Maxec Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 no to Gasol zagra na Litwie najwyraźniej ... po co odpoczywać, przecież wygląda świeżo i radośnie :? coraz bardziej skłaniam się ku teorii problemu w szatni (nawet z tą żoną) i morale, przyprawionego biernością Phila Hmm, czemu nie :?: Coś może być na rzeczy :roll: Pamiętacie 2004 :?: Wtedy też coś było między żoną Kobe a Malone'm, który pozwalał sobie na jakieś żarty, a ta rozdmuchała to do "prawiepróbypoderwania" :roll: Zważyło to klimat w szatni LAL bardzo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 http://blacksportsonline.com/home/2011/ ... ol-rumors/ Brawo Shannon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhatan94 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 http://blacksportsonline.com/home/2011/05/bsos-resident-nba-expert-exclusive-the-truth-behind-pau-gasol-rumors/ Brawo Shannon Jakieś marne prowo,a jeśli to ma coś wspólnego z prawdą to... Let Shannon dunk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Showtime Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Pierwsze offseasonowe plotki dotycza zmiany trenera. Podobno Lakers zainteresowani są Dunleavym i Adelmanem. Z gra zespolowwk tego pierwszego nie jestem zaznajomiony, pamietam jednak, ze sporo osb na niego psioczylo Adelman mysle solidna opcja. To co robil z takim skladem jak mial w Rockets bylo niesamowite. Z kolei JVG stwierdzil, ze Lakers to fajna ekipa do trenowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboys2 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 ja bym chcial wreszcie zobaczyc ten zespol grajacy normalne zagrywki. trojkaty sa fajne ale mam wrazenie, ze strefa i jej pochodne bardzo czesto powodowaly, ze rojkaty nie byly tak skuteczne. chcialbym zobaczyc jeffa van gundy'ego, ktory wycisnalby z tej druzyny wszystkie soki w defensywie. gdybysmy tylko wykorzystali caly swoj potencjal defensywny przeciwko dallas... pewnie zakonczyloby sie to zupelnie inaczej. adelman to tez fajna opcja, doswiadczony, jeszcze w miare glodny i to tez wiazaloby sie z nowym systemem ofensywnym. z 2 srony nie wyobazam sobie tej druzyny niegrajacej trojkaty = shaw dunleavy? bad joke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 dunleavy? bad jokeno nie wiem, sam Bryant może być tym zainteresowany każdy wie że Mike to trener graczy, jak mu dasz ekipe już solidną to jego kandydatura wcale nie jest taka zła adelman to tez fajna opcja, doswiadczony, jeszcze w miare glodny i to tez wiazaloby sie z nowym systemem ofensywnym. Adelman to nie jest fajna opcja tylko najlepszy trener w tej całej lidze, mam nadzieję ze go Lakers nie zatrudnią bo już ich można była odstawić od contenderowania na kilka sezonów a tak to jeszcze się okaże ze akurat ta grupa się wcale nie skończyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Z kolei JVG stwierdzil, ze Lakers to fajna ekipa do trenowaniaczyli zglosil swoja kandydature jestem za nim i za Shawem. Z drugiej strony moze troche obawiaja sie dac taka druzyne pod reke niedoswiadczonego trenera, zeby nie stracic ostatnich lat na wywalczenie czegos w tym skladzie przez jego bledy czy niedoswiadczenie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, moze jeszcze sie zdziwimy i przyjdzie Sloan czy Larry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Na razie zanosi się na to, że trenerem zostanie ktoś z dwójki Adelman i Dunleavy. Rick to moim zdaniem najlepsza z dostępnych opcji. Dunleavy - uhh... Chytruz Childress nie ma rzutu, co go od razu dyskwalifikuje. Ford? Nie wiem, co on miałby wnieść do tej drużyny. W ostatnich latach specjalizował się głównie w traceniu miejsca w pierwszej piątce (najpierw Jack, potem Watson), w końcu całkiem wypadł z rotacji. TJ Ford ssie. Tego typu ruchy byłyby dobre rok-dwa lata temu, jako uzupełnienie mistrzowskiej drużyny. Zresztą, rok temu przecież pozyskaliśmy Blake'a i Barnesa. Teraz jednak potrzeby są większe. Gdyby trenerem został Adelman, to jeszcze ok, bo on do obecnego rosteru świetnie pasuje, ale tak czy inaczej zastrzyk szybkości, altetyzmu i 3pt shooting byłby konieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 JVG only JVG choc z drugiej strony Shawa namascił sam ZenMaster wiec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Adelman > JVG A co do namaszczenia - podobno pod koniec sezonu Phil się mocno irytował, kiedy pytali go o Shawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Adelman jest spoko, ale Lakers raczej wyglądają na samograjów w ataku, którzy potrzebują gościa od defensywy. Wg mnie najlepszy byłby Brown albo właśnie JVG. Ale jeśli rzeczywiście w grę wchodzi tylko ta dwójka to jednak mimo wszystko Rick. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli, pisząc o samograju. Drużyny Adelmana przeważnie bardzo dobrze broniły, nawet Kings z Bibbym i Peją w pierwszej piątce. Brown wiecznie marudzi i szybko zniechęca graczy. JVG jest ok, ale Rick lepszym ofensywnym coachem, dobrze pasuje do obecnej grupy, a jego system spośród dostępnych trenerów jest w sumie najbliższy Philowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Peja nie był słaby w obronie jak grał w Sacto A jeśli chodzi o samograjów to jak masz Kobiego, Odoma, Gasola i Bynuma w składzie to raczej o ofensywę nie ma się co martwić. Kazdy jest w stanie kreować bardzo wiele opcji ofensywnych. A znowu zespoły Jeffa tez nie były w ataku jakieś upośledzone(co prawda Rox miali Timaca, ale zawsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Peja zawsze był nieatletycznym białasem, wśród takich trudno znaleźć dobrego obrońcę na poziomie NBA, przynajmniej na obwodzie. A jeśli chodzi o samograjów to jak masz Kobiego, Odoma, Gasola i Bynuma w składzie to raczej o ofensywę nie ma się co martwić. Kazdy jest w stanie kreować bardzo wiele opcji ofensywnych. A znowu zespoły Jeffa tez nie były w ataku jakieś upośledzone(co prawda Rox miali Timaca, ale zawsze). Zdecydowanie przestrzegałbym przed takim podejściem. Każdy zespół, zwłaszcza z aspiracjami mistrzowskimi, potrzebuje dobrego systemu. Taki samograj nie wykorzysta pełni swojego potencjału, w dodatku przeciwko dobrym defensywom, które potrafią ograniczyć to co robisz najchętniej (i najlepiej), za wiele by nie zdziałał. Van Gundy lubi mieć wszystko pod kontrolą, jak to ktoś fajnie napisał "spuszcza powietrze z piłki", nigdy nie prowadził ekipy z top 10 atakiem w lidze, a jego drużyny grają zazwyczaj w bardzo wolnym tempie. To dobry trener, ale Adelman jest wszechstronniejszy i lepiej pasuje do obecnych Lakers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 ja slyszalem ze inne ciekawe nazwisko chce trenowac w LA i jest brane pod uwage ladies Mr. Mike Dunleavy ojciec slynnego Mike'a Dunleavyego Jr. best of the best to sie musi wydarzyc chcociaz na rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dh12 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Adelman to ścisła czołówka ofensywnych coachów (być może nawet top1, a na pewno top3) JVG to ścisła czołówka defensywnych coachów (top5 ostatnich 15-20lat) tylko, że defensywa Adelmana jest niezła,a już na pewno trzyma poziom i tragedii nie ma, szczególnie że w takich Kings to miał od dyspozycji Webbera Divaca i Brada pod koszem, a i tak większych dziur nie było natomiast ofensywa Jeffa to totalne dno dna i bagienna koszykówka - nie wiem czy Lakers powinni się pchać w taki wariant mając do dyspozycji taki komfort pod koszem swoją droga - Adelman gdzie by nie był to zawsze grały u niego całe zespoły, każdy w rotacji miał swój rzut i każdy w rotacji potrafił się odnaleźć. Trójkąty były widocznie trochę skostniałe dla Kobego Fishera i zbyt nieświeże dla ich rywali i zdecydowanie za trudne dla Artesta, natomiast sam Ron grał w Rox pod Adelmanem - który w największy sposób wyciągnął go z dołka po brawlu. Przy passing game Gasola/Odoma i potencjale całej 8-9 w rotacji - to myśle że Lakers będą w siódmym niebie przy adelman-Off a z drugiej strony nie wiem czy nie lepiej by wziąć ich trochę za gębę i wprowadzić wieksza dyscypline, koniec z hollywood, koniec z kardashians i koniec z romansami tylko że nie wiem czy nie jest za późno na Kobego i czy JVG miałby u niego respekt i czy jest w temacie że tak powiem, po tych 4 latach laby a Dunleavy ... 8) @jendras btw wymieniłbyś teraz Pau na MArca? a Artesta za Arize just yes/no Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 ja pamietam jak to w 2009 sralem po gaciach bo LAkers dostali Artesta zamiast Arizy i pewniakiem wtedy bylo ze wygraja mistrzostw(o)a potem sie okazalo ze nie takim pewniakiem bo Artest nic nie gral w ataku a Ariza rok wczesniej mial perfekcyjne playoffs trafial wszystko i w obronie dawal 110% swoich umijeetnosci teraz jak tak chodza sluchy Adelman to pierwsze moje wrazenie - k**** przejebane, Lakers wracaja, ball movment, Lakers showtime, Adelman z mojej starej zrobilby slashera w lidze i druga lise Leslie mysle sobie OJP ale potem wdech wydech i k**** jak to mawiaja u can't get any better than Phil po prostu nie trojkaty to mistrzostwo to ball movement i movement to system doskonaly moze nie tak widowiskowy ale doskonaly w kazdym calu jak dla mnie to co jest na rynku to Adelman to zdecydowanie najwyzsza polka - tyle tylko ja nie wiem czy my wszyscy nie zyjemy wsomnieniem strasznego Kobego a tak naprawde strasznego Kobego juz nie ma a Pau Gasol nigdy nie byl i nie bedzie materialem na mistrzowskiego GTG i kogos na kim mozna noc w noc polegac po prostu nie bedzie jesli nie dostaniecie Howarda/Paula to zwyczajnie jestescie udupieni - kogo byscie nie dokoptowali to za rok Westbrook/Durnat ta scenke rozjada w pyl blow it up -MAgic J style Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 @jendras btw wymieniłbyś teraz Pau na MArca? a Artesta za Arize just yes/no ciężko odpowiedzieć bez analizy kontekstu ale ok 1. nie 2. tak tylko, że defensywa Adelmana jest niezła,a już na pewno trzyma poziom i tragedii nie ma, szczególnie że w takich Kings to miał od dyspozycji Webbera Divaca i Brada pod koszem, a i tak większych dziur nie było Kings od przyjścia Adelmana z roku na rok poprawiali się w obronie. W sezonie 02/03 mieli nawet drugą defensywę w NBA. Blazers co roku byli w ścisłej czołówce. ale potem wdech wydech i k**** jak to mawiaja u can't get any better than Phil po prostu nie trojkaty to mistrzostwo to ball movement i movement to system doskonaly moze nie tak widowiskowy ale doskonaly w kazdym calu wiesz, system Adelmana jest w sumie dość podobny do tego, co stosował Phil. pojawiają się nawet konkretne sety z triangle Dunleavy jest poważnie brany pod uwagę. Ponoć ma sporo zwolenników w klubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 ja pi****le jak podpisza Dunleavy'ego to co bedzie nimi kierowac? napewno nie finanse bo Shaw bylby tanszy... Adelman na stole i wezma takiego goscia? nie zartujcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi