Skocz do zawartości

[East Rd1] 2 Miami Heat - 7 New York Knicks

agresywnychomik

?  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. ?

• Bring me back 99
      33
    • Dude get real
      34

Rekomendowane odpowiedzi

Brz Amare pewnie Melo pójdzie na 4, ale wtedy tak jak już ktoś napisał na 4 pójdzie Lebron a Bosh na 5. Nie widze tutaj żadnej przewagi Knicks. Jedyne co może ugrają to 1mecz, ale i o to będzie ciężko, i gdyby to się im nie udało, to niechlubna seria bez wygranej w PO będzie się ciągła co najmniej przez następny rok.

Cloud nick zaczerpnięty z FFVII?

Tak.

Czy z Melo na 4 będzie jakaś przewaga czy nie to zobaczymy, gorzej niż na Florydzie nie zagrają.

Minuty Amare'a podzieli się między Jeffriesa, Fieldsa, Novaka i JR i raczej powinno to wyjść na plus.

W MSG już nie będzie tak łatwo jak w MIami Beach.

seria się dopiero zacznie. Amare z Melo grają źle gdy są razem na boisku. gdy jednak jednego z nich zabraknie to NYK są właściwie na poziomie contendera. Melo jako PF będzie miażdżył w ataku, choć to też zależy trochę od tego, jak Spo to rozegra.

ps

Ewing też jakoś w trakcie playoffs 1999 się połamał... ;]

lorak powiedz mi co oprócz obrony zmienia się na plus jak Amare wypada? Lebron nadal kryje Carmelo, to mogło być fajne przeciwko różnym zespołom w RS, które nie mają Lebrona, dla którego to żaden problem kryć Carmelo i przesunąć się na 4

te twoje staty to cię strasznie zaślepiają.

Melo idzie na 4, Bosh idzie na 5, i jak Bosh gra to Chandler wyciągany na obwód mało pasuje w tej piątce

jeśli chcesz Kubas stosować taką retorykę, to równie dobrze mogę napisać, że ciebie zaślepia nieznajomość tematu.

dlatego powiedziałem, że to zależy od Spo, bo znając go to pewnie i tak wyjdzie S5 z Joelem i Bosh będzie na Melo przynajmniej przez jakieś 20 minut w meczu. pewnie, że jeśli dałby od razu LJ na 4 to w sumie nie ma problemu i chciałbym się miło rozczarować taką decyzją Spo.

chociaż jeden minus takiego rozwiązania i tak będzie - Chandler znacznie lepiej broni na pickach, a przecież taka gra Bosha z LeBronem to dość istotna część ofensywy.

Bosh mało grał picków w poprzednich meczach dobrze pamiętam?

Większość jego poss. to były jumperki albo po iss albo po kick oucie

Tak może masz rację lorak ale nie wierzę aby Spo aż tak był zaślepiony, i raczej na 4 będą grać Battier i Lebron w przypadku Carmelo na 4, nie widzę innej opcji

jeśli chcesz Kubas stosować taką retorykę, to równie dobrze mogę napisać, że ciebie zaślepia nieznajomość tematu.

dlatego powiedziałem, że to zależy od Spo, bo znając go to pewnie i tak wyjdzie S5 z Joelem i Bosh będzie na Melo przynajmniej przez jakieś 20 minut w meczu. pewnie, że jeśli dałby od razu LJ na 4 to w sumie nie ma problemu i chciałbym się miło rozczarować taką decyzją Spo.

chociaż jeden minus takiego rozwiązania i tak będzie - Chandler znacznie lepiej broni na pickach, a przecież taka gra Bosha z LeBronem to dość istotna część ofensywy.

Bosh nie będzie bronić Melo. Tego jestem pewien. Jak coś to Bosh zajmie się Fieldsem/Novakiem, a Melo kryć będą James/Battier. Podobnie było w ostatnim meczu w MSG. Plusem na pewno będzie to, że Anthony nie będzie zmuszony do bronienia LeBrona. Widać było w G2 w czwartej kwarcie jak ciężko oddychał i nie wyrabiał kondycyjnie grając z taką intensywnością po obu stronach parkietu. Teraz może być lepiej, jeśli będzie w obronie odpoczywał na jakimś Haslemie albo Battier.

Boshowi urodziło się dziecko i pojechał do Miami. Być może dziś nie zagra.

Jak tak się stanie Knicks musza wykorzystać nasz brak cm pod koszem. Jak nie zrobią tego dziś to już raczej nie będą mieć więcej szans na wyrwanie tego playoffowego zwycięstwa.

Boshowi urodziło się dziecko i pojechał do Miami. Być może dziś nie zagra.

Jak tak się stanie Knicks musza wykorzystać nasz brak cm pod koszem. Jak nie zrobią tego dziś to już raczej nie będą mieć więcej szans na wyrwanie tego playoffowego zwycięstwa.

Jak dziecko, jak on jest cieply ;)

odesłanie go byłoby jawnym zlekceważeniem Knicksów. Co mu da, że teraz pojedzie? Wrócą z serią za kilka dni do Miami, to się nacieszy dzieciakiem.

Heh, a nie chciałbyś być przy narodzinach swojego dziecka? Zwłaszcza pierwszego?

odesłanie go byłoby jawnym zlekceważeniem Knicksów. Co mu da, że teraz pojedzie? Wrócą z serią za kilka dni do Miami, to się nacieszy dzieciakiem.

Nie pytam czy masz własne dzieci, bo już wiem, że nie masz.

Bosh ponoć zagra, tak przynajmniej twierdzi jego żona, a myślę, że ona wie o tym najlepiej ;]

Hard to see him go,but Gotta keep the eye on the prize during playoffs! Looking fwd to cheering on our @MiamiHEAT.Lets Go!#TeamBosh:)

Jeszcze 13

Tyle, ile nowy rekord Knicks i zdaje się całej NBA w ilości przegranych meczy pod rząd w playoffs.

Niemniej jednak to był najbardziej zacięty mecz w tej serii, LBJowi nie szło przez 3qw., zaliczał stratę za stratą i dobrze, że Wade to ciągnął w pewnym momencie z Chalmersem (zmieniłeś juz zdanie na jego temat VeGi?:)) W ostatniej kwarcie james zdobył 17 pkt, parę trójek dorzucił Chalmers i było po meczu. Nic nie grała w ataku nasza ławka. Raczej i tu jest po serii. Nie mam nic przeciwko sweepowi.

Carmelo zaliczył dzisiaj chyba najbardziej spektakularny fail w karierze. Heat przez 3 kwarty grali słabiusieńko, ale Melo miał w gaciach tak wielką kupę, że ledwo się z nią odrywał od ziemi. W niedzielę koniec sezonu.

Melo powinien zostać ukarany za ten mecz i mówię całkiem poważnie. Widzieliście jego powroty do obrony? Albo jak mu piłka przelatywała koło nosa przy zbiórce, a ten niezainteresowany.. Ciężko wygrać mecz, gdy twój lider jest sabotażystą.