Skocz do zawartości

Rumors, FA, trades (lato 2005)

antek

Rekomendowane odpowiedzi

Dwie sprawy.

1. larry srednio mi pasuje jako prowadzący gre. W Wizards był czasami zmuszany do gry jako PG, ale nie zawsze mu to wychodziło, bo ma za duze ciagoty do samolubstwa

2. James nie jest jeszcze taki ładny jak go określaja w serwisach. Potrzebuje dobrej jedynki bardziej niz się o tym pisze/mówi. Prawda, że sam potrafi świetnie kierowac grą, i wyrabia sobiew pozycje, ale to zajecie bardzo męczące w które musi wkładać dużo energii i dzięki temu w koncówkach przeważnie brakuje mu srodków do skutecznewj gry, co niejednokrotniew pokazał w poprzednim RS. On musi miec trochę wolnej przestrzeni, grac wiecej bez piłki a co za tym idzie musi miec kogos, kto tą piłką się zajmie, bo inaczej skonczy się jak ostatnio. Najpierw nacyka asyst i pts a w końcówkach przy presji wyniki i obrony bedzie zmuszany do zbyt częstych odegrań na obwód ido innych partewrów. Tui widze jakąś szanse dla DJa, ale nie przesadzałbym z tym, bo co sciaga na siebie LBJ to jedno a to co ściągał Shaq to upełnie co innego :wink:

Chodzą plotki, że może dojść do jakiejś ogromnej wymiany, możliwe, że 5-6 drużyn i z 15-17 zawodników :shock: Grizzlies, Heat, Celtics możliwe, że Lakers szczegółów na razie nie ma, ale coś wielkiego się szykuje.

Jednocześnie Heat i Lakers? hmm, do ruszenia jest 2óch PG + 2 na s'n't czyli Banks i J-Will + Payton i Watson. Jeśli do LAL ma iść Payton to ja wolę go za kasę, a nie kończące kontrakty. Jednocześnie wątpię, żeby poszedł Pierce. To pewnie coś na kształt tego o czym już pisałeś (Heat - Memphis). Mam tylko nadzieję, że Kupchak nie zrobi jakiegoś błędu i nie ściągnie czegoś lipnego. BTW jakbym miał decydować do kogo miałby pójść Watson to miałbym problem :?

Chodzą plotki, że może dojść do jakiejś ogromnej wymiany, możliwe, że 5-6 drużyn i z 15-17 zawodników :shock: Grizzlies, Heat, Celtics możliwe, że Lakers szczegółów na razie nie ma, ale coś wielkiego się szykuje.

Jednocześnie Heat i Lakers? hmm, do ruszenia jest 2óch PG + 2 na s'n't czyli Banks i J-Will + Payton i Watson. Jeśli do LAL ma iść Payton to ja wolę go za kasę, a nie kończące kontrakty. Jednocześnie wątpię, żeby poszedł Pierce. To pewnie coś na kształt tego o czym już pisałeś (Heat - Memphis). Mam tylko nadzieję, że Kupchak nie zrobi jakiegoś błędu i nie ściągnie czegoś lipnego. BTW jakbym miał decydować do kogo miałby pójść Watson to miałbym problem :?

Spoko Pietras póki co to jedna wielka plota, chociaż dość głośno się robi w wielu miejscach, Lakers nie są nawet na pewno jedną z drużyn uczestniczących w tej wymianie, możliwe, że to tylko pobożne życzenia, czytałem też jakąś wersję, że będzie to połączenie tej wymiany Heat z Grizzlies plus dołączona zostanie Jazz, Queens z tą ich wcześniejszą wymianą Wellsa za Jacksona i Ostertaga i może Nowy Orlean. Nic na razie nie wiadomo możliwe, że wszystko okaże się tylko jedną z wielu plotek, które nie doszły nigdy do skutku.

EDIT

:lol: chyba sobie dam spokój z pisaniem plotek bo co chwila coś nowego się pojawia teraz coś takiego co przekreślałoby to co pisalem wyżej:

RealGM - The Miami Heat , Memphis Grizzlies and Boston Celtics have reached a tentative agreement on a three-team trade according to an NBA source close to the negotiations who spoke with DraftExpress.com’s Jonathan Givony.

The Miami Heat will receive Antoine Walker via a sign-and-trade from Boston, as well as Jason Williams and James Posey from the Grizzlies.

The Grizzlies will receive Eddie Jones from Miami and Marcus Banks from Boston.

The Celtics will receive Earl Watson via a sign-and-trade from Memphis, as well as Dorrell Wright or Miami’s trade exception.

Watson’s inclusion in the trade is a new twist to the deal, satisfying their need for a starting point guard. He will reportedly receive the mid level exception.

Heat dostaliby dwóch graczy, którzy nam idealnie pasują do tematu o ryzykownym czy problematyczny talencie i bardzo solidnego Poseya, tracić nie tracą sam Posey da im tyle co Jones a jest młodszy, za to tych dwóch panów ze wskazaniem na Walkera :? ale oni to już materiał do omawiania w tamtym temacie :)

Mnie zaskakuje jedna rzecz. Mianowicie Boston rezygnujacy z banksa, a przeciez tak niedawno cieszyli się, ze udało się im wydymac na niego lakers i mówili głośno, że chcieliby budowac przyszłych Celtów miedzyinnymi wokół marcusa, choc Watson pokazał że równiez jest to rozgrywajek niezłego formatu. Na wieść o Cegle w Heat sercie mi sie śmieje, bo taki malkontent nieźle da im się we znaki :roll:

Ja nie jestem jednak taki zaniepokojony Williamsem jak niektórzy. fakt, jest nieobliczalny, ale potrafi wiele i czas pokazuje, że dojżewa. Miał w poprzednim RS różnie okresy, ale czy Heat bardzo ryzykują. Napewno potrzebowali jakiegoś PG, bo wiecznie zasłaniać DJem S5 nie mozna. Czy którys z dwójki Watson/Banks byłby lepszy od Williamsa. Napewno bardziej przyszłosciowy, ale ze Heat to nie zaspół na lata to doświadczenie Jasona moze okazać się kluczowe, a jak cos bedzie szło nie tak to zawsze na chwilę pobiegac z piłka może Wade :wink:

A ja Van widziałęm, te 2 plotki połączone w jedną :) tzn Miami otrzymuje tych 3 graczy tak jak piszesz, ale podczas trade'u obejmującego 5 drużyn :) coś na rzeczy musi być.

Ja już pisałem jak widzę przyjście Walkera, J-Willa i Poseya do Heat. Więc ja nie o tym. Może z tej ploty nic nie będzie, ale mi zaświtało jedno - skoro Boston byłby w stanie pozbyć się Banksa tzn że możnaby go im wyrwać :) może trochę traktuję go na wyrost, ale jak wtedy miał przyjść do LAL to już się nastawiłem ;) może udałoby się go podpisać podczas lata 2007 (lub 2008, zależy od Bostonu).

Druga sprawa, że Watson wg tego trade'u poszedłby na MLE, co jest kolejną dobrą wiadomością. Jak mu pasuje MLE to nie widzę przeszkód żeby przyszedł do LAL lub Miami :) Chętnie bym go widział w jednej z tych drużyn.

Ale sie poroiło. i za to kochamy NBA, zawsze nawet w wyjdaje sie nudnym offseason potrafi zaskoakiwac 8) Zanim przejde do tradu lata to najpierw inna sprawa.

Kareem Rush przedłuzył kontrakt z Bobcats. Troche to dziwna dla mnie sytuacja. Zawsze uwazałem go za bardzo perspektywicznego strzelca, mogactego w przyszłosci byc jednym z najlepszych shooterów w NBA. Do tego grał w mało, w słąbej ekipie wiec zapewne z checia zmieniłby klub. Zawsze dazyłęm go symatpia wiec myslałem ze których z klubów którymi kibicuje nim sie zainteresuje. A tutaj nie widzialem zadnej plotki łaczacego go z innym zespołem. Bobki wygladaja ciekawie. Rok starszy Okafor, spore wzmocnienia w drafice(Felton i ktos jeszcze na "m" nie moge sobie nazwiska przypomniec, głowy nie dam ale obstawiam ze May :) ), nieobliczalny Rush moze byc ciekawie, nie wykluczam ze moga byc w walce o PO. Jak nie w tym sezonie to za rok :wink:

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2123563

Derek Anderson pierwszym zwolnionym. Kupchack mam nadzieję, że tym razem się spisze, podobno zęby na niego ostrzy już jakiś czas zobaczymy co z tego będzie, w końcu czekał chłop jak na zbawienie kiedy kluby zaczną zwalniać graczy więc ma teraz okazję się wykazać.

No i kolejna ofiara amnesty - Nick van Exel. PTB są bezwzglęni i czyszczą roster jak należy. No ciekawe jak teraz zrobi The Quick/Brick :P

Maxec a to nie jest czasem tak, że PTB na zasadach amnestii pozbyli się kontraktu Andersona, a Van Exelowi poprostu nie przedłużyli opcji w kontrakcie na kolejny sezon?

No i kolejna ofiara amnesty - Nick van Exel. PTB są bezwzglęni i czyszczą roster jak należy. No ciekawe jak teraz zrobi The Quick/Brick :P

Maxec a to nie jest czasem tak, że PTB na zasadach amnestii pozbyli się kontraktu Andersona, a Van Exelowi poprostu nie przedłużyli opcji w kontrakcie na kolejny sezon?

Na pewno za pomocą amnestii pozbyli się Andersona, z Van Exelem właśnie pewny nie jestem czy oni go wykupili czy nie wykorzystali opcji, amnestia tylko na jednego gracz może być wykorzystana. Włanie wie ktoś dokładnie jak to jest z zarobkami zwolnionych za sprawą amnestii graczy :?: tzn czy kasa jaką dostają od nowych klubów odlicza się od starego kontraktu czy dostają ją dodatkowo :?: czytałem już tyle różnych wersji, że sam już się pogubiłem w tym, dodatkowo drużyny, które zwalniają mogą płatność kontraktu rozłożyć na większe raty, co mogłoby sprawić, że zwolnieni zawodnicy w nowych miejscach pracy będą żądać np. całego MLE zamiast minimum dla weteranów :?

Ja czytałem, że Nick miał w kontrakcie opcję na kolejny sezon (chyba ok13 baniek). Teraz spradzałem na Hoopsie i w salary PTRB nie ma juz Nicka :? Szybcy są, ale jak mają padac wyniki meczy to potrafią się spóźnic nawet o kilka godzin :wink:

Własnie z tymi kwotami po amnestii jest jakoś dziwnie. Co link to inna bajka. ja również jestem ciekaw czy to na zasadach takich jak normalne zwolnienia, czy kasa się nie odlicza po podpisaniu nowej umowy. Wkońcu amnestia powinna działac choć troche na plus dla gracza, bo nie dość, że wywalają go z klubu i nie muszą płacić podatku, to jeszcze miałoby to wszystko być powiekszone o odliczenie kasy za jaką zawodnik podpisze nowy kontrakt. Jakoś dziwne mam oprzeczucie, że w tej wyjątkowej sytuacji kasa się nie odlicza, ale to tylko moje przypuszczenie, nic pewnego :wink:

Nojnowsze ploteczki ktore wypatrzylem w sieci:

1.Detroit Pistons chca zatrudnic shootera a kandydaci to Allan Houston oraz Mike Finley aha oraz Jelen Rose.

2.Nick van Exel do Houston, Dallas, San Antonio albo Miami Heat.

3.Dallas chce Douga Christie

4.Houston oprocz van Exela chce Dereka Andersona

5.Na Andersona oprocz Lakers i Rackets oko ma tez Miami Heat

Nojnowsze ploteczki ktore wypatrzylem w sieci:

1.Detroit Pistons chca zatrudnic shootera a kandydaci to Allan Houston oraz Mike Finley aha oraz Jelen Rose.

2.Nick van Exel do Houston, Dallas, San Antonio albo Miami Heat.

4.Houston oprocz van Exela chce Dereka Andersona

5.Na Andersona oprocz Lakers i Rackets oko ma tez Miami Heat

No i

6. Transfer Szeryfa do Nets został zawieszony ........ :?

Nowe ploteczki :)

Zaczne od najwazniejszego

6. Transfer Szeryfa do Nets został zawieszony ........

Miejmy nadzieje ze to tylko plotki i ostetecznie uda sie podpisac kontrakt. Bardzo nastawiłem sie na skład z nim, na walke o najwyze cele, na to ze przez cały sezon juz sie nie bede musiał martwic o naszych frontcourtowców. Ale jak wiadac przed wczesnie. Chodzi o problemy z kolanem, Szeryf nie przeszedł pomyslnie badan. ostatecznia decydja zostanie podjeta 12 sierpnia. Jezeli nie uda sie go pozyskac to bedzie wielka strata. Raz ze cały plan pozyskania go nie tracac MLE, co ogromnie wzmacnia zespół pojdiez w ... A dwa ze teraz od nowa trzeba szukac wzmocnien pod kosz, a wiekszosc dobrych wolnych agentów znalazła juz nowe miejsca pracy. CHyba Curry jest jeszcze wolny tak z pamieci, ale on ma kłopoty z sercem> Jak nie to tez mozna wziasc Huntera, zawdonik tani a solidny. Walczak, do tego typowo pod kosz wiec by sie ogromnie przydał.

Dla mnie to wyglada tak ze przyjscie Browna nic nie zmieniło i Thomas dalej szaleje.... Wszyscy trzej maja wielkie kontrakty, nie konczące sie po tym sezonie. W obliczu tego ze Mavs chca sie koniecznie pozbyc Finley'a on chyba bedzie najbardziej korzystny. Go mozna miec tanio, bo ma wielki kotrakt z Mavs. Reszta moim zdaniem sie raczej nie opłaca. jestem tylko ciekawy jak team bedzie wygladał z Crawfordem, Q, Marburym i jeszce któryms z nich. kazdy potrzebuje duzej ilosci piłek do rzutów, kazdy lubi zagrac z piłka. Stephon jest dobrym PG, ale nie wiem czy da rade to wszystko poukładac na boisku. Cała nadzieja w Larry'm...

Tutaj widze i pozytywne i negatywne strony. najwieksza sprawa na plus to oczywiscie to ze Mavs wreszcie myslą o obronie, pozbywaja sie nastawionego tylok na atak Finley'a, a sciagaja Douga który duzo lepiej wypada w defensywie niz w offensywie. Minusem jest to ze nie wiem czy akurat on jest najlepszym rozwiazaniem. Ma juz swoje lata, zbliza sie do konca kariera a kontrakt nie jest najmniejszy. Juz nawet nie chodzi o to ze trzeba płącic podatek, bo Cubana stac, tylko nie bedzie polowan na FA w najblizszych latach. Ale i to ze jest wiekowy ma plusy. Daniels jest dobry w offensywie, nauczył sie przy FInley'u, a teraz moze uczyc sie oborny przy Christiem i wyjdzie na kompletnego gracza. Tak na koniec to rzuciło mi sie w oczy, ze payroll Mavs w poprzednich rozgrywkach wynosił 95mln,, a tylko o Knicks sie mówi? :twisted: Ale Cuban i Thomas to jedna rodzina pod wzgledem arzadania klubem :wink:

Dla mnie to wyglada tak ze przyjscie Browna nic nie zmieniło i Thomas dalej szaleje.... Wszyscy trzej maja wielkie kontrakty, nie konczące sie po tym sezonie.
Akurat Isiah Thomas i Larry Brown od jakiegos czasu nie maja z Detroit Pistons nic wspolnego. :lol:

Hehe, masz jakies schizy KarSp albo jestes mocno cięty na Thomasa :wink: A co sie tyczy tej listy zawodnikow, ktorymi moga byc zainteresowani Pistons, to najpewniej ma to zwiazek z amnestia, bo ci goscie sa na celowniku, jesli chodzi o jej wykorzystanie.

Dokladnie tak jak napisal Szak, oni przyjda jak zostana "poproszeni" przez obecne kluby o spakowanie manatek i zamkniecie drzwi z drugiej strony.

Akurat Isiah Thomas i Larry Brown od jakiegos czasu nie maja z Detroit Pistons nic wspolnego.

Hehe, masz jakies schizy KarSp albo jestes mocno cięty na Thomasa

O qrde ale dałem lola :lol :lol: :lol: Byłem swiecie przekonany ze chodzi o Knicks, zreszta cały post jest o tym jakby chodziło o NYK. :lol: Cóz jakby były takie plotki to z góry znacie moje zdanie na ten temat :wink: A co do schiz i cieca na Thomasa to i to :twisted:

Hmm, no jak dla mnie to nie głupi ruch ze strony Dummarsa, taki typowy shooter na ławkę bardzo by nam się przydał, gość, który zapewni x punktów nieważne w jakich okolicznościach. W pierwszej piątce na pewno nie, ale taki role player od rzucenia powiedzmy 10 pkt z ławki mógłby być na wagę złota. Tymbardziej cieszy, że w grę wchodzą gracze tylko i wyłącznie zwavewowani, bo inaczej mogliby mieć jakieś ambicje do grania w pierwszym składzie, tak przynajmniej są lekko utemperowani.

Co do Douga Christie i Dallas, to ja widzę tylko pozytywne strony, Mavericks przez większość sezonu kompletnie nie bronili, choć pod koniec RS Avery narzucił im trochę defensywy podczas meczu i całkiem ładnie to wyglądało. Niestety w PO wszystko wróciło do normy. Chodzi jednak o to, że problemem może jest, że nie ma tam jakiegoś wybietnego defensora i dlatego obrona tak kuleje, być może Doug co nieco pokazałby partnerom z teamu. Co do kasy, to jeden wielki kontrakt mniej czy więcej, dla Cubana to bez różnicy. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.