Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

z "dwójki" rezygnować też bym nie chciał bo chwile czasu jej poświęciłem i zaczynam sobie coś tam układać, "trójka" to moja podstawa, której opuszczać nie chce.

Zostawiajmy tak jak jest, szukać nowych osób, które by były chętne i tyle.

Szukacie problemu tam gdzie go nie ma. Ja mam 2 zespoly w FBX i nie czuje, zebym ktorys olewal

A mozecie wyjasnic dlaczego chcecie grac w dwoch niemal identycznych ligach w podobnej grupie GMow, w ktorych sami ze soba rywalizujecie o uwage/czas i nowych chetnych do gry?

Zakazać brać nowego teamu w innej lidze, na wolne miejsca brać tylko nowych albo zrzekających się drużyny z innej ligi.

Ale w ten sposob powstaje paskudny podwojny standard, nie?

Z czasem multi-GMowie się wykruszą,

To jest rozwiazanie typu "poczekajmy az agresywni kibicie pilkarscy sami sie zabija".

nie będziemy przecież nikogo zmuszać, żeby zrezygnował z drużyny, jeśli ma 2 i dalej chce mieć 2.

Zmusic nie da rady, ale moze wystarczy pokazac, ze nie jest to korzystne dla wszystkich?

Ja rezygnuje ze starań o angaż w Fbx 1,także problem po części rozwiązany.Tylko mam nadzieję że będziecie się trzymać tych zasad do końca(1 gm=1 team),bo jeśli tak to ,to znaczy że Fbx kroczy w dobrym kierunku.

I tych graczy którzy nie załapią się do Fbx 1,zapraszam do Fbx 3 bo pewnie będzie kilka miejsc wolnych.

no to piotrus super sie obrazil

zeby nie bylo

napisalem ci pm'a wyjasniajacego sytuacje, ty sie odniosles do tego w sposob jaki sie odniosles, moze i masz wrazenie ze jestem pan i bonzo i bede ci rozkazywal ale ty jestes buc i prostak i ciesze sie z takim nie bedzie trzba sie tu uzerac

prawda jest taka jak przychodziszz w gosci i kaza ci zdjac buty to je zdejmujesz a nie sie smiejesz ze trzeba i wchodzisz w butach - mi takich bolkow tu nie potrzeba

i jedna komenda dla takich

wojskowa

wypierdalac

pieniaczy tu nie potrzeba

pozwolicie, ze tylko napisze jak bylo kiedys. mianowicie, jesli zwolnily sie jakies miejsca, to pierszenstwo mieli ZAWSZE nowi gm'owie. pamietam jak do fbx1 zglosilem sie jako pierwszy po 1 sezonie. ponizej zglosil sie webb. no i webb mial pierszenstwo wyboru ekipy! to nic, ze po sezonie zostal wyjebalny albo odszedl, nie pamietam juz. tak czy inaczej mysle, ze ten system nadal powinien obowiazywac, jesli z jakiegos powodu przestal obowiazywac.

Skoro moge mieć tylko jeden zespół,to pozostaje przy tym który mam.Wcale się nie obraziłem,tylko stosuje się do regulaminu który ma obowiązywać.Nie będe wchodził z Tobą w polemikę bo nie bardzo rozumiem co chcesz mi w tym bełkocie przekazać :D To mój ostatni post w tym temacie,także powodzenia w szukaniu nowych graczy.Pzdr

Jak grałem w czterech ligach (fbx1, fbx2, fuckfb i fb3) to odczuwałem znużenie materiałem. Ale ten sezon to nowonarodzenie dla mnie, zrezygnowałem z fb i zostałem z trzema ligami - we wszystkich wyrobiłem sloty (ponad nadmiar we wszystkich :)).

Ja zostawiam sobie trzy ligi, na tyle mam czas, nie wyobrażam sobie żebym zrezygnował z którejś z nich, ale zgadzam się z shavlem, pierwszeństwo powinny mieć osoby, które znają temat, ale które nie mają drużyny w innej lidze fbx. Jeżeli to się nie powiedzie, to naturalnym procesem będzie doadoptowanie gmów, którzy już są w innej lidze fbx.

WilQ, w jednej lidze walczę o czołówkę, w drugiej buduje sobie zespół od podstaw.

OK, ale w obu dazysz do tego samego i zakladajac, ze wiesz co robisz, Ci sie to uda za rok czy dwa.

Wtedy zrezygnujesz z ktorejs... czy tym bardziej bedziesz chcial zostac w obu?

Jeśli się uda to będę chciał zostać w obu ligach.

moim zdaniem o kolejności przyjmowania powinno decydować kryterium - ilość posiadanych drużyn w innych ligach FBX, a następnie pozycja w zwykłej FB (całkiem niezły wykładnik - oczywiście ktoś ostatni z I ligi ma pierszeństwo przed pierwszym z ostatniej...).

a co do sensu pytania czyjegoś o przejmowanie zachwaszczonych teamów bez przyszłości, to ja przed sezonem przejąłem PHX w FBX3, z najstarszym składem, najmniejszym salary (czyt. najhujowszym składem) i do tego ojebanym gdzieś 1#pickiem (miałem 10 dopiero...).

grało (pickowało) się średnio, ale już w tym sezonie zacznie się zabawa mam nadzieję ; )

żałuję tylko że jak dochodziłem to nie było draftu z wolnych zespołów, a przynajmniej mnie ominął, bo faktycznie potem żeby czuć jakiś związek z drużyną (w sensie że trochę jest moim dziełem) to trzeba zrobić sporo tradeów, a takie transfery na siłę nie zawsze się udają...

Ja zostawiam sobie trzy ligi, na tyle mam czas, nie wyobrażam sobie żebym zrezygnował z którejś z nich

Jeśli się uda to będę chciał zostać w obu ligach.

... i to by bylo na tyle jesli chodzi o porzadki ;-) Coz, moze niech chociaz wielokrotni GMowie zrobia sobie jakis rachunek sumienia i zrezygnuja z tych druzyn, w ktorych reszta uczestnikow ma wrazenie, ze graja na pol gwizdka?

Aha i mały przegląd dżiemowania:

Dallas - Pop - ostatnia zmiana składu - 7 marca.

Denver - Mazik - ostatnia zmiania składu - 1 luty (!), w tym na ławce non stop grający regularnie Udoh i George.

Do przemyślenia i wyjaśnienia.

Do widzenia raczej.
Moze jednak zacznijmy od wyjasnienia od samych zainteresowanych ;-)

Bo IMHO samo wystawianie skladu jest kiepskim kryterium dla druzyn z dolu tabeli.

dla mnie temat jest prosty.

my jako FBX1 nie powinniśmy się wtrącać do innych lig. możemy napisać co nam się wydaje ale tylko tyle.

co do FBX1 to zamiast kogokolwiek usuwać podejście mam takie jak Chytruz. brać nowych ludzi, którzy drużyn nie mają.. i po pewnym czasie się wszystko samo unormuje bez rewolucji.

Po pierwsze - jak napisał PeWee powyżej, nie wtrącać się, a po drugie - korelacja pomiędzy zaangażowaniem, a posiadaniem 2-3 zespołów w FBX jest maksymalnie... słaba. Hierarchia występuje, ale nie przeceniałbym jej. Podstawą jak mnie jest poczucie obowiązku, szczere chęci do gry.

Sezon przetrwany, tak bym to określił i przyzwoite 9. miejsce zdobyte. Cieszy młody zespół i solidne podstawy:

Hansbrough - po zmianie trenera wygryzł McRobertsa

Lowry - S5 PG Rockets

Ed Davis - sporo minut i DD w Raptors

A jeszcze jest Rose, Bynum, Horford, Bosh czy przyzwoity Nick Young.

Di-Ef, mówisz tak bo sam nie miałeś nic do roboty w FBX1.

Nie mogłeś handlować, bo Rose i Horford nie do ruszenia w jakichkolwiek okolicznościach, Bosh i Bynum bez wartosci pół sezonu wiec było liczyć że się podniosą, sprzedaż by Cię osłabiła, młodzież do ktorej trzeba mieć cierpliwość i tyle. Jak masz dwie ligi w ktorych trzeba walczyc to juz nie ma sielany.

A co miałem jeszcze zrobić? Sam sobie odpowiedziałeś, dlaczego przeczekałem sezon.

Pamiętam jak swego czasu DeTe i kilka innych osób zrobiło żałosną awanturę na e-b, że wymieniam się dla samego wymieniania, chociaż kupowałem takiego Prince'a by pchnąć go za chwilę dalej 8)

Obecnie nie mam na to czasu, więc wykonuje tylko te ruchy, które od razu poprawią sytuację. Wszyscy są do sprzedania poza Rose, przykładowo Bosh powinien zyskać w średniej, więc zapraszam do rozmów. Gracz w zamian musi mi się podobać :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.