Skocz do zawartości

Loga, parkiety i inne rzeczy związane z NBA.

Pepis21

Rekomendowane odpowiedzi

Bucks mega mega, jaram sie. Atl nie wiem, uwazam podobnie jak Barca, o ile forma i caly projekt, spoko to nie wiem jak te jakby fluorescencyjne zielony i zolty spasuja. Dla mnie wymieszanie czerwieni i bieli byloby lepsze, szczegolnie z tym nowym logiem. Czy tam logo kwa panie Barca, jak chcesz xd

Parkiet Bucks w porządku, bardzo dobrze, że zostawili wzór Mecci i dodali dodatkowy kolor.

Hawks plecy:

Hawks-New-Uniforms-Back.jpg

Ten wzorek ma nawiązywać do dachu hali Omni czyli poprzedniego miejsca zamieszkania Hawks oraz do przydomku Atlanty jako Trójkątu południa. Dla mnie nie są złe, choć co prawda wolałbym aby  zamiast tego całego "Volt Green"był po prostu tradycyjny żółty.

Conrad z CCSL przygotował koncept drugiego alternatywnego właśnie w kolorze "Volt green":

CISP9CcVEAAXes7.png

Wcale nie będę zdziwiony jeżeli pojawi się on w przyszłym sezonie lub być może nawet w połowie nowego seoznu.

Swoją drogą i Atlanta i Bucks zrobili mnie w wała bo miałbyć 25.06 a nie 24. Oby Hornets mnie nie wykiwali. :tongue:

A pro po Hornets to Charlotte zostało gospodarzem All Star Game w 2017 roku. Tutaj logo komitetu wyborczego , które zapewne po lekkiej przeróbce będzie logo (trzeba napisać do Miodka i Bralczyka aby uznali odmianę tego słowa) imprezy:

charlotte-allstar.jpg

Edytowane przez Pepis21

Dzisiaj nie dam się wyprzedzić :tongue:

Nuggets:

tumblr_nqigyuj2Ln1qa55jmo1_540_zpswsnxjq

CIYT4jDVEAYC6pD.jpg

CIYT4jLUcAApkgq.jpg

Tutaj mała wzmianka, mianowicie to nie jest czarny to jest bardzo bardzo ciemny granatowy.

Charlotte Hornets "Buzz City" Pride, oczywiście z rękawkami:

CIYfyDPW8AQ88sJ.jpg

Trzecia rzecz, Toronto otwiera swoją drużynę w D-League, która zwać się będzie 905 Raptors. 905 to "Area Code" Toronto. Szkoda, że nie nazwali ich Huskies od pierwszej drużyny w Toronto.

Edytowane przez Pepis21

Mnie jest szkoda tych znaczków (nie dam się wkręcić w odmianę "logo") z dawnych lat. Rockets z rakietą, Pistons z koniem itd. Niestety wszystkie drużyny idą w minimalizm i ostatnio pozbyto się Czarodzieja, Raptora, Jastrzębia. Szkoda, lubiłem ten dosłowny styl.

Btw: nowe logo Clippersów aż wali po ryju jak się tę stronę otworzy. Wszystkie w miarę dopieszczone, a na środku dzieło pięciolatka z autyzmem - dumne logo LAC ;/

Mnie jest szkoda tych znaczków (nie dam się wkręcić w odmianę "logo") z dawnych lat. Rockets z rakietą, Pistons z koniem itd. Niestety wszystkie drużyny idą w minimalizm i ostatnio pozbyto się Czarodzieja, Raptora, Jastrzębia. Szkoda, lubiłem ten dosłowny styl.

Btw: nowe logo Clippersów aż wali po ryju jak się tę stronę otworzy. Wszystkie w miarę dopieszczone, a na środku dzieło pięciolatka z autyzmem - dumne logo LAC ;/

Też tego nie rozumiem bo np. Pistons mieli moim zdaniem świetne logo w latach 2001 - 2005. Połączenie motywów motoryzacyjnych i koszykarskich w idealnych proporcjach - a teraz takie jakieś bzie. A jeżeli chodzi o nowe logo Clippers to nie mam pojęcia jak można wybrać coś takiego zamiast tego z żaglowcem.

Na szczęście są w świecie NBA tacy tradycjonaliści jak Chicago :grin:

Są też zmiany na lepsze. Np. Pacers, którzy pozbyli się ręki przeprowadzającej profilaktyczne badanie jądra albo GSW bez tego idiotycznego wojownika :)

W kategorii "zmian bez zmian" wygrywają Blazers, którzy co sezon dłubią przy znaczku, a i tak jak był tak jest nijaki.

Ostatnio znalazłem stronę, na której są można sobie obejrzeć jak się zmieniały loga (i stroje też) poszczególnych zespołów w lidze. Voila:

http://www.sportslogos.net/teams/list_by_league/6/National_Basketball_Association/NBA/logos/

Jak sie popatrzy na te ryciny sprzed lat to są zarypiste np. St Louis Hawks z jastrzebiem który piłę dziobie - gitarowe