Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2011/12

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

dałem tylko taki przykład zawodnika no ale dobra.

farmar, williams mają PO na nastepny sezon, sam williams może nie skusić howarda do nets, więc czemu by teraz nie wymienić paczki loopez+niewygodne kontrakty za boozera, mając jednocześnie pewność że dh podpisze z nets? Boozer to kumpel i williamsa i howarda, poza tym najlepsze czasy carlos miał wlasnie z deronem.

Williams-boozer-howard wyglada lepiej niz williams-dh-farmer-petro nie?

wiemy wszyscy jaki skutek przyniosło Bykom tradowanie nim

jaki?

dostaliśmy w zamian pick który poszedł na gibsona, ja wole gibsona od safoloshy nie wiem jak ty.

miami, 76-ers, nix, boston, atlanta,orlando,indiana.

przy czym każdy z nich jest niewygodnym przeciwnikiem. Wschód się równa, rok temu było że kto wygrał wschód ten wygrał sobie indiane w pierwszej rundzie, teraz idniana jest nieporównywalnie mocniejsza a to z nią najwolałbym grać w pierwszej rundzie. 76-ers to czarny kon na wschodzie, wczoraj chwilami to nie wiedzialem co sie dzieje, dobrze ze rose jest w ponad-mvp-mode bo byłoby ciężko. Dziś właśnie z pacers i to będzie cholernie ciężki mecz który może zakończyć się różnie.

Mam bardzo wielką nadzieje że tom nie zrobił z hamiltona bogansa. Ostatnio grywa po 15 minut, wczoraj zapoczątkował kontrolę (jako taką) bulls w meczu. Nie rozumiem dlaczego nie można na 8-10 minut w meczy zrobić z hamiltona pierwszej opcji, wczoraj trafił 3 rzuty pod rząd i odlecieliśmy potem philly (trójki denga,rose'a). Wiem że był kontuzjowany ale z hamiltonem na parkiecie jako ważnym czynnikiem ataku jest łatwiej, dużo łatwiej.

wczoraj fakt- RIPa brakowało na koncówke, tym bardziej ze korver sobie nie poradził z tym meczem, dobrze go odcinali

ale tez musisz pamietac co mowil Thibo z włączaniem hamiltona do gry

powoli, zeby nie ryzykowac odnowienia urazu, tak wiec na razie niewiele sie chyba zmieni w najblizszym czasie

A dzis z Pacers spodziewam sie czegoś duzego po Derricku. Po ostatniej z nimi porazce w wywiadzie powiedział ze czeka na okazje rewanzu, wiec biorac pod uwage ze jest w świetnej formie...

mecze, w których Scalabrinie punktuje to zazwyczaj sa dobre mecze :)

udał sie rewanż za pierwszą porażkę Byków w United.

Pierwsza połowa koszmarna skut i mase strat, do tego w defensywie mogiła, dzieki za tego Lucasa i jego szalone rzuty, bo wygladało to tragicznie

Jedyny wart wyróżnienia to Noah, który ponowieniami ratował Bullsom tyłki

Za to druga połowa, a dokładniej trzecia i kawałek 4qtr to juz kosmiczna defensywa Chicago i świetna gra liderów!!!

Trio Rose-Deng-Noah zniszczyło system Pacers, posypali sie i George i Granger i nawet Hill

Z minusów

RIP? Oby nie jakis kolejny powazny uraz

Straty- dziś znowu aż 16, przy zaledwie 7miu Pacers (wczoraj 13-5 na niekorzyść). Kontrola piłki na miernym poziomie, a to w kontekście fast breaków Heat w PO gwóźdź do trumny

Skut na FT- 63%? WTF! Mecz mógłby byc duzo spokojniejszy gdyby Bulls seryjnie nie pudłowali

Boozer ja pie*dole i na tym zakończę bo sie denerwuję

Skut. Derricka, zwłaszcza w pierwszej połowie 1/9, na szczęście chłopak sie zrehabilitował w3qtr

Cieszy wygrana, ale to co dzis ogladałem nie zasługiwało na 20pts wina, zwłaszcza jak sie zrobiło 13 i niby spokojny mecz na 4min do konca zrobił sie na tyle nerwowy, że musieli wrócić Noah i Deng. Swoją droga we dwóch w minute rozmontowali Indianę...

thibodo mówi że na pewno nie stłuczenie, coś "innego". trzeba się liczyć z tym że może wypaść na kolejne długie tygodnie, a jak lubie ronniego brewera to na prawdę nie widzi mi się granie nim na 2 przez +30 minut.

mówie Ci jo, ja bym uderzał po tego crawforda, a jak nie to cokolwiek co coś potrafi w ataku (mcgrady?).

grałby zawsze kiedy rose siedziałby na ławce + niecałą kwartę razem. Widziałeś wczoraj rose'a, albo lepiej, w końcówce w philadelphi, chyba w tych sytuacjach gdzie obrona jest nastawiona na derricka i wychodzą z rosem w dwóch na 8 metr warto by było mieć kogoś kto zaatakuje obręcz czy poprowadzi atak. Nie musi to być crawford, może być chociażby mcgdady, był wałkowany temat minut gry poszczególnych zawodników, pod nieobecność hamiltona thibodo gra rotacje na 2-3 trzema zawodnikami, z tym że często ogranicza minuty korvera, deng gra ~40 minut a mismatche watson-rose stosowane są baardzo rzadko. Nie byłoby absolutnie problemu gdyby wszyscy byli zdrowi ale los ewidentnie nie sprzyja.

mnie bardziej od skutecznosci martwi liczba strat jakie Bulls popełniają, a w tym elemencie jamaalC zadnym upgradem nie jest i nie bedzie

zreszta jesli juz kogos szukac to strzelca zza łuku zeby defensywę rozciągać a nie pierdo*nietego jeźdźca bez głowy w typie JRa czy Crawforda, którymi sie tak jarasz jak dzieciak z gimnazjum piwem

Crawford to dobry fit dla ekipy balansującej na granicy po, której brakuje strzelca, ale nie do walczącej o mistrzostwo..

Obecnie nie widzę za bardzo możliwości jakiś dobrych ruchów dla Bulls, dlatego trzeba dmuchać na Hamiltona i liczyć, że będzie zdrowy, bo z nim będzie dobrze ;)

To zależy czego oczekujesz od House'a. Jedynka z niego jest beznadziejna i nie raz miał problemy z przeprowadzeniem piłki przez połowę, najlepiej oczywiście gra jak undersized SG korzystający z zasłon, szczególnie stawianych gdzieś tam głęboko pod koszem.

Z poprzedniego sezonu pamiętam go dobrze, bo grał w MIA, a ich oglądałem najczęściej i z roli strzelca wywiązywał się w kratkę. Były mecze, że strasznie ceglił z czyściutkich pozycji (39% FG), ale były też takie, że w clutch ratował dupę LeBronowi i spółce.

Obrońca z niego też nie wybitny, ale jeśli szukacie strzelca z szybką ręką na te 10-14 minut na zmianę dla Hamiltona to może być faktycznie dobra opcja. Poza tym dobra duszyczka z niego w szatni :)