Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2011/12

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

jak juz sie zaczela rozmowa to tez sie wtrace jako ze nie mam czasu isc do lekarza;), gram w nozna w klubie, mialem przez jakis dluzszy czas cos z kolanem tzn jak chodzilem to czulem jakby cos mi tam przeskakiwalo ale jak naciagnalem ale noge to wskakiwalo i bylo git, no i ostatnio na sparingu cos mnie na poczatku mocniej zabolalo ale bylem rozgrzany, gralem ponad godzine i jak zszedlem to zaczelo mnie wlasnie fhuj bolec, nie moglem go zgiac i jak chodzilem to mialem takie odczucie podczas chodzenia jakby wszystko mi sie tam ruszalo w nim, to bylo w sobote, teraz juz jest troche lepiej ale dalej kuleje i czuje to kolano. Fizjoterapeuta z klubu mowil wlasnie ze to moze byc cos z ACL, wy tez mielisc ie podobne odczucia w zwiazku z tym?

dzieki za dobre słowo

ACL mam zrekonstruowany, usunięta łękotke boczną i cześciowo usuniętą jeszcze jedną, nie wiem dokładnie co i jak bo jak mi lekarz tłumaczył byłem na takiej bombie po lekach ze równie dobrze mógł do mnie mówić po Chińsku

Tak wiec przez najbliższy rok, jesli bede mial szczescie, bede mogl co najwyzej porzucac z chrzesniakiem osobiste...

szoszon idź na rezonans

dzieki za dobre słowo

ACL mam zrekonstruowany, usunięta łękotke boczną i cześciowo usuniętą jeszcze jedną, nie wiem dokładnie co i jak bo jak mi lekarz tłumaczył byłem na takiej bombie po lekach ze równie dobrze mógł do mnie mówić po Chińsku

Tak wiec przez najbliższy rok, jesli bede mial szczescie, bede mogl co najwyzej porzucac z chrzesniakiem osobiste...

w takiej sytuacji pozostaje tylko jedno pytanie - czy miales gwarantowany kontrakt ?

usg... po usg lekarz byl tylko w stanie stwierdzic ze cos jest nie tak

te diagnoze potwierdzil potem lekarz ktory mnie zoperowal, dodal przy tym, ze usg niczego nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzic w przypadku takich urazów

a rezonans mozna zrobic na kase chorych, ja czekalem niecaly miesiac

Joseph ma racje, USG nie daje nic konkretnego. Mi nie wykazało kompletnie nic, a potem na rezonansie okazało się że zerwane ACL. Życze szybkiego powrotu do sprawności, ja jestem 3,5 miesiąca po rekonstrukcji, odbudowałem mięśnie i prawie nie czuje dyskomfortu w normalnym życiu.

rw jak zwykle z klasa

benon chodzilo mi bardziej o wzmocnienie nog, przeciez dodatkowy kilogram miesni nie zniszczy ci kolan a pomoze je ochraniac

I tu jest właśnie u mnie pies pogrzebany - jakaś pieprzona genetyka - po tatusiu - mięśnie ud rosną jedynie do pewnego momentu (chyba tak to najlepiej wyjaśnić) i dodatkowo są umiejscowione troszkę wyżej (wiem, że to głupio brzmi), przez co nie trzymają kolana tak jak powinny - siła może wzrastać, jakieś dodatkowe bruzdy na udzie wyskoczą - mięśnie twardnieją - ale rozmiary pozostają jakie były, nieważne jak aktywny tryb życia bym prowadził, ile kilometrów na rowerze bym robił, ile górskich szlaków zdeptał i ile długości basenu przepłynął - siłownia też wymiernych skutków nie dała - próbowałem - ćwiczyłem głównie nogi, a doszło ze 3 kilko masy mięśniowej na rękach i tłowiu...

Triple Double Joakima poprawiło mi dzisiejszy humor - meczyk bez historii, ale przyjemnie się odlądało.

Pozdrawiam

cieszy wygrana z bardzo mocnym przeciwnikiem, cieszy tym bardziej że teamates derricka mieli dziś jakiś psi dzien. Lu przez cały mecz był niewidoczny a jeśli rzucał to z arcytrudnych pozycji, boozer jak zaliczył airballa ty myślałem że już lets go home, ale jednak derirrick znów pokazał jaja, o ile ostatnimi czasy, szczególnie na początku rs mnie denerwował to teraz gra na tej samej półce co rok temu, a nawet wyżej. Nie licze tu na b2b jeśli chodzi o MVP ale rose może mieć cyfry na tym poziomie co rok temu. W derricku jest to coool ze oglądam go już kilka lat, ale jak raz na jakiś czas zrobi jakiś wjazd pod kosz to głowa mała

Jakże wspaniale wyglądała wczoraj ławka w 2q kiedy watson był onfire, to tylko potwierdza to że dodanie jakiegoś strzelca byłoby zbawienne dla bulls, nie wiem czyim kosztem, nie wiem kto, w jaki sposób ale jeśli zamienić watsona na chłopa który będzie zdobywał punkty, który zapewni scoring drugiemu unitowi to myślę że będziemy zdecydowanie bliżej heat. Szkoda tego crawforda, przed sezonem mozna było o niego powalczyć ale już po fakcie.

No ale mamy marzec, za chwilę trade deadline, roster pełen, generalnie nie ma sie do czego doczepić, ale zaciekawiło mnie to co powiedziało źródło crisa boussarda czyli dość poważna osoba w tym 'rumorowym' swiatku.

The Bulls question their ability to beat the Heat in a seven-game series without making a move, according to a source.

oczywiście mi się nie wydaje że tak jest, zarząd bulls to nie zarząd nix, ale tak mi się wydaje że bulls mogą zrobić jakiś ciekawy ruch, ale szansa na to jest malutka.

oczywiscie chodzi tu o upgrade w stosunku do boozera.

Forman może dołączyć do wymiany między lakers/nets a magic i przechwycić gasola lub brooka lopeza, oczywiście bez jakiś wielkich przemeblowań, coś w stylu boozer+cos(pick/ktoś z 2nd unitu), obie opcje na pewno powinny zaciekawić gm'a, loopez jest młody i ma nosa do zdobywania punktów, a zbierać ma kto, w perspektywie przyszłości i chyba teraźniejszosci to chyba lepsza opcja niz boozer. Gasol to gasol, jesli jest szansa wyjac pfa bez slabych punktow to trzeba z niej skorzystać.

Oprócz tego jest mało opcji, josh smith ale josh smith potrzebuje duuuużo rzutów i bardzo lubi ceglić z midrange co mu nie wychodzi, scola już się kończy, ciekawa opcja to bargiani ale jest kontuzjowany i nie wiadomo co z nim.

Jeszcze wracając to tego scorera dla 2nd unitu: beasly, lakers odpadli, wolves chcą pick który w chicago i tak się zmarynuje (ten nasz). oczywiście patrząc w przyszłość wejście w luxury i chyba ta perspektywa ograniczy do zera poczynania transferowe formana. No ale w sumie boozera teraz trudno będzie wymienić za coś cennego, upgrade naszej słabej strony (scorer z ławki) byłoby fajne ale na nic nie licze, jest OK.

ciekawa opcja to bargiani ale jest kontuzjowany i nie wiadomo co z nim.

Ooo, tak. Bierzcie sobie go. Nawet za 2nd round pick ;]

... z tymże Wasz team defense automatycznie poleci o jakieś kilka(naście?) oczek w dół ;)

A transfer Boozera gdziekolwiek to chyba marzenie ściętej głowy, chociaż kto wie. Kiedyś myślałem, że Rysiu Lewis w życiu nie opuści Magic...