Skocz do zawartości

Big 2,5 - NY Knicks 11/12

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

theo a Knicks nie będą Suns Wschodu?

Masa szybkich akcji, ogólnie w ciągłym biegu, minimum/zero ataków pozycyjnych, o defensywie też wypada wspomniec

Sorry, ale ten model z tym samym HC to niemal kopia Suns z wiadomego okresu...ale podkreślam po raz kolejny- bez kreatora gry jakim był/jest Nash (i to sypie układankę)

Suns byli właśnie mistrzami ataku pozycyjnego, a w NY za bardzo też nie widzę kto by miał tam pchać to tempo. Poza tym granie przez Carmelo-patrz-jabuj-jabuj dalej-rzucaj też im za bardzo nie pomoże w bieganiu.

W ogóle ja pi****le.. Od lat to samo. Ile wy meczów oglądaliście Suns w życiu, że twierdzicie, że oni grali 0 ataków pozycyjnych w meczu? :shock: Przecież to jest śmieszne i nawet głupio mi napisać taką oczywistość, że to nie prawda..

Jeszcze z e-b pamiętam też złotą myśl jednego z userów: "Nash lwią(czyli większość) część swoich asyst ma z podań na alleye".. Śmiechu warte.

Ciekawe jak Knicks mają grać ultraszybko z akcjami iso dla Melo. :|

Ciekawe jak Knicks mają grać ultraszybko z akcjami iso dla Melo. :|

Knicks nie będą grać ultra szybko. Może to słaby materiał poglądowy, ale jednak w playoffach z C's Knicks grali dosyć statycznie, oczywiście jak na nasze standardy. Nie mam pojęcia w zasadzie jak chce to D'Antoni uporządkować, najpierw były infos, że Majk chce uczynić z Melo point forwarda i grać w s5 Douglasa, teraz T.D. jest w rumorsach jeżeli chodzi o trejd Crawforda (szanse ponoć >50/50). Jeżeli się pozbywamy Douglasa, to za te 2,5 mln/y musimy podpisać jakiegoś startującego pg. Staramy się o Bareę, ale ten ponoć ma lepsze oferty na stole. Chaos...

sorry, Suns grali szybko, jedynie z ostatnich ekip GSW "we believe" grali szybciej i mniej w D.

Z tym Knicks może i faktcznie trochę przekolorowałem, bo własnie brak porzadnego PG zmusza ich automatycznie do grania trochę innego stylu. Tak sie w tym antydefensywnym zamyśle zatraciłem ze pomieszałem pojęcia :)

Co by nie mówic NYK będą opierać swoją grę na ataku z duzym pominieciem gry w defensywie, bo ani sposób prowadzenia zespołu przez D'Antoniego, ani skład jakim tenze dysponuje nie predysponuje Knicks to skupiania wielkiej uwagi na obronie

danp pisząc wytatuowane barany miałem na myśli własnie Amare między innymi. Dupa z niego nie lider, koszykarz o nadprzeciętnym talencie, do Nasha (a w takim kontekście to pisałem) nijak sie ma jako lider

wiem, że Bast nigdy nie najlepiej pisał o Amar'e, ale w szczególności chodziło mu o jego defensywę, bo w ataku to nawet on przyznał, że Stat jest zajebiście clutch i skuteczny w crunch time. I ja mogę tylko to potwierdzić.

joseph, kończenie akcji we wczesnej ofensywie nie równa się nie graniu ataku pozycyjnego :wink:

W piątek ma się okazać, czy Cavs pozbywają się Barona czy nie. Jeżeli się pozbywają Barona, to według

"league source" Knicksi tylko na to czekają i dadzą mu 5mln/2, jeżeli go się nie pozbywają, kontrakt dostanie Shawne Williams albo inny Mo Evans (już wolę Williamsa...) Davis może nie pewna inwestycja, kontuzjogenny, charakter ma jaki ma, ale myślę, że Baron jest w stanie, gdy już będzie w formie, wprowadzić Knicks na poziom, gdzie ci będą jakimś zagrożeniem dla Bulls/Heat. Bez Barona jesteśmy teamem maks na drugą rundę, a nawet z nim możemyn ie przeskoczyć tego poziomu. Crawford, który byłby dla nas fajnym fitem mimo wszystko, prawdopodobnie przejdzie do Blazers.

jak dobrym fitem? przecież on w ogóle nie pasuje do obecnych nixów

w ataku jest dobry, ale po co on nam skoro mamy Melo i Amare? przecież oni nie mogą się podzielić piłką - to po co jeszcze jedne scorrer? (no chyba, że na ławę ale Jamal raczej nie będzie chciał być wciąż 6th manem)

jeśli by grał w first unit to razem z Biibym na 1, Melo na 3 i Amare na 4 byliby chyba najgorszą s5 w obronie all-time

Chandler jest fajny ale nie załatwi problemu z brakiem D

zwłaszcza, że on przeważnie dobre seozny ma te w których kończy mu się kontrakt

jak dobrym fitem? przecież on w ogóle nie pasuje do obecnych nixów

w ataku jest dobry, ale po co on nam skoro mamy Melo i Amare? przecież oni nie mogą się podzielić piłką - to po co jeszcze jedne scorrer? (no chyba, że na ławę ale Jamal raczej nie będzie chciał być wciąż 6th manem)

jeśli by grał w first unit to razem z Biibym na 1, Melo na 3 i Amare na 4 byliby chyba najgorszą s5 w obronie all-time

Chandler jest fajny ale nie załatwi problemu z brakiem D

Crawford przydałby się Knicks, bo jezeli chodzi o rotacje na pozycjach 2-3 na ławce mamy rookasa Shumperta, Billa Walkera i Renaldo Balkmana, a JC grałby w Knicksach jako 6th man. Co do Bibby'ego nie wyobrazam sobie, zeby ten gral wiecej niz 15-20 mpg, second unit gay no wiec bez przesady.

Ja pi****le, ale się Chandler wypromował...

Nie dość, że tłusty kontrakt, to już go mianem "big" zowią.... Ale już o tym, że Tyson bardzo lubi się łamać, ma 0(słownie: zero) impactu w ataku i foul trouble nie jest mu obce to już nikt nie pamięta.

raczysz zartowac, swoimi zbiorkami w ataku zdarzalo mu sie dominowac spotkania w PO w czwartych kwartach w ostatnich PO

poza tym to, jak chodzi juz o czyste zdobywanie punktow, taki typ bena wallace'a w ataku - wole ten typ zawodnikow niz takiego np cambiego ktory raz na jakis czas trafi jumperka z 6 metrow ale nie jest zainteresowany zupelnie atakowaniem kosza

Shawne Williams jednak podpisał z Nets

poszedł za kasą - dawali milion więcej

chociaż tam może pogra trochę więcej

zdrajca :twisted: :D

raczysz zartowac, swoimi zbiorkami w ataku zdarzalo mu sie dominowac spotkania w PO w czwartych kwartach w mijajacych PO

to prawa Chandler jak pociśnie to robi róznice, tylko że w NYK odrazu każą mu grać 30+ i pewnie do marca już będzie out

Chandler był idealnym fitem w Mavs, a tutaj raczej będzie opierał się na def bo wasza drużyna broni się w 4 i ma największy potencjał ofensywny w lidze i jednego z najlepszych wysokich a że on gra troche dalej od kosza to TC będzie raczej od off zbiórek i dobitek. Poza tym masz rację, diffrence maker na poziomie Finałów NBA nie zasługuje na wysoki kontrakt...