Skocz do zawartości

Odnalro Cigam i Thgiwd Drawoh 2011/12

PH#1

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba trejdować Howarda bo ze Stanem na ławce i tak wiele się nie zmieni.

Niestety muszę się z Tobą zgodzić :( Ze stanem to nawet z CP3 nic byśmy nie osiągneli.

Z jednej strony nie jest to dobra rzecz, jak zawodnik zaczyna rządzić, z drugiej zaś trudno jest przejść do porządku dziennego nad poczynaniami naszego GM w ostatnich latach. Za ostatnie "wyczyny" Smith powinien dawno polecieć, ale skoro to nie nastąpiło, to nie ma co się dziwić, że Howard się wkurza. Trudno sobie wyobrazić, aby zawodnik z ambicjami siedział cicho patrząc na nieudolność GM, który nie potrafi wokół Howarda zrobić teamu przynajmniej walczącego o majstra. Samo zdobycie mistrzostwa jest wypadkową wielu czynników, ale brak drużyny to po prostu nieudolność.

Dokładnie tak pewnie jest. Pewnie dlatego DH się wkur....

Po pierwsze, coś takiego trzeba umieć zrobić i nie jest to wcale takie proste. Po drugie, nie słyszałem o żadnym tego typu pomyśle, a wręcz przeciwnie, od dawien dawna ładujemy się w beznadziejne kontrakty i w przypadku Magic dosyć trudne wydaje się wyczyszczenia salary, co w szczególności odnosi się do Turka i trochę Nelsona.

Ja nie mówię że to proste ani że takie plotki chodzą tylko mówię że może coś takiego dałoby się zrobić. Nawet gdyby DH miał nie podpisać i DWill czy też inni też by się nie zgodzili mielibyśmy wyczyszczone salary i start po pick z nr 1.

Czy jeżeli jakiś klub wymienia zawodnika w tym sezonie czy ten klub który go otrzymuje może mu podarować na święta amnestię? Bo jeżeli tak to może znalazł by się jakiś klub który chciałby zamnestiować Turka.

Trzeba trejdować Howarda bo ze Stanem na ławce i tak wiele się nie zmieni.

Niestety muszę się z Tobą zgodzić :( Ze stanem to nawet z CP3 nic byśmy nie osiągneli.

Stan jest uparty, czasami jego rotacja nie jest taka jakiej bysmy chcieli, boi sie eksperymentowac ale..

pod jego wodzą mielismy 4 sezony powyzej 50 zwyciestw, jeden final i bodaj polfinal takze nie wiem czy Phil Jackson czy inny osiagnalby duzo wiecej. pare zwyciestw wiecej pewnie tak ale Boston i tak stluklby nam dupsko..

z jednej strony fajnie byloby przewietrzyc sztab trenerski a z drugiej dazymy do jakiejs stabilizacji i moze to jeszcze zaprocentuje. no chyba ze jest jakis super kandydat ktory wzniesie nas na wyzyny to niech go biora. jest taki??

wracajac jeszcze do trejdu z Bostonem to uwazam ze Wafer to dobry pickup (moze nawet bardzo dobry - zobaczymy). pamietam go jak wymiatal w Houston, potem troche przepadl ale mam nadzieje ze wroci do starego grania. ma tylko 26 lat wiec wszystko przed nim. troszke dubluja sie z Redickiem i ciekawe jak to Stan rozwiaze

Stan jest uparty, czasami jego rotacja nie jest taka jakiej bysmy chcieli, boi sie eksperymentowac ale..

pod jego wodzą mielismy 4 sezony powyzej 50 zwyciestw, jeden final i bodaj polfinal takze nie wiem czy Phil Jackson czy inny osiagnalby duzo wiecej. pare zwyciestw wiecej pewnie tak ale Boston i tak stluklby nam dupsko..

z jednej strony fajnie byloby przewietrzyc sztab trenerski a z drugiej dazymy do jakiejs stabilizacji i moze to jeszcze zaprocentuje. no chyba ze jest jakis super kandydat ktory wzniesie nas na wyzyny to niech go biora. jest taki??

Po dzisiejszym meczu to widzę, że jesteśmy głeboko głęboko w dużej czarnej D.

Team jest totalnie wypalony. Tylko JJ i Anderson na plus. Reszta bez komentarza. Nawet najgorsze drużyny w NBA zaprezentowałyby się lepiej niż Magic. Wiem że to preaseson ale bez przesady.

Chciałem innych nie komentować ale nie umiem się powstrzymać od skomentowania Turka. Turcio był wolniejszy niż kiedykolwiek. Raz przypadkiem wszedł pod kosz i chyba był zaskoczony bo przewrócił się i złapał kontuzję :lol:

Smith albo trejduj DH albo całą resztę za porządnego grajka.

Team jest totalnie wypalony. Tylko JJ i Anderson na plus. Reszta bez komentarza. Nawet najgorsze drużyny w NBA zaprezentowałyby się lepiej niż Magic. Wiem że to preaseson ale bez przesady.

Chciałem innych nie komentować ale nie umiem się powstrzymać od skomentowania Turka. Turcio był wolniejszy niż kiedykolwiek. Raz przypadkiem wszedł pod kosz i chyba był zaskoczony bo przewrócił się i złapał kontuzję :lol:

fajnie bedzie jak Dwight sie wypnie i bedzie celowo gral slabiej. wtedy to juz dupa zbita i must trade

jeszcze przed tym meczem chodzilo mi po glowie zeby opchnac gdzies Jameera i JRicha i poszukac jakiegos prawdziwego PG bo nie mam juz sily do tego kurdupla. no i patrze dzisiaj na statsy i sie potwierdzilo. Alston wprowadzil nas do finalow wiec szukajmy rozgrywajacego..

jak Dwight ponownie bedzie on trading block to chcialbym zeby wlasnie Jameera i Hedo tez spakowali. niech se wezmie swoich ziomkow, bedzie mial z kim zwiedzac okolice. Richardson tez w sumie moze.

Anderson moze byc kozak w tym sezonie. poprzedni mial bardzo dobry bo 12pkt w 20min to byle c*** nie rzuca. licze na niego bardzo. stad ten avatar :mrgreen: (o juz sie zmienil 8) )

no widac ze nie widac :wink:

ja nie wiem czego taki coach moze nauczyc czego np nie moglby Redick, Anderson czy inny zawodnik

to jakas szkola poprawnego rzucania jest?? fajnie. jak sie przerzuca tony na silowni i tylko dunkuje to kalibracja rzutu moze troche kulec i trzeba sie do tego przyzwyczaic. tym bardziej ze to nie pierwsze treningi rzutowe Howarda i jakos efektow brak. bez tego tez mozna dominowac

to jakas szkola poprawnego rzucania jest?? fajnie. jak sie przerzuca tony na silowni i tylko dunkuje to kalibracja rzutu moze troche kulec i trzeba sie do tego przyzwyczaic.

Ja się zastanawiam czemu nie próbuje/nikt mu nie zasugerował rzucać z prostej ręki, jedynie nadgarstkiem. Gerald Wallace tak rzuca i ma +75% z FT, a na początku kariery miał 50-60% - chociaz niewykluczone, że pudłował wtedy rzucając tym samym stylem, ale jest to jakaś teoria, co nie?

Howarda głównym problemem chyba jest zrywanie rzutu przy FT, a wydaje mi się, że zrywa dlatego, że ma za dużo siły i całkowicie prostując rękę siekałby jeszcze gorsze babole.

to jakas szkola poprawnego rzucania jest?? fajnie. jak sie przerzuca tony na silowni i tylko dunkuje to kalibracja rzutu moze troche kulec i trzeba sie do tego przyzwyczaic.

Ja się zastanawiam czemu nie próbuje/nikt mu nie zasugerował rzucać z prostej ręki, jedynie nadgarstkiem. Gerald Wallace tak rzuca i ma +75% z FT, a na początku kariery miał 50-60% - chociaz niewykluczone, że pudłował wtedy rzucając tym samym stylem, ale jest to jakaś teoria, co nie?

Howarda głównym problemem chyba jest zrywanie rzutu przy FT, a wydaje mi się, że zrywa dlatego, że ma za dużo siły i całkowicie prostując rękę siekałby jeszcze gorsze babole.

|rzeba by jakis mecz znaleźć stary z g forcem, teoria ciekawa

Ale naprawdę myślicie, że Howard nic nie próbował zmienić? Nie po to Magic zatrudniają cały sztab trenerów, żeby przy jego procentach z osobistych nic w tym kierunku przez 7 lat nie zrobić. Na pewno próbował rzucać wolne na sto różnych sposobów ale widocznie ten jest najskuteczniejszy. Albo wychodzą zaniedbania kiedy miał -naście lat albo brak mu talentu do rzutów dalej niż 3-4 metry od kosza i więcej niż te 60% nie zrobi.

mecz jak mecz. nic nowego czego nie bylo w poprzednim sezonie nie zauwazylem. szansy na poprawe jakiegos elementu gry tez nie. jak sa wolne pozycje to takie Redicki czy Andersony swoje rzuca ale jak na nich siasc to zapomnijmy ze pomoga druzynie. z takim skladem mamy duze szanse zeby znowu ograla nas Atlanta. tyle w temacie. J Rich jako jedyny potrafi zagrac cos indywidualnie i jego bym mimo wszystko wyroznil

ten caly Clark to jakis joke. wg mnie za slaby zeby zalapac sie do rotacji. po co my go wogole podpisalismy?? LeBron go spychal pod kosz jak jakiegos nastolatka. to ma byc nasz defensive stoper??

no cóż, trzeba sie pogodzic z obecnym stanem bo wyzej dupy i tak nie podskoczymy

Ja powiem tylko tak: wszyscy czekali na duże zmiany, jakiekolwiek by one nie były, a zakończyło się tym, że gramy w zasadzie takim samym składem, co do niczego nie prowadzi. Powiem szczerze, że wolałbym już wytransferowanie Howarda za jakieś picki celem przebudowania składu, bo z tym, co mamy, to DH nic nie wyciśnie. Przecież to chyba każdy normalny widzi, tylko nie Otis? Pomijam już kwestię Stana, który powinien był pożegnać się z drużyną najpóźniej po odpadnięciu z Atlantą, to albo wóz, czyli sprzedać wszystkich, poza DH, aby ściągnąć jakąś gwiazdę + rolsów, albo przewóz, czyli sprzedać DH, Nelsona, Turka i odpuścić ten sezon i budować drużynę od nowa. Z nowym trenerem. Niestety, ale wygląda na to, że gra (???) będzie wyglądać tak samo, a więc bez ładu i składu.