Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też wole zaczekać za Shannonem i jeżeli podpisze to zamknąć skład. West to już ostateczność jeżeli Shannon pójdzie za flotą, typek jest nieźle pojebany i wydaje mi się, że charakterem nie pasowałby do Lakers. W Cavs nie miał go za bardzo kto przypilnować to nie chodził na treningi i dymał matki, w LAL miałby go kto przytemperować ale mimo to.. ostatnio go aresztowano za posiadanie naładowanych 2 klamek i shotguna, idź pan w c***

pisali ze dalonte tylko wtedy jak oddadza gdzies sashe. na podpisanie browna nie mialoby to raczej wplywu jak odejdzie sasha. ciekawe tylko czy jak brown podpisze gdzies indziej to zostawia vujacicia na miejscu i sprobuja podpisac jeszczedodatkowo westa. na minuty duze nie ma co liczyc ale moze sie odbuduje i za jakis czas wskoczylby do rotacji. zobaczymy co przyniosa kolejne dni. najwazniejsze to szybko rozwiazac sprawe z sasha i shannonem

ale trio artest-west-barnes byloby ciekawe :D

jezu delonte? serio?

roche nie chce mi sie w to wierzyc. barnes i arest razem wzieci nie mieli chyba takich problemow z glowa jak west.

z 2 srony odpowiednio wykorzysany west to fajny grajek. niezle broni, potrafi wjechac pod kosz, rzucic trojke. lepsze to niz nic choc wolalbym chyba shannona...

podobno knicks zlozyli mu oferte na 4-5 baniek ale oni maja w salary ok 3 i mysle, ze tyle samo sa w stanie dac i lakers. o rookies sie nie obawiam ,bankowo beda jeziorowcami. czy ktos sie juz orientuje, czy jacys 2- roundowi rookies zostali juz podpisani? lin w warriors ale ktos jeszcze?

o rookies sie nie obawiam ,bankowo beda jeziorowcami. czy ktos sie juz orientuje, czy jacys 2- roundowi rookies zostali juz podpisani? lin w warriors ale ktos jeszcze?

Lin to nie był drugorundowy rookies, tylko nie wybrany w drafcie( tak jak Samardo Samuels w Cavs, i Marques Blakely w Clippers)..a z takowych(second round) to na pewno podpisany jest Lance Stephenson przez Indianę, a nie mam pewności co do Pittmana w Heat, i Whiteside w Kings..

Ale wracając do "naszych" rookies to również jestem o ich podpis dosyć spokojny..

czy jacys 2- roundowi rookies zostali juz podpisani? lin w warriors ale ktos jeszcze?

Tak jak juz kolega wyzej napisał Lin byl undrafted.

Z podpisanych z 2 rundy: Pittman, Whiteside, Warren, Stephenson, Jeremy Evans

Kilku ludzi to kwestia czasu tj. Terrico White, Jerome Jordan, Armon Johnson, Gani Lawal i dwojka z Lakers.

jezeli knicks chca dac brown'owi 5 mln a maja tylko 3 do wydania to w gre wchodzi tylko s'n't :)

co w zamian? jedyni realni do wziecia to azubuike lub walker, ewentuanie ale bardzo male szanse ze douglas (bylby zajebisty dla nas). bo na randolpha turiafa lub chandlera nie ma zadnych szans

jesli odejdzie shannon to zostaje sasha moim zdaniem i moze dojdzie west. jak shannon wybierze nas to odejscie vujacicia jest raczej przesadzon ale moze ktos jeszcze wtedy przyjdzie :D

brown idzie wyraznie za kasa. ostateczna oferte od kupchaka dostal i napewno oferta ze strony knicks nie sprawi ze lakers podbija stawke. knicks wcale nie musza sie spieszyc bo maja jeszcze szanse dostac fernandeza z blazers nawet za same picki. tylko ciekawe czy zechca je oddac bo pewni ze bedzie to daleki numer nie sa.

szkoda ze mitch nie dal mu terminu do kiedy ma sie zdecydowac bo inaczej bye bye brown zrywamy rozmowy. to znaczy ze zalezy mu na podpisaniu go i nie jest pewny czy uda sie jeszcze zlapac kogos takiego w zamian

a knicks moga dac nam tylko trade exepction jak chca go podpisac za wiecej niz maja dostepnej kasy? chyba nie... chyba beda musieli kogos oddac zeby to przeszlo jak maja dostepne 3 mln a chca mu dac wiecej niz to.

ale takie trade exepction byloby lux zeby wydac jego czesc na westa czy kogos innego jakiegos critta :D

edit:

przypomnialo mi sie ze chyba maja exception za lee z gsw?

przypomnialo mi sie ze chyba maja exception za lee z gsw?

Jesli maja exeption od GSW to za co przybyl Randolph, Azubuke i Turiaf?

takie trade exepction byloby lux zeby wydac jego czesc na westa czy kogos innego jakiegos critta

Jesli mnie pamiec nie myli, to trade exeption na wolnego zawodnika wydac nie mozna. Mozna w ramach trade exeption sciagnac goscia z waznym kontraktem i tylko tyle.

A nim zaczniecie montowac jakies wymiany z Knicks wezcie pod uwage fakt, ze nie ma kogo pozyskac za Browna. Shannon az tak cenny nie jest, aby oddawac zan Azubuke, czy Randolpha, a na Turiafa Lakers moga nie miec ochoty. Suma jaka podaja plotki dotyczy prawdopodobnie calosci kontraktu, a nie rocznego wynagrodzenia. Z tego co pisza na LG i o czym wspomnial bodaj BB2, maja jakies 3mln wolne. Nie maja jak zorganizowac dodatkowych 2mln. Nie widze opcji 4-5mln. Jedyna karta przetargowa sa minuty i rola w zespole.

jeszcze tak wakacyjnie odnosnie retired numbers :)

jak myslicie czy numer shaqa bedzie zastrzezony u nas po skonczeniu przez niego kariery?

moim zdaniem to nastapi. gral u nas 3 sezony dluzej niz wilt, ktorego 13 jest zastrzezone. zdobyl 3 mistrzostwa.

ciekawe czy w miami lub orlando go zastrzega. z tego co sie orientuje to po jego odejsciu w orlando z 32 gral jeremy richardson wiec moze oni go nie zastrzega. pozostaje jeszcze kwestia stylu jak sie rozstawal z tymi wszystkimi zespolami ale u nas raczej nie powinno miec za jakis czas takiego znaczenia jesli chodzi o jego uhonorowanie? jest jakis gracz ktory ma w roznych druzynach zastrzezone rozne numery?

ciekawe tez jak rozwiaza sprawe numeru kobe'go? mysle ze na 99% podwiesza 24 ale co z 8? od kiedy zmienil numer nikt wiecej nie gral u nas z 8. bo ze jego jersey bedzie wisial obok magica westa i reszty to nie mam zadnych watpliwosci

co z fisherem? nigdy nie byl i nie bedzie wybitny, nie ma rekordow strzeleckich, asyst czy innych ale gra juz u nas 11 lat z mala przerwa. mial duzy wplyw na wygranie mistrzostw, starter, masa kluczowych rzutow, wielka osobowosc i wazna postac w klubie. moim zdaniem w pelni na to zasluzyl. ale jakie jest wasze zdanie?

na gasola przejdzie jeszcze czas. moze jak pogra u nas do konca kariery i ugra jeszcze chociaz jedne mistrzostwo... niby sytuacja bylaby prawie jak u shaqa tylko z ta roznica ze jest druga opcja

inni z obecnych graczy nie maja szans na to wyroznienie :) najblizej bedzie bynumowi jesli bedzie zdrowy i pogra u nas do konca z jakimis sukcesami po zejsciu na bok bryanta

no i jax napewno bedzie jakos uhonorowany :D

jest jakis gracz ktory ma w roznych druzynach zastrzezone rozne numery?

Ja wiem tylko, że Moses Malone ma zastrzeżoną 24 w Houston i 2 w Philadelphi.. innego takiego przypadku na razie nie kojarzę..

Co do Diesela to 3 MVP Finals chyba przemawiają za tym, że numerek zawiśnie, ale pewności w tej kwestii nie mam

Z Kobem też do końca nie wiem jak to zostanie rozwiązane, ale powinni zastrzec chyba obydwa numery :wink:

A co do Dereka to ja się zgadzam- też uważam, że przez te lata gry w naszych barwach swoimi "little Big things" zasłużył sobie na taki honor, pomimo tego 3 letniego rozbratu :>

co z fisherem? nigdy nie byl i nie bedzie wybitny, nie ma rekordow strzeleckich, asyst czy innych ale gra juz u nas 11 lat z mala przerwa. mial duzy wplyw na wygranie mistrzostw, starter, masa kluczowych rzutow, wielka osobowosc i wazna postac w klubie. moim zdaniem w pelni na to zasluzyl. ale jakie jest wasze zdanie?

IMO Derek na takowe wyróżnienie zasłużył za te wszystkie lata i ogólny wkład w zwycięstwa ( g3 tegoroczne choćby nawet, nie wspominając o reszcie). Podczas finałów bodajże któryś z komentatorów wyraźnie dał znać ,że Derek nie pojawi się raczej w HoF ( zapewne z wiadomych względów choć i tak jako fan Lakers odebrałem to jak odebrałem haha ) ,więc chociażby takie uhonorowanie jego gry dla LA by się przydało, chciałbym kiedyś zobaczyć 2 wiszącą w Staples.

BTW w cleveland też się mówiło coś o zastrzeżeniu 23... ale wiecie jak obecnie kibice to postrzegają, może kiedyś w co i tak wątpię aczkolwiek coś tam na nba.com o tym było eniłej.

jak Fishera numer zastrzegą to w takim tempie szybko się wolne pokończą, bez przesady już... kto poza fanami NBA wie kto to Fisher? macie chłopaki ostatnio strasznie chęć do przekoloryzowania wszystkiego, trejdy z kosmosu, zastrzeganie koszulek najlepiej połowie składu od razu... sodówka uderza do głowy? :P

panowie, ja wiem ze derek fisher jest fajny ale na zastrzezenie numeru zasluguja tylko goscie pokroju hof a nawet cos wiecej

zastrzezone numery w lakers maja west,chamberlain, goodrich, baylor, magic, worthy, jabbar

fisher to nic wiecej jak wyrobnik. owszem 5 tytulow, wazne rzuty ale to wciaz za malo by #2 zastrzezono. chcialbym by tak sie stalo ale wtedy wszyskie numery kuptchakow, scottow i innych tez powinny byc zastrzezone.

naprawde cenie tego goscia i chcialbym by jakos zostal uhonorowany po zakonczeniu kariery, bo rzuty jakie oddawal czy to w serii z magic czy w g3 i g7 w serii z celtics to rzuty dzieki ktorym mamy 2 tytuly ale z obecnego zespolu jedyni goscie jacy na to zasluguja to kobe i byc moze gasol. co do shaqa, to tez raczej nie mam wapliwosci. lubimy go czy nie, 3peat i 3xmvp robia swoje.