Skocz do zawartości

[E-BASKET] DYSKUSJA

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

dh12 napisał(a):

ty byś z Jose Calderona zrobił dobrego obrońce przy Hakeemie.

TMac jest zwykły, nie przesadzajmy, to że ktoś zmusił Billupsa do cegły(nic specjalnego) albo, że Hamilton go nie minął, to o niczym nie świadczy.

to wyjasnij mi dlaczego mowiono o nim ze jest all-defensive gdy sie stara ? Jose Calderona mija kazdy i ma c***owe boxscore stats, malo stls, zero blokow, malo zbiorek. wtf za porownanie ?

Lu napisał(a):

Zabrałem się za chemistry, stawianie zasłon, finishing nad obręczą i fierce rebounding. Jaram się LJ-em, jak wówczas gdy miałem 11 lat :) Całe szczęście, że nikt nie podpierdolił mojego fav playera :]

żeby nie KG to już bym go dawno Ci zabrał ;]

Koelner napisał(a):
  Lu napisał(a):

Zabrałem się za chemistry, stawianie zasłon, finishing nad obręczą i fierce rebounding. Jaram się LJ-em, jak wówczas gdy miałem 11 lat :) Całe szczęście, że nikt nie podpierdolił mojego fav playera :]

żeby nie KG to już bym go dawno Ci zabrał ;]

KG to mój 2nd fav. Miałbyś przejebane :]

ai3 napisał(a):

Bast wychodzac swoja s5 ma 3 rzucajacych, jedna pizde , jedna pol pizde i Olajuwona, sweitny spacing

odpuszczam krycie Artesta jak gram z nim a Gilmore'a na wpol odpuszczam no niech bedzie 3,5 na 5

Akurat ty masz przy dużej dawce dobrej woli 2,5 obrońcy. Bardzo dużej.

Cytat

Ja celowałem w kogoś, kto gra więcej bez piłki, poza tym mam zamiar wykorzystywać Duranta w help defense, coś w stylu KG na sf ;]

Ja zamierzam grać Shaqiem w kontrach, coś w stylu Lebrona na C.

Jendras napisał(a):

Z McGradym jest taki problem, że on przegrywał wygrane serie

A propos tematu TMaca w playoffach IMHO musi sie pojawic informacja, ze jego druzyna byla faworytem serii raz [w 2006-07]... i to tylko teoretycznie bo praktycznie nawet w tym jednym sezonie Jazz byli im wyjatkowo nie na reke [byli tez lepsi w serii w RS] przez to, ze Rockets nie mieli ani pomyslu ani skladu na jednoczesne krycie Okura i Boozera.

Ergo fakt, ze Rockets udawalo sie wychodzic na prowadzenie takich serii wg mnie powinien sie liczyc TMacowi na plus, a nie byc jakimkolwiek problemem na jego resume.

viewtopic.php?p=153668#p153668

ai3 napisał(a):

obrona Amarego to jest tragedia, modle sie o jedno Chris Bosh do Miami zaden Boozer zaden Amare, takiej beznadziei nie wdzialem , z takim zawodnikiem az dziwne ze doszli tak daleko,

nic w ataku 1on1 proznia w obronie , suns graja 4na5

viewtopic.php?p=154068#p154068

ai3 napisał(a):

sluchajcie czy po tym co gra Amare i jak przebiega jego kariera to przypadkiem nie widac ze to jest katastrofa

- zero obrony, operacyjka zaraz po podpisaniu kontraktu, zle nawyki treningowe, mierny teammate, nigdy nie mozna z nim wygrac mistrzostwa

to samo bedzie z Demarcusem idealne wyjscie dla druzyny w ciemnej dupie zeby kibice mieli sie czym podjarac, ale dla zespolu z aspiracjami mistrzowskimi jest to zaglada

ja tam sie nie zdziwie jak spadnie ponizej top5 w drafcie

zreszta ci goscie : Amare, Monta, JR SMith

mimo iz to sa niesamowite talenty to odziwo nic nie osiagneli, a w playoffs mozna na nich polegac jak na Zawiszy

viewtopic.php?p=160126#p160126

ai3 napisał(a):

prawda jest taka ze Rockets sa o Bosha od dynastii, plus realna szansa konkretnego sign&trade- gdybym byl Bosh- Houston to bylby moj pierwszy stop, gdybym byl Houston Bosh albo Scola (zadnych Amare czy Boozerow)

dh12 napisał(a):

nie no pewnie, wporzo się zachował, że nie awansował dalej.

w końcu co tam, wygrać jedną rundę - krótsze wakacje, phi.

A propos, to zupelnie nie moja sprawa, ale z ciekawosci zapytac musze: dlaczego w dyskusji o skladach all-time, gdzie niemal wszyscy sa z innych sezonow, powolujecie sie na pojedyncze serie czy pojedynki z playoff?

Przeciez pamietliwe wystepy, clutchyzm itp w duzej mierze wynika z okolicznosci i fakt, ze gracz X zniszczyl gracza Y w roku Z nie oznacza, ze wynik bylby taki sam w roku Z-5. Tym bardziej, ze w rzeczywistosci rzadko sie zdarza by pojedynki mialy wspolny mianownik tzn gracze mieli ten sam wiek, forme, zdrowie, druzyny itp.

buła napisał(a):
  Xamel napisał(a):

sprewell

nie boisz sie ze cię udusi?
Ciiiii, to jego tajna bron z lawki ;-)

Bastillon napisał(a):

a co do teamu ai3 jeszcze to ja naprawde nic do ciebie nie mam, ale jak ty chcesz wygrac bez obrony, bez zbiorki i bez spacingu. pokaz mi team ktory wygral bez dwoch z tych trzech cech.

Rockets 94-95 [przecietna deska i obrona]?

lorak napisał(a):

dla tych, którzy nie oglądali Marquesa i nie wiedzą, że na początku 80s uważano, że Marques=Dr J (artykuł jest sprzed mniej więcej pół roku przed tą serią, w której Marques outplayed Ervinga - zresztą dwa lata później Johnson to samo zrobił z Birdem - i po której zaczęto mówić, że Marques > Dr J)

Tak z ciekawosci, jak na podstawie artykulu odcedzic wiedze o graczu od fanboismu, hype'u wynikajacego z potrzeby chwili czy zwyklego braku kompetencji autora?

dh12 napisał(a):

Zresztą MAgic i Bird to jedyni gracze* w tej lidze, którzy mają taki skillset i takie boiskowe IQ, że nie ma na nich obrońcy. Mięśnie da się obronić, ale inteligencji nie.

Dlugie i zazarte dyskusje maja swoje wady... ale tego typu perelki sa ich zaletami ;-)

Bastillon napisał(a):
  ai3 napisał(a):

obrona Amarego to jest tragedia, modle sie o jedno Chris Bosh do Miami zaden Boozer zaden Amare, takiej beznadziei nie wdzialem , z takim zawodnikiem az dziwne ze doszli tak daleko,

nic w ataku 1on1 proznia w obronie , suns graja 4na5[...]

ROTFL. Piekny przyklad dlaczego dluga historia na forum moze Ci zaszkodzic ;-)

Choc sadzac po ilosci postow Bastillona i innych uczestnikow chyba wlasnie zostala otworzona puszka pandory...

zmienilem zdanie co do Amarego jak wyjebal 3 bloki Dwightowi, blok game winner Lebronowi i przypomnialem sobie ze w 04 walczyl o kontrakt i nie byl taki rozpieszczony, mial tak szalona motoryke ze na pick n rollach bedzie miazdzyl a przy small ballu - najnizszy 6-4 najwyzszy Amare - watch out

no a ze mialem stworzyc all ofensive team ale zaczeliscie mi smucic a w koncuglosujecie to prosze dla was

Cytat

Rockets 94-95 [przecietna deska i obrona]?

mieli bdb obrone. wynik z RS jest mylacy bo mieli kontuzje, w playoffs mieli przeciwko sobie najlepsze ofensywy RS, a ograniczyli je o kilka pts per 100 poss z tego co pamietam. Rockets to jesli juz jedna z lepszych defensyw.

deska zgoda, tam dostawali.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.