Skocz do zawartości

2011 FANTASY DRAFT - ZASADY I DYSKUSJA

matek

Rekomendowane odpowiedzi

ASG to jest argument? Serio?

Yao Ming też był w ASG w tym sezonie ")

Johnson bardzo słaby sezon. Tak jak go zajebiście lubie to niestety straszny regres. Fakt, że bez piłki powinien grać dużo lepiej niż iso w Atlancie ale i tak za szybko imo. Czemu nie Allen jeśli mogę spytać?

ASG, pewnie że to argument

Ming był wybrany przez kibiców, poparcie Chińczyków ma jak w banku. Jakiś czas temu pododnie było z Iversonem. Z reguły jednak kibice wybierają największe gwiazdy, jak James, Wade, Paul

J. Johnson był wybierany do ASG przez trenerów, więc raczej mowy o pomyłce być nie może. Oczywiście wybór zależy w duzym stopniu od poziomu zawodników w konferencji oraz klasy, osiągnięc zespołu. Niemniej np. kolega klubowy JJ Josh Smith nie zagrał jeszcze w ASG. JJ gra od 2007 r. więc nie ma mowy o pomyłce

JJ miał słabszy sezon, ale stwierdzenie że "straszny regres" jest nieuprawnione. Gral kilka minut mniej miał z 2-3 pkt mniej (dokładnie to 3,1 pkt), 0,6 zb. mniej, 0,2 mniej asyst,

średnie z sezonu 2010-2011 to 18, 2 pkt, 4 zb, 4,7 asysty, 0,7 przechwytu

slabszą miał skuteczność, ale już w play offs rzucał za trzy na 43 %, 44 % za dwa (bardzo często daleki półdystans)

Ostanie play offs miał za to lepsze niż te z 2010 r. Atlanta wreszcie przeszła I rundę

Na całym ostatnim sezonie JJ cieniem odlożyła się kontuzja, przerwa w grze, powrót do dawnej dyspozycji, zwlaszcza strzeleckiej. Nie był to jednka tylko jego problem, wystarczy spojrzeć jaką słabą skuteczność miał w ostatnim sezonie Deron Williams, zwłąszcza po przejsciu do NYN.

Allen byłby niezłym wyborem, ale jednak w następnym roku będzie miał już 37 lat. W końcu nawet na niego musi przyjść załamanie formy związane z liczbą przeżytych wiosen.

Należy zwrócić równiez uwagę na fakt, że w Bostonie Allen przyzwyczajony jest do gry obok PG, który całą swoją aktywność przeznacza na podawanie. Rose bardzo dobrze podaje, ale sporo też rzuca, atakuje kosz. JJ grał w Atlancie obok Bibbiego, Tangue, którzy dużo rzucali.

Poza tym JJ może grać na trzech pozycjach, RA na dwóch. JJ w Atlancie oprócz gry jako SG, czasami rozgrywa, oraz gra na skrzydle, głównie obok Crawforda.

Podsumowując

Większość eksperów widzi JJ nadal w 30 najlepszych graczy nba. JJ świetnie pasuje do gry obok Rose (w końcu prawie wylądowal rok temu w Chicago za 15 mln za sezon, i tylko oferta Atlanty za 124 mln $ spowodowało że został w Hawks). Wybieramy z perspektywą kolejnego sezonu, gdzie JJ będzie już w pełnej dyspozycji fizycznej.

wybór JJ w naszym drafcie nastąpił dopiero z numerem 42

JJ oceniany jest teraz przez pryzmat swojego przeplaconego kontraktu. Do tego caly sezon dochodzil do siebie po kontuzji (chyba lokcia).

Sam bym go wybral chetnie na 2 do siebie gdyby tylko sie ostal.

dokładnie. zakładałem, że nie ma szans, aby wrócił do mnie przy wyborze w IV rundzie, bo do kilku drużyn między 1. a 6. pasowałby bardzo dobrze, min. wlaśnie do Twojej Matek

może ktoś teraz Bosha wybierze,

w sumie jest jednym z trzech bajbardziej niedocenianych graczy tego draftu

chociaż moim zdaniem na PF jest największa konkurencja w lidze, i można spokojnie jeszcze w kolejnych rundach wybrać kogoś ciekawego

T Maq w Chicago - tak naprawdę to wszystko jest głównie w głowie McGradego, też zależy za ile - za minimum do 2mln to spoko, jeżeli się dogadają to może być nawet ciekawie, ale i tak jeszcze kogoś na SG by potrzebowali, może nawet C. Butler o ile jest w pełni zdrowy, wybór jest dość duży

A ja sobie wymyśliłem, że totalnie zaryzykuje i postawię na graczy którzy dopiero mogą stać się TOP na swoich pozycjach. I zakładam, że stanie się to w tym sezonie. Co do Griffina to zresztą nie mam większych wątpliwości, że będzie TOP5 bo posucha jest na tej pozycji. No i może Wall też TOP7 powiedzmy. Gordon pewnie może budzić wasze największe wątpliwości bo nie jest tak efektowny- ale za to piekielnie efektywny i to po obu stronach boiska.

A że pewnie polegnę w play-offs - trudno, tak jak KAczor robie to dla zabawy i wiem jedno: na mecze mojej drużymy każdy z was poszedłby z pocałowaniem ręki :D

wszyscy gramy dla zabawy :)

Szczerze? Miałem plan skompletowania składu Dallas, Chandler mógł się ostać do mojego drugiego picku, Kidd do trzeciego, Terry czwartego... no ale nie wyszło, gram prawie bez koncepcji, just for fun :)

EDIT oczywiście nie olewam sobie gry, jak najbardziej mam ochotę wygrać 8)

sorry za Mavsów, naprawdę nie planowałem :P

może ktoś teraz Bosha wybierze,

w sumie jest jednym z trzech bajbardziej niedocenianych graczy tego draftu

chociaż moim zdaniem na PF jest największa konkurencja w lidze, i można spokojnie jeszcze w kolejnych rundach wybrać kogoś ciekawego

T Maq w Chicago - tak naprawdę to wszystko jest głównie w głowie McGradego, też zależy za ile - za minimum do 2mln to spoko, jeżeli się dogadają to może być nawet ciekawie, ale i tak jeszcze kogoś na SG by potrzebowali, może nawet C. Butler o ile jest w pełni zdrowy, wybór jest dość duży

jak tak dalej pójdzie to Bosh będzie stealem tego draftu :P

@Bulls: obniżył. Pomijając to, że walczył z kontuzją to było widać , że gra gorzej niż rok temu. Nie wiem czy oglądasz/oglądałeś mecze Atlanty ale jego regres oddają nawet statystyki. Sam jestem jednym z niewielu fanów bardzo efektownej ekipy z Atlanty i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że grał gorzej. Nie kwestionuje twojego picku ale uważam, że są jeszcze lepsi gracze niż on zwłaszcza biorąc pod uwagę poprzedni sezon. Styl gry Allena nie wymaga atletyzmu.

Zgadzam się, że pasuje do Derricka i mocno kibicowałem bykom, żeby ściągnęły JJ-a i Bosha ale z perspektywy czasu chyba lepiej, że tak się nie stało :)

@Bulls: obniżył. Pomijając to, że walczył z kontuzją to było widać , że gra gorzej niż rok temu. Nie wiem czy oglądasz/oglądałeś mecze Atlanty ale jego regres oddają nawet statystyki. Sam jestem jednym z niewielu fanów bardzo efektownej ekipy z Atlanty i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że grał gorzej. Nie kwestionuje twojego picku ale uważam, że są jeszcze lepsi gracze niż on zwłaszcza biorąc pod uwagę poprzedni sezon. Styl gry Allena nie wymaga atletyzmu.

Zgadzam się, że pasuje do Derricka i mocno kibicowałem bykom, żeby ściągnęły JJ-a i Bosha ale z perspektywy czasu chyba lepiej, że tak się nie stało :)

JJ z pewnością obliżył, to obaj zaznaczaliśmy,chociaż w róznym stopniu. mi się wydaje, że było to spowodowane kontuzją. np. Play offs miał lepsze niż rok temu.

Atlancie nie kibicuje jakoś szczególnie, ale też źle im nie życzę.

JJ jakoś szczególnie mnie nie pasjonuje, ale muszę przyznać, że to bardzo dobra druga opcja. W Atlancie jest pierwszą i to nie wychodzi.

JJ nie żałuje jednak aż tak bardzo, Bosha chyba bardziej, jest młodszy, w nim cały czas jest potencjał, a JJ przy kontrakcie na 5 lat, przy jego końcu będzie miał 35 lat.

Zastanawiałem się przy swoim wyborze kogo brać JJ, Bosha czy Duncana. Zobaczymy kto zostanie jeszcze do wyboru w IV rundzie na pozycje na których mam wolne miejsca

Prosze Cie... jedynie Perkins z tych ktorych wymieniles jest czegos wart, no moze hibbert jeszcze, reszty nie widze. W ogole mam jeszcze jeden typ z ktorym siedze cicho na razie

No to mogłeś brać kogoś na obwód, a wymieniłem by ci pokazać, że niezależnie od wyborów innych pozycję centra możesz sobie obsadzić nawet w piątej rundzie. Bosh na środku, nie wiem, naprawdę tego nie widzę...

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.