Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Devin Ebanks stolen moim zdaniem ebanks może wniesc bardzo duzo energii z ławki i powoli rozwinac sie do stopnia Arizy - z tym, że poza rzutem koleś crossuje i rzuca floatery :P wyglada to na prawdę nieźle, caracter gdyby nie te straty to już miałby kontrakt podejrzewam

Co Lakers zależy tak naprawdę ? W sumie dostaliby Hedo za free. Kontrakty i tak schodzą w 2014 roku (dziwny zbieg okoliczności, że LBJ i Boshowi też się wtedy kończą.

Jest tylko jedno "ale" - ktos musi placic rachunek za taki trade. Payroll Lakers po czyms takim bylby kosmosem - jakies 130mln z hakiem (moze nawet niemalym hakiem).

Aaa, no i LBJ i Boshowi nie koncza sie kontrakty w 2014. Oni maja ponoc opcje na ten rok, czyli moga wtedy odejsc. A umowy maja do 2016 formalnie.

James nie może mieć 6 letniej umowy od Heat, chyba że zrobili s'n't z Cavs, a chyba tak nie było. Bosh i Wade pewnie dostali 6 letnie.

Ale opcję na 2014 rok ma dziwnym zbiegiem okoliczności ;)

Anyway. Daleki jestem od zachwycania się rookasami, ale Ebanks zrobił na mnie naprawdę dobre wrażenie.

Facet nie jest jeźdzcem bez głowy. Nieźle nawet rzuca, ale przede wszystkim świetnie broni.

A tę sztukę posiada się najczęściej w NBA. O gościach z środka drugiej rundy draftu nei wspominając.

TO na razie SL i nie ma co wyrokować, ale facet się wydaje być póki co chyba największym stealem tego draftu.

Caracter też nieźle sobie radzi.

ebanks kolejny mecz na niezlej skutecznosci moze byc radosc z gry tego chlopaka z lawki bo nie dopuszczam mysli ze moga go nie podpisac :D niech trenuje, ogrywa sie, podpatruje kobego i artesta i o arizie nie bedzie nikt niedlugo wspominal. rzuca na niezlej skutecznosci i podobno swietnie broni. open shoty takie jakie mial ariza powinien skutecznie walic :)

z ocenianianiem caractera sie wstrzymam. ktos te pilki musial zlapac. do tego te straty i faule. ale swoje robi pod koszem

greena mozemy sobie odpuscic

narazie cicho o fa ktorych lakers jeszcze moga pozyskac. z jednej strony to przez szum wokol miami i wszyscy kazdego fa dopisuja do nich ale to dobrze dla nas, moga spokojnie prowadzic jakies rozmowy.

fish powinien zostac ale niech w c***a nie przycina z nami. bo jak odejdzie zebysmy mieli czas na podpisanie jakiegos rindnoura lub przedluzenie browna

Fisha można Sashą zastąpić. Szkoda jego doświadczenia w PO, ael z drugiej strony Lakers nie dadzą się ruchać. Masz rację Matek - niech nie odpierdala gierek. Zawsze miałęm o nim dobre zdanie, ale takie zagrania mi się nie podobają.

Kupchak to nie jest maszynak do dymania jak większość GM. Wkurwi się to podziękują i Fisherowi. Nie wiem za kogo się zaczął uważać. Póki co to normalne zabiegi mające na celu podbiciu ceny. Jeśli jednak będzie to przypominać szopkę i będzie przedłużał to Lakers mu podziękują zapewne. Nie ma ludzi niezastąpionych.

Poza tym w Miami nie dostanie więcej niż w Lakers. Bądźmy szczerzy. Heat nie mają na to kasy to raz. A dwa, że muszą podpisać spore grono zawodników.

Gdzieś na jakimś forum dziś wyczytałem jakoby Lakers gadali z Mattem Barnesem, który nie powiedział nie.

Czy są wogóle szanse na jego podpisanie ?

no niestety fish w jakims stopniu blokuje nam kolejne ruchy ale koniec koncow pewnie podpisze z nami

Czy są wogóle szanse na jego podpisanie ?

szanse sa zawsze :D wiecej niz 1,7 nie dostanie i tak wiec albo on sie wacha albo lakers gadaja z kims jeszcze

spurs i heat nie chca shaqa wiec kolejne druzyny z czolowki mu odpadaja :D dla nas taki gosc bylby jak znalazl ale drzwi do la sa juz zamkniete dla niego na szczecie bo nienawidze skurwiela tak jak lebrona

ciekawe czy pojdzie do jakiegos sredniaka lub nawet kogos z dolu tabeli. dziwne ze nie chce isc do thunder. wtedy lakers nie mieliby szans z nimi :lol:

Są szansę na Matta. Oprócz LA rozmawia jeszcze z Magic, Heat i Mavs. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

Fish zostanie w LA, nie ma innej opcji. Jak powiedział Kobe wszyscy w Lakers zdają sobie sprawę z tego, że on musi zostać, a sam Derek wie jak to jest ważne dla organizacji i dla niego samego. To nie jest kwestia "czy podpisze" tylko "kiedy podpisze".

Bell przyznał, że nie dostał żadnej oferty do Mitcha i jeśli taka by przyszła to wcale jej nie odrzuca a porządnie ją rozpatrzy. Kobe podobno bardzo nalega na jego podpisanie i rozmawiał już z nim wielokrotnie zachęcając do dołączenia do ekipy. Podobno to zaangażowanie Kobe może być kluczowe jednak propozycja ciepłej emerytury w Miami też jest kusząca. Zobaczymy jak to wyjdzie jak podpisze z Heat Miller.

rookie DD jeśli utrzymają formę dostaną kontrakty od klubu, czy będą grać? Jak wiele to już później się okaże po treningach. U Jaxa łatwo nie będzie, ale liczę że Shaw zadziała :)

e: matek nie rozpędziłeś się trochę? hamuj...:/

Są szansę na Matta. Oprócz LA rozmawia jeszcze z Magic, Heat i Mavs. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

Fish zostanie w LA, nie ma innej opcji. Jak powiedział Kobe wszyscy w Lakers zdają sobie sprawę z tego, że on musi zostać, a sam Derek wie jak to jest ważne dla organizacji i dla niego samego. To nie jest kwestia "czy podpisze" tylko "kiedy podpisze".

Bell przyznał, że nie dostał żadnej oferty do Mitcha i jeśli taka by przyszła to wcale jej nie odrzuca a porządnie ją rozpatrzy. Kobe podobno bardzo nalega na jego podpisanie i rozmawiał już z nim wielokrotnie zachęcając do dołączenia do ekipy. Podobno to zaangażowanie Kobe może być kluczowe jednak propozycja ciepłej emerytury w Miami też jest kusząca. Zobaczymy jak to wyjdzie jak podpisze z Heat Miller.

rookie DD jeśli utrzymają formę dostaną kontrakty od klubu, czy będą grać? Jak wiele to już później się okaże po treningach. U Jaxa łatwo nie będzie, ale liczę że Shaw zadziała :)

e: matek nie rozpędziłeś się trochę? hamuj...:/

TO ciekawe co piszesz. Widać są szanse na Bella :)

To dobrze. Zwłaszcza, że ja jakoś go w Heat nie widzę jeśli podpiszą Millera. CO ciekawe ponoć Miller się waha, bo ... Nets mają na niego ochotę i niewykluczone, że zaoferują mu coś jak 40/10. Wg mnie to kompletna plota, ale Miller pewnie większą kasą by nie pogardził.

Z Barnesem to ciekawe by było.

I jeszcze nie zamknięta sprawa z Turkoglu.

Teoretycznie jeszcze może się skończyć, że na ławce będzie Odom-Fisher-Bell-Barnes i Turkoglu ;)

Bardzo mało wątpliwe, ale możliwe ;)

Jednak Lakers pewnie wezmą tylko jednego z pary Bell/Barnes zakładając, że wogóle ktoś z nich będzie chciał podpisać.

A tu potwierdzenie co do Bella :

ESPN: Veteran free-agent forward Raja Bell refuted an Internet story that reported the 33-year-old rejected a contract offer by the Lakers. “I have not expressed any disinterest in joining the Lakers,” Bell told ESPNLosAngeles.com in a phone interview Friday. “I have not been extended an offer that I could have rejected. They are one of several teams I am in contact with.”

Mam nadzieję, że rooksy dostaną kontrakty.

Narazie po 2 meczach, ale i tak jest dobrze

http://www.nba.com/rookieladder/

# 1Devin Ebanks 21 i 24 pkt

# 2Magnum Rolle

# 3Derrick Caracter 20-10 i 17-12

Zobaczymy jak się rozwiąże sprawa z FA, narazie mało konkretów a Fish ostro sobie pogrywa. Aż lecieć prywatnym samolotem do Miami....

Grajek taki jak Bell czy Barnes muszę przyznać ,że by się przydali ,ale IMO ważniejsze jakieś zabezpieczenie Drew ,bo nikt nie może powiedzieć ,że Andrzej się NIE połamie, a tego się można obawiać. Caracter rzeczywiście gra całkiem dobrze jak dla mnie powyżej oczekiwań ( kiedyś oglądałem jego występ na sportklubie ) i gdyby Powell miał odejść to możnaby go podpisać czemu nie. Ebanks zapowiada się świetnie być może będzie stealem w drafcie to by było piękne jednak smuci fakt ,że RACZEJ aż tyle pogrywać nie będzie , choć... zobaczymy.

Fisher zaczyna mnie irytować z tym całym cyrkiem ,który wyczynia - Derek c'mon nie sprawiaj żebym tracił całą sympatię jaką do ciebie mam :> Nie wiem co jemu siedzi w głowie może i rzeczywiście tylko straszy i podbija cenę LA ,ale jak dla mnie trochę chłop przesadza , nie powiem co by było gdyby poszedł do Heat.

Jednak jeśli Kobe zapewnia ,że podpisze to raczej tak będzie, już on go zna. BTW zauważyłem dość ciekawą sprawę - Kobe lubi zachęcać grajków ,którzy go kryli( i robili to dobrze) w PO żeby przeszli do LA - Artest teraz Bell to chyba nie jest przypadek. Aż dziw ,ze jeszcze Battiera w LA nie ma...

Także jak narazie zamiast Bella/Barnesa itd. wolałbym zdecydowanie kogoś pod kosz, jakąś 5 konkretną za małe pieniądze , niełatwe tym bardziej ,ze i Miami takiego szukac bedzie.

Teoretycznie jeszcze może się skończyć, że na ławce będzie Odom-Fisher-Bell-Barnes i Turkoglu

Dla mnie to abstrakcja , nie wyobrażam sobie takiego przesytu na 2/3 na ławce i nie mam pojęcia w jaki sposób by rozdzielić minuty na tych graczy, no way. Bell czy kto tam w zupełności wystarczy.

A ten T-Mac to tak ucichnął na amen czy jak? Nadal jakoś byłbym za podpisaniem go jeżeli wyraża zgodę nna kontrakt taki jaki Lakersi mu mogli by zaoferować. Przypuszczam ,ze zalezy mu na pierscieniu i w tmy wypadku chyli się ku Heat zapewne , jego sprawa. Kontuzja zniszczyła mu niemal całą karierę ,ale co poradzić. No i oczywiście gwarancji ,że się nie połamie nie ma.

w tym momencie sytuacja wyglada tak, ze wiekszosc fa miami uznaje za swoj kierunek nr 1.

o bellu w lakers zapomnijcie, bo nawet nie skladano mu oferty

barnes? zapomnijcie, on pojdzie gdzies gdzie dostanie wiecej niz 2 banki ktore dostawal od magic.

hedo? hm. moim zdaniem najbardzije brakuje nam atletyzmu w tej chwili, choc zdaje sobie sprawe z tego, ze o moze byc ostatnia szansa na wyciagniecie czegokolwiek za waltona w najblizszych latach

shannon - letshannon go away brown. gosc nie zostanie w LAkers to bankowo, pytanie tylko ko mu da 12/3

timak? hm...

fisher w heat? nie wierze w to. jest zbyt wazna osoba by opuscic lakers. polecial do miami by postraszyc bussa. dadza mu te 8-9 baniek na 2 lata i bedziemy udupieni.

generalnie patrzac na heat i ich syuacje kadrowa-placowa, jestesmy w dupie. obstawiam, ze po najblizszym sezonie czekaja nas spooore zmiany. czy wygramy, czy nie. poleci pewnie odom badz bynuma, a wokol konrakow kobego i gasola bedzie ciezko ich obudowac...

jedyny plus w ostatnich dniach o ebanks i caracter. po cichu liczylem, ze beda stealami. poki co to tylko summer league, ale graja naprawde fajnie. moga nam sie bardzo przydac w RS. wiecej napisalem na lakers.pl i nie chce mi sie tu wiecej pisac:) generalnie duzy plus.

Lubię Cię bardzo Badboys, znasz się na rzeczy i wiem, że stąpasz twardo po ziemi, ale czasami tak dramatyzujesz i widzisz wszystko w czarnych barwach, że możnaby pomyśleć, że Lakers grozi brak wejścia do PO ;)

Wiem, że nie chcesz być brany za pyszałka i za to Cię cenię. I za to, że nie robisz planów na wyrost, ale czasami wg mnie trochę przesadzasz w drugą stronę ;)

Wiadomo, że teraz wiele osób chce pójść do Heat, ale hype trochę pomału opada. Nie wszyscy FA są głupi i polecą tam od razu.

Wielu pewnie podejdzie do sprawy rzeczowo, że póki co w Heat jest ... 5 koszykarzy. To tylko potencjał na mistrzowską ekipę. Lakers tacy już są i nie wierzę, że ktoś nie skusi się przyjśc do nich. Tutaj potrzeba tylko uzupełnień małych, bo trzon jest. Ktoś na bank się skusi.

Barnes może i masz rację, że za mniej niż 2 bańki nie pójdzie. Jednak Bell może przemyśleć sprawę. Niby bliżej mu na Floryde, ale jeśli tam dodadzą Mike'a Millera, to też na kokosy nie ma co liczyć. Kasa porównywalna. Lakers są kompletniejsi i mają mniejszą konkurencję na zachodzie. Dużo mniejszą.

A tak jak przeciwko byłem Turkoglu, tak z czasem zaczynam się łamać. Bo w sumie kogo innego wyciągnąć za Farmara/Browna/Waltona/Sashę ?

A i Hedo to nie jest byle jaki grajek jakby o nim nie mówić. Swoje zrobić potrafi.

A poza tym może gdyby tak wysłać za niego podpisanych Farmara i Browna, to potem pokombinować z Turkoglu + Waltonem i/lub Sashą za kogoś naprawdę dobrego pod kosz lub na obwód ?

Kupchak to inteligentny facet. Niejedną myśl pewnie ma, i z niejednym kolesiem negocjuje. A Lakers kogoś na pewno podpiszą. W to nie wątpię.

Aż dziw ,ze jeszcze Battiera w LA nie ma...

byla na to szansa w sezonie (nie bylo plotek) juz nawet sobie zeby na niego ostrzylem. byly jakies glosy ze houston chciao robic miejsce w sc i e niby moga go oddac. az sie prosilo dac im morrisona za takiego goscia jak shane... zmiennik dla artesta i kobego zajebisty i leb ma na karku. teraz jest w ostatnim roku aktualnego kontraktu i nie ma szans na jego wyciagniecie. ale moze w nastepnym offseason kto wie :D

A poza tym może gdyby tak wysłać za niego podpisanych Farmara i Browna, to potem pokombinować z Turkoglu + Waltonem i/lub Sashą za kogoś naprawdę dobrego pod kosz lub na obwód ?

wiem ze latwo tak kombinowac ale na kontrakt hedo a tym bardziej luke nikt sie nie skusi a juz polaczenie tych dwoch kontraktow komus dac to jest niemozliwe

Jakby nie patrzeć ta plota o tych 4-5 bańkach na sezon dla Browna + Sasha to jest to możliwe do wykonania.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

A co do Heat. Ciągle się pisze, że wszyscy tam są. Miller, Bell, Howard.

A tymczasem nikt jeszcze nie podpisał.

Póki nie podpiszą to wszystko się może zdarzyć. Niby czemu inne ekipy mają się podłożyć ? O takich gości się walczy dopóki z kimś nie podpiszą.

Jak Bussa stac na wziecie na siebie tych 40 mln Turkoglu nie pozbywajac sie niczego w zamian, to ja nie mam nic przeciwko, ale nie chce mi sie w to wierzyc (jedynym minusem bylaby wtedy rezeygnacja z Ebanksa). Mysle, ze w gre wchodzi tylko oddanie Waltona, ale tu tez jestem za. Hedo daje nam shooting i scoring of the bench, czyli to, czego potrzebujemy. Fajnie by bylo jeszcze dorzucic 5mln i wyciagnac Jacka ;p

Nie wiem skąd wy macie te informacje o konkretnych ofertach. W radiu pojawiła się plota, że Lakers są zainteresowani Turkoglu i to wszystko. Nie było mowy o szczegółach. Poza tym najpierw trzeba by się zorientować, na ile wiarygodnym źródłem jest Colin Cowherd.

Nie wiem też, czemu zakładasz, Showtime, że oznaczałoby to rezygnację z Ebanksa.

Anyway, deal byłby świetny. Mistrz NBA, któremu brakuje rozgrywającego i strzelców, dostaje w praktyce dwóch playmakerów z bardzo dobrym rzutem? Gdzie mam się podpisać? Lakers nie byłoby jak kryć. Za dużo różnych opcji na rozegranie akcji, za dużo strzelców i dobrych podających. W dodatku Fish, Kobe i Hedo w crunch time? Trzech znakomitych clutch playerów.

W czym więc tkwi problem? Hedo ma olbrzymi kontrakt, w dodatku trade kicker (Walton ponoć także. Ach, ten Mitch sprzed kilku lat). Gdyby nie ten czwarty sezon, to by jakoś uszło, bo obciążylibyśmy budżet kwotami 5-6 milionów dolarów przez dwa najbliższe lata (czyli tak jakby MLE). Ale tak to mi wygląda na zbyt wysokie koszty.

Zresztą, teraz potrzebujmy przede wszystkim jeszcze jednego dobrego obrońcy z ławki. Barnes? Brewer? Dooling?

Jeszcze parę słów na temat summer league. Ebanks i Caracter wyglądają świetnie. Ebanks rzeczywiście przypomina Arizę, nie jest może tak atletyczny, ale potrafi znacznie więcej niż Trevor w analogicznym momencie kariery. Największe zaskoczenie to całkiem przyzwoicie wyglądający rzut (z dystansu jak i midrange). Chłopak nie forsuje gry, podejmuje dobre decyzje, generalnie same pluty. A Caracter? Cóż, 58. pick w drafcie podwajany i potrajany w każdej akcji? To chyba powinno wystarczyć. Oby tak dalej.