Skocz do zawartości

Odnalro Cigam i Thgiwd Drawoh 2011/12

PH#1

Rekomendowane odpowiedzi

ja uważam że otis przegra wszystko nie tradując howarda. Zawsze lepiej dostać cokolwiek niż potem usłyszeć 'czesc, fajnie bylo'. Howard odejdzie z orlando to jest fakt, jesli otis nic z tym nie zrobi, nie wezmie nic za niego to dopiero bedzie epic fail.

Z howardem mozna spakowac turkoglu (albo richardsona, nie wiem co gorsze), podczyścić salary, ustawić się w drafcie '12, ściągnać weteranów którzy utrzymają team w PO (podobno to magic będą preferować), na przykladzie denver widać że da się.

będzie ciekawie i to jest cool :D

Jeśli Dwight trafi do LA tylko za Bynuma, to Gasol prawdopodobnie i tak zostanie wymieniony w innym transferze za 2-3 młodszych graczy.

A w całej tej sprawie problemem jest nie to, co tam Kobe powiedział w prywatnej rozmowie, zdanie Adidasa, ścieżka Shaqa czy badania lekarskie ruskich dziwek, tylko niezdecydowania Howarda, zbytnia obawa przed opinią publiczną i niechęć do bycia bad guyem, który zażądał transferu. Na razie jest chaos, codziennie coraz głupsze newsy oraz nowe rewelacje, i tak będzie co najmniej do marca, kiedy cały rynek transferowy nabierze rozpędu.

o ile bynum+prospect+fajny, podkreślam fajny pick są hmmm .... fajne to sam bynum chyba nie wchodzi w grę, w dodatku trzeba jeszcze przyjąć hedo. Howard jest śmieszny, to fakt. Wygłasza monologi że dla niego to licza sie tylko zwyciestwa i walka o pierścienie, ale na parkiecie tego nie widać, przykład: reanimacja big bejbego. Mi to wygląda na to że w orlando wszyscy się cieszą że jest fanie, ale w rzeczywistości to dh już jest na walizkach, a jeśli będzie chciał dograć tam do końca sezonu to pozbawi drużynę przebudowy i zrujnuje im sezon. Poza tym, howard jest na półce- może i -top3 ligi, ale czy to jest gtg? Howard z kobem w lakers otoczony światowym pokojem, howard z deronem w nets otoczony jordanami farmerami gdzie tu jest walka o mistrzostwo ja się pytam? howard z dirkiem i williamsem w mavs- heeeeeeeeel yes. ale czy to możliwe?

• 4 tygodnie później...

Tak siedzę teraz i się zastanawiam, co z tym Dwightem co z tymi Magic, są teraz w takiej pozycji, że nie wiadomo obecnie jakie są cele, grać sobie grają, nawet fajnie ale to nie jest to. Shaq powiedział w studio, że jak byli na ASG i rozglądali się po tej pięknej hali to sobie pomyślał jak to jest możliwe, że Dwight chce odejść musi być jakiś inny powód. Barkley mówi, że muszą z nim pogadać i niech powie zostaje albo nie i wtedy niech zrobią najlepszy deal dla organizacji z jego udziałem, simple as that.

Ale dla mnie najważniejsze, mi się wydaję, że problemem jest van gundy, za długo stoją w jednym miejscu, mieli wyskok do finałów, aleeee w jakich okolicznościach, jak dla mnie, to ja w sumie nie cenie wgl tamtej ich drużyny, fajna paczka, ale nie team na nba finals.

Dwight nie chce van gundego, chce zmian.

WG mnie powinni wyjebać gundego, i najważniejsze, czym kuszą Dwighta Nets? Bo, że trafi do Lakers jakoś nie wierzę, poza tym nie wiem czemu, ale zbyt duży sentyment mam do Gasol-Bynum, i bym za nic ich za niego nie wyjebał, co nie oznacza, że to by nie była zmiana dla Lakers do championship caliber team, ale no mam sentyment. Czym kuszą Netsi? 2 gwiazdy, Dwight idzie w trend Lebrona, i mu się nie dziwie, co daje gwarancje upgradeu drużyny po zmianie Orlando na inną? Obecność drugiej gwiazdy.

I teraz czemu Magic nie rozjebią paczki Nelson Turkoglu, Nelson jaki jest taki jest ale jakąś wartość ma, od początku wiadome było to, że to nie jest pg, przede wszystkim nie pg dla DH, po złączeniu powiedzmy z Timakiem z czasów Rockets i serii z Jazz, może by to fajnie działało bo potrzebuję dominującego piłkę kreatora obok siebie bo Nelson jest bardzo bardzo bardzo słabym PG, może inaczej bo teraz to pojęcie jest mylone, rozgrywającym. Zrobić paczkę Nelson Turkoglu, wyjebać ich gdzieś za jakieś picki, TPE czy co tam k**** chcą, i mówimy Dwightowi, dobra Dwight, jesteś z nami kupę czasu, mamy kibiców mamy assety mimo, że wyjebaliśmy dwóch graczy, którzy ni c***a nam nie pomagali w final picture, daj nam teraz zadziałać w to lato, weźmiemy jakąś grubą rybę i złączymy ją z Tobą, co ty na to?

Jak dla mnie Magic muszą podjąć decyzje, i to k**** szybko bo to co się dzieje w Orlando przypomina mi sezon nuggets przed trejdem, a jak c***owe to było widać po tym co Karl mówi obecnie i mówił po trejdzie, że to ich zabijało (5:00)

[video=youtube;MnuwwLSsR24]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=MnuwwLSsR24

, w tej lidze nie można po prostu sobie grać, w te albo wewte Dwight, w te albo wewte Magic.

Edytowane przez Kubbas

W Orlando nie widać woli walki. Tam wszyscy graja bo to ich praca, i tyle. Wygrywaja bo Dwight to Dwight, mają dużo strzelców no i kontuzje raczej ich omijały. To dużo za mało i Dwight to widzi więc podziękuje za taki team, bo wie, że nie ma mowy, by pojechali Bulls czy Heat w serii. Także IMO na bank będzie grał z Deronem w przyszłym sezonie. Pytanie tylko czy w Nets czy w Mavs. Nets są w lepszej sytuacji finansowej i mogą DoubleD zaproponować więcej kasy niż Mavs, szczególnie jak Cubanowi i spółce nie uda się pozbyć i Mariona i Haywooda (obaj 8mln w 2012 :o). Do tego Deron będzie mógł podpisać max kontrakt na 5lat jeśli zostanie w Nets, więc jemu się to finansowo też bardziej opłaca. No i ten Brooklyn, ten New York,"these streets will make you feel brand new". Dwightowi już się pewnie oczki świecą na myśl o kontraktach reklamowych i celebrities na trybunach nowusieńkiego Barclays Center. Czy obecny Dirk robi aż tak dużą różnicę ? Nah. Czy jego 20mil nie możnaby lepiej wykorzystać do otoczenia D&D pasującymi rolesami ? Można. Advantage - Nets.

oczki moze mu sie i swieca ale i tak bedą za ciency na miami. dwight ma braki psychologiczne ktorych nie da sie nadrobic a od shaqa w prime tez jest gorszy. niestety pojawila sie informacja ze Howard nie podpisze ewentualnego long term deal z Lakersami wiec wychodzi na to ze albo trejd z NJ albo z nikim. no to zajebioza. no ale maja co chcieli. az dziw bierze ze ten cieć Otis pelni dalej funkcje gm.

• 2 tygodnie później...

Duzo sie mowi o swietnej i niespodziewanej postawie Pacers i 76ers, a dla mnie to Magic sa najwieksza niespodzianka rozgrywek. Howard + banda strzelcow i kilku grajkow o zlej opinii przez wiekszosc uznawana za nieudacznikow (Nelson, Turkoglu, Glen Davis) prawdopodobnie beda miec 3 seed. Magic robia zdecydowanie lepszy bilans od napakowanych "gwiazdeczkami" Knicks czy Bostonu. Wlasnie, to Howard jest taki zajebisty i wart wiecej, niz Amare+Chandler+Melo czy dziadki+Rondo, czy jednak w zaawansowanych statystykach widac, ze Magic maja niedocenianych zawodnikow, ktorzy wykonuja dobra robote?

Szczegolnie interesuje mnie Turkoglu, ktory po pazdzierzy w Raptors i Suns znowu gra dobrze i chyba nie jest taki slaby jak sie czesto go ocenia?

Ale man sluchaj nikt nie mówi ze Magic to zla druzyna, tu zupelnie o co innego chodzi

Jak masz jednego roku finał ligi i lidera który badz co badz w tamtym okresie sie rozwijał to masz pewne oczekiwania :hopelessness:

Powiedzmy najdelikatniej od czasu nie postawienia ponownie na Granta Hilla , GM robi mniejsze badz wieksze wpadki.

Przeanalizuj sobie tez ze druzyna z DOMINUJACYM wysokim w lidze nie walczy o najwyzsze cele , ile takich przypadków bylo w lidze. Ile razy druzyna z postacia porywnywalna czasami z Russelem ( napewno jezeli chodzi o wplyw na obrone zespolu ) gra w druzynie która zmierza w stronę przecietnosci...

Powieem tak. of it's true, to billy king zostal wlasnie kosmicznie wydymany.

Deron spierdala... do dallas? a new jersey kolejny raz obchodzą się smakiem.

mnie taka postać rzeczy cieszy... bo jesli DH dogra caly przyszly rok w magic to pewnie i tak wyłozy na nich laske... a wtedy bedziemy mieli w philly idealny roster dla DH. Jrue, Turner wchodzący w prime, solidny backup w grajacym 3 sezon vucku + miejsce w sallary na dłajta po tym jak odpadnie nam EB. oby tylko thorn zostawil sobie otwarte opcje na przyszle lato...

Spears:

Two Magic players said DH told players at shootaround to keeping doing jobs, be accountable and they have a chance to win. Nothing on opt-in

Woy:

Said one Magic player on Howard meeting: "Next year was not even mentioned in meeting...He told us he was "all-in" for this season."

To sam już nie wiem :/

Ale jaja:

„I’ve always believed loyalty is before anything.”

Zgadnijcie, kto to powiedział?:tongue-new:

A tak na marginesie, to pierwszy, kto powinien wylecieć, to Stan, a za nim, albo przed nim, Smith. Jeżeli latem nikogo nie ściągną, za rok mamy powtórkę bez dwóch zdań, z tym, że już raczej bez happy-endu.

• 3 tygodnie później...

Parę tygodni temu ten śmieszniejszy Van Gundy powiedział:

“To me, only the most gullible fans would believe that this was about loyalty,” Jeff said of Dwight’s decision. “I think it was about power and control. … I don’t know what they agreed to, but anybody who doesn’t think senior management and Howard have come to an agreement on either trading players to get people he (Dwight) likes or changing the coach or changing the general manager or changing the marketing of him. … Whatever they agreed to, there’s been an agreement made. “… What the Magic senior executives are doing right now is unbecoming. The groveling and begging is hard to read and watch. His (Dwight’s) opinion should matter, but the strong organizations stand for something rather than fall for anything.”

Wczoraj znowu wyszedł news, iż Dwight chce, aby Stan został w offseason zwolniony. Oczywiście debile z managmentu zaraz wydali oświadczenie, że absolutnie o takiej 'władzy' ze strony Howarda nie ma mowy, aczkolwiek przy wszelkich decyzjach będą pytali się o jego zdanie bowiem w przeszłości tego nie robili i to był błąd.

Bez komentarza. To jak przyznanie się do tego, że Magic mają nowego GM-a.