Skocz do zawartości

Fatalne zakończenie czyli czas na zmiany w LAL

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

no to Gasol zagra na Litwie najwyraźniej ... po co odpoczywać, przecież wygląda świeżo i radośnie :? coraz bardziej skłaniam się ku teorii problemu w szatni (nawet z tą żoną) i morale, przyprawionego biernością Phila

Hmm, czemu nie :?: Coś może być na rzeczy :roll: Pamiętacie 2004 :?: Wtedy też coś było między żoną Kobe a Malone'm, który pozwalał sobie na jakieś żarty, a ta rozdmuchała to do "prawiepróbypoderwania" :roll: Zważyło to klimat w szatni LAL bardzo...

Pierwsze offseasonowe plotki dotycza zmiany trenera.

Podobno Lakers zainteresowani są Dunleavym i Adelmanem. Z gra zespolowwk tego pierwszego nie jestem zaznajomiony, pamietam jednak, ze sporo osb na niego psioczylo :D Adelman mysle solidna opcja. To co robil z takim skladem jak mial w Rockets bylo niesamowite.

Z kolei JVG stwierdzil, ze Lakers to fajna ekipa do trenowania :)

ja bym chcial wreszcie zobaczyc ten zespol grajacy normalne zagrywki. trojkaty sa fajne ale mam wrazenie, ze strefa i jej pochodne bardzo czesto powodowaly, ze rojkaty nie byly tak skuteczne.

chcialbym zobaczyc jeffa van gundy'ego, ktory wycisnalby z tej druzyny wszystkie soki w defensywie. gdybysmy tylko wykorzystali caly swoj potencjal defensywny przeciwko dallas... pewnie zakonczyloby sie to zupelnie inaczej.

adelman to tez fajna opcja, doswiadczony, jeszcze w miare glodny i to tez wiazaloby sie z nowym systemem ofensywnym.

z 2 srony nie wyobazam sobie tej druzyny niegrajacej trojkaty = shaw

dunleavy? bad joke

dunleavy? bad joke

no nie wiem, sam Bryant może być tym zainteresowany każdy wie że Mike to trener graczy, jak mu dasz ekipe już solidną to jego kandydatura wcale nie jest taka zła

adelman to tez fajna opcja, doswiadczony, jeszcze w miare glodny i to tez wiazaloby sie z nowym systemem ofensywnym.

Adelman to nie jest fajna opcja tylko najlepszy trener w tej całej lidze, mam nadzieję ze go Lakers nie zatrudnią bo już ich można była odstawić od contenderowania na kilka sezonów a tak to jeszcze się okaże ze akurat ta grupa się wcale nie skończyła.

Z kolei JVG stwierdzil, ze Lakers to fajna ekipa do trenowania

czyli zglosil swoja kandydature :) jestem za nim i za Shawem. Z drugiej strony moze troche obawiaja sie dac taka druzyne pod reke niedoswiadczonego trenera, zeby nie stracic ostatnich lat na wywalczenie czegos w tym skladzie przez jego bledy czy niedoswiadczenie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, moze jeszcze sie zdziwimy i przyjdzie Sloan czy Larry...

Na razie zanosi się na to, że trenerem zostanie ktoś z dwójki Adelman i Dunleavy.

Rick to moim zdaniem najlepsza z dostępnych opcji.

Dunleavy - uhh...

Chytruz

Childress nie ma rzutu, co go od razu dyskwalifikuje. Ford? Nie wiem, co on miałby wnieść do tej drużyny. W ostatnich latach specjalizował się głównie w traceniu miejsca w pierwszej piątce (najpierw Jack, potem Watson), w końcu całkiem wypadł z rotacji. TJ Ford ssie.

Tego typu ruchy byłyby dobre rok-dwa lata temu, jako uzupełnienie mistrzowskiej drużyny. Zresztą, rok temu przecież pozyskaliśmy Blake'a i Barnesa. Teraz jednak potrzeby są większe. Gdyby trenerem został Adelman, to jeszcze ok, bo on do obecnego rosteru świetnie pasuje, ale tak czy inaczej zastrzyk szybkości, altetyzmu i 3pt shooting byłby konieczny.

Adelman jest spoko, ale Lakers raczej wyglądają na samograjów w ataku, którzy potrzebują gościa od defensywy.

Wg mnie najlepszy byłby Brown albo właśnie JVG. Ale jeśli rzeczywiście w grę wchodzi tylko ta dwójka to jednak mimo wszystko Rick.

Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli, pisząc o samograju.

Drużyny Adelmana przeważnie bardzo dobrze broniły, nawet Kings z Bibbym i Peją w pierwszej piątce.

Brown wiecznie marudzi i szybko zniechęca graczy.

JVG jest ok, ale Rick lepszym ofensywnym coachem, dobrze pasuje do obecnej grupy, a jego system spośród dostępnych trenerów jest w sumie najbliższy Philowi.

Peja nie był słaby w obronie jak grał w Sacto :)

A jeśli chodzi o samograjów to jak masz Kobiego, Odoma, Gasola i Bynuma w składzie to raczej o ofensywę nie ma się co martwić. Kazdy jest w stanie kreować bardzo wiele opcji ofensywnych. A znowu zespoły Jeffa tez nie były w ataku jakieś upośledzone(co prawda Rox miali Timaca, ale zawsze).

Peja zawsze był nieatletycznym białasem, wśród takich trudno znaleźć dobrego obrońcę na poziomie NBA, przynajmniej na obwodzie.

A jeśli chodzi o samograjów to jak masz Kobiego, Odoma, Gasola i Bynuma w składzie to raczej o ofensywę nie ma się co martwić. Kazdy jest w stanie kreować bardzo wiele opcji ofensywnych. A znowu zespoły Jeffa tez nie były w ataku jakieś upośledzone(co prawda Rox miali Timaca, ale zawsze).

Zdecydowanie przestrzegałbym przed takim podejściem. Każdy zespół, zwłaszcza z aspiracjami mistrzowskimi, potrzebuje dobrego systemu. Taki samograj nie wykorzysta pełni swojego potencjału, w dodatku przeciwko dobrym defensywom, które potrafią ograniczyć to co robisz najchętniej (i najlepiej), za wiele by nie zdziałał.

Van Gundy lubi mieć wszystko pod kontrolą, jak to ktoś fajnie napisał "spuszcza powietrze z piłki", nigdy nie prowadził ekipy z top 10 atakiem w lidze, a jego drużyny grają zazwyczaj w bardzo wolnym tempie. To dobry trener, ale Adelman jest wszechstronniejszy i lepiej pasuje do obecnych Lakers.

Adelman to ścisła czołówka ofensywnych coachów (być może nawet top1, a na pewno top3)

JVG to ścisła czołówka defensywnych coachów (top5 ostatnich 15-20lat)

tylko, że defensywa Adelmana jest niezła,a już na pewno trzyma poziom i tragedii nie ma, szczególnie że w takich Kings to miał od dyspozycji Webbera Divaca i Brada pod koszem, a i tak większych dziur nie było

natomiast ofensywa Jeffa to totalne dno dna i bagienna koszykówka - nie wiem czy Lakers powinni się pchać w taki wariant mając do dyspozycji taki komfort pod koszem

swoją droga - Adelman gdzie by nie był to zawsze grały u niego całe zespoły, każdy w rotacji miał swój rzut i każdy w rotacji potrafił się odnaleźć. Trójkąty były widocznie trochę skostniałe dla Kobego Fishera i zbyt nieświeże dla ich rywali i zdecydowanie za trudne dla Artesta, natomiast sam Ron grał w Rox pod Adelmanem - który w największy sposób wyciągnął go z dołka po brawlu. Przy passing game Gasola/Odoma i potencjale całej 8-9 w rotacji - to myśle że Lakers będą w siódmym niebie przy adelman-Off

a z drugiej strony nie wiem czy nie lepiej by wziąć ich trochę za gębę i wprowadzić wieksza dyscypline, koniec z hollywood, koniec z kardashians i koniec z romansami tylko że nie wiem czy nie jest za późno na Kobego i czy JVG miałby u niego respekt i czy jest w temacie że tak powiem, po tych 4 latach laby

a Dunleavy ... 8)

@jendras btw

wymieniłbyś teraz Pau na MArca? a Artesta za Arize

just yes/no

ja pamietam jak to w 2009 sralem po gaciach bo LAkers dostali Artesta zamiast Arizy i pewniakiem wtedy bylo ze wygraja mistrzostw(o)a

potem sie okazalo ze nie takim pewniakiem bo Artest nic nie gral w ataku a Ariza rok wczesniej mial perfekcyjne playoffs trafial wszystko i w obronie dawal 110% swoich umijeetnosci

teraz jak tak chodza sluchy Adelman to pierwsze moje wrazenie - k**** przejebane, Lakers wracaja, ball movment, Lakers showtime, Adelman z mojej starej zrobilby slashera w lidze i druga lise Leslie

mysle sobie OJP

ale potem wdech wydech i k**** jak to mawiaja u can't get any better than Phil

po prostu nie

trojkaty to mistrzostwo to ball movement i movement to system doskonaly moze nie tak widowiskowy ale doskonaly w kazdym calu

jak dla mnie to co jest na rynku to Adelman to zdecydowanie najwyzsza polka - tyle tylko ja nie wiem czy my wszyscy nie zyjemy wsomnieniem strasznego Kobego a tak naprawde strasznego Kobego juz nie ma a Pau Gasol nigdy nie byl i nie bedzie materialem na mistrzowskiego GTG i kogos na kim mozna noc w noc polegac po prostu nie bedzie

jesli nie dostaniecie Howarda/Paula to zwyczajnie jestescie udupieni - kogo byscie nie dokoptowali to za rok Westbrook/Durnat ta scenke rozjada w pyl

blow it up -MAgic J style

@jendras btw

wymieniłbyś teraz Pau na MArca? a Artesta za Arize

just yes/no

ciężko odpowiedzieć bez analizy kontekstu

ale ok

1. nie

2. tak

tylko, że defensywa Adelmana jest niezła,a już na pewno trzyma poziom i tragedii nie ma, szczególnie że w takich Kings to miał od dyspozycji Webbera Divaca i Brada pod koszem, a i tak większych dziur nie było

Kings od przyjścia Adelmana z roku na rok poprawiali się w obronie. W sezonie 02/03 mieli nawet drugą defensywę w NBA. Blazers co roku byli w ścisłej czołówce.

ale potem wdech wydech i k**** jak to mawiaja u can't get any better than Phil

po prostu nie

trojkaty to mistrzostwo to ball movement i movement to system doskonaly moze nie tak widowiskowy ale doskonaly w kazdym calu

wiesz, system Adelmana jest w sumie dość podobny do tego, co stosował Phil. pojawiają się nawet konkretne sety z triangle

Dunleavy jest poważnie brany pod uwagę. Ponoć ma sporo zwolenników w klubie.