Skocz do zawartości

Lebron James, Dwyane Wade, Chris Bosh - Miami Heat

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

cthulhu:

Spoko ;)

No a co do sytuacji w Cleveland, jeżeli ktoś jest winny tego, że nie zdobyli nic przez te lata to tylko Danny Ferry, Dan Gilbert i cały managment.

Zmiana wizerunku dzięki Jamsowi dźwignęła organizację do rangi topowiej maszynki do robienia pieniążków. Pokazali jak po mistrzowsku przechodzić do "wyższej ligi" organizacji dzięki przybyciu jednego zawodnika. Teraz to tylko płacz i zgrzytanie ząbkami... Nawet nieudolni ostatnimi laty Knicks sciągnęli Amare w myśląc że to wystarczy. Cavs nie zrobili nic. Szopka nie z tej ziemi w Cleveland. A ten list Gilberta? Żal

Skoro ma się takich pracodawców, którzy potrafią wygadywać (nawet w złości i żalu) takie kretynizmy to chyba LBJ powinien być zadowolony, że dłużej tam nie gra.

Szak:

Po co ma wracać? Skoro na ławce jest Spolestra człowiek namaszczony przez Pata. Na pewno nie będzie tak, że Pat nie bedzie bez wpływu na ławkę.

A przypomnę że Gasol przyszedł za czapke gruszek, bo Lakersi mieli w Memphis V kolumne w postaci Jerryego Westa, który zrobił im mikołajkowy prezent w postacji przyjęcia Gasola za Kwame Browna !!

widać niektóre mity będą żyć wiecznie. Ciekawe że się nie dopierdalasz jak minny wzięła beasleya za 2. rundowy pick.

albo boston raya raya za jeffa greena. bo kwame, m.gasol i oszczędności jest dużo bardziej niesprawiedliwe nieprawdaż?

Co do big trio. elbow w miami kończy porównywanie do mj-a.Król ligi - 7 Lat gry bez tytułu GOAT jak nic. Poza tym cieszy wizja historii w której lbj będzie najlepszym sidekickiem eva.

Dobrze że powstała nowa siła w nba, szkoda że james tam gra, jakby zamiast niego przyszedł jj to pewnie nawet bym im na wschodzie kibicował.

Teraz zobaczymy z jakiej gliny są ulepieni lbj i bosh, dla tego zespołu cokolwiek innego niż mistrzostwo będzie wielką porażką. W razie porażki będą sypać się głowy. I ciekawe co wtedy powiedzą wszyscy fani heat?

Chociaż już teraz widzę że bosh to SAR :lol:

no to "kibicow" heat bedzie teraz wiecej na forum niz kibicow innych druzyn razem wzietych :D i zgadzam z bb sie w 100% ze wszyscy beda mowic ze kibicuja im od lat 90' ale do tej pory sie nie ujawniali

nie bedzie kibice lakers vs kibice heat przynajmniej do spotkania w finale. narazie bedziecie sami przeciw sobie :)

ps.Macie jakieś wypowiedzi np. Kobego, Jacksona, Howarda, KG?

a po co maja sie wypowiadac na ten temat? co powiedza ze ich to obchodzi tyle co zeszloroczny snieg? maja swoje prawie skomletowane druzyny na nowy sezon

lebron nawet jak ugraja razem 7 tytulow to nie bedzie najlepszy, bo wade bedzie mial wtedy 8 :D

w dodatku kogo oni maja pod koszem... bosha. lubie goscia w toronto pokazywal sie z bardzo dobrej strony tylko ze pod koszem byl sam i w druzynie nikt mu nie zabieral miejsca. jest ok ale potrzebuje DEFENSYWNEGO centra ktory potrafi zbierac, takiego jak noah albo innego masywnego. nie bedzie tym kim byl kg dla c's bo to nie ten poziom. kg to byl wtedy swietny defensor najlepsza czworka w lidze wokol ktorej mozesz zbudowac swietna defensywe. wokol bosha tego nie zrobisz. ma jaja wielkosci maku i potrzebuje ochroniarza pod koszem

king james sie skonczyl. teraz bedzie queen james a jego krolem bedzie wade :D

Gasol przyszedł za czapke gruszek, bo Lakersi mieli w Memphis V kolumne w postaci Jerryego Westa, który zrobił im mikołajkowy prezent w postacji przyjęcia Gasola za Kwame Browna

memphis szukalo spadajacych kontraktow a lakers im takie dali i dostali gasola, ciezko pojąć...

Człowiek wyjedzie na parę dni i dzieją się takie rzeczy ja pierdolę byłem pewny pozostanie Wade i dołączenia jednego all stara ale to co zrobił człowiek z mojego avatara przeszło moje najśmielsze oczekiwania po prostu geniusz.Nie wiem jakim składem zagramy (luk jest od groma) i jak poukłada to Spo ale bez wątpienia będzie to najbardziej wyczekiwany sezon w historia Heat porównywalny jedynie do ich pierwszego meczu w NBA , nawet przyjście Shaqa wygląda przy tym blado.

PS Ciekawe gdzie są teraz ci wszyscy którzy wieścili koniec Wade na Florydzie...niektórzy ze względu na nowe nabytki ( LBJ i Lorak) zostaną chyba nawet nowymi fanami Heat :D

A mnie zastanawia jedno : jeśli już podpiszą "mitycznego" Millera za 30/5 (czemu nie dam wiary dopóki nie zobaczę), to po cholerę miałby im być Bell ?

Wiem, że resztki mają, ale na boga ... oni pod kosz powinni kogoś szukać bo mają tam dziurę wielkości wielkego kanionu.

matek

a co jak się jest kibicem kilku drużyn jednocześnie?

Bo ja tam jestem fanem Lakers jak i kilku innych drużyn :)

Dlatego pytałem o to co miał do powiedzenia Kobe i Mr.Zen. Przeciwko takiej potędze jaka urodziła się w MIAMI Jackson już w tym momencie powinien stosować swoje "dżedajowskie" sztuczki.

Natomiast z tymi Queen James byłbym bardzo ostrożny, bo w całej sympatii do Lakers to nijaki Kobe, żeby zdobyć tytuł bez Shaqa potrzebował najprawdopodobniej najlepszego w historii Europejczyka (sorry Dirk, wracają finały 2006) i najlepszego Cocha w historii.

Skoro James ma być królową D-Wade to kim jest Kobe dla Jacksona i Gasola? Bo na pewno nie królem 8)

ps.Jeszcze nie wspomniałem o Fisherze (który zawstydzał wszystkich swoimi Big plays w tych finałach jak i rok temu)

Zapomniałem o Artescie który bez wątpienia jest... kosmitą. Bez wątpienia duch rodmana wstąpił w tego gracza jak w kosmitów ze Space Jam.

kobego wczoraj pytano o lbj'a powiedzial, ze zna ich prywatnie i ze ich rozumie, i ze ma nadzieje, iz podejma decyzje dzieki ktorym beda szczesliwi oni i ich rodziny.

od momentu ogloszenia tego jeszcze nikt nie byl z obozu lakers o to pytany ani nie zabieral oficjalnego stanowiska. ron artest godzine temu zapytal sie na twitterze jakie miasto wybral bron.

odpowiedza pewnie ruchami kadrowymi.

Ja też zawsze kibicowałem Miami, sa moją 21 ulubioną drużyną i strasznie się cieszę że jako wierny fan doczekałem takich trejdów, dopiero teraz postanowiłem sie zarejestrować an forum, ale zawsze wierzyłem w Miami Hawks.

Go Miami !

Wypasik 8)

Jestem kibicem Heat. Kibicuję im od dawna - już bodaj 7 godzin.

Jebie mnie gadanie, że zaczną się kibicowania od dawna. Fani Lakersów to niby pokochali LA w tym roku bez PO? Czy może jeszcze przed Shaqiem?

Drugi tekst, który mnie śmieszy, że LBJ będzie side-kickiem Wade. Sorry, ale chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości, który gracz jest lepszy, który na razie zgarnął wszystko poza MVP finałów. I w sumie to właśnie ta nagroda rozstrzygnie kto jest drugą opcją, a kto jest THE CHOSEN ONE.

Co do moich poprzednich postów - dalej Spurs>>>>>Heat, ale jestem realistą i będę szczęśliwy z drugiej rundy PO Manu&spółki.

Lubiłem Heat jak grał Tim Hardaway, a wcześniej Ryżowy Glen. Teraz mam wyjebane. Z LeBronem, Wadem czy Boshem. Jeden c***. I tak nie zarobią więcej niż JJ 8)

True, popieram. Heat z Hardawayem fajnie się oglądało :).

Generalnie nigdy nie kibicowałem i nie będę kibicował Heat. Są mi obojętni jak Minnesota. Ok, może po tym jak doszedł Bronek zacznę ich trochę nie lubić. :twisted:

Co do samego trejdu. Bronek miał prawo wybrać gdzie chce grać i nie miało znaczenia co wybierze. Trochę mnie śmieszy gadanie że zdradził itp itd. Skończył się kontrakt to miał prawo wybrać cokolwiek mu pasuje. Natomiast cała szopka z ogłaszaniem decyzji, transmisja, oczekiwanie jak na zbawienie, moim zdaniem żałosne.

Sezon nam się szykuje wesoły. Po pierwsze będziemy mieli wesołą trupę trzech tenorów w Miami (coś jak założyciele Platformy Obywatelskiej), i tak jak było z PO, chłopaki połączyli siły "by żyło się lepiej". Nie wiem dlaczego ale jakoś nie trzęsę się ze strachu na mecz z Heat.. nie wiem, może nie mam ludzkich odruchów, bo teraz to każda drużyna powinna się 5 razy zastanowić zanim wyjdzie na parkiet grać przeciwko SouthBeachAllSuperMegaFreakinStarsTeam. :D I powiem więcej, ta ekipa poza trzema tenorami ma jeszcze dobrego Millera, solidnego zmiennika na C w postaci Anthonego i coś grającego Chalmersa czyli jest 6 graczy i żaden z nich to nie jest najniższa liga, a 3 to nawet najwyższa pólka! Ładnie. Ale mimo wszystko jakoś tak dziwnie się ich nie boję.. nie wiem, może jestem dziwny a może to dlatego, że LeLbow jeszcze nie przeszedł tej zmiany, która jest potrzebna prawdziwemu liderowi by osiągnąć szczyt (a szopka z ostatnich dni pokazuje, że z nim jest jeszcze gorzej niż rok temu...).

Pewne jest, że sezon będzie bardzo wesoły, także dlatego, że na forum zrobi nam się czerwono. Pozdrawiam wszystkich die hard fanów Heat z 7-mio godzinnym stażem. Kończycie już html'a do heat.e-nba.pl ? :D

Dla mnie i tak wydarzeniem zeszłej nocy było podpisanie Tony'ego Allena! :mrgreen:

Swoją drogą nawet jesli pospuje sie chemia w zespole badź zaczną się kłotnie o bycie liderem to zawsze można LeElbowa stradowac :D Chętni się zawsze znajdą a Wartość przez najblizsze lata będzie miał oblrzymią(30 letni KG poszedł za potencjalnie 7 gości więc Heat stracić na tym nie powinni 8) )

Mnie w c*** zastanawia, co zrobi Stern i jego PR-owcy, jak to będzie wyglądało ze strony ligi, kogo będzie promować bardziej, kto będzie miał ulgi we wszelkiego rodzaju top10 plays chociażby, kto będzie pokazywany na ESPN albo TNT jak jest taka czołówka z 5 graczami i ten najlepszy jest na środku vide Kobe w Lakers, Bron w Cavs czy Paul w NOH, ciekawe jak to będzie wyglądało, pytanie brzmi Wade czt Bron, bo chyba nikt nie wierzy w to, że będzie to Bosh, on sam zresztą chyba też. Zobaczymy jak Pat to obuduje rolasami, ale takiej wyrwy pod koszem nie załatają i taki Howard, czy Celtics ich tam zjedzą.

Napisze to samo co na SG.

W Miami Lebron ma bardzo duze szanse na robienie tego na czym najbardziej mu zalezy - zakladanie kolejnych pierscieni mistrzowskich. Jezeli dobierze im sie z 5 odpowiednich grajkow ( center, rozgrywajacy i ze 3 na lawce ) to sa w stanie wygrac lige w najblizszych latach ze 3 razy. Tyle, ze w takich warunkach i nawet po tych 3 majstrach, Lebron nie bedzie juz kingiem, nie zostanie legenda, nie bedzie mial prawa byc wymieniany jednych tchem z Jordanem, nawet z Bryantem. Bryant mial Shaqa, ale potem udowodnil, ze jako lider ( oczywiscie z mniejsza badz wieksza pomoca, czasami ogromna, czasami zadna ) jest w stanie byc mistrzem. Tak sie tworzy legende.

Szczegolnie nie najlepiej to swiadczy o jego woli bycia najlepszym zespolowo, ale i indywidualnie w kontekscie tego, jak fantastyczne warunki mialby w Bullsach. Nie mowie o Netsach czy Knicksach, bo tam moglby miec swietny team, albo moglby miec gruzy, bardziej gra w ciemno. A w Bullsach przychodzi na gotowe, juz nawet nie ma co wymieniac ich zalet i jak bardzo pasowalby by tam James, bo to oczywiste. A tam nadal bylby niekwestionowanym liderem, tym od ktorego najwiecej zalezy, ale takze tym ktory moze liczyc na ogromne wsparcie czy nawet wice-liderowanie ze strony Rose'a, Boozera, Noah, byc moze Denga ( jezeli by pozostal, a jezeli nie, to na pewno by sprowadzili jakiegos strzelco-zadaniowca za 3 ) + z niezla lawka. Idealne perspektywy na stworzenie drugiej dynastii Bykow. Z Jamesem Krolem, a nie Jamesem jednych z trzech ksiazat. Cos jak Polska podczas rozbicia dzielnicowego. Lebron to Wladyslaw Wygnaniec, Wade to Mieszko Stary, a Bosh - Boleslaw Kedzierzawy.

Szkoda, wolalbym ogladac w playoffach pojedynki Bullsow Jamesa z Heat Wade'a ( wzmocnionymi Boshem ), a przeciez nadal zostaja weterani z Celtics i Howardy z Orlando ( ci drudzy po sprowadzeniu porzadnego PF'a nadal beda sie liczyc w walce o tytul ). Czyli jest jeszcze ostrzejsza walka na szczytach niz w ostatnich latach ( Atlanta jak widac ciagle nie nadaje sie na playoffy, ale kto wie, przy ich umiejetnosciach moze w koncu pokaza playoffowy pazur ).

Ciekawe czy Jordan Farmar nie chciałby popykać sobie z Wadem LeBronem i Boshem ? :)

Pieniążki raczej nie grają roli, podpisze jakiś kontrakcik z conversem, gumami do żucia, energy drinkiem.. Ładnie się to będzie prezentowało na tle Wielkiej trójki :)

To taka mała fantazja.

Teraz pozostaje czekać na ruchy Magic. CP3, Gilbert Arenas? Bo na pewno to czym dysponują w chwili obecnej to mało...