Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Pusher jest z 1996 roku chyba (nie chce mi się teraz sprawdzać) i jak go oglądałem w okolicach 2000 to był filmem przezajebistym. Bronson jest specyficzny ale nadal cieszy oko. Valhallę albo lubisz albo nienawidzisz. On ma po prostu taki styl i warsztat i tego zapewne nigdy nie zmieni.

Kirschbluten - Hanami - 7/10 dobra opowieść o przemijaniu i wykorzystaniu czasu, jaki mamy w życiu na marzenia.

Boyhood - 8/10 Hollywood bez Hollywood, bez zbędnego patosu, pseudo-filozofii. Młodośc, dzieciństwo  z różnych perspektyw, warto obejrzeć.

The Grand Budapest Hotel - Miałem wrażenie, że oglądam skrzyżowanie Tarantino z Burtonem. Teatr jednego aktora Ralpha Fiennesa niemniej jednak, czegoś zabrakło i film zostaje z 7-ką.

obejrzalem sobie szklana pulapke 5 wczoraj i nie rozumiem czemu ma takie c***owe opinie

Bo jest słaby. Chyba że opinie rzeczywiscie c***owe, film c***owy nie jest.

Dla Ciebie i Ognia -  polski film w zasadzie niezależny. Bardzo słaby w wykonaniu od aktorstwa przez kamere, reżyserię i dialogi.

Scenariusz do wykorzystania na zajebisty film - szkoda że pomysł słaby. No, ale wytłumaczyć można zawsze niskim budżetem.

Snowpiercer - film osadzony w apokaliptycznej przyszłości, keidy cała ziemia jest zamarznięta, a arką jest pociąg z podziałem klasowym - z tyłu biedaki, z przodu wynalazca i właściciel pociągu.

Generalnie baaardzo dobre kino, daleko mu do typowych, hollywodzkich apokaliptycznych filmów.

Zdecydowanie polecam

Dobre 8/10

snowpiercer obejrzałem, bo ktoś tu polecał, rzeczywiście niezły, fajna estetyka, pewnie z większa przyjemnością bym go oglądał, gdyby nie to, że cały czas miałem wrażenie, że ktoś za bardzo zafascynował się ,,igrzyskami śmierci"

tak samo ,,ogniu krocz za mną", przem jeśli jarasz się scenariuszem to obejrzyj ,,adwokata diabła", przecież to zżynka 1:1 prawie (chociaż nie podejrzewam cię o nieobejrzenie tego klasyka). znacie w ogóle jakieś dobre polskie horrory/thrillery? supermarket ktoś oglądał?

gone girl - 6/10 jak dla mnie, za długi, wciągający tylko przez pierwszą połowę seansu (potem już tylko czekałem, żeby się skończył), nudnawy, affleck zamulony jak mazurskie bagna, momentami absurdalny i dziurawy (a nie jestem osobą, która zwraca dużą uwagę na niuanse i detale w hollywoodzkich filmach), końcówka rozczarowuje bardziej niż draft 2013.

A ja polecam film Fotograf

Trzeba przyznać że zeszły rok był bardzo dobry w polskie kino gatunkowe coś czego nie pamiętam od hen hen.

Fotograf jest naprawdę świetnie opowiedziany , nakręcony - porządne kino polskie choć głównie z rosyjskimi aktorami. I w sumie to ciekawe czy to bardziej kryminał czy bardziej thriller - tak czy siak porządne kino

Polecam też Jeziorak -- świetny kryminał

Edytowane przez ely3

snowpiercer obejrzałem, bo ktoś tu polecał, rzeczywiście niezły, fajna estetyka, pewnie z większa przyjemnością bym go oglądał, gdyby nie to, że cały czas miałem wrażenie, że ktoś za bardzo zafascynował się ,,igrzyskami śmierci"

tak samo ,,ogniu krocz za mną", przem jeśli jarasz się scenariuszem to obejrzyj ,,adwokata diabła", przecież to zżynka 1:1 prawie (chociaż nie podejrzewam cię o nieobejrzenie tego klasyka). znacie w ogóle jakieś dobre polskie horrory/thrillery? supermarket ktoś oglądał?

gone girl - 6/10 jak dla mnie, za długi, wciągający tylko przez pierwszą połowę seansu (potem już tylko czekałem, żeby się skończył), nudnawy, affleck zamulony jak mazurskie bagna, momentami absurdalny i dziurawy (a nie jestem osobą, która zwraca dużą uwagę na niuanse i detale w hollywoodzkich filmach), końcówka rozczarowuje bardziej niż draft 2013.

Myślę , ze Show jest dobrym polskim filmem z nutą thrilleru. Nie thriller jednak ...

Adwokat Diabła - oczywiście - za dzieciaka ogladałem i póxniej może raz lub dwa. Wiem że zerżnięte z lekka. Natomiast znajomy dał mi pare filmów do filmu którego nie mogłem znaleźć w necie i tak oglądam.

Polecam Noc na Ziemi  Jima jarmusha jesli ktoś lubi trochę niekowekcjonalizmu. Czy też jego Kawa i Papierosy. Oba dzieła nie przypadły mi do końca do gustu. Wolę spójność fabuły nisli urywanki. Kawa i Papierossy to typowy WTF wam chodzi. natomiast w Nocy to scena z Begninim - fenomen bez kitu.

A ja polecam film Fotograf

Trzeba przyznać że zeszły rok był bardzo dobry w polskie kino gatunkowe coś czego nie pamiętam od hen hen.

Fotograf jest naprawdę świetnie opowiedziany , nakręcony - porządne kino polskie choć głównie z rosyjskimi aktorami. I w sumie to ciekawe czy to bardziej kryminał czy bardziej thriller - tak czy siak porządne kino

Polecam też Jeziorak -- świetny kryminał

Masz jakis namiar na Fotografa ? :>

jak ktoś tutaj jest mądry to niech sobie obejrzy film "Dzika planeta" animowany z '73 produkcji francusko-czechosłowackiej. bardzo ciekawy i trwa tylko trochę ponad godzinę, naprawdę warto

http://www.filmweb.pl/film/Dzika+planeta-1973-111346

No to tak. Po przeczytaniu opisu i rzucie oka na screeny pomyślałem, że wiem jaki to będzie klimat i prawdopodobnie się nie zawiodę. I się k**** nie zawiodłem. Świetna, poruszająca historia, niebanalna (spodziewałem się innych relacji pomiędzy samymi Omami) , w ogóle fabuła rewelacyjna, oprócz może zakończenia, które pozostawiło gigantyczny niedosyt. Mam zamiar obejrzeć drugi raz bo nie jestem pewien czy zabrakło im pomysłu na tę końcówkę czy to jednak całość, a mnie coś umknęło. Póki co uważam je za nielogiczne. Ale morał jest, a to najważniejsze ;)

Jedyne co mnie z pewnością w tym filmie zirytowałem to fakt, ze niektóre sceny są po prostu za długie. Ileż razy można było oglądać te automaty strzelające tabletkami, i znowu, i znowu, może się czepiam ale i tak w ogólnym odbiorze to bzdury i 8/10 to jest minimum co na tę chwilę mogę dać. Zrewiduję ocenę po ponownym seansie, który rychło nastąpi.

Edytowane przez Findek