Skocz do zawarto艣ci

Fav list :)

elwariato

Rekomendowane odpowiedzi

No to skoro jest "hate list" to mo偶e troch臋 pozytywnych emocji :) Czyli lista faworyt贸w, pami臋tam 偶e by艂 kiedy艣 podobny temat co do swoich "sympatii" koszykarskich, ale zak艂adam ten na fali trendu :wink:

dobra to startujemy najpierw troch臋 archiwa :)

Charles Oakley - Bo to stara dobra szko艂a kosza, teraz ju偶 niestety zapomniana i t臋piona w jakim艣 sensie, pami臋tam jego boje z Mailmanem, chyba nawet jako kibicowi Jazz nie wypada mi m贸wi膰 偶e w sumie popularnego Oaka wspominam z r贸wnym rozrzewnieniem :)

Buck Williams- j.w.

Johno Stockton- Bo to chyba jedyny tego typu gracz w historii ligi, kt贸ry z bycia "wyrobnikiem" uczyni艂 sztuk臋, wielki gracz NBA kt贸ry do dzi艣 pozosta艂 zwyczajnym , sympatycznym cz艂owiekiem

Mitch "The Rock" Richmond- Bo cholera stara艂 si臋 po obu stronach parkietu i pomimo 偶e by艂 podobnym "slasherem" do Stoca to fajnie si臋 go ogl膮da艂o, imo to on nawet efektowny by艂 i to bardzo 8)

teraz obecnie aktywni:

Tim Duncan- niby styl gry ma usypiaj膮cy, zar贸wno widza jak i przeciwnika, ale mo偶na zawsze na niego liczy膰 a to dla fana ka偶dej ekipy jest niedozastapienia, ja fanem SAS nie jestem ale wczuwam si臋 tu w role :) Plus co przynajmniej dla mnie osobi艣cie wa偶ne bardzo wporzo cz艂owiek poza parkietem.

Sap- Bo wszyscy po艂o偶yli na nim krech臋, ze za niski itd. i w sumie gdyby nie Mailman i jego podpowied藕 dla sztabu Jazz to ci臋zko powiedzie膰 czy by w NBA w og贸le gra艂, a jak si臋 okaza艂o jest dobrym graczem i to nie dzi臋ki talentowi ale przedewszystkim dzi臋ki pracy i hartowi ducha, imo tacy go艣cie jak on zawsze zas艂uguj膮 na szacunek

Ray Allen- od poczatku kariery, zreszt膮 wtedy zacz膮艂em si臋 interesowa膰 NBA, m贸j faworyt, kole艣 po prostu absolutna rewelka na parkiecie jak i poza, efektowny skuteczny inteligentny staraj膮cy sie itp. itd. jako aktor dodatkowo talentem pewnie bije wi臋kszo艣膰 paraj膮cych si臋 tym fachem z Hollywood :)

KK- Bardzo wporzo ziomek, w sumie jego gr膮 jak ka偶dego seryjnego strzelca mo偶na si臋 "jara膰", dodatkowo ma naprawd臋 niez艂e poczucie humoru

Jeszcze tak po skr贸cie wymieszane grono- Granger bo z wybitymi z臋bami dalej chce gra膰 :), Iverson- za serce do basketu i za to ze w sumie to w porz膮dku go艣膰 pomimo tych r贸znych perturbacji jakie w 偶yciu mu si臋 przytrafi艂y i jakie dalej przytrafiaj膮, Nash- Ci臋偶ko chyba by艂o by znale藕膰 bardziej inteligentnego sportowca, niez艂y 偶artowni艣 i super gracz, pomimo 偶e jedno wymiarowy ( mo偶na powiedzie膰 偶e w obronie ma podobny repertuar ruch贸w co w ataku i dlatego mu nie wychodzi ;) ) Sir Charles- Super si臋 go ogl膮da艂o na parkiecie a teraz tak samo fajnie si臋 go s艂ucha jak komentuje.

Trenerzy: Adelman- Bo niema chyba 偶aden rukas wi臋kszego szcz臋艣cia ni偶 trafi膰 do jego ekipy, Pop i Jerry- Bo to klasyka trenerska dzi臋ki nim ten fach cieszy si臋 dalej szacunkiem w艣r贸d graczy, 偶aden James ani inna gwiazdeczka nie wejdzie im na g艂ow臋, to plus oczywi艣cie swoj膮 ekip臋 obaj potrafi膮 rewelacyjnie przygotowa膰 do prawdziwej rywalizacji

A nawet Komentatorzy: Harp na nowym stanowisku w Utah si臋 艣wietnie odnalaz艂, go艣cie z Suns s膮 bardzo dobrzy, obiektywni przede wszystkim to naprawd臋 rzadka cecha w tym fachu przy okazji "domowy" relacji( z tego co pami臋tam wsp贸艂 prowadz膮cy to Scott Williams). Marv Albert- zna sie na rzeczy , ma dobry g艂os, poczucie humoru i seryjnie wydaje si臋 by膰 obiektywny, Ernie Johnson dobrze ogarnia to studio TNT, wpisuje si臋 w t膮 atmosfer臋 pomi臋dzy Charlsem i Smithem

O taka moja lista pewnie by si臋 sporo wi臋cej znalaz艂o zawodnik贸w, trener贸w, komentator贸w ale wtedy by艂o by to pewnie nie do przeczytania, no i siedzia艂bym nad tym do rana a spa膰 kiedy艣 trzeba :) Mam nadzieje 偶e temat za bardzo si臋 nie powiela i ze przyda sie do czego艣 ( b臋dzie wiadomo co kto sob膮 reprezentuje :wink:)

pozdro

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

zawsze wolalem lubic niz hejtowac, zatem:

matt barnes

po raz pierwszy zetknalem sie z nim jak gral w warriors. byl zmiennikiem, ktory dawal sporo wsparcia i byl imo znakiem firmowym tamtych warriors. kalifornijczyk, wydziarany, hustluje, biega, potrafi rzucic trojke, zadunkowac. full package na jego pozycji. pozniej bylo phoenix i orlando gdzie po meczach lakers-magic mozna bylo go nienawidzic ale chlop zrobil wielka robote.

wciaz nie wiem jak to sie dzieje, ze gosc, ktory jest idealnym uzupelnieniem gwiazd w s5 i potrafi sie odnalezc w kazdych warunkach zarabia 1,5mln $ gdy goscie pokroju hedo dostaja kilkakrotnie wiecej. nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. trafil dzieki temu wreszcie do lakers

ron artest

najbardziej lubilem go w indy. nie bylo goscia, ktory grajac na niskiej pozycji tak zdominowalby defensywe, jednoczesnie rzucajac po 20 punktow w meczu. w sacto tez gral fajnie. nie wiem jak mozna nie lubic artesta

stephen jackson

sjax idealnie wpisuje sie w prototyp gracza, ktorych lubie. twardziej, dobry obronca, pracus, przy okazji costam pogra w ataku. jak tacy goscie znajduja sie w b.dobrych druzynach, czesto sa xfactorami w drodze do mistrzostwa. jak trafiaja do hustczkowych... malo kto o nich nawet mowi.

Odno艣nik do komentarza

Szczeg贸lnie lubie:

Russell Westbrook- bo jest 艣wietnym obro艅c膮, walczakiem i gra bez respektu dla rywala.

Serge Ibaka- jest zajebisty.

Monta Ellis- nie ma go艣cia, kt贸rego przyjemniej mi si臋 ogl膮da w ataku.

Kyle Lowry- uwa偶am, 偶e nie jest wcale gorszy od Rondo. Lubie go od czasu jak pierwszy raz go zobaczy艂em w NCAA.

Blake Griffin.

Odno艣nik do komentarza

badboys ,Tw贸j nick nie dziwi.

od pocz膮tku

Barkley Charles

Penny Hardaway

Shawn Kemp

Mike Bibby

Vlade Divac

Peja Stojakovic

Tim Duncan

Blake Griffin

Shaq na staro艣膰

dlaczego Shaq? jak patrzy si臋 z perspektywy lat to pami臋tacie aby kiedykolwiek jak Howard,KG ,KB czy inne gwiazdeczki Shaq p艂aka艂 ,偶e jest faulowany albo pokrzywdzony?

Odno艣nik do komentarza

Dave Robinson & Sean Elliott - serce

Kemp&Payton - widowiskowosc polaczona z D

Tim Duncan - caloksztalt

Dominique Wilkins - widowiskowosc

Grant Hill - uniwersalnosc i latwosc ( gdy zdrowy)

Magic&Big Game James ( za najlepsze tempo gry ever skrzydlem)

Sheed - za charakter

Larry Johnson - jw

Zo - jw plus DDD

Oak & Xavier Mc Daniel - twardosc

Horry - za efekt koncowy

Reggie Lewis najwiekszy zal za cos czego nie mozna przewidziec, najpiekniej grajacy SG ever, z gracja Raya Allena ale z szybkoscia i ciagiem na kosz lepszym niz Granta Hilla

to chyba czolowka......

edit Sir Charles za dodatkowe blazenady AFTER...

Odno艣nik do komentarza

Barkley, Kemp, Rodman, Sheed, Artest, Pollard, Oakley - czyli pojebani badboysi og贸lnie, zawsze zaskakujacy w jakis sposob

Iverson, Reggie Miller, Penny, Pippen, Grant Hill - za ca艂okszta艂t, szczeg贸lnie dla Hilla ostatnio wielki szacunek, do tego jeszcze Mourning za wielki comeback po problemach z nerami, aha o Deke Mutombo bym zapomnial - za finger waga, obrone, zbi贸rki, swietna gr臋 na starosc w Houston i wyjatkowe chwile w Sixers

Ray Allen, Allan Houston, Julius Erving, Vince Carter - za wyjatkowy styl, czy to rzutu, czy lotu

Vladek Divac i Dra偶en Petrovic za przetarcie szlaku eurosom, Dirk bo go po prostu lubie.

z m艂odych Love, Holiday, Griffin, Robin Lopez (za frycka :D), Derrick Rose

Odno艣nik do komentarza

@koelner

Mike Bibby, a nie JWill?

MICHAEL JORDAN - bo jest GOAT

Rasheed Wallace - pozna艂em go, gdy czyta艂em insiderskie historie z nim zwi膮zane jak to 'gn臋bi艂' rookas贸w na treningach i od razu go pokocha艂em, poza tym cz艂onek TrailBlazers, a gdy by艂 m艂ody to nie do艣膰 偶e przypomina艂, to jeszcze gra艂 jak wyskakana ma艂pka. Twardy, z najlepsza prac膮 n贸g w obronie 1on1 w艣r贸d wszystkich wysokich mojego pokolenia. Mistrzowski element 'moich' Pistons i facet, kt贸ry mia艂 najbardziej rozbrajaj膮cy u艣miech jaki pami臋tam. G艂upek, kolekcjonowa艂 techniki, przychodzi艂 na treningi z marszu ubrany jak na miasto, jara艂 traw臋, fajnie ta艅czy艂 i gdyby pracowa艂 jak Karl Malone to by艂by wymieniany jednym tchem z Duncanem :(.

Ron Artest - podobnie jak Rasheed, tylko pozycj臋 ni偶ej i 20kg mi臋艣ni wi臋cej. Kibicowa艂bym mu nawet jakby zmieni艂 koszyk贸wk臋 na boks, do czego pono膰 niewiele brakowa艂o. Uwielbiam jego zachowanie podczas BRAWLU, kiedy jak gdyby nigdy nic - le偶y sobie na stoliku z r臋kami za g艂ow膮, jego serenad臋 do PP, cicuhy jakie promuje, najg艂upszy styl koz艂owania, tward膮 defensyw臋 i najfajniejszy speech po meczu od czasu Steve'a Kerra.

Manu Ginobili - zapraszam tutaj: viewtopic.php?f=5&t=4492

Jason Williams - jedyny bia艂as do kt贸rego czarni m贸wi膮 per 'nigga', czyli zrobi艂 co艣 czego chcia艂oby setka tysi臋cy g贸wniarzy w polskich gimnazjach. Nie istnia艂y dla niego proste podania, a na plecach mia艂 chyba drug膮 par臋 oczu.

Odno艣nik do komentarza

Pete Maravich bo wyprzedza艂 swoje czasy pod wieloma wzgl臋dami.

Jason Williams bo niszczy艂 w Sacto.

Sergio Rodriguez bo niszczy艂 zanim trafi艂 do NBA.

Nick Calathes bo jak trafi do NBA to b臋dzie niszczy艂.

Jason Kidd bo jest najlepszym prawdziwym PG jaki biega艂 po parkietach NBA. (uprzedzaj膮c nie b臋d臋 z nikim na ten temat dyskutowa艂, ani udowadnia艂 dlaczego tak my艣l臋)

Brent Barry bo wielokrotnie mnie zadziwia艂.

A z NCAA ;]

Demetri McCamey z Illinois bo jest 艣wietny i b臋dzie drugim Deronem.

Tony Wroten Jr. w przysz艂o艣ci Washngton. Bo jeszcze nie gra艂 nawet w NCAA ju偶 mnie zadziwia.

Na koniec konkurs (bez nagr贸d). Co 艂膮czy wszystkich wymienionych wy偶ej graczy i nie mam na my艣li pozycji oko艂o-rozgrywaj膮cy. Odpowiedzi膮 jest klucz, co jest dla mnie najwa偶niejsze u zawodnika.

Odno艣nik do komentarza

@koelner

Mike Bibby, a nie JWill?

j-willa bardzo lubi臋. ale Bibby da艂 kopa Kings'om do przodu.

og贸lnie Bibby wtedy by艂 艣wietny i zawsze lubi艂em to u niego ,偶e by艂 clutch i zawsze gra艂 lepiej w PO ni偶 w regularze ,tym regularze co jest cz臋sto przeceniany.

Odno艣nik do komentarza

podaj膮 w popierdolony spos贸b tak 偶e go艣cie do kt贸rych idzie ga艂a orientuj膮 si臋 w ostatniej chwili b膮d藕 te偶 nie?

Mamy zwyci臋zce ;] ale chodzi bardziej o pierwsz膮 cz臋艣膰 zdania ;]

w nagrod臋 mo偶esz mi wzi膮膰 kt贸rego艣 z rozgrywajk贸w w fb6 :]

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.