Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnei ten trejd z Hedo wcale taki nierealny nie jest.

Za taki pakiet Brown + Walton możnaby brać bez wahania.

Walton to blokada i automatycznie ponad połowa kontraktu Turka. Brown i tak ma odejść, więc Buss musiałby się zgodzić na wydanie extra 4-5 mln dolców.

I sprawa wygląda tak. Waltona już mają, więc te ponad 5 baniek trzeba płacić.

Muszą kogoś podpisać. Browna za 4-5 baniek w życiu nie podpiszą. Barnesowi tyle nie mogą dać. Wychodzi na to, że na Turkoglu trzebaby było wydać te dodatkowe 4-5 baniek.

Za tyle to chyba super okazja jak za takiego gracza nie ?

Długość kontraktu to faktycznie minus, ale akurat jego możnaby spokojnie w tym ostatnim roku gdzieś posłać jako spadający kontrakt.

spurs i heat nie chca shaqa wiec kolejne druzyny z czolowki mu odpadaja :D dla nas taki gosc bylby jak znalazl ale drzwi do la sa juz zamkniete dla niego na szczecie bo nienawidze skurwiela tak jak lebrona

ciekawe czy pojdzie do jakiegos sredniaka lub nawet kogos z dolu tabeli. dziwne ze nie chce isc do thunder. wtedy lakers nie mieliby szans z nimi :lol:

zajrzyj do krainy Oz, słyszałem że twój mózg jest już dla ciebie (wreszcie) przygotowany...

wstyd mi, że tacy ludzi kibicują Lakers, no ale wszędzie znajdą się tacy ludzie...

Teraz tak - jeśli chodzi o Hedo to oczywiście byłby perfect fitem jak pisał Jendars. Dobry rzut, dodatkowo pewny w końcówkach i na pewno entry pass ma opanowany :) Jedyna opcja jednak żeby go pozyskać to uwolnienie się od Waltona, który w sumie pełnił podobną rolę point forwarda. Dlatego spakowany do kupy z Vujacicem (dla którego i tak miejsca by nie było już) i ew. Brownem mógłby pójść, ważne żeby nie przyjmować na siebie więcej niż już mamy, dlatego Walton+Vujek. Nie wierzę jednak, żeby Buss był skłonny wziąć na siebie taki kontrakt, a już o szaleństwo zakrawają pomysły spuszczenia Hedo i Waltona równocześnie, panowie co z wami? : |

a jeśli chodzi o Ebanksa to kolejny dobry obwodowy obrońca na pewno się przyda. Oby się sprawdził, bo wygląda na prawdę obiecująco...

Nie wiem też, czemu zakładasz, Showtime, że oznaczałoby to rezygnację z Ebanksa.

Wydaje mi sie, ze Ebanks nie bardzo moze grac na innej pozycji niz 3, a jesli wraz przyjsciem Hedo nie pozbylibysmy sie Waltona, to ten ostatni zajalby 3 msce na SF. Tak to widze. Chyba, zeby sprobowac zostawic sklad z 4 nominalnym guardami.

PS Brewer bylby swietny za 1.7, chociaz watpie, by Jax pozwolil mu w waznych momentach psuc spejsing brakiem rzutu. Ale jesli dostaniemy Hedo, nie musimy juz szukac scoringu.

zajrzyj do krainy Oz, słyszałem że twój mózg jest już dla ciebie (wreszcie) przygotowany...

wstyd mi, że tacy ludzi kibicują Lakers, no ale wszędzie znajdą się tacy ludzie...

dzieki za porade zajrzalem tam i rzeczywiscie czekal :) nie wiem co ci przeszkadza w tym co napisalem stary...

brewer to fajna opcja defensywna ale nic ponad to. i gdzies indziej dostanie napewno wiecej niz nasze 1,7. jest mlody i zechce walczyc o jeszcze wyzszy kontrakt w przyszlosci u nas mialby na to srednie szanse

no i stalo sie to czego wszyscy sie spodziewalismy. jordan farmar nie bedzie juz zawodnikiem lakers.

szczerze mowiac ciesze sie, ze przeszedl do nets, nie wiem czy dostanie tam wie3cej minut przy harrisie niz w lakers ale przynajmniej pogra w systemie, w ktorym bedzie mogl grac to co bedzie chcial.

farmar jest naprawde fajnym grajkiem ale byl tlamszony przez trojkaty przez co jego rozwoj zatrzymal sie na 2 sezonei gry. ta zmiana powinna przyjsc wczesniej, bo przez ostatnie 2 sezxony farmar stal w miejscu. z 2 strony zdobyl 2 mistrzostwa i miel przeblyski w playoffs. okrzepl zmeznial i bankowo bedzie fajnym uzupelnieniem w new jersey.

12/3 to niezly kontrakt, do tej pory byl caly czas na rookie contract. zycze mu wszystkiego dobrego w nowym klubie. dobrze, ze poszedl na wschod, bo gdyby zostal na zachodzie gralibysmy z nim 3-4 razy a znajac exlakersow, lubia robic career high na swoich bylych kolegach

czekamy na informacje dot. fishera i tego kto uzupelni nasz sklad.

szkoda, ze juwan howard do nas nie dolaczy, szczerze mowiac po cichu liczylem na niego, z 2 strony caracter pokazuje, ze jak dostanie minuty mbengi czy powella to stratni nie bedziemy.

czekamy na informacje dot. fishera i tego kto uzupelni nasz sklad.

No, właśnie. Jest jakiś ostateczny termin na podjęcie decyzji, czy możemy czekać niemal do początku sezonu? Strata Fishera to byłby największy dramat tego lata dla mnie.

lakers zaoferowali mu o 250.000$ wiecej niz poczatkowo (2,5mln$).

wg insiderow buss i mitch wysmiali wypoad fishera na floryde i uznali to za totalny blef. bo heat musza jeszcze podpisac millera i haslema. fishowi podobno zaoferowali mniej niz wstepnie lakers.

lakers podniesli mu propozycje i powiedzieli, ze jezeli ma honor to to przyjmie, jezeli nie to niech spada grac w miami za minimum. droga wolna

heat oprocz minimum zaoferowali mu miejsce w s5 i jak znam zycie, pewnie jakas posadke w klubie dla zony/matki/tesciowej

zrodla mowia, ze fisher wczesniej czy pozniej dogada sie z lakers, bo on sam nie chce grac gdzie indziej. wiadomo, ze nikt nie zapomnial o tym jak gral w sezonie regularnym i nikt mu teraz nie sypnie darami.

ja obstawiam, ze albo dalej poszuka jakiegos chetnego, kto da mu wiecej niz lakers teraz i pewnie podroczy sie z mitchem zeby jeszcze jakis milion ugrac. nie wiadomo tez czy oferta lakers jest na 2 lata. wiec generalnie sytuacja bardzo podobna do tej sprzed roku z odomem, bo w tym przypadku tez nie bardzo jest ktos kto fishowi da wiecej niz mu juz zaproponowali.

I mają rację (Mitch z Bussem).

Jak się nie podoba, to do widzenia.

W RS był, eufemistycznie rzecz ujmując ... nienajlepszy.

Przydaje się jedynie w PO. A płacenie gościowi, który ma 36 lat za pomoc jedynie w PO tyle ile sobie zażądał jest śmieszne.

Ja sie tak zastanawiam ile w tym calym zamieszaniu z Fisherem bylo checi wbicia szpili Kobasowi i Jacksonowi. Jak wiadomo Kobas gadal ze nie wyobraza sobie by LAL nie przedluzyli Derek'a, po czym wyskakuje Pat the Rat ze moze warto byloby staruszka sciagnac na Floryde, a LeBum wyjezdza po Fishera na lotnisko by go osobiscie odebrac (wtf???). Krolewskie przywitanie od Ksieciunia. I do tego jeszcze wszystko robione ze swiadomoscia ze moga mu zaoferowac mniej niz LAL, ludzac sie chyba ze "obrazony" za "low blow" oferte DF wypnie sie na Lakers.

dla heat jest to polaczenie przyjemnego z pozytecznym. raz, ze ktos taki by im sie przydal, a dwa ze moga oslabic swojego najgrozniejszego rywala.

podobnie jest teraz w kontekscie haslema w mavs. nie chce mi sie wierzyc, bysciagali do siebie rezerwowego dla dirka za prawie 6 baniek. cuban doskonale zdaje sobie sprawe, ze w tej chwili heat maja dziury na C i pg i to jest jedyna szansa by ich oslabic. i to jest imo mocniejsze niz chec wzmocnienia swojej ekipy, bo za mle mogl poszukac czegos ciekawszego na rynku.

Przydaje się jedynie w PO. A płacenie gościowi, który ma 36 lat za pomoc jedynie w PO tyle ile sobie zażądał jest śmieszne.

Przydaje się jedyne w PO? Przecież PO to JEDYNE co sie liczy!!! Jak dla mnie, to Fisher może w RS grać po 5 minut i mieć statsy 0/0/0. To nie jest ważne. Ważne by w PO wziął w pewnym momencie ciężar gry na siebie i wygrał nam mecz, tak jak robił to przez całą dotychczasową karierę.

LeBum wyjezdza po Fishera na lotnisko by go osobiscie odebrac (wtf???). Krolewskie przywitanie od Ksieciunia.

Nie wyjeżdża po Fishera na lotnisko, tylko poczekał na niego chwilę, bo akurat leciał na ślub Melo do NYC. Owszem, miło z jego strony, ale to nie tak, że specjalnie pojechał na lotnisko witać Fisha.

dla heat jest to polaczenie przyjemnego z pozytecznym. raz, ze ktos taki by im sie przydal, a dwa ze moga oslabic swojego najgrozniejszego rywala.

podobnie jest teraz w kontekscie haslema w mavs. nie chce mi sie wierzyc, bysciagali do siebie rezerwowego dla dirka za prawie 6 baniek. cuban doskonale zdaje sobie sprawe, ze w tej chwili heat maja dziury na C i pg i to jest jedyna szansa by ich oslabic. i to jest imo mocniejsze niz chec wzmocnienia swojej ekipy, bo za mle mogl poszukac czegos ciekawszego na rynku.

Zgadza się.

Cuban głupi nie jest. Jesli nie możemy się wzmocnić, to osłabmy wroga.

Chociaż akurat Haslem to nie byłoby byle jakie wzmocnienie. Na Lakers pewnie nie wystarczy, ale pozatruwać życie trochę wam może ;)

Przydaje się jedyne w PO? Przecież PO to JEDYNE co sie liczy!!! Jak dla mnie, to Fisher może w RS grać po 5 minut i mieć statsy 0/0/0. To nie jest ważne. Ważne by w PO wziął w pewnym momencie ciężar gry na siebie i wygrał nam mecz, tak jak robił to przez całą dotychczasową karierę.

Zgoda, ale rezerowy 0/0/0 za 5 baniek ? Chyba sam by się wyśmiał gdyby patrzył na to z boku ;)

Nie wyjeżdża po Fishera na lotnisko, tylko poczekał na niego chwilę, bo akurat leciał na ślub Melo do NYC. Owszem, miło z jego strony, ale to nie tak, że specjalnie pojechał na lotnisko witać Fisha.

A to zwracam honor, jakies zle info dostalem w jakims artykule (SIl?-nie jestem pewien teraz).

szczerze mowiac sam nie wiem jaka wartosc na rynku czy dla lakers powinien miec fisher.

jasne, fajnie go miec, w playoffs zagral b.dobrze, trafial najwazniejsze rzuty, niue zawodzil i prawdopodobnie wygral nam mistrzostwo w g3 w bostonie i gdybym patrzym na to co zrobil w playoffs dalbym mu te 4-5 baniek spokojnie

ale w RS momentami gral jak 60. rozgrywjacy tej ligi. niestety ale momentami jego obecnosc na boisku nam nie pomagala, dlatego uwazam, ze idealnie byloby gdyby wyposrodkowali to jakos. ta oferta ok. 3 baniek dla fisha nie jest zla.

strach pomyslec co sie stanie jak za rok derekowi znow cyferki poleca w dol, to troche tak jak z robertem horry'm. wszystko ma swoj koniec. dlatego lakers powinni tez na wszelki wypadek wziac takiego jabera czy strawberry'ego, choc zdaje sobie sprawe, ze przy sashy moze nie byc dla nich minut w rotacji ale to na specjalne okazje, w razie urazow czy problemow z faulami podstawowych pg(fisha i blake'a)

hedo w phoenix więc temat upadł. czas wrócić do realnych wzmocnień poprzez podpisanie 2 weteranów za to co zostało z mle i minimum. chciałbym barnesa bo rozwiązuje problem defensywy + ma dobrą trójkę ale za te pieniądze chyba jest to niemożliwe. szkoda też howarda bo był moim typem pod kosz.

cieszy gra rookies w SL oby się to przełożyło na RS chociaż bo w ich dobrą grę w PO nie wierzę

strach pomyslec co sie stanie jak za rok derekowi znow cyferki poleca w dol, to troche tak jak z robertem horry'm. wszystko ma swoj koniec. dlatego lakers powinni tez na wszelki wypadek wziac takiego jabera czy strawberry'ego, choc zdaje sobie sprawe, ze przy sashy moze nie byc dla nich minut w rotacji ale to na specjalne okazje, w razie urazow czy problemow z faulami podstawowych pg(fisha i blake'a)

jasne ze Derekowi poleca cyferki w dol, dlatego jest Blake. Obaj beda grac po ok 24minuty imo w sezonie, tak zeby Fish dostal te 30+ na PO i zeby zagral na dobrym poziomie, tak jak to ostatnio czynil. Bardzo zdziwie sie i wkurze jesli Phil nie da pograc tego 20+ Blake'owi w sezonie i na upartego bedzie trzymal Fisha na parkiecie te 30+ minut.

Strawberry duzo minut nie dostalby ale tak jak mowisz, w przypadku kontuzji bylby dobrym wyjsciem. Problem w tym, ze jesli ktos ma sie zalapc do rosteru z SL to Ebanks i Caracter jedynie. Reszta prawdopodobnie nie wchodzi w gre.

Farmar w Nets to na pewno nie jest szczyt jego marzen...Zmiennik Harrisa, czy ja wiem...Troszke minut na pewno zyska, styl mu moze bedzie pasic ale w S5 i tak sie go nie zobaczy. Swoja droga myslalem, ze Pacers go wezma. Gdzies byly takie ploty.

A to zwracam honor, jakies zle info dostalem w jakims artykule (SIl?-nie jestem pewien teraz).

nie tylko w tym artykule tak pisano. ogolnie media ubarwili cale te zajscie ; )