Skocz do zawartości

Trades & Rumors - Season 2010/2011

Luki

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym powiedział że bardziej niż niedoceniany to on jest "porypany" ;) Mówie oczywiście w kontekście koszykarskim w pozaboiskowe sprawy nie wnikam, jednego spotkania 30+ i z 7 trójek w następnym juz z 20 rzutów 5 celnych i drużyna w dużej mierze przez niego leży bo on przestać rzucać nie potrafi a chwiejny jest w celności potwornie.

niedoceniony gtg? sorry, ale gościu który rzuca w karierze niewiele ponad 40% fg, nie jest raczej dobrym gtg.

W PO w pamiętnej serii z Mavs był faktycznie świetny, ale już w II rundzie z Jazz był tragiczny albo właściwie w ogóle go nie było..

ogólnie Jackson to ceglarz, dobry na 3 opcję w contenderze.

I co to ma do rzeczy skoro rzuca whui trójek i półdystans? Billups tez jest wg Ciebie hujowym shooterem i "ceglarzem"?

nie, Billups rzuca trójki bardzo dobrze i nie raz wygrywał tak mecze już. I rzuca najczęściej z pozycji jak Nash, czyli samemu sobie wykreowanych, często contestowanych, a SJax wide open shooty i i tak ma znacznie gorszy %.

A tak w ogóle to nie wiem do czego pijesz? Jackson jest gtg, bo NIEŹLE rzuca trójki? to k**** Kapono to w takim razie bóg stąpający wśród ludzi. :roll:

wracając do Jazz to wolał bym mniejsze zmiany, np. chętnie bym tu widział O J Mayo. postawić go przy Williamsie i naprawdę ciekawą parę by mogli stworzyć. i to nawet dosyć realny trade do realizacji. w Jazz nie potrzeba rewolucji, a wzmocnienia.

s-jax jest jednym z bardziej nie docenianych zawodników w lidze.

jest niedocenianym scorerem, liderem, obrońcą i gtg.

ciągnie się za nim jakaś zła reputacja od czasów pacers i później jakieś epizody też miał w gsw.

ale jax to been there done that guy i napewno jest w stanie dać mavs dużo więcej niż caron, a napewno dużo więcej jeżeli chodzi o PO.

bo jak sobie przypomnicie historie, o której tutaj el zapomina zdecydowanie, to jax w ekipach które były mocne i liczyły się w PO grał zdecydowanie świetnie powiedziałbym że nawet na poziomie JJ`a czy kogoś z tej półki.

Wszystko fajnie tylko jest to w Mavs kolejny koleś który masę swoich punktów zdobywa zdobywa po jumperkach. Butler też jumperkował i o dziwo w tym sezonie trafiał masę dzikich rzutówz 6 metrów, za mało atakował kosz, nie wierzę w to żeby długo grał na takim wysokim procencie. Zapewne jego produkcja w PO znacząco by spadła. Więc tutaj Jackson byłby jakimś upgradem, ale to nic pewnego, chociaż serducho do gry wydaje się mieć. Hmm, ale czy Bobcats wystarczy tylko sam expiring Butlera? Trochę mało. Pewnie zechcą wepchnąć też do trade'u Diopa.

nigdzie nie napisałem że jax jest gtg bo rzuca trójki

on po prostu jest gtg, jest nim w bobkach, był nim w gsw na równi z baronem, był nim w pacers również.

poza tym jax faktycznie sporo jumperkuje, ale jego duża ilość rzutów wynika też z tego że w bobkach jest ogólnie ofensywna mizeria i ktoś musi te rzuty oddawać.

poza tym jax często atakuje kosz, rzuca sporo ft i potrafi pograć tyłem do kosza, a warunki fizyczne jak na sg ma bardzo dobre.

nigdzie nie napisałem że jax jest gtg bo rzuca trójki

on po prostu jest gtg, jest nim w bobkach, był nim w gsw na równi z baronem, był nim w pacers również.

poza tym jax faktycznie sporo jumperkuje, ale jego duża ilość rzutów wynika też z tego że w bobkach jest ogólnie ofensywna mizeria i ktoś musi te rzuty oddawać.

poza tym jax często atakuje kosz, rzuca sporo ft i potrafi pograć tyłem do kosza, a warunki fizyczne jak na sg ma bardzo dobre.

to ja ci mówię, że absolutnie nie jest on gtg i życzę powodzenia drużynie, która da mu piłkę do rąk w decydujących akcjach meczy playoffów. :wink:

ja nie powiedziałem, że ty tak powiedziałeś, ale Luki napisał, że przecież on rzuca "whoi" trojek, więc musi być gtg.

W takim wypadku polecam pooglądać go trochę więcej w meczach, a nie wyciągać wnioski po spojrzeniu w statystki.

Co do jego obecności w Mavs to śmiało można powiedzieć że Dirk nigdy nie był i już zapewne nie będzie zawodnikiem który w po wnosi swój zespół na nowy poziom. Nie chce tu pozjeżdżać niemca ale gra w tej lidze nie od dziś, ma bardzo mocny zespół a tylko jeden sezon można nazwać sukcesem. Choć występujący w roli faworyta Mavs przegrali 4 mecze z rzędu w finale więc w zasadzie i to ciężko nazwać sukcesem.

Jackson natomiast zawsze kiedy znajdował się w lepszej drużynie był w stanie dać jej to czego potrzebował. Mavs potrzebują kogoś z jajami, zawodnika z doświadczeniem i to właśnie jest im w stanie S-Jax zagwarantować. Tu nie chodzi o to kto będzie rzucał 3 na lepszym %. GTG to zawodnik który bierze na siebie losy ostatnich kilku minut spotkania, chodzi tu o swojego rodzaju liderowanie drużynie w końcówkach. Dokładnie tak jak choćby Manu który nie ważne jaki mecz akurat rozgrywa zawsze jest gotowy pociągnąć sas w końcówce, czy to przez podanie, wymuszanie faulu albo przechwyt. I z tej roli Jackson może się akurat wywiązać bardzo dobrze.

Jeśli o mnie chodzi to najbardziej chciałbym żeby trafił do Bulls, którym nie wątpliwie przyda się tak doświadczony zawodnik. Dodatkowo po szkole Browna na pewno odnalazł by się w defensywnej koszykówce Toma.

Dirty Thirty

Do tego ma coś czego nie mają ani Terry ani Kidd ani tym bardziej Nowitzki. A mianowicie jaja i zimną krew na po,

ojp!

oglądanie meczy przydałoby się chyba Tobie, gdyż mówienie tak o jednym z najlepszych PO performerów w historii ligi jakim jest Dirk nadaje się co najwyżej do łapu capu.

GTG to zawodnik który bierze na siebie losy ostatnich kilku minut spotkania, chodzi tu o swojego rodzaju liderowanie drużynie w końcówkach.

dzieki, ze nas uswiadomiles.

moge isc na ugode i przyjac, ze SJax jest slabym badz przecietnym gtg, absolutnie nie gwarantujacym sukcesu w PO.

a porownanie do Manu pozostawie bez komentarza :wink:

Dirty Thirty

Do tego ma coś czego nie mają ani Terry ani Kidd ani tym bardziej Nowitzki. A mianowicie jaja i zimną krew na po,

ojp!

oglądanie meczy przydałoby się chyba Tobie, gdyż mówienie tak o jednym z najlepszych PO performerów w historii ligi jakim jest Dirk nadaje się co najwyżej do łapu capu.

Nie no faktycznie mój błąd przecież ten najlepszy "PO performerów w historii ligi" ma już 7 tytułów i 6 finals MVP.

Bez jaj człowieku, w ciągu 4 ostatnich lat tylko raz przeszedł do drugiej rundy z której gładko odpadł. Zawodnik który w ciągu całej swojej kariery przegrał więcej rund niż wygrał nie jest nawet blisko bycia najlepszym PO preforemer. Możesz wytoczyć tu całą masę różnych statystyk ale prawda jest taka że Dirk nie doświadczył grania ze Smuszem Parkerem czy jakimś innym motherfuckin Westem. Cuban od dłuższego czasu nie żałuje grosza i obudowuje Dirka kimkolwiek kto jest dostępny na rynku. A wszyscy wiemy jaki jest efekt.

Theo001 przeczytaj sobie erystykę Schopenhauera naprawdę gorąco polecam. Może nauczysz się jakiś sztuczek przydatnych do dyskusji wtedy dyskusja z Tobą miała by jakikolwiek sens, bo szczerze mam nadzieje że napisanie jednego zdania na poziomie naci pietruszki i strzelenie emotikonki to nie jest szczyt twoich wyżyn intelektualnych.

kazdemu cos radzisz poogladac, poczytac.. czyzby jakies urazy z dziecinstwa? rodzice ci bajek nie czytali?

a w ogole zamiast czytac tego nudnego Szopena, to po prostu moze przyznam ci racje, nie? wtedzie bedzie ok.

na razie ty nie doszedles jeszcze nawet do tej 'naci pietruszki'. pierdolnales definicje gtg, jakim to zajebistym gtg jest Jackson tak jak Manu i trzeba sie z toba zgadzac. Ja sie z ciebie smieje. (tym razem bez emotek)

Odnośnie Nowitzkiego - zespołowe wyniki Mavs nie wykluczają tego, że jest wybitnym clutch performerem. To potwierdzają i mecze i statystyki.

Z Jaxem jest inaczej, chociaż statystyki odnoszące się do skuteczności ma słabe, to nadaje się do gry w ważnych momentach, czego nie mogę powiedzieć o Butlerze. W ogóle płytkie jest patrzenie przez pryzmat FG%, w różnych zespołach /pokazywał charakter/ jak mawiał włocławski klasyk, były trener kadry :wink:

Podobno Nets kombinują teraz na linii z Pistons przy wymianie z Anthonym, Rip miałby przyjśc za Murphyego i jego spadający kontrakt, fakt że Memo ma jeszcze rok ważny swoją umowę ale wydaje mi sie ze zdrowy jest sporo więcej wart, tak czy inaczej Nets z linią Billups( on też ma być włączony w to wszystko)/Rip/Anthony/Humpries/Lopez mogli by nie żle namieszać.

Ja po ostatnim meczu z Griz kompletnie już niewierze że Sloan jest wstanie faktycznie dobrze poukładać tą ekipę, Jazz muszą coś zrobić, o wymianie z Pistons już mówiłem, ciekawe jeszcze jakby może Suns podłączyć pod ewentualne ruch oni tez cierpią w sumie na braki we froncie.

Podobno Nets kombinują teraz na linii z Pistons przy wymianie z Anthonym, Rip miałby przyjśc za Murphyego i jego spadający kontrakt, fakt że Memo ma jeszcze rok ważny swoją umowę ale wydaje mi sie ze zdrowy jest sporo więcej wart, tak czy inaczej Nets z linią Billups( on też ma być włączony w to wszystko)/Rip/Anthony/Humpries/Lopez mogli by nie żle namieszać.

co mogliby namieszać bo ja jakoś nie rozumiem ? nawet jeżeli załapaliby się w tym sezonie do PO to i tak jadą na wakacje po pierwszej rundzie, za rok Billups z Hamiltonem lepsi już nie będą

Dla mnie w ogóle ta cała szopka z Melo to jest niezła komedia bo po pierwsze gość nie jest tego wart, po drugie jest dla mnie skończonym idiotą bo chce koniecznie odejść z drużyny, w której jest liderem do zespołu, w którym też będzie miał podobną pozycję, ale ta drużyna nie będzie i tak lepsza niż obecni Nuggets :? jeszcze te wszystkie kombinacje z tym co mogłoby go zachęcić by łaskawie podpisał extension jak np sprowadzanie starych gości jak wcześniej Andre Miller czy teraz Billups z Hamiltonem co najmniej jakby budowali sobie drużynę, która już w tym sezonie miałaby być contenderem.

Na miejscu Knicks też trzymałbym się od niego z daleka, mają fajny duet Stoudamire-Felton, wokół nich kilku gości mogących pełnić rolę trzeciej opcji, na ich miejscu uderzałbym tylko po jakiegoś dobrego defensywnie centra i są ustawieni lepiej niż kiedykolwiek mogliby być z Melo. Cuban może nie chcieć płacić dwóm środkowym takiej kasy więc spróbować spakować kontrakt Edka z kimś tam za Haywooda, albo poczekać do lata i atakować po Chandlera.