszta( większosc)się zmienila i poplynęla z nurtem, niezbyt czystym.  Wygodniej przeczytac twitta, obejrzec rolkę, ale czy mądrzej? Wątpię. Szacunek dla 6g ze nie tluką tematu Sochana i  nie wchodza w inne tego typu shit stormy. 

10 godzin temu, Wyparlo napisał(a):

Myślę, że trochę przesadzasz uogólniając swój przypadek tak szeroko. No ale zobaczymy, czy się utrzymają, bo w kanał video raczej się nie przekształcą. Faktem jest, że samo pisanie to trochę za mało. Subskrybowałem, gdy były też dobre podcasty, przerwa na żądanie extra, pikle do kawówki, rozmowy z Sitarzem. Palma nigdy mi nie siedziała, a długie lata była jedynym podcastem. Dlatego bardzo doceniam obecny format z Adamem, ale poczytać też lubię, choć niekoniecznie po polsku. Styl Maćka jest specyficzny, ale mi pasuje, więc czytam. Słuchać wolę tylko dlatego, że robotę mam przed kompem, jakbym biegał 8h po budowie czytałbym wszystko co się da.

W dniu 16.06.2026 o 23:02, Wyparlo napisał(a):

Jest taki portal NHL w pl, który działa także w modelu subskrypcyjnym i się utrzymuje, także lekkie zdziwko że portal o NBA padł pierwszy 

16 minut temu, fluber napisał(a):

Jest taki portal NHL w pl, który działa także w modelu subskrypcyjnym i się utrzymuje, także lekkie zdziwko że portal o NBA padł pierwszy 

"Utrzymuje", ma dosc pojemne znaczenie. Zdaje się ze dla co najmniej jednego z dwoch glownych autorow 6g to jest podstawowe, jesli nie jedyne zrodlo zarobkowania. Nhlwpl to jest raczej dzialalnosc dodatkowa. Niemozliwym jest aby w PL bylo wiecej subskrybentow nhl niz nba ( to widac chocby po liczbie komentujacych)

Edytowane przez nizina

czemu Wy zakładacie, że oni klepali biedę, może po prostu chcieli spróbować zarabiać więcej skoro weszli na YT i oglądalność jak na debiut była całkiem niezła?

porównań do KTB szerzej nie skomentuje lepiej, ale jak dla kogoś jest ważne jak ktoś ładnie mówi, to równie dobrze mógłby zapodać prasówkę z X'a głosem Krystyny Czubówny

wiadomo, że obaj to nie są oratorzy, ale pod względem wiedzy szeroko pojętej to jest przecież deklasacja

chyba są zadowoleni

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czemu Wy zakładacie, że oni klepali biedę, może po prostu chcieli spróbować zarabiać więcej skoro weszli na YT i oglądalność jak na debiut była całkiem niezła?

porównań do KTB szerzej nie skomentuje lepiej, ale jak dla kogoś jest ważne jak ktoś ładnie mówi, to równie dobrze mógłby zapodać prasówkę z X'a głosem Krystyny Czubówny

wiadomo, że obaj to nie są oratorzy, ale pod względem wiedzy szeroko pojętej to jest przecież deklasacja

"Nasz dotychczasowy biznesplan przestał działać. W tej formie już nie wytrwamy"

nie wyglada jak próba rozwoju giganta

28 minut temu, nizina napisał(a):

Jak ci firma bankrutuje, to co ci da wspomnienie, ze kiedys biznes się kręcił? 

ale co Ty zakładasz, że w ciągu krótkiego czasu spadła im drastycznie liczba abonamentów od tak? w chwili gdy zainteresowanie NBA wydaje się osiągać peak? pamiętaj, że ten biznes generuje minimalne koszty, gdzie wszystko odbywa się na zasadach home office, gdzie bardzo duży % wpłat to czysty zysk

no i nie wiem jak Adam, ale dla Jimsona, to nie jest jedyne źródła utrzymania, razem z siostrą prowadzą dom wczasowy, najpewniej w Ustce lub okolicach

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale co Ty zakładasz, że w ciągu krótkiego czasu spadła im drastycznie liczba abonamentów od tak? w chwili gdy zainteresowanie NBA wydaje się osiągać peak? pamiętaj, że ten biznes generuje minimalne koszty, gdzie wszystko odbywa się na zasadach home office, gdzie bardzo duży % wpłat to czysty zysk

no i nie wiem jak Adam, ale dla Jimsona, to nie jest jedyne źródła utrzymania, razem z siostrą prowadzą dom wczasowy, najpewniej w Ustce lub okolicach

Nic nie zakladam, nie snuję domyslow, opieram na tym o  czym publicznie mowia "...dalej nie przetrwamy" rozumiem, ze masz jakies insajderskie info o biznesach Maćka, bo publicznie- na 6g- to on tylko ten pensjonat lata temu polecał,a to nie musi oznaczac współwlasnosci

Teraz, nizina napisał(a):

Nic nie zakladam, nie snuję domyslow, opieram na tym o  czym publicznie mowia "...dalej nie przetrwamy"

wybacz, ale tak się tego uczepiłeś, że zaraz będę skłonny uwierzyć, że klikasz w reklamy na porost penisa

przecież to najpewniej zwyczajna zagrywka psychologiczna, gdyby było tak źle jak wydają się to przedstawiać, to by już dawno zwinęli paywall, a jakoś wytrzymali 14 lat