Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

A tak z ciekawości czemu Lakersi nie zastrzegli nigdy numeru Mikana?

jest zastrzezony tylko nie przez Los Angeles Lakers a przez Minneapolis Lakers i dlatego jego koszulka nie wisi w Staples.

Minneapolis mialo kilka zastrzezonych numerow ale zaden nie jest podwieszony w LA

17 Jim Pollard (1948–1955)

19 Vern Mikkelsen (1949–1959)

22 Slater Martin (1949–1956) - ten sam numer ma w LA zastrzezony Baylor

34 Clyde Lovellette (1953–1957)

99 George Mikan (1948–1954; 1955–1956)

trener John Kundla (1948–1959)

Lakers graja w LA od 1960 a jak widzisz wszyscy oni skonczyli grac zanim klub sie przeniosl. z zastrzezonych tylko Baylor gral jeszcze w Minneapolis od 1958

No w sumie jak tak przemyślałem sprawę to chyba faktycznie przesadą byłoby zastrzeganie numeru Fisha, bo w zasadzie pomimo ważnej roli jaką odegrał, jakoś nie pasuje do tego grona, które te zastrzeżone przez Lakers numery posiada.. pewnie zostanie uhonorowany poprzez jakąś fajną posadę w klubie :wink:

kojarze go tylko z gry dla spurs w latach 90 i z jego upper deckow, kore mam

po zakonczeniu kariery pracowal w pacers jako skaut i asysten trenera. zakolegowal sie z ronem i jezdzil za nim gdy ten przeniosl sie do sacramento i do houston. podobno to on stoi za uspokojeniem sie rona. byl nieoficjalnym asystentem phila w zeszlym sezonie. po sukcesie czyt. utrzymaniu rona na wodzy przez sezon 09/10 i zdobyciu mistrzoswa, w LA uznano, ze trzeba mu o jakos wynagrodzic i jest oficjalnym asystentem.

dobry ruch generalnie.

sezon zaczynamy z rockets u siebie podobno.

wciaz nie wiadomo czy shannon u nas zagra i co dalej z waltonem i sasha.

no i też był w sztabie szkoleniowym podczas SL w Vegas, czyli zna Caractera i Ebanksa ;) A co do kariery zawodniczej to był ROY w 87, i było też o nim w którymś MVP w kontekście tego, że zaliczał sezony w granicach 20pkt/6 reb/3,5 ast a ani razu nie zagrał w ASG...

BTW- dla słabiej znających angielski przetłumaczony wywiad Rona z Ronem:

http://daveknot.wordpress.com/2010/08/0 ... #more-1313

wciaz nie wiadomo czy shannon u nas zagra

mysle ze poczekamy na wyjasnienie tej sprawy az fernandez odejdzie z blazers. jesli nie pojdzie do knicks to moze byc ciezko zatrzymac browna. tam bedzie mial wieksza role niz u nas i przy tym pewnie wieksza kase troche.

boje sie tez takiej mozliwosci ze jak zostanie to w trakcie sezonu moze zaczac psuc atmosfere, zarzadac transferu lub wiekszych minut. wiem ze takiego goscia mozna szybko sprowadzic na ziemie ale moze to zle wplynac na chemie ktora teraz jest swietna

na szczescie jest opcja awaryjna :)

dalonte bedzie raczej dostepny od 5 sierpnia do wziecia za skromne minimum :D nie wiem czy to nie lepsza opcja niz kilka razy drozszy shannon

West to mimo wszystko lepsza opcja niż Brown.

Pomijając dunki i atletyczne możliwości nie widzę elemntu w którym nie byłby lepszy West.

Gdyby jeszcze z jego psychiką było dobrze to jużwogóle.

Ja jednak jeśli miałbym wybór to brałbym Westa. Najlepiej jednak chyba ich obu.

Trio Artest-Barnes-West. To byłoby coś ...Another freak show ;)

Podobno Knicks prowadzą w wyścigu po Rudego Fernandeza i jest szansa na ten trade. Co mnie niezwykle cieszy bo to zwiększa szansę na pozostanie S.Browna w LA.

ojp

Rudy, Amare, Randolph, Turiaf, Edi Kury, helena daj dwa zbuki i do tego Mike D'Antoni na ławce

liczę na dużo wyników w stylu 139:136 i pewnie jeszcze więcej w stylu 120:150

agent shannona wczoraj oswiadczyl, iz jego klient sklania sie bardziej w strone lakers i dzis ma to oswiadczyc publicznie.

byloby swieetnie

fisha - blake

kobe - brown, vujacic

artest - barnes, ebanks, walton

gasol - odom,

bynum - ratliff, caracter

to jest 14stka. 2 gosci wypadnie poza sklad, bankowo walton i sasha albo caracter a moze ebanks?

tak czy siak swietna lawka. nie ma tu wieeeelkich nazwisk poza odomem ale sa role playerzy, ktorzy powinni swietnie wpasowac sie w zespol.

sa shooterzy, obroncy, wysocy, mali, szybcy, wsciekli, to wyboru do koloru. lawka jest tak szeroka, ze phil po raz pierwszy bedzie mogl rotowac pelna 12 a gra duzo nie straci. jasne do playoffs wyklaruje sie pewnie 8-osobowa waska rotacja (s5+blake,barnes i odom) ale wyglada to poprostu bosko.

przed offseason, martwilismy sie o to czy w ogole bedzie jakis postep na lawce a tymczasem mamy blake'a,barnesa zxa mle, przedluzamy browna za dobre pieniadze, dodajemy defensora na C i dwa potencjalne steale w drafcie.

do tego nareszcie mozemy pozwolic sobie na odsuniecie od gry waltona i sashy, choc ten drugi jest w contract year i nie wykluczam, ze phil da mu szanse a ten jak bedzie trafial tak jak o 07/08 moze nawet powalczyc o zalapanie sie do podstawowej rotacji meczowej. generalnie mitch did it again!

ja się bardzo cieszę- tak jak pisałem wcześniej wolę powrót Shannona, który jednak jest wpasowany w drużynę, niż bawienie się w jakieś eksperymenty z niepewnym Delonte.. ktoś tu pisał, że Shannon może swoim ewentualnym narzekaniem na małą ilość minut w drugiej połowie sezonu zepsuć chemię w teamie, ale dla mnie no doubt, że taki West zrobił by to szybciej.. zresztą sam zainteresowany na pewno zdaje sobie sprawę, że Kobe swoje lata już ma, i będzie stopniowo coraz bardziej oszczędzany, więc jego rola w drużynie raczej maleć nie będzie, i wszyscy powinni być zadowoleni..

Ogólnie offseason wiadome, że na plus- po początkowych wątpliwościach co do ruszenia MLE, zostało wydane na dwa bardzo cenne uzupełnienia, dodatkowo Theo to mimo swojego wieku znacznie lepszy back up od DJ...

Nic tylko się cieszyć :)

A co będzie jak pyknie starą Odoma czy kogoś?

Z tego co czytałem w biografii Lamara to jego matka odeszła ,gdy miał jakieś dwanaście lat.

Delonte? Sory ,ale on jest jeszcze bardziej popier. niż Barnes i Artest razem wzięci. Gość jeździł na motocyklu z bronią ( shotgun w pokrowcu na gitarę deeeeeejmn ) i do tego puka matkę teammate'a ar ju kidin mi? :)

Co za dużo to niezdrowo :D

A co będzie jak pyknie starą Odoma czy kogoś?

Z tego co czytałem w biografii Lamara to jego matka odeszła ,gdy miał jakieś dwanaście lat.

Delonte? Sory ,ale on jest jeszcze bardziej popier. niż Barnes i Artest razem wzięci. Gość jeździł na motocyklu z bronią ( shotgun w pokrowcu na gitarę deeeeeejmn ) i do tego puka matkę teammate'a ar ju kidin mi? :)

Co za dużo to niezdrowo :D

to teraz bylaby dopiero afera gdyby ją pyknal. chociaz on jeden jest tak popierdolony ze wlasciwie nie zdziwiloby mnie to tak bardzo.

Ja również chciałbym Deltone, tylko w Lakers :) Za Sashe co pozwoliłoby zejść kilka milionów na liście płac, ale wzmocniło by skład świetnym rolesem jak napisałeś. Dobra obrona, atak kosza i trójka, tego nigdy mało. A o jego głowę bym się nie obawiał. Czy trafi do Celtics czy Lakers zostanie utemperowany i na pewno otrzyma pomoc której potrzebuje. Phil, Kobe, Mitch ale też Ron Ron czy Matt na pewno o to by zadbali.

ale podpisanie Browna chyba definitywnie wyklucza ta opcje... a co najlepsze to Brown z perspektywy hatera Lakers jest wam zupelnie zbedny bo psuje spacing w HC a zbyt go potrzebujecie zeby moc go teraz zaniedbywac. w calym skladzie niewielu macie 3P shooterow, wlasciwie tylko Fisher i Blake grajacy na tej samej pozycji, chyba ze jeszcze Kobe ale on i tak ma pilke w rekach wiec to akurat jest nieistotne.

a tak z ciekawosci zapytam jak fani LA widza zmiany w Celtics i u was w perspektywie takiego ponownego pojedynku ? z jednej strony Shaq i JO zamiast Sheeda, z drugiej Barnes i Blake ? jak dla mnie wlasnie taki Delonte moglby przewazyc szale na strone Bostonu.

nierzucajacy wings to wlasciwie idealne uzupelnienia patrzac z perspektywy Doca - mozna bezkarnie podwajac Gasola i Bynuma w srodku.