Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2011/12

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

Statystycznie lepiej zbiera Boozer (prawie 2 zbiórki więcej, a gra 6 minut mniej). TRR Boozera 15,3%, Włocha 10,3% (w defensywie 24% - Boozer, 18% - Bargnani). W blokach faktycznie lepszy Makaroniarz, ale nieznacznie.

Statystyki statystykami, ale śmiem twierdzić, że Boozer po prostu lepiej gra w team defense, jest lepszy w bronieniu post-up i po prostu lepszy fizycznie. Bargnani to niesamowity talent ofensywny. Tylko ofensywny. I twardości w obronie nie nauczy go już nikt, nawet Dwyane Casey.

mala proba dla makarona bo tylko 13 g ale mimo wszystko

tracone ppp (points per posesion) fg% przeciwnikow

bargnani 0.64 33%

boozer 0.95 44%

dzieli ich przepasc takze kolego lukic mozesz sobie twierdzic fakty sa inne

noach 0.83 40%

deng 0,71 35%

pod uwage trzeba wziac ze noach gra na bardziej newralgicznej pozycji jesli chodzi o obrone

Edytowane przez mistrzBeatka

mala proba dla makarona bo tylko 13 g ale mimo wszystko

tracone ppp (points per posesion) fg% przeciwnikow

bargnani 0.64 33%

boozer 0.95 44%

dzieli ich przepasc takze kolego lukic mozesz sobie twierdzic fakty sa inne

ale to jest tylko obrona indywidualna, a powinno się patrzeć na ogólny wpływ na D. poza tym tracone ppp przez Bargnaniego klasyfikują go jako 11 najlepszego defensora w lidze! to lepiej niż np. Noah, który ma 0,83 ppp i zajmuje 167 miejsce. też dzieli go przepaść od włocha ;]

akurat boozer to defensywne dno i dzieli go przepasc z bargnanim zreszta jak z kazdym w miare zainteresowanym obrona graczem :)zgodzisz sie chyba ze ogolny wplyw carlosa na team d tez jest bardzo mizerny, to ty porownujesz bargnaniego i noacha ja nigdzie tego nie zrobilem :) pozatym imo jest korelacja miedzy obrona indywidualna a team d , jesli ktos jest dobry indywidualnie zazwyczaj tez daje rade w team d , oczywiscie inny wplyw na teamD ma g a inny C

właśnie skonczylem ogladac Chi-SAS i powiem jedno

skoro z Boozerem w takiej formie Bulls potrafili wygrac na najtrudniejszym parkiecie to naprawde po malych zmianach sa w stanie wygrac z kazdym!

Kiey Derrick padl na parkiet i chwycil sie za kolano serce mi stanelo na kilka sekund... jako ze jestem po ACLu to delikatnie mówiac jestem przewrazliwiony ;)

Bogu dzieki ze to tylko zderzenie, ale w pierwszej chwili bylem przerażony

Gdyby Bulls mieli na PF takiego Duncana... co on potrafi zrobic z jakimkolwiek obronca... szok, to co sie dzialow 3qtr... jakbym widzial Tima na poczatku wieku!!!

Gary Neal... who the fock is gary Neal???

Gdyby nie ten karakan SAS popłyneliby jak male dzieci, ale z drugiej strony gosc rozmontowal defensywe Bulls kompletnie i cud sie stal ze przestrzelil te 2-3 rzuty w 4qtr bo Byki mialy cieplo kolo dupy...

RIP niech rzuca, dobrze przemieszcza sie po parkiecie, tworzy przewagi, a kiedys, nawet kosztem kilka przegranych, musi sie wstrzelic. Trenngów nie maja chlopaki praktycznie wcale to niech przynajmniej w meczach rzuca- byle był efekt w kwietniu widoczny

Sweet Luuuuu. Ostatnio ma katastrofalna forme strzelecką, ale te dwie trójki calkowcie zrehabilitowały wczorajszy występ Denga!!!

within the system he (Deng) is not the defensive MVP. Noah is the best defensive player on the Bulls roster. Next to Noah is the combination of Taj/Asik. After that comes Deng then Brewer and Rose.

naturalnie, że dla team defence jako systemu najważniejszy jest broniący center, czyli w tym przypadku Noah. Deng to znakomity defensor '1on1' i przy pojedynkach z Heat to już jego postawa w obronie będzie kluczowa..

Jasne, chyba, że statów oczekujesz ;]

Boozer po pierwsze lepiej broni picki, jest szybszy na nogach o dużo od Włocha, Bulls nie potrzebują wysokiego uciekającego na trójkę bo spejsing z pozycji 2, 3 mają w tym miejscu. Bargnani gra raczej 5 niż 4 to też jeden z minusów. Bargnani ma przełomowy sezon, nie potrafił się dotąd przełamać, nie wiem w sumie ta jego eksplozja, że tak to nazwę ale chyba nie miarodajnie, się wzięła, ale czuje, że szybko wróci do przeciętności w której tyle czasu był. Lub się połamie czego mu nie życzę.

naturalnie, że dla team defence jako systemu najważniejszy jest broniący center, czyli w tym przypadku Noah.

Longley był ważniejszy dla D bulls niż Pippen?

jak wytłumaczysz, że wyniki z Dengiem są lepsze niż z Noah?

Edytowane przez lorak

naturalnie, że nie mógł być ważniejszy, skoro grał po 20-25 minut, a Pippen blisko 40.

nie wytłumaczę tego, ale nie uważasz, że pozycja niskiego skrzydłowego jest mniej kluczowa dla funkcjonowania obrony zespołowej od C i np. pg? Jak te dwie pozycje dają dupy, to jest przejebane, bo wjeżdżają ci niscy w pomalowane jak w masło i jest huj, a nie defensywa. Przy dziurze w defensywie na sf znacznie łatwiej to przykryć prawda?

Zależy jak gra przeciwnik.

Jak center ma kryć Bargsa to wiadomo, że jego obrona z pomocy może być nieco gorsza niż jak kryje, dajmy na to, Gortata. Tak samo z PG - co innego gdy PG kryje jakiegoś Cavs' era Mo Williamsa a co innego jak kryje Nasha czy CP3. W skrócie - najważniejsze dla obrony jest to żeby najlepszy kreator przeciwnika nie miał przed sobą pachołka(bo wtedy w każdej akcji trzeba uruchamiać pomoc) i to żeby w drugiej linii obrony był ktoś kto nadrobi ewentualne błędy. Obojętnie czy to C, PF czy SF.

naturalnie, że nie mógł być ważniejszy, skoro grał po 20-25 minut, a Pippen blisko 40.

Noah gra teraz 30,2 MPG, Deng 38,3.

w 1998 Longley miał 29,4 a Pippen 37,5

;)

nie wytłumaczę tego, ale nie uważasz, że pozycja niskiego skrzydłowego jest mniej kluczowa dla funkcjonowania obrony zespołowej od C i np. pg?

wysocy są ważniejsi dla obrony od niskich i tak, SFs zwykle podchodzą pod tych niskich, ale zdarzają się wyjątki. był takim Rodman w bad boys, był Pippen, czy teraz są Deng, LeBron oraz Iguodala.

theo krótko

wywal Denga ze składu, a Def Bulls traci i wizualnie i podwzgledem efektywnosci jakiego 30%

fajnie w pierwszym meczu po powrocie Luola skomentował to bodaj King- MVG most valuable glue, bez niego gra Bulls wydaje sie mniej poukładana w D niz atak Buls pod nieobecnosc Rose'a, taki impact na gre Bulls ma Luol

facet na parkiecie robi dzisiatki malych rzeczy

tak ja się oczywiście zgadzam, tylko wydaje mi się, że bardziej obrona Bulls ucierpiałaby bez dobrze broniącego C, niż bez świetnego w defensywie sfa.. Ja się ustosunkowywałem do tego przytoczonego przez loraka cytatu, w którym jasno jest mowa o SYSTEMIE. BEZ Noaha, a PRZY Boozerze pod koszem, bo o tym nie możemy zapominać, cały system się wali. Bez Denga chyba jeszcze nie, prawda? Ale jeśli ktoś mnie spyta kto jest najlepszym defensorem wśród zawodników Bulls, to nie mam wątpliwości, że Deng..

Ja uważam że deng jest najlepszym obrońcą w drużynie, dochodzi do tego fakt że jak wypadnie noah to jest asik, a jak wypadnie deng to jest bieda, bo ronnie to raczej kryje dwójki a korver umie bronić tylko spot-up'owców. Chętnie zobaczyłbym butlera w akcji ale w chicago to debiutanci mają bardzo trudno i wydaje mi się że butler prędzej czy później zostanie wymieniony np za pick potem weźmiemy jakiegoś goscia w drafcie, posadzimy go na ławie i znów trade itd :)

duże zainteresowanie watsonem, prawdopodobnie lakers się o niego pytali. Niby nic ale cj zrobił progress i gdy mu siedzi rzut to jest na poziomie startującej jedynki.

Z tym bargianim to nie przesadzajmy że tylko spot up bo blisko 30% jego akcji to post-up i gra pnr, a dla rose'a to perfect fit, do tego młodszy, z size, z potencjałem, podobnie jak loopez. Wydaje mi się że jak będzie możliwość np kiedy nets będą się pozbywać swojego wysokiego zaczaić się i spróbować uderzyć, boozer lepszy nie będzie, ma wady których się już nie zniweluje a taka inwestycja typu młody, zdolny wysoki się opłaca.

mycek marzycielu

Jesli NJN beda robic trade z Lopezem, to jakim cudem chcesz im opchnąć Boozera? Jeśli ten ich ruch bedzie podyktowany czyszczeniem salary pod kontrakt Howarda to jak cel taki mieliby osiagnac biorąc kontrakt CB5?

A Butlera ja osobiści bym nie ruszał, bo on mi sie bardzo podoba, podobnie jak Shefalosa kiedys i wiemy wszyscy jaki skutek przyniosło Bykom tradowanie nim. Thabo u Thibo!!! To by było naprawdę coś mocnego, a szanse na to, ze Jimmy bedzie podobnym fitem sa duze

juz w makarona, którego swoją drogą szczerze nie cierpię oglądac predzej uwierze niz w Lopeza czy Howarda