Skocz do zawarto艣ci

Orlando Magic i sezon 2010/2011

Rijo

Rekomendowane odpowiedzi

Wprawdzie dopiero co si臋 zarejestrowa艂em, ale forum 艣ledz臋 od dobrego miesi膮ca :wink:

Poniewa偶 jestem zagorza艂ym fanem ekipy z Florydy i widz臋, 偶e na samym forum klub ma paru zwolennik贸w(np. z serwisu Magic.e-nba.pl), za艂o偶y艂em temat o "Magikach" na sezon 2010/2011.

Na razie nasza sytuacja wygl膮da tak:

Mamy najlepszego centra w lidze (Howarda), ale nie on sam da nam mistrzostwo. W drafcie zdobyli艣my Daniela Ortona i Stanleya Robinsona. Szczeg贸lnie 艣ci膮gni臋cie tego drugiego "przyprawia mnie" o rado艣膰. W sezonie 2009-10 dla swojej uczelni zdobywa艂 艣rednio 14,5 pkt. na mecz oraz notowa艂 艣rednio 7,6 zbi贸rek. B臋dzie 艣wietnym zmiennikiem dla Lewisa.

W play-offach najwi臋cej punkt贸w zdobywa艂 Nelson. Podoba艂o mi si臋 u niego szczeg贸lnie to, 偶e znacznie poprawi艂 rzuty za 3 pkt. W tym sezonie powinien wymiata膰 je艣li dalej b臋dzie tak rzuca膰 . Do tego mia艂 艣rednio prawie 5 asyst na mecz co mo偶e nie jest 艣wietnym wynikiem, ale mnie wystarczy.

Teraz troch臋 o przysz艂o艣ci Gortata...

Poniewa偶 w drafcie wylosowali艣my Ortona, Gortat ma coraz mniejsze szanse na to, 偶e b臋dzie wi臋cej minut sp臋dza艂 na boisku. I tu niestety potrzebny jest transfer do innego klubu. Wczoraj czyta艂em, 偶e szczeg贸lnie Toronto Raptors ma na niego "ch臋tke".

Nied艂ugo napisz臋 jeszcze co艣 wi臋cej o zbli偶aj膮cym si臋 sezonie i ruchach na rynku transferowym, bo teraz nie mam czasu.

Zach臋cam do rozm贸w wszystkich fan贸w, jak i "normalnych" forumowicz贸w :)

GO MAGIC, GO!! :)

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Dla mnie kr贸tka pi艂ka.

Bez PRAWDZIWEGO PFa i z VG na 艂awce trenerskiej Magic mistrzostwa nie zdob臋d膮. Magic s膮 o tyle od ty艂u ile Lewis dostawa艂 wpierdol od Garnetta, a Kevin potem ile przegra艂 z Gasolem.

Sam Howard im nic nie wygra, bo masywniejszy C (Bynum, Perkins) i Dwight ju偶 tak nie szaleje.

Tu nawet wg mnie zbytnio super PG sytuacji nei zmieni. Nawet z Chrisem Paulem na PG, a bez PFa prawdziwego nie byliby dla mnie kandydatem do mistrzostwa.

Carter to te偶 dla mnie 艣redni pow贸d do rado艣ci.

Gortat powinien odej艣膰 i posy艂aj膮c z nim kogo艣 w pakiecie mo偶e uda艂oby si臋 wyci膮gn膮膰 co艣 ciekawego ?

Na plus Magic zdecydowanie najd艂u偶sza i najr贸wniejsza 艂awka w lidze. To jest bardzo dobre na RS, ale w PO i tak si臋 zaw臋偶a rotacj臋 do 8-9 zawodnik贸w i jak pokaza艂y te PO Lakers czy Celtics nie byliby tutaj du偶o gorsi, a Ci drudzy wygrali :

1. Lepszymi matchupami

2. Tym, 偶e Magic przespali pierwsze dwa mecze.

Dodajcie dobrego PFa i solidnego PG, a Magic b臋d膮 dla mnie g艂贸wnym kandydatem do detronizacji Lakers :)

Odno艣nik do komentarza

Duhon w Magic jako backup na 4 lata za 15mln. Niezle wzmocnienie lawki, za rozsadne pieniadze.

W ko艅cu jaki艣 back up na d艂u偶ej. Nie przepadam za duhonem ale jako zmiennik ujdzie. Ale do k**** n臋dzy nie na to czekam. Szkoda bo to oznacza koniec walki o watsona, cieszy rozs膮dna cena.

Szczeg贸lnie 艣ci膮gni臋cie tego drugiego "przyprawia mnie" o rado艣膰. W sezonie 2009-10 dla swojej uczelni zdobywa艂 艣rednio 14,5 pkt. na mecz oraz notowa艂 艣rednio 7,6 zbi贸rek. B臋dzie 艣wietnym zmiennikiem dla Lewisa.

Je偶eli rysiek wr贸ci na 3. Chyba 偶e na powa偶nie widzisz Robinsona przez jego 7,6 zbi贸rki na 4, przy Bassie i Andersonie, ba nawet przy Gortacie? Robinson to taki barnes tylko bardziej atletyczny z gorszym jumperkiem i ze s艂absz膮 obron膮. Przynajmniej z tej ma艂ej pr贸bki co go widzia艂em.

The signing of Duhon--which comes exactly one day after Smith responded to a reporter's question about free agency by asking, "what's the rush?"

Uwielbiam Otisa i jego pi****lenie. Jakkolwiek gejowsko to nie zabrzmia艂o.

Odno艣nik do komentarza

Duhon to dobry rezerwowy PG - mo偶na by艂o zrobi膰 to zar贸wno lepiej jak i gorzej. No, ale nie to b臋dzie decydowa膰 o naszej sile w przysz艂ym roku. Otis m贸wi艂, 偶e nie planuje jakich艣 wielkich zmian, 偶e podoba mu sie obecny team, a to oznacza, 偶e szykuje sie jaki艣 blockbuster.

Odno艣nik do komentarza

Moim zdaniem Daniel Orton i Stanley Robinson w obecnym sk艂adzie to melodia przysz艂o艣ci. Cieszy solidne wzmocnie backupu PG za rozs膮dn膮 cen臋(4/15), oczywi艣cie wola艂bym Blake (4/16) ale nie mo偶na mie膰 wszystkiego.

Odno艣nik do komentarza

Magic ponownie od pocz膮tku przegrywali i musieli goni膰. Podonie jak wczoraj dogonili, wyszli nawt na 1-punktowe prowadzenie, ale chwil臋 p贸藕niej Jazzmani przej臋li inicjatyw臋 i pokonali Orlando 78 - 73.

Orton i Robinson - na nich skierowane by艂y nasze oczy, na nich liczyli艣my najbardziej, oni mieli prowadzi膰 dru偶yn臋 w Summer League. Tymczasem zawodz膮 oni bardzo. Orton tym razem zagra艂 jeszcze gorzej, nie trafi艂 ani jednego z 6 rzut贸w z gry, mia艂 zaledwie 2 zb i zako艅czy艂 spotkanie z 2 pkt. Niewiele lepiej radzi艂 sobie Robinson notuj膮c 4 pkt i 3 zb.

Jest jednak inny pow贸d do zadowolenia - Patrick Ewing Jr. Syn legendarnego centra, kt贸ry jest asystentem trenera Magic, a w Lidze Letniej g艂ownym coachem Orlando, po raz drugi zagra艂 bardzo fajne zawody i by艂 najlepszym zawodnikiem w艣r贸d gospodarzy. Ewing rzuci艂 17 pkt i mia艂 2 bl.

Poza Ewingiem przyzwoicie zaprezentowa艂 si臋 Donell Taylor - 12 pkt, 6 zb, a z 艂awki Paul Davis - 13 pkt, 5 zb.

Kolejny mecz ju偶 jutro o godzinie 23.00 czasu polskiego, tym razem naprzeciw Magik贸w stanie ekipa New Jersey Nets.

Kurde. Je艣li Orton ma zdobywa膰 2 pkt. to ja dzi臋kuje :? Robinson te偶 do dupy...

Co do transferu Duhona, to wydaje mi si臋, 偶e to ciekawy ruch sprowadzi膰 takiego zawodnika. B臋dzie 艣wietnym zmiennikiem Nelsona. My艣l臋, 偶e odrodzi si臋 w Orlando ;) W NYK i tak rzuca艂 艣rednio 8 pkt. na mecz(w tym sezonie). Teraz obstawiam przynajmniej 10-15 pkt. No i niez艂y transfer co do bud偶etu. Zarobi 15mln. w ci膮gu 4 lat! :)

Go Magic GO!!

Odno艣nik do komentarza

Co do transferu Duhona, to wydaje mi si臋, 偶e to ciekawy ruch sprowadzi膰 takiego zawodnika. B臋dzie 艣wietnym zmiennikiem Nelsona. My艣l臋, 偶e odrodzi si臋 w Orlando ;) W NYK i tak rzuca艂 艣rednio 8 pkt. na mecz(w tym sezonie). Teraz obstawiam przynajmniej 10-15 pkt. No i niez艂y transfer co do bud偶etu. Zarobi 15mln. w ci膮gu 4 lat! :)

Go Magic GO!!

:lol:

nie wiem jakim trzeba by膰 dyletantem 偶eby obstawi膰 i偶 duhon b臋dzie rzuca艂 15 pts/game. To ju偶 pr臋dzej amare b臋dzie mia艂 15 rebs/game. LOL. i to jeszcze jako rezerwowy.

Odno艣nik do komentarza

Moim zdaniem sprowadzenie Duhona do ORL, to z艂a decyzja. Tej dru偶ynie by艂 potrzebny Steve Blake... Duhon mia艂 tragiczny poprzedni sezon i by艂 bez w膮tpienia jednym z najs艂abszych graczy Knicks贸w spo艣r贸d tych kt贸rzy grali wi臋cej minut. Duhon zaczyna艂 poprzedni sezon nawet jako starter by pod koniec RS spa艣膰 do g艂臋bokiej rezerwy. Warto zauwa偶y膰, 偶e ta niska liczba asyst i punkt贸w zosta艂a przez niego ugrana w ofensywnym systemie D'Antoniego... W Orlando takiej swobody nie b臋dzie ju偶 mia艂. Owszem mo偶na za艂o偶y膰, 偶e drugi tak s艂aby sezon z rz臋du mu si臋 nie powt贸rzy, jednak na chwil臋 obecn膮 moim zdaniem Duhon jest s艂ab膮 opcj膮 w dodatku dosta艂 a偶 czteroletni kontrakt... przynajmniej za niewielkie pieni膮dze :D

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie sprowadzenie Duhona nic nie zmieni w Orlando dop贸ki Lewis b臋dzie gra艂 na 4 a tym, kt贸ry ma ci膮gn膮c zesp贸艂 b臋dzie VC. Niech spr贸buj膮 ich wytrejdowac za cokolwiek moim zdaniem nawet za picki i niech w 2011 postaraj膮 si臋 o Melo. Wielkim fanem Magic nie jestem ale je艣li Duhon to ma byc ten kluczowy ruch w lato to nic wi臋cej poza Semi finals konferencji im nie wr贸偶e.

Odno艣nik do komentarza

Ja tam wierze w Duhona. To, 偶e mia艂 beznadziejny sezon w NYK, nie oznacza, 偶e taki tu b臋dzie mia艂. Naprawd臋 b臋dzie 艣wietnym zmiennikiem Nelsona, jak "tylko si臋 postara" :D

I mam podobne zdanie z wowo, 偶e Carter poci膮gnie "Magik贸w" daaaaleko ;) B臋dzie 艣wietnym "kapitanem".

Odno艣nik do komentarza

Ja tam wierze w Duhona. To, 偶e mia艂 beznadziejny sezon w NYK, nie oznacza, 偶e taki tu b臋dzie mia艂. Naprawd臋 b臋dzie 艣wietnym zmiennikiem Nelsona, jak "tylko si臋 postara" :D

I mam podobne zdanie z wowo, 偶e Carter poci膮gnie "Magik贸w" daaaaleko ;) B臋dzie 艣wietnym "kapitanem".

Ta ostatnie PO ju偶 pokaza艂y jak z Vince'a 艣wietny "kapitan" i jak daleko poprowadzi膰 Magik贸w :lol:

Odno艣nik do komentarza

Ta ostatnie PO ju偶 pokaza艂y jak z Vince'a 艣wietny "kapitan" i jak daleko poprowadzi膰 Magik贸w :lol:

Pomijaj膮c ju偶 to 偶e z posta wowo te偶 zupe艂nie co innego wychodzi.

Odno艣nik do komentarza

Pomijaj膮c ju偶 to 偶e z posta wowo te偶 zupe艂nie co innego wychodzi.

a tym, kt贸ry ma ci膮gn膮c zesp贸艂 b臋dzie VC.

VC... Vince Carter?

PH#1 - chodzi艂o mi tylko o to, z tym Carterem. Je艣li znowu 藕le zrozumia艂em, przepraszam - nikt nie jest idealny...

Odno艣nik do komentarza

殴le odebra艂e艣 to co napisa艂 wowo, jemu chodzi o to 偶e i tak si臋 nic na plus nie zmieni jak Lewis b臋dzie dalej gra艂 na 4 zamiast na 3 i Carter b臋dzie mia艂 by膰 dalej (przynajmniej z za艂o偶enia) tym kt贸ry b臋dzie ci膮gn膮艂 gr臋. Czyli inaczej VC out a Lewis na SF :)

Odno艣nik do komentarza

殴le odebra艂e艣 to co napisa艂 wowo, jemu chodzi o to 偶e i tak si臋 nic na plus nie zmieni jak Lewis b臋dzie dalej gra艂 na 4 zamiast na 3 i Carter b臋dzie mia艂 by膰 dalej (przynajmniej z za艂o偶enia) tym kt贸ry b臋dzie ci膮gn膮艂 gr臋. Czyli inaczej VC out a Lewis na SF :)

Dobra, chyba odebra艂em ;) Dzi臋ki.

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie kluczem jest Lewis. Albo zostanie wreszcie przywrocony na SF'a albo niech sie go pozbeda. Nie mozna udawac, ze ten czlowiek to PF. Przeciez byl bardzo slaby. Slabszy niz Carter. Carter mial fatalny caly styczen, mial tragiczne 2 mecze z Bostonem ( te, ktore Orlando wygralo ), przy porazkach oczywiscie w wiekszosci gral ponizej oczekiwan, ale i tak na tle gry druzyny prezentowal sie naprawde przyzwoicie. Trzeba mu dac jeszcze rok szansy. I raczej ta szanse bedzie mial.

Naprawde nie trzeba w tym roku robic jeszcze rewolucji kadrowej, Carterowi jakby co konczy sie kontrakt po tym sezonie ( chyba dobrze mowie? ), nie wiem jak Lewisowi, ale na pewno bedzie dosc miejsca w placach, zeby powalczyc za rok chocby o tego Melo.

Poki co glowny punkt programu to dla mnie sprowadzenie PFa z prawdziwego zdarzenia. Nie musi to byc poziom Bosha, czy Garnetta, ma byc to solidny, nominalny PF.

Nelson,Carter,Lewis,solidny PF,Howard. Robi sie goraco, nawet jezeli mamy w pamieci slabe wystepy Cartera i Lewisa w decydujacej serii. A lawka nadal moze pozostac silna.

Barnes jako najwazniejszy rotator, dobry obronca, ktory nie bedzie mial nic przeciwko graniu 20 paru minut w meczu i pelnieniu roli sixth man. Nadaje sie do tego idealnie. Maja juz tego Duhona, wiec, zeby udzwignac PF'a, beda musieli pozbyc sie Gortatowicza i pewnie ktoregos z rezerwowych obwodowych, jest w czym wybierac. Oczywiscie musi sie znalezc tez jakis rezerwowy center, ale mysle, ze Otis wynajdzie im jakiegos weterana bez duzych wymagan.

Odno艣nik do komentarza

A Magic zaliczyli czwart膮 z rz臋du pora偶k臋 w summer league i pozostaj膮 bez zwyci臋stwa :/ Tym razem ulegli oklohoma city :/ Co si臋 dzieje?!

Ale偶 od nowego sezonu b臋d膮 derby z heat. Mam nadziej臋, 偶e Magic dadz膮 rad臋, chocia偶 w tych meczach :)

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.